Olmaz miiii ay bide gida denetimcisiyim ben tum gun ayakta hee turlu lokanta market fabrika yemekhane vs vs itinayla gezinilir insanlarla tartisilir ceza vs kesilir :)) bu ara ayagimin uzerinde zor duruyorum bende. Eve girer girmez yatma istegi :)Selamlar ,aksamlari yemekten sonra bir ağirlik cökuyorum,gunduz isteyim,varmi calisan hamisler
Kesinlikle katılıyorum canım. Zaten bu konuları ailedeki insanlarla konuşmak istemiyorum her kafadan bir ses. Doktorum bişe demedikten sonra herkes hekim oldu başımızasavaş kıtlık vb ekstrem durumlarda bile bebek anneden beslenirmiş ve doğacağı kilonun maksimum yarım kilo altında doğarmış. anne çoooook aşırııı dengeliii beslense de maksimum yarım kilo fazla doğarmış. bebek rahme düştüğünde ortalama kilosu ve boyu belli olurmuş.
önemli olan bizim sağlığımız bizim psikolojimiz. biz iyi olursak bebeklerimizde hatta tüm ailemizde iyi olur.
öncelikle kimseyi yanlış yönlendirmek ya da herhangi bir tartışma ortamı oluşturmak istemiyorum ama bende 2li 3lü testleri yaptırmayı düşünmüyorum çünkü ben her durumda doğurmak istiyorum bebeğimi ve bu testlerde tedavisi olan erken teşhisin önlem olabileceği hastalıklara bakmıyor tamamen genetik hastalıklara bakıyor benim ilk hamileliğimde riskli bir durumum vardı ki (230/1 çok yüksek bir oran olmamasına rağmen) amniyosentezide yaptırmak istemedim %1 de olsa düşük riski vardı çünkü ve oğlum doğana kadar yaşadığım o stresi ben biliyorum bu sefer yine stres yaşamak istemiyorum o yüzden yaptırmıcam zaten ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü büyük oranda bilgi veriyorKızlar ya ben size bir şey soracağım. İkili test yaptırmak zorunda mıyız? Allah korusun çocuğumuz sağlıksız olsa bu onu doğurmayacağımız anlamına gelmez ki. Hem bir çok kadın doğuma kadar stres oluyor doktorlar risk var diyince. Bir çok kadına aldır cocuğun normal değil dedikleri çocuklar hep sağlıklı doğmuş. Bu nedenle ben bu testleri çocuğunu her halükarda doğuracak olanlar için yapılmasını doğru bulmuyorum özellikle sıvı alınan test risk taşıyor. Tabii bu konunun acemisiyim. Ben biliyorum iddam kesinlikle yok. İkili test tecrübesi olanların fikirleri çok önemli
Ayyy çok sevindim yaaa aklımdaydın girip girip baktım sana hep oh şükür, darısı başıma yarın inşaallah şimdi sıra bende artık bende duyayım yarın
masallah canim amin gozunaydin
Gözün aydın:)
O ekranda ki pit pit atisi gormek bile rahatlatiyor degil mi
Masallah masallah icin ferah ilsun. Dualarim hepinizle
Çok şükür canım gözün aydın.Herkesten güzel günçzel haberler gelmeye başladı
gözün aydın canım sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah
CanimmSağol canım inşallah yarın sen de duyarsın hayırlısıyla.
Teşekkürler canım
Teşekkür ederim:)
Hem de nasıl rahatlattı anlatamam.sagol canım:)
Evet allaha şükür.allah kimseyi evladından ayırmasın.fasulye kadar da olsa ayrılmak çok zor.
Amin inşallah canım cümlemizin evladına sağlık versin rabbim.
İlk doğumumda ikili test yaptırdım risk çıkmadı buna rağmen kandan fetal DNA analizi yaptırdım. %99 sonuç veriyor. Düşük riski de hiç yok. En kapsamlısın da 21 hastalık bakılıyor.Kızlar ya ben size bir şey soracağım. İkili test yaptırmak zorunda mıyız? Allah korusun çocuğumuz sağlıksız olsa bu onu doğurmayacağımız anlamına gelmez ki. Hem bir çok kadın doğuma kadar stres oluyor doktorlar risk var diyince. Bir çok kadına aldır cocuğun normal değil dedikleri çocuklar hep sağlıklı doğmuş. Bu nedenle ben bu testleri çocuğunu her halükarda doğuracak olanlar için yapılmasını doğru bulmuyorum özellikle sıvı alınan test risk taşıyor. Tabii bu konunun acemisiyim. Ben biliyorum iddam kesinlikle yok. İkili test tecrübesi olanların fikirleri çok önemli
Bencede tedbirli olmakta herzaman fayda var bu fetal dna testini bende yaptırmak istiyorum siz yaptırdıgınızda fiyatı neydi acabaİlk doğumumda ikili test yaptırdım risk çıkmadı buna rağmen kandan fetal DNA analizi yaptırdım. %99 sonuç veriyor. Düşük riski de hiç yok. En kapsamlısın da 21 hastalık bakılıyor.
