2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
B

Bide bisey sorabilir miyim? Bende kamuda calisiyorum ilk gebelik bu pek bilgim yok. Bayramda calisabilir miyim ben yoksa gebelikten dolayi calisamaz miyiz var mi boyle bi yonetmelik vs acaba

canım hamileleğin 24 haftasından sonra hamile kadına kamuda nöbet ve gece çalışma yazılamaz
Ikinize ortak yazayım o yonetmelik değişti diye biliyorum eskiden 24. Haftaya kadar aksini gosteren doktor raporun olmadigi surece nobet tutuluyordu ama suan öyle değil gebeliğin ispatlandiktan sonra sonra doktorumdan alacagin bir yaziyi kurumana verirsen nobetten muafsin. Bende nobetli calisiyorum suan nobetlerime devam etmek durumundayim çünkü esimle ortak bakıyoruz kızıma kizim eylulde kreşe baslayacak o zamana kadar boyle gidecek zaten 24. Haftadan sonra ben istesemde izin vermeyecekler. Dogumdan sonrada cocuk iki yasini doldurmadan kesinlikle izin vermiyorlar ben yine tutmak istemistim izin vermemislerdi esim çalıştıgi gunler hep yillik izinlerimi kullanmıştım.
Birazdan sefimize sorup size tekrar kesin sonucla döneceğim

bsebse arkadaşta kal bebişim bak net bilgi geliyo

İlk hamilelik bulantısız geçip sonrakiler bulantılı olan çok var da ilki bulanıp sonrası bulanmayanı duymadım hiç :) ama @defne1453 ün de dediği gibi etken sanırım :)

Çok şükür canım gözün aydın.Herkesten güzel günçzel haberler gelmeye başladı

Çok güzel bir paylaşım sagol canım bunu akşam eşime de okutacağım

Sadece sabah istifra olduğu için yemek yiyebiliyorum şükür 2,3gundur de daha da açıldı iştahım. Bugün epey uyudum istifra etmeyi bekledim kahvaltı için yarım saat önce yaptım kahvaltımı çay yerine meyve suyu içiyorum ben çay çarpıntı yapıyor eğer içiyorsan o yapmış olabilir. Ama benim de çok yiyince çarpıntım oluyor sanırım fazla kaçırdım şuan çarpıntım var hala geçmedi ve yorgunluk uykubasıyor yiyince bende de

son düzenlemeden haberim yoktu teşekkürler bilgiler için

Canım orda sağlıklı sağlıksız gebelik yazmıyor yalnız. Mide bulantısı olanlar yararsız olacak yiyecekleri fark etmeden bünyeleri ayırıyor diyor mesela. Ben hepsini okudum özeti bu. Mide bulantısı olanlar bu sebeple şanslı demeye getirmişler mantıklı şeyler yazıyor bence sonuna kadar oku :)

Canım yazı muhteşem hatta ben de buraya yazmıştım geçen haftalarda toksınlerden dolayı oluyır dıye bana da doktorum söylemişti bulantı olmasının nedeni yediğimiz besinlerden bize geçen zararlı toksinleri midemiz, bebeğimize kan yoluyla geçmesin diye dışarı atıyor demişti ilkkez ondan duymustum ben de. safra ile çıkıyor bende de her sabah bu. oyuzden istifra etmeden hicbir şey yemiyorum bebeğime geçmesin diyee

bende 84 kg ile başladım 85,4 olmuşum arkadaşım öyle aman amanda birşey yiyimiyorum ama kilo almışım yinede

gözün aydın canım sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah

Çok teşekkürler canımm

Sizi hatırlamamıştım mesajı yazarken.

Benim takıldığım nokta hastanın isteyip istememe durumuydu. Bu bizim tekelimizde olan bir konu değil dedim. Tıbbi gerekliliğine biz karar veremeyiz.

Bu mesajı yazdığım arkadaş hekim kısmını da olaya dahil edince onunla fikrimi yazdım

Herkes doktorundan memnun olduğuna göre sorun yok.

