Canım peki biberonla ya da kaşıkla verince içiyor mu? Yani genel anlamda iştahı nasıl? Sorunu memeyle mi yoksa zaten pek içmek istemiyor mu?Valla bende yakında amuda kalkıp emzireceğim Ya acıkmaz mı bebek ya açlıktan çıldırıyor ama emmiyor memeyle kavga edip duruyor geçsin şu dönem artıkvalla be ilk 6 ay yetsin sütüm yeter modundayım sonrası daha kolay ama 6 bari alsaydı diye üzülüyorum :/
Çok sık olmasa da esimde bazen o duyarsızlığı yapıyor bemde o zaman kendimi çaresiz hissediyorum biri ders çalıştırlmali biri emecek ağlar uyarmasam alışkanlık yapar benimkideKahsen canım durumum senden farklı değil doğumdan önce kızımın günde bir çikolata hakkı vardı ikincisi kendini yerlere de atsa yoktu şimdi bebek kucağımda onun kriziyle baş edemiyorum oyunla dikkatini dağıtamıyorum ipin ucu kaçtı
Telefona günde 1 kere bakma hakkı vardı şimdi 45 kere bakıyor bebeği emzirirken veya uyuturken karşı koyamıyorumki
Hele dün akşam bebeği arka odada uyutmaya çalışıyorum eşim almış kuruyemişi tv izliyor kızda telefonu almış yanında oturuyor bir güzel adamı boya küpüne soktum çıkardım sonra da oturdum bir güzel ağladım zaten doluyum
ey yeni anneler 2.yi düşünenler bebek bakımında eşiniz destek değilse hiç doğurmayın ben ilk çocukta bu kadar anlamadım zaten tek çocuktu bakıyordum ama 2.den sonra eşimi boğabilecek haldeyim
Kilo alimi nasıl canım?Bizim paşa tam paşa oldu hazir sagip agzina veriyoruz oyle iciyor kakasini yapmaya bile eriniyor kabiz degil ama yapmiyor ucgun dortgun geciyor en son kontrole gittigimizde doktor kaka tahlili istedi bizimki uc bes gune yapmiyor dedimacilde sıvî verdiler popodan oyle yapti sanki omrunde kaka yapmamis yavrum kacgundur sut icmiyor buyuk ihtimal kakadan dolayi icemiyor bagirsaklar dolu olunca sislik istahinida aldi gitti bu arada nasil iki yasina kadar beslicem bilmiyorum simdiden biktim ilk kivranmayla baslayan emzirme denemeleri kivranmalar bitti emerken aglamalari basladi pes ettim o kazandi sonucta sag ver aman sen sen ol manuel alma elektrikli al baby plus 200 tl aldik e bebekten ikinci el satanlar var ordanda tedarikedebilirsin bu arada kulakdamlasi verdi agizdan veriyoruz bagirsaklari yumusatmasi icin verdi sanirsam ucgun diyince hem onu hemde sabah aksam zeytinyagi iciriyorum
Masallah maşallah paşaya damat olduğu günleri de göstersin inşallah rabbimMerhaba kızlar. Dün oğlum sünnet oldu. Oğlum 2 yaşında. Eşimle birlikte bakıyoruz. Erkek anneleri size tavsiyem hiç beklemeyin. Büyüdükçe zor oluyor.
Ben de aynısını yapıyorum sakinlesiyor gerçekten. Dua ederim tabiki. Seni çok iyi anlıyorum benim oğlum da üç yaşında. Allah bize de çocuklarımıza da kolaylık versin.Sebepsiz sakinleşmeme, uykuya dalamama gibi kriz anlarında buzuki orhan’dan Kolik’i açıyorum YouTubedan. Anında sakinleşiyor. Ama çok zorda kalınca açıyorum etkisini yitirmesin diye. Tavsiye ederim. Faydasını görürseniz 3 yaşındaki kardeş sendromundan çıkamayan oğlum için bana dua edin olur mu
Hep bu nedenlerden dolayı benim de ilk oğlumda psikolojim bozuldu. Aman sadece anne sütü vereyim diye kendimi paraladim. Ama sonra ne oldu oğlumda alerji çıktı ve normal mama bile icemedi. Alerji maması içti bir buçuk yaşına kadar. Çok şükür ki bebeğin sağlıklı, iştahlı.. Mama ile büyüsün ne yapabilirsin anne sütünden rızkı o kadarsa. Dünyada bebeklerin en az yüzde ellisi mama ile buyuyordur. Bu anne sütü dayatması, hatta sadece anne sütü veren annelerin bunu kasila kasila anlatasi, diğer anneleri bir nevi kucumsemesi çok can sıkıcı ( Bu arada sözüm meclisten dışarı. Ben de oğluma sadece anne sütü veriyorum. Ama ne olacağını Allah bilir. İlk oğlumda da öyleyken ikinci ayda birden her şey degisti alerji maması içmeye başladı. Her şey kısmet yani )Aslında mama ile beslememizi söyledi,ama ben istemedim çünkü mamayi verdiğim an tamamen anne sutunu birakacaktir,iyi mi yapıyorum kotu mu inan bilmiyirum tek bildiğim anne sutu ile beslenmesini istedigimdir.kizimda bırakmıştı 11 ay sagip verdim ama bende bitmistim artık.Eğer oglum bırakırsa kesinliklr o güç yok bende.
Ya ekranlarda olsun, çevrede olsun ,sosyal medyada olsun o kadar anne sutu reklamı yapıp mamayi kotuluyorlarki kesinlikle bu yüzden dolayi anne sutu diye diretiyorum ve hiç sağlıklı bi düşünce değil artık.
