Benim ilk hamileliğimde de önce kız sonra erkek demişti. 16. haftada kesin konuşabiliyorlar galiba.Bugün bana olduğu gibi bi önceki kontrolde kıza benziyo demişti bugün bir pipi gördüm sanki dedi erkeğe benziyo1 ay sonra tam netlik kazanır dedi
benimde 12. haftada kız dedi 16. haftada pipi fotoğrafı verdi. o aradaki 4 hafta ben kızım olacak diye uçarak gezmiştim. 16. haftada daha dr demeden pipiyi görüp hayır yaa hayır diye çığlık atmışım. eşim videoya çekiyordu tüm kontrolleri. şimdi beni tehdit ediyor oğlum annen seni istememişti diyeceğim elimde deliller var diyorBenim ilk hamileliğimde de önce kız sonra erkek demişti. 16. haftada kesin konuşabiliyorlar galiba.
liste şu anda yok işim bitince çöp olmuştu.
bebek arabası / puset (cybex iris m-air fiyatı uygundu. tepe tepe kullandık 2. de büyütür)
chicco next to me anne yanı beşiği
dolap ve şifonyer (ikea)
ev tipi ana kucağı (nuna leaf / oğlum hala kullanıyor 80 kg kadar taşıyor. yemek yerken yemek masasının üzerine koyuyorduk en çok o şekilde kullandık)
sling (neko)
kanguru (boba 4g)
banyo için küvet / kova / termometre*
oda için termometre
2 adet hastane çıkış seti (idil baby tavsiye ederim. ben alırken bilmiyordum sonradan keşfettim. kuzenime aldık gerçekten çoook güzeller)
müslin örtü* (tülbent yerine pusete fln örtmek için, birisi kucakladığında kucağına sermek için, banyo havlusunun içine ilk suyunu alması için, yarım kundak yapmak için, minik beşiğe çarşaf olarak..... çok amaçlı bence çooook gerekli. ne kadar çok olursa o kadar iyi)
battaniye (kalınlığı yaşadığınız şehrin hava koşullarına ve bebeğin doğduğu aya göre değişir)
uyku tulumu 2 adt (Panço)
*süt sağma mak, sterlizatör, dr browns biberonler arkadaşımdan geldi onları almadım. 3 aylıkken işe başladım biberonlara emzik aldım ve onları kullandım.
*mothercare 3lü tulumlardan almıştım oğlum 3,800 gr doğduğu halde büyük geldi 0-3 ay olanlar. ancak 40 ı çıkınca giydirebildim.
*carter's setlerinden almıştım 0-3 ay olanları yeni doğana uygundu. 40 ı çıkınca küçülmüşlerdi.
**** oğlum 23 eylül doğumlu önü kış olunca çıt çıtlı tulumların içine birşeyler giydirmek gerekti. nasipse bizim minikler ocakta gelecek çıtçıtlı yerine fermuarlı tulumlar tercih edin. daha kullanışlı olur.
ilk etapta sanırım bunları aldım. beğendiğim için hiç büyük kıyafet almadım. ilk ihtiyacımı karşılayacak kadar almıştım. 10 günlükken ilk defa dışarıya kahvaltıya gittik. çalıştığım için ev beni basmıştı. 40 ı çıksın fln diye bekleyemezdim. diğer tüm alışverişi ihtiyacım oldukça oğlumla beraber aldık. hem ben hava almış oldum hem de ihtiyacım olmayan bişeyler almamış oldum.
birde banyo havlusu var canım. ben aşılama olurken totem yapıp ünisex bişeyler alıyordum. havluyu önceden almıştım :)canım ellerine sağlık çok teşekkür derim epey yol gösterici olacak bana çok teşekkür ederim...
