- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Denedim İnan bıraktım ağlasın dedim o kadar yoruldum ki artık morardı ağlamaktan sesi kısıldı Boğaz’ı acıdı öksürük kusma boğulacak diye korktum gene aldımCanim birak yatagina aglasin biraz. Bende ilkinde gik dedimi alirdim hep destekli uyuttum cunku aglamasini birak mizmizlanmasina izin vermedim. Simdi biraz mecburiyetten kizimi her istediginde alamadim agladiginda kosmadim, ve alisti. Gecen gunlerde gece 9,5 saat uyanmadi bende derin uyumusum kalkmadim. Mutlu anne = mutlu bebek. Biraz aglasin alisinca oda kendi kendine uyur sende rahatlarsin
Bunu bilmiyordum canım deneyeceğimS Sevimlipanduf kizlar kac saatir ayakta aalliyorum olmadi besige gectik icerisi karanlik yatakbasligin letleri yaniyor los ortamda ona ragmen uyumadi enson iki kasin ortasindan basina masaj gibi yaptim iki yapmayla uyudu bi deeneyin isterseniz cok bastirmadan hafif masaj yapin basina burnun uatunden iki kasin ordan alnina sakaklarina dogru
Dogrudur halden anlarim canim kolaylikversin allah sinirimi cocuktan cikarmamak icin aglicak duruma geliyorum cok sinirli biri oldum sabir cekiyorum surekli bi doktorami gitmem gerekiyorki ota boka sinirleniyorumO taktigi biliyorum teyzemde kuzenime onu uygularmis benim kiza işlemiyor o taktik malesef
İtiraf ediyorum ben yıkamadımhiç aklıma bile gelmedi yıkamak:))
Saglik ocaginiza bir danisin isterseniz. Ben eczaneden alinip saglik ocaginda yaptirilabiliyor diye biliyorum.kizlar biz 2 aylık olacağız nerdeyse ama daha asi olmadık.sağlık b.asi vermiyormus.kendimiz aşıyı alabilir miyiz acaba?
Sicak gelmis olabilir mi canim acaba benim eltimin oglu da saatlerce durmadan agliordu kapiya cikinca duruyordu. Serin geldigi icinŞimdi hava alalım diye koyduk bebek arabasına dışarı çıkardık hastane yürüme mesafesinde 10 dk falan yürüyerek hastaneye doğru gidelim dedik bebek arabasında uyudu, hoş doktora ne diycez uyumuyor bu bebek bi bakın mı diyeceğim kakasını yaptı, gazı olsa zaten benim bebek ıkınmaya bahane arıyor ıkınır bi şekilde belli eder, karnı tok altı temiz, neden direniyor bu kadar bilmiyorum
Canım yaa kıyamam çok geçmiş olsun sizedeBizim de bugün 2.ay kontrolümüz vardı. Senden cesaret alıp dil bağını kestirdim canım. Doktor canının yanmadığını, korktuğu için ağladığını söyledi ama ben kendim ağla ağla kendime hakim olamadım. Kuzumun dil bağını kesip ağzına bir gazlı bez sokup kucağıma verdiler hemen emzir 3 dk sonra kontrol edicem dedi. Ah kuzum emzirene kadar ağladı. Bakamadım operasyonu yaparlarken. Annelik ne zor içim gittiEve geldiğimizde beşiğinde yatarken mızırdanıyordu kucağıma alayım dedim aniden ağlamaya başladı nefesi kesilene kadar. Nefesini çok zor aldı. İlk defa böyle ağladı. Sanırım o kesme anı geldi aklına korkudan ağladı.
Yok canım hava çok güzeldi evim de güneş aldığı için sabah 11den sonra kombiyi kapatıyordum aşırı bir sıcak yoktu evde de 23 dereceydi yanmadığı halde, yatarken açtıkSaglik ocaginiza bir danisin isterseniz. Ben eczaneden alinip saglik ocaginda yaptirilabiliyor diye biliyorum.
Sicak gelmis olabilir mi canim acaba benim eltimin oglu da saatlerce durmadan agliordu kapiya cikinca duruyordu. Serin geldigi icin
haba kızlar. İlk ay kızım 500 gr almıştı. Bu ay da 400 gr almış. Benim gibi olan var mı? İlk ay doktor mama ver demişti ben de vermedim sütümü arttırırım diye uğraştım. Boşuna uğraşmışım. Annemle Kayınvaldem mama verme kilosu az olsun sonuçta almış diyorlar. Öyle aç kalan bebek olsa ağlar diyorlar. Boy ve kafa çevresi normal çıkıyor. İki aydır hemen hemen bi de süt alerjisi olabilir diye süt ve süt ürünleri yemiyorum.