Sağıp biberonla verdiğimde içiyor canım, kaşıkla ben beceremedim hep boynuna kaçtı döküldü, son bir haftaya kadar iyiydik aslında hatta 2 saatte bir emziriyorum Ya 2 saat bile dayanamıyordu meme istiyordu hemen ama şimdi ağlıyor ağlıyor memeye gelince kıvrılıyor bükülüyor balık gibi kayıyor elllerimdenCanım peki biberonla ya da kaşıkla verince içiyor mu? Yani genel anlamda iştahı nasıl? Sorunu memeyle mi yoksa zaten pek içmek istemiyor mu?
Ayy sira bizde desene bizimki 3 yasinda daha yaptirtmadik sunnet dugunu yapicak dedesi ya 4 ya 5 te yaparlar diyorum belkide buyazMasallah maşallah paşaya damat olduğu günleri de göstersin inşallah rabbim
Çok doğru karar vermişsin canım ben 6.5 yaşında yaptırdım büyük oğlanı resmen travma geçirdi uzun süre pipi hassasiyeti yaşadı
olabilie canım ben de bugün fark ettim bazen az süt gelince de yapıyorBazen bizimki de öyle yapıyor.
Bazen gazdan, bazen memeden az süt geldiği için bazen de tok olduğu için yapıyor. Deneye deneye bu sonuçlara ulaştım :)
Kanda ve kakada süt alerjisi testi normal çıktı ama doktor hala devam et diyince devam ettim süt ve süt ürünleri yememeye. Bizim kız memede çok kalmaz öyle çok ağladığı da olmayınca yetiyor sandım. Hatta emzirip kaldırmazsam ağzından taşar. Gündüz iki kere kısa uyur. Gece de o yüzden uzun uyur. Gerçekten anlamadım. Ben de mAma aldım vericem artık en azından bu ay. Bu kutu bitene kadar. Geçen ay mama diyince ben de sağdığı sütleri verdim ama içmedi. Zorlamadım çoğu da ziyan oldu içmediğinden. Bakalım mama içecek mi?
Duymadığını nerden anladin kuzum benimkide huzursuz ve cok aglayan bebek cunkuMerhaba biz de aynı sıkıntıyı yaşadık ilk ay alması gereken kiloyu alamamış Dr mama takviye dedi 1 hafta sonrası kontrolde kilo aldı ben ilk olduğu için anlayamamışım çok huysuz değildi uyurdu belli saat ağlardı gaz zannettik yavrum meğer doymuyormuş memede çok kalırdı yerine yatırınca uyanırdı tekrar ama mama takviyesine başlayınca o huysuzluk da tamamen geçti. Önce emziriyorum sonra mama o da her öğünde değil gece hiç vermiyorum mesela.Benim stres ve yorgunluktan sütüm yetmedi ama şu an çok şükür toparladık ikimizdeDr demişse vermelisin. Süt alerjisi olan vardı grupta belirtileri var mu peki?
Sut icimi azaldi canim istah yok bebegimde bakalim persembe tekrar gidicez kontrole ozaman ogrenecez nekadar almisKilo alimi nasıl canım?
Ayni durumdayiz kuzum ya deli olcam bende 10gundur. Kilo da akmiyor evde tartiliyorum cisli bezlerde azaldi baya. Durmuyo hic sagmayada zamanim yokSağıp biberonla verdiğimde içiyor canım, kaşıkla ben beceremedim hep boynuna kaçtı döküldü, son bir haftaya kadar iyiydik aslında hatta 2 saatte bir emziriyorum Ya 2 saat bile dayanamıyordu meme istiyordu hemen ama şimdi ağlıyor ağlıyor memeye gelince kıvrılıyor bükülüyor balık gibi kayıyor elllerimden
Biz yirmi besgunlukken kucakta kivrilmayla basladi canim simdi meme verdinmi kıvranmiyor agliyor sonuç biberon onunla guzel iciyordu simdi ayni seyleri bineronla yapiyor kivranip kafasiini ceviriyor agliyorAyni durumdayiz kuzum ya deli olcam bende 10gundur. Kilo da akmiyor evde tartiliyorum cisli bezlerde azaldi baya. Durmuyo hic sagmayada zamanim yok
İnsan olarak hiçbirşey diyemem ama çocuk bakımı konusunda gereken desteği göremiyorum herşeyi tek yapsam ne oluyor demezÇok sık olmasa da esimde bazen o duyarsızlığı yapıyor bemde o zaman kendimi çaresiz hissediyorum biri ders çalıştırlmali biri emecek ağlar uyarmasam alışkanlık yapar benimkide
Kesinlikle katılıyorum yardımcı olmuyorsa eş ikinciyi yapma konusunda iyi düşünsünler
Canımıza okuyor valla babasının pestili çıkıyor işe gidiyor, benim nevrim dönüyor büyüdüğünde de zor bir çocuk olmasından korkuyorum hadi şimdi bu sureç zorlayıcı ama geçiyor bi şekilde haftaya 3. Ayımız bitecek bileS Sevimlipanduf canım dün mesajlarını okuyunca aklıma geldi. Yıllar önce Annemlerin karşı komşusunun bebeğini istisnasız her akşam karanlıkla olsa pusetle sokağa indirirlerdi babası bir ileri bir geri sokakta uyuturdu:)
Ben o zaman evli bile değildim. Onlar neler çekti kimbilir:)
Ayni durum 10gundur bende de varm anlamiyorum artik cisli bezimizde azaldi cok icmiyor agliyor kavga ediyor ciglik atiyirolabilie canım ben de bugün fark ettim bazen az süt gelince de yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?