Ohhh süpersiniz vallahi. Bizi de İzmir - Manisa - aydın bekliyor iş için. Hem gezeriz hem iş yaparız diyorum. Ancak eşim öyle yoğun ki bi ayar yapamıyor gidekEşim gıda firmasında bölge sorumlusu onun sayesinde bu bir yıl içinde neredeyse bütün ege, Akdenizden sadece antalya, bütün Trakya bölgesi hepsini gezdik kısa süreli tabi her gittiğimiz yerde 4-5 gün kalarak eşim şubedeki işlerini bitiriyordu ben de şehri geziyordum son gün de eşimle takılıp geri evimize dönüyoruz ama gittiğim yerlerin içinde en çok Bandırma'yı(Balıkesir'in ilçesi) sevdim taşınalım diye çok direttim hala diretiyorum :) ayda bir eşimin şehir dışı işi çıkıyor bazen hatta daha sık, bu ay Aydın var hamileyim diye gidemeyeceğim ama bi Kuşadası fena olmazdı sanki :))
birde banyo havlusu var canım. ben aşılama olurken totem yapıp ünisex bişeyler alıyordum. havluyu önceden almıştım :)
Dün dr karnımdan ultrasonla bebeği göremedi çok fazla gazın var dedi halbuki ben hiç bir rahatsızlık hissetmiyordum. Daha sonra vajinal ultrasonla görebildik. Bu beni biraz rahatsız etti ama yapacak bişey yokBenim yediklerime göre gaz oranım değişiyor her zaman kendimi gazlı hissetmiyorum, kabız da değilim çok şükür o zaman bu karnımdaki ne :))
Maşallah miniğine sağlıkla gelsin canımHerkeze meraba kontrolden çıktım şimdi bizim prenses prens e doğru dönüyo dr bu seferde erkeğe benziyo dedi resmen bebeği 10dk hırpaladık ama Göstermedi mışıl mışıl uyuyo en son "burda herşey yolunda diye el hareketi yapti" okadar
Kizlar bu arada haftaya bir kac gunlugune Ayvalik Sarimsakli ya tatile gidelim diyoruz. Kanama alanim gecti ama hala progestan kullaniyorum. Doktor Marmara Denizi olmadığı surece sorun olmaz hatta yuzmek iyi gelir dedi ama icim pek rahat degil nedense. Enfeksiyon riskinden endise ediyorum. Sizce denize girmek iyi bir fikir mi? Sarimsakli ya hic gitmedim ama denizi temiz diyorlar .
Hayır canım benim dr um istemedi. İlerde istermi bilmiyorum.Kızlar benim dr um 20. Hafta yapılan tarama testleri varmış şimdiden onun için üniversiteden randevu al dedi. Fetal eko ve anomali taraması. Ve şimdiden randevular dolmuş. Bu testleri istedi mi yada istiycek mi doktorunuz ?
banada 12. Haftada kiz dedi ama bakalim 4. Ayda tam belli olur soylerim o zaman dedi cok merak ediyorummbenimde 12. haftada kız dedi 16. haftada pipi fotoğrafı verdi. o aradaki 4 hafta ben kızım olacak diye uçarak gezmiştim. 16. haftada daha dr demeden pipiyi görüp hayır yaa hayır diye çığlık atmışım. eşim videoya çekiyordu tüm kontrolleri. şimdi beni tehdit ediyor oğlum annen seni istememişti diyeceğim elimde deliller var diyor
Ben ayda bir kan verip ölçtürüyorum değerimi. Hamilelikten sonra daha değişken olmaya başladı. Benim de 0,42 gibi bir şeydi ama 1 ay sonra 3,45 e yükselmişti. 12.haftamdayken bu değer çıktı. Doktorum hamileliğin 12.haftasında 3 ü geçmemesi lazım dedi. İlacımın dozunu arttırdı. Sen endokrinoloji bölümüne gittin dimi canım? Bazen dahiliye çok önemsemeyebiliyor. İyi bir endokrin dr git bence. Değerin yüksek olmaması kadar düşük olmaması da önemli çünkü. Hamile olmasak idare edilir belki yine de bir doktora daha görün derim ben.Tsh hormonu için ilaç kullanman gerekmiyor dedi Dr en düşük seviye 0.35 en yüksek 9.9 ama benim ki 0.22 ilaç lik hir durumumun olmadığı söyledi senin değer ne durumdaydi
Ben çikolata yemiştim gitmeden. Kıpır kıpır kıpır 1 dk durmadı yerindeBenim 5 te kontrolüm var şimdi giderken çikolata falan mı yiyim farkeder mi ki bebişi hareketli görür müyüm acaba çok heyecanlanıyorum
yok canım ben 3 aşılama oldum tutmadı. tüp bebeğe başlayacaktık o arada oğlum süpriz yapıp geldisende mi aşılama ile hamile kaldın ben de2. aşılama ile hamile kaldım...
Kızlar benim dr um 20. Hafta yapılan tarama testleri varmış şimdiden onun için üniversiteden randevu al dedi. Fetal eko ve anomali taraması. Ve şimdiden randevular dolmuş. Bu testleri istedi mi yada istiycek mi doktorunuz ?
Agustos basi antalya tatili planımız vardi ama sanirim onu iptal edip ağustosta ayvaliga gitmek en mantiklisi olacakharika bir denizi var tuzsuz ama ben hep ağustos sonu gittim çok serin idi yani su çok soğuk idi giremedim su sıcak ise girersin güzel olur... ordan cunda adasına geçin ...iyi tatiller...
Dün dr karnımdan ultrasonla bebeği göremedi çok fazla gazın var dedi halbuki ben hiç bir rahatsızlık hissetmiyordum. Daha sonra vajinal ultrasonla görebildik. Bu beni biraz rahatsız etti ama yapacak bişey yok
banada 12. Haftada kiz dedi ama bakalim 4. Ayda tam belli olur soylerim o zaman dedi cok merak ediyorumm
Amin canım teşekkürker. Hepimiz insallah saglicakla aliriz kucaklarimizaMaşallah miniğine sağlıkla gelsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?