2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Merhaba, ben de 20+5 haftalık hamileyim. 2 hafta önce doktorum kalbinde parlaklık gördüğü için ayrıntılı ultrasona yönlendirmişti. Perinatoloji uzmanı baktı, kalbinde 3 parlaklık var demişti. Normalde 2 taneye kadar önemli değil diyoruz amniyosentez öneririm demişti yaptırmadım. Dün tekrar ayrıntılı ultrason için başka doktora gittim o da 2 tane gördüğünü önemli bir buldu olmadığını söyledi. Sizin de ufak bir parlamayı okuyunca paylaşmak istedim. Bayaa endişelenmiştim ama şimdi daha rahatım. Doktorunuz size ekstra bişey söyledi mi merak ediyorum. Sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz inşallah.
Cnim kizimda parlaklık gormistuler doktorum zamanla geçebileceğini cogu bebeklerde görüyoruz demişti.tabi gelin bana o 4 ay nasıl geçti bi bana sorun.cok şükür kizim 7yasinda saglikli bi çocuk cok sukur

Ya bende hep erken diye düşünenlerdenim bi e bebek indiriminden aldıklarım var bi de geçen ay cinsiyetini öğrendik hastaneden çıkınca bi kaç parça bişiy alalım dedik ama arkadaşlar burada bizim kıyafet işimiz bitti deyince dün bi gaza geldim hemen instagramdan nakışlı tulum sipariş ettim :KK70: bugün de hatta liste yapacağım alınacakları, ama ben kıyafete değil de çünkü çok hediye gelir ailelerimizden ben daha çok böyle bakım ürünlerini alayım falan istiyorum
Iyi yapmissin olsun icinde de gorursun insallah yavrunu. ya dedigin mantikli baskalarinin almadigi seylere para vermek en iyisi ben oglumda aldim aldim basta kucuk seyler o da bi tosun oldu gelismi cok iyiydi masallah hic giydrmedigim seyler bile oldu :))

Bunun ölçülerini bilmiyorum ama yeğenim 7 aylık omlarda da böyle bişiy var uyuyacağı zaman gun içinde buna yatırıyor hatta tepesinde oyuncaklar falan ilgisini çektikçe oyuncakları çekmeye çalışıyor oyalanıyor içinde ama ölçülerini bi karşılaştırmam gerek
Bak aklima ne geldi sen dogurdum diyene kadar yegenin 1 yas olacak daha ona yatmayabilir duser de zaten belki sana verirler onunkini bunu almakta acele etme bence

Iyi yapmissin olsun icinde de gorursun insallah yavrunu. ya dedigin mantikli baskalarinin almadigi seylere para vermek en iyisi ben oglumda aldim aldim basta kucuk seyler o da bi tosun oldu gelismi cok iyiydi masallah hic giydrmedigim seyler bile oldu :))
Aynen mesela mustela nın bakım setini araştırıyorum uygun fiyata indirimden falan denk getirmeye çalışıyorum annem ablamlar alırlar ama gidip de bebek bakım çantası seti alalım şu marka daha iyi falan diye anlamazlar :) daha çok kıyafet alırlar bana diyorlar zaten sen kıyafet alma paranı başka şeylere ver diye bi yeğenim de kız yengem herşeyini bana verecek o da öyle diyor hiç giydirmediğim ya da bir kez falan giyebildi yenidoğan takımlarını hatta beşiğine kadar verecek(sepet beşik sığmıyor bebişi) başka bebek de düşünmüyor

Bak aklima ne geldi sen dogurdum diyene kadar yegenin 1 yas olacak daha ona yatmayabilir duser de zaten belki sana verirler onunkini bunu almakta acele etme bence
Onunki eski biraz diğer kızından kalmıştı onu kullanıyordu o yüzden ben alırım da hemen gene şimdi almam bi 7 aylık olsun bakalım bebişlerimiz :anneadayı:

Merhaba, ben de 20+5 haftalık hamileyim. 2 hafta önce doktorum kalbinde parlaklık gördüğü için ayrıntılı ultrasona yönlendirmişti. Perinatoloji uzmanı baktı, kalbinde 3 parlaklık var demişti. Normalde 2 taneye kadar önemli değil diyoruz amniyosentez öneririm demişti yaptırmadım. Dün tekrar ayrıntılı ultrason için başka doktora gittim o da 2 tane gördüğünü önemli bir buldu olmadığını söyledi. Sizin de ufak bir parlamayı okuyunca paylaşmak istedim. Bayaa endişelenmiştim ama şimdi daha rahatım. Doktorunuz size ekstra bişey söyledi mi merak ediyorum. Sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz inşallah.
Amin inşallah sağlıkla kavuşalım canım yok durum sadece parlaklık olduğunu önemli olduğunu düşünmüyorum dedi Doğumdan sonra da çocuk uzmanı muayene etti bi üfürüm vardı aylık kontrolümüzde bişey kalmamıştı çok şükür

Aks
Hastanede yaptıracağım ben ya. Sağlık ocağında sonuç anında çıkmıyor falan.. Hastanede hemen verip bitsin istiyorum. Sen? Bi de hangi sağlık ocağına kayıtlısın? Ben Yenişehir'dekindeyim.
Biz cinkaya sağlıkocagına kayıtlıyız canım akçeşmedeki ebe gün verdi sabah aç karnina gel test yapