2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
benım doktorum yapıcaz dedı ben bı zararı oldugunu dusunmuyorum, orda ıcecegımız sekerlı suyunn ıcındekı tatlı kadar normalde de yedıgımız 2 adet baklavadan alabılıyoruz yada bır adet koca bı cıkolatadan o yuzden bakılsın sırf bu yzuden bebeğini kaybedenler erken doğum yasayanlar var nolur nolmaz yanı. CAnan karataya katılabılecek arkadaslar varsa sırf bu dusuncesı yuzunden meslekten men cezası aldı 2 hafta

Et niye yıkanmaz diyorlar ki benim annem et yıkıyor diye halamlar gülerdi. Ben de yıkıyorumneti :)))

Nette izledim bi sürü doktor bu yuklemenin 2 kutu kola veya 4 dilim baklavayla esdeger oldugunu hangimizin bu kadar şeker tuketmedigini soylemis ama ben tüketmiyorum şahsen. Kutu meyve suyu dahi icmiyorum. Kaldı ki verdikleri o sekerli su bunlara es deger degil direk saf glikoz. Kandan direk bebege geciyor. Bence annede veya babada riskli bir durum yoksa rutin seker yuklemesi dogru degil. Bir tek karatay in soyledigi bir sey de degil bu. Bununla ilgili bir suru yabanci makale var. Aclik sekerim normal zaten. Tekrar aclik tokluk ve trigliserid bakilmasi yeterli annede seker tespiti icin.

Ben de yaptirmayacagim. Ailede şeker hastaligi yok. Aclik sekerim normal. Bebege bosuna seker yüklemesi yapmanin bi alemi yok bence. Aclik tokluk sekerleri ve trigliserid ölçümü de fikir veriyor zaten.

herkesın kendı tercıhı gereklı gorulurse yapılmalı bence , bir cok takıp ettıgım doktor var seker yukleme testı ıcın yapılmadıgında basına gelenlerı palyasan cağrı gülümser, furkan kayabaşoğlu, erhan karaalp. Gizli şeker olabiliyor bazen o dediğinnz testlerde cıkamayabılıyor.Siz içmiyorsunuz yemıyorsun , allah korusun ılerde bişey olur dusuncesınden daha saglıklı bır cozum bence ki günde bazen cok fazla seker bıle tuketebılıyoruz bebeğe zararı olsa ustune basa basa kımse ıstemez, bi kazanclarıda yok bu ıslemden sezeryan vs gıbı bırsey de değil. Bebege cıkan sonuclar dogrultusunda mudahale edılebılecek her test bence yapılmalı , herkesın görüşü bir değil tabıkı

Bir çok avrupa ülkesinde tartışma konusu bile değil bu şeker yükleme testi daha çok şey okudum , hiç şeker olmayan , açlık tokluk çok güzel çıkıp, bebeğini kaybedip gizli şekerden şüphelenen vs vs imkanımız varsa okuyalım yaptıralım arkadaşlar

Eklentiler

• Screenshot_20180818-102917.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20180818-102905.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20180818-102853.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20180818-102847.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20180818-102826.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20180818-102745.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20180818-102726.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_20180818-102652.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20180818-102548.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 46
Uygulamam güncelleme istiyormuş Onun için yapamamışım. Yardımcı olan arkadaşlar teşekkür ederim.
Buna bayıldım aşık oldummmmm

Ye ekşisi doğur Ayşeyi diyenlerden misin?. Benim ki de kız ama canım hep tatlı istedi. Oğluşumda da tuzlu şeyler yerdim hep. Bence ekşiyle tatlıyla cinsiyet arasında bir bağ yok :)

Demekki benim tamamen tesadüf :) eltimle kuzenim erkek doğurdular bi kere bile bulantıları kusmaları olmadı ve hep tatlıya düştüler.ben 3ay boyunca kustum,tatlıyı da hala istemiyorum.bana hep kesin kız dediler.ama tesadüf tabi bunlar.tam tersi olanlar da var.

ballı sut de işe yarıyor bence bunu dene bıdaha kıpırdamasını ıstersen hem yararlı :) hadı bakalım gelsın bundan sonra ne zaman kıpırdıcak dıye beklemeler cok heyecanlı :)

Bisey yememe gerek kalmadı.bu sabah yine hissettim uyandıktan sonra :) ama ballı sütü çok severim.denemek lazım )

Ben de yapılmasından yanayım.cunku şeker yükleme testi yapıldığı için ölen bebek duymadım hiç,ama yapılmadığı için ölen bebekler var.yapilmasinin riski çok çok daha düşük yani.benim babamda şeker var ablalarımın ikisinde de hamilelik şekeri çıktı.simdilik açlık tokluk değerlerim gayet normal ama riske atamam bende de çıkma ihtimalini.yaptircam yani.tabi doktorum da gerek görürse.

bencede dogru dusunce güzel bı karar olmus arkadasım, benım doktorum yapıcaz dedı dırek

Seker yuklemesi ile ilgili instagramda dr erhan karaalp in alanina bakip kayitli storylerden seker yuklemesi yaptirmayan kisilerin yasadigi sıkıntıları okuyabilirsiniz fikir olmasi acisindan.zaten 50 grlik bir yukleme yapiliyormus ki bu kendi adima yedigim cikolata veya baklavadan fazla degildir

bende hamılelıkte acı yemeyı sevenler kervanındayım :)
Masallah doktora kalsak aç kalacaz bi haftadir oturdugum yerden kalkarken sanki bacaklarim tutmuyor gibi oluyor bacaklarimin bagı çözülüyor sanki allahım felcmi olacam diye düşünmedim degil sizlerdede böyle bir sıkıntı varmî

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…