Biz kendimiz aldık canım maalesef gelmeyince. 1,5 aylık olmuştu bebeğim. Her eczanede yokmuş sanırım. Tanıdık bir eczane depodan getirtti. 65.tl di sanırım fiyatı dakizlar biz 2 aylık olacağız nerdeyse ama daha asi olmadık.sağlık b.asi vermiyormus.kendimiz aşıyı alabilir miyiz acaba?
ay canım ne demek mama verme dinleme sen kv anneni, tabiki ver mama zehir değil Ya neden mamalara böyle davranılıyor anlamadım gitti, yazık yavrucağına, maddi olarak zordur tek mama ile beslenmesi bebeğin anlayabiliyorum ama biraz anne sütü biraz mama takviyesi ile götür bi kaç ay toparlansın bebeğin iki ayda 900 gr çok az gerçekten :/haba kızlar. İlk ay kızım 500 gr almıştı. Bu ay da 400 gr almış. Benim gibi olan var mı? İlk ay doktor mama ver demişti ben de vermedim sütümü arttırırım diye uğraştım. Boşuna uğraşmışım. Annemle Kayınvaldem mama verme kilosu az olsun sonuçta almış diyorlar. Öyle aç kalan bebek olsa ağlar diyorlar. Boy ve kafa çevresi normal çıkıyor. İki aydır hemen hemen bi de süt alerjisi olabilir diye süt ve süt ürünleri yemiyorum.
Merhaba canım. Benim kızım da ilk ay 450 gr aldı. Doktor mama takviyesi yap dedi. Bebeğimin hiç öyle ağlama uyumama vs huzursuzlukları yoktu. Ben de hep aynı şeyi düşündüm. Aç olsa ağlardı, huzursuz olurdu diye. Bir de doyunca kendisi bırakıyordu memeyi normal bir şekilde. Ben de ikinci ay sütümü aralarda hep sağdım. Ara ara sağdığım sütü verdim mama yerine. Bebeğim aynı şekilde doyunca bıraktı fazlasını içmedi hiç. Hatta bazen kandırarak veriyorum bitirene kadar. Kusup çıkartıyor fazlasını. Demek ki midesi o kadar alıyor. İkinci ayda da 650 gr almış. Normal dedi doktor bu sefer. Çok şükür sağlıklı. Önemli olan o.Kanda ve kakada süt alerjisi testi normal çıktı ama doktor hala devam et diyince devam ettim süt ve süt ürünleri yememeye. Bizim kız memede çok kalmaz öyle çok ağladığı da olmayınca yetiyor sandım. Hatta emzirip kaldırmazsam ağzından taşar. Gündüz iki kere kısa uyur. Gece de o yüzden uzun uyur. Gerçekten anlamadım. Ben de mAma aldım vericem artık en azından bu ay. Bu kutu bitene kadar. Geçen ay mama diyince ben de sağdığı sütleri verdim ama içmedi. Zorlamadım çoğu da ziyan oldu içmediğinden. Bakalım mama içecek mi?
Evet canım sağolasın. Ben de duydum YouTube sildim. TRT çocuk uygulaması yükledim ondan izliyor şimdi sadece.Evet ben de dua ediyorum. Minik oğlum gezmeyi sevsin arabada uyusun da hep beraber parka çıkıp hava alalım. Hepimize iyi gelir insallah.
Canım internette ne yapıyor oğlun bilmiyorum ama YouTube izliyorsa haberin vardır belki bilmiyorum Momo diye birşey çıktı şuan epey gündemde. Çocukların izlediği videoların arasından reklam olarak çıkıyor. Çok ürkütücü ve tehlikeli birsey. Allah korusun evlatlarımızı.
Biz de kullanıyoruz. Aynı hırıltı var burnunda. On gündür normal boş serumu 3 cc çekip buhar veriyorum bebeğime.Herkeze günaydın buhar makinesi kullanan var mi oğlumun hırıltısı çok dr burun tikanikligindan diyo geçmedi gitti hastahaneye gittiğimde burnunu yıkıyorlar rahatliyo ben yıkamayı beceremiyorum sadece damlata biliyorum buhar makinesi alsammı diye dusunuyorum kendimde sürekli burun tıkanıklığı yaşıyorum cocuk nasıl rahatsızdır tahmin edemiyorum
Bazen bizimki de öyle yapıyor.ya benim oğlan memeyla kavga ediyor dünden beri içmek istiyor ama çırpınıyor sinirleniuor cekiştiriyor falan neden ki gazdan mı dedim dr hep gazlıydı var mı benzer durum yasayan
Ebeye sormuştum ben yok demişti.Kızlar pusette oturmasının uyumasının herhangi bir zararı var mıdır
Yurt dışında puset olmadan hastaneden çıkışa izin vermiyorlarmis. Daha doğunca koyuyorlar yani. Zararı yoktur herhalde.Ya böyle biraz oturur pozisyonda ya beline falan zarar verecek diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?