Sağlıkla doğsun bebeğiniz

canım o jel ile gelen akıntıda kan görmen çok normal merak etme
inşallah güzel haberlerini alırız seninde çarşamba günü kuzularından
Canım geçen hafta cuma kanamayla gitmiştik dra ve en başından beri kanama alanı var keselerin yanında o yüzden tedirginim Çarşamba günü 9+5 olucam inşallah sağlıklı devam ediyordur bebeklerim ilk gebeliğimde hiç olmadı böyle şeyler ama bu da ikiz tabii onun farkı da oluyordur inşallah hepimiz hep güzel haberler alalım miniklerimizden

Canım ben seni yanlış anlamadım ama yazının içeriği Zaten midesi bulunmayanların bebekleri sağlıksız doğar demiyor ki genetik aktarımdan ve bazı hamilelerin toksin maddeleri bebeğe geçirme ihtimalinden dolayı beyin sapının fazla uyarıldığından gibi fazlaca şeyden bahsediyor ben hep diyorum Zaten bulantısız hamilelik geçirenler çok şanslı ben hep istedim bulantısız geçirmeyi ama nasip olmadı bulantısı olanların çektiği sıkıntıdan Zaten depresyona meyilli hallerine biraz iyimserlik katmak için paylaştım yazıyı da
Ama hamilelerin bulantısını psikolojiye bağlayanları yanlış anlayabilirim kim hangi psikolojiyle böyle bir zulmü kendine yapar ki ben ilk kızımda da şimdi ki gebeliğimde de tüp bebekle hamile kaldım o kadar sıkıntıya istememe rağmen hayatımın en güzel günlerini hangi psikolojiyle mahvederim neler yaşadım ben onları bulmak için
Canım 2 li ve 3 lü testler ihtimalden bahseder ve ihtimal hiç bir zaman kesin sonuç elbette vermez ha bundan daha ileri tetkikler var ama Zaten bebeğini aldırmayı düşünmüyorsan yaptırmak çok mantıklı değil şimdi ki gebeliğim ikiz olduğu için ikizlerde yapmıyorlarmış kızımda da ben istememiştim aynı sebepten ötürü ama dr um Zaten ultrasonda bakarken ense kalınlığı burun kemiği gayet normal demişti o kadarını diyorlar drlar o yüzden elimizden gelmeyen şeyler için en güzeli tevekkül etmek bir müdahaleyle düzelecek veya önlem alınacak bir test olsa hiç düşünmeden elbette yaptırırım herkes gibi

Canım ben de yeni doğum yapan görümceme sordum. O ikili testi de dörtlü testi de yaptırmış. Diyor ki bir sorun varsa daha hızlı iyileştirmek için o testler önemli diyor. Sadece down sendromlu mu diye bakmıyorlarmış aslında. Kafam çok karışık. Bişe olmaz sadece kan testi vereceksin dedi. Eşimle istişare yapmamız lazım

Rica ederim canım hem yedilerimize dikkat edersek belki bulantılarımız da azalır diye düşünüyorum inşallah işe yarar
Bende eşime attım çünkü erkekler bu süreçte bizden çok geriliyorlar bebek beslenemiyor mu diye dün eşime yazıyı attım üzülsem mi sevinsem mi bilemedim diyor :)

Eşim de bana baskı yapıyor. Bugün bir yakınım dediki arkadasım senin gibi sadece akşamları yemek yiyordu cocuğu küçücük ve sağlıksız doğdu dedi. Daha ben 8. Haftamdayım karşılaştırma doğru değil ki o bahsettiği için doğurana kadar öyle yemiş. Ki ben yine elhamdulillah gündüzleri de Allah güç verdikçe yiyorum. Bazen de kusuyorum işte elimde değil

Gerçekten benim de midem bulanmıyor ve bulanması sağlıklı gebelik diye yazildikca geriliyorum biraz. Ister istemez endiseleniyoruz.
Biz ilk başlarda bunu konusmustuk cok ünlü bir profesör mide bulantısı ile ilgili açıklamasında şöyle diyor bazı kadınlar hcg yükseldikçe reaksiyon verir ve kusar bu kişiler genelde de midesi hassas olan kişilerdir ve hcgye tepki verirler ben oğlumda bir defa kusmadım mide bulantısı nedir bilmedim görümcem yeni doğum yaptı birkez bile mide şikayeti olmadı cok şükür çocuklarımız sağlıklı böyle hurafeler ile hamileliğini sınıflandırma bu masum bir kandırmaca bilinç altı midenin bulantısını hayra yorma gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…