Benim şahsi fikrim yapılmalı.
Sağlıksız olsa da doğurmayacağım anlamına gelmez kısmına birşey diyemem bu sitede bu sebepten banlanmışlığım var.
Burada bazen başka duygular devreye giriyor o sizin takdiriniz.
Ense kalınlığı ve burun kemiği ilk aşamada fikir veriyor.
https://hamilelik.com.tr/gebelikte-cips-tuketmek-tehlikeli-midir/Ayy kızlar ben cipsi de hayatımdan çıkarmıstım ama dayanamadım dün p..tos un acılı baharatlı cıpsını aldım yemeye doyamıyorum allahım en sevdiğim cıpstı zaten. Baktım nette tabii bebeğe zararı olmazmış direkt. içim rahatladı etkilerse beni etkılıcek midemi işte nasıl durdurcam bilmem kendimi. 2haftada bir yerim artık başka zararlı hiçbişey yemiyorum çay,kahve bile bıraktım
Ay bir dünya doktor yorumu okudum bebeğe zararı olmaz size olur kilo olarak döner yazmışlar. O maddeyi hiç okumamıştım sağol canım bidaha yemem ozaman ya ❤https://hamilelik.com.tr/gebelikte-cips-tuketmek-tehlikeli-midir/
Bi oku istersen... benimde canım çok istiyor ama direniyorum :)
2015 yılında 1000 dolardı maternit21 çok kapsamlı.Bencede tedbirli olmakta herzaman fayda var bu fetal dna testini bende yaptırmak istiyorum siz yaptırdıgınızda fiyatı neydi acaba
Beni doktorun 2'li icin Recep Has'a yönlendirdi, kendisi Prof. perinatolog daha önce Recep hocaya giden başka arkadaşlarım da oldu herkes çok memnun
Bütün iç organlarından parmaklarına kadsr tek tek bakıyormuş
Bana sadece 2'li test için bayramdan sonra görüşürüz dedi. :) Olsaydı söylerdi herhalde. Netten de baktım şimdi açlık tokluk farketmiyormuş. Sadece kanı, ultrason ölçümünün yapıldığı aynı gün vermek gerekiyormuş. E zaten onun için gideceğiz. :)Kızlar ikili test için randevu aldim da müthiş yorgundum saatlerce hastanedeydim bugün galiba tok ve sıkışık olma dedi ,, diye hatırlıyorum size ne dediler ikiliye gelirkn nasıl gelmenizi soylediler
Ayy kızlar ben cipsi de hayatımdan çıkarmıstım ama dayanamadım dün p..tos un acılı baharatlı cıpsını aldım yemeye doyamıyorum allahım en sevdiğim cıpstı zaten. Baktım nette tabii bebeğe zararı olmazmış direkt. içim rahatladı etkilerse beni etkılıcek midemi işte nasıl durdurcam bilmem kendimi. 2haftada bir yerim artık başka zararlı hiçbişey yemiyorum çay,kahve bile bıraktım
Ayy cips çok severim çıkaramıyorum da hayatımdan, kahve içmem sorun değil ama çaysız duramam mutlaka içiyorum, salam sucuk sosis pastırma o tarz şeyleri bıraktım yemiyorum, şuan bulantımdan kaynaklı süt yumurta ve peynir türleri de yiyemiyorum, acaba ben ne yiyorumAyy kızlar ben cipsi de hayatımdan çıkarmıstım ama dayanamadım dün p..tos un acılı baharatlı cıpsını aldım yemeye doyamıyorum allahım en sevdiğim cıpstı zaten. Baktım nette tabii bebeğe zararı olmazmış direkt. içim rahatladı etkilerse beni etkılıcek midemi işte nasıl durdurcam bilmem kendimi. 2haftada bir yerim artık başka zararlı hiçbişey yemiyorum çay,kahve bile bıraktım
Canimmgozunaydinn cok cok sevindirdin biziii hep boyle guzel haberlerle gelicez artik olumsuz dusunmek yokk
Evet canım benimde korktuğum bu %1 ihtimal bile insanın yaşayacağı hamileliğin burnundan gelmesine sebep oluyoröncelikle kimseyi yanlış yönlendirmek ya da herhangi bir tartışma ortamı oluşturmak istemiyorum ama bende 2li 3lü testleri yaptırmayı düşünmüyorum çünkü ben her durumda doğurmak istiyorum bebeğimi ve bu testlerde tedavisi olan erken teşhisin önlem olabileceği hastalıklara bakmıyor tamamen genetik hastalıklara bakıyor benim ilk hamileliğimde riskli bir durumum vardı ki (230/1 çok yüksek bir oran olmamasına rağmen) amniyosentezide yaptırmak istemedim %1 de olsa düşük riski vardı çünkü ve oğlum doğana kadar yaşadığım o stresi ben biliyorum bu sefer yine stres yaşamak istemiyorum o yüzden yaptırmıcam zaten ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü büyük oranda bilgi veriyor
eşim ve ben koç burcuyuz oğlum oğlak ve bu bebeğimde oğlak olcak Allah bize ailecek sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?