2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ben keseyi görmeye gittiğimde doktorum 6 tüp kan aldırdı hepsini yaptırdı içinde rubella toksoplazma cmv de vardı. Bide idrar testi verdim idrarda enfeksiyon çıkmıştı ilaç vermişti.
Masallah kan birakmamislar:KK71: tedbir iyidir ama. Banada bakildi ilk hamileligi ögrendigimde tek tüple tiroid falan ama ogunden sonra birdaha bakilmadi birde aylik kan idrar bakiliyor saglikocaginda sizde varmi bilmem aile hekimin her ay test yapiyormu ?

Günaydın kızlar hamilelikte troid i yüksek çıkan var mı bebeğe zararı oluyor mu
dahiliye ye yada endokrın dı sanırım onlara gıtmen lazım gelişim için önemli , benim 3.86 ydı normalde değerler arasında ama 2bucuktan aşağıda olması gerkıyor bende 1bucuk ay hap aldım en son tahlıl yaptırdım ama kac oldu öğrenemdim daha

dahiliye ye yada endokrın dı sanırım onlara gıtmen lazım gelişim için önemli , benim 3.86 ydı normalde değerler arasında ama 2bucuktan aşağıda olması gerkıyor bende 1bucuk ay hap aldım en son tahlıl yaptırdım ama kac oldu öğrenemdim daha
Doktorum tekrar tahlil verdi işte onları yaptır tekrar kontrole gel dedi gidicem bu hafta bizde troit irsi o yüzden hamilelikte endişeliyim biraz bişey olur diye

günaydın kızlar ,
canım sizin igg pozitif çıkmış yani kızamıkçık bağışıklığınız var görünüyor. Telaş yapacak bir durum görünmüyor olması gereken bu zaten .IGM nin pozitif olması durumunda tehlike arz ediyor.
Dr ilk sivi aldirmayi dusunuyor musin her gebelikte risk vardir dedi istemedigimi soyledim

Canım bu testlerde ben de yaptırdım ama bende anti rubellla antitoksoplazma şeklinde yazıyordu. Yani daha önce geçirmişim bağışıklığım var demek. Ama sende yazmıyor ve üstteki pozitif olan enfeksiyon alttaki de kızamıkçık bildiiim kadarı ile. Hemen dr a görün korkutmak istemem ama bana garip geldi neden anti yazmıyor diye
Dr bisey olmadigini sivi aldirmak istiyormusun diye sordu

İyi geceler kizlar.Cuma günü belim ve kasıklarım ağrıdığı için dr gittim.Dr yatış verdi.düşük iğnesi yapti serum baglandi progestan hapi birakmistik tekrar basladik ve 10 gun rapor verdi işe gidemiyorum evde yatiyorum sadece.diyeceğim o ki hamilelikte hiçbir ağrı masum değil herkes dikkatli olsun lütfen Allah bebişlerimizi korusun
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine

Günaydın kızlar hamilelikte troid i yüksek çıkan var mı bebeğe zararı oluyor mu

ben tiroid hastasıyım düzenli kontrol ve ilaç kullanımıyla bi sorun olmuyo
sizin sadece hamilelikte oluştuysa ilaçla halledilir
sürekli kontrol ettirin ama zaten hamilelikten sonra düzelebilir sizinki

Dr ilk sivi aldirmayi dusunuyor musin her gebelikte risk vardir dedi istemedigimi soyledim
Hayır risk yokken neden sıvı aldırcak mısın diye soruyor ki? Zaten bağışıklığın var görünüyor olması gereken bu zaten. Eğer IGG negatif olsaydı tamam risk var diyip ilerleyen zamanlarda testi tekrarlayan doktorlar var.Ama durup dururken hamileyi korkutmanın nedeni nedir yani çok saçma. Bu aynı şu duruma dönmüş hani ikili tarama testi yaptırırsın da değerin çok güzel cut off değerinin altında çıkar da olsun biz yine de amniyosentez yapalım demek ne kadar saçma ise bu da o kadar saçma bir durum. Risk yokken her hamileden sıvı alsınlar o zaman ...
Sorun yoksa içiniz rahatlamıştır biraz o halde ...

Hayır risk yokken neden sıvı aldırcak mısın diye soruyor ki? Zaten bağışıklığın var görünüyor olması gereken bu zaten. Eğer IGG negatif olsaydı tamam risk var diyip ilerleyen zamanlarda testi tekrarlayan doktorlar var.Ama durup dururken hamileyi korkutmanın nedeni nedir yani çok saçma. Bu aynı şu duruma dönmüş hani ikili tarama testi yaptırırsın da değerin çok güzel cut off değerinin altında çıkar da olsun biz yine de amniyosentez yapalım demek ne kadar saçma ise bu da o kadar saçma bir durum. Risk yokken her hamileden sıvı alsınlar o zaman ...
Sorun yoksa içiniz rahatlamıştır biraz o halde ...
Beni bilgilendirdigin icin cok ama cok tesekkur ederim ❣ sıvı aldırmayı sorması benı korkuttu

günaydın cnm
gittim %80 kız dedi :) erkek olsa kesin konuşurdum ama kız da %10-%20 bir yanılma payı bırakmak istiyorum dedi. eşim oğlumuzda da 12. haftada kız gibi demişti 16.haftada da erkek dedi ayhan bey dedi. 16 ya kadar bekletmeyeyim 23 temmuzda gelin hem ikili test sonuçlarına bakalım hem cinsiyeti kesinleştirelim dedi .

benim çok kız istediğimi bildiği için kapıdan çıkmadan haftaya kıznı netleştireceğiz sen rahat ol kız geliyor dedi :KK36:

folikasite devam et 1 hafta daha sonra yeni ilaca başlayacağız dedi.

ense kalınlığı 0.8 çıktı çok iyi dedi.

meyveyi kontrollü tüket yaz dönemi meyveleri çok cezbedici dedi. bir de dondurmayı haftada 2 ile sınırla dedi. onun dışında başka bişey söylemedi.

1 hafta kaldı umarım gösterir de kızımız kesinleşir. kesinleşmeden kimseye söylemedim çatlamak üzereyim:olamaz:
Gözün aydın canım sağlıkla gelsin:nazar:

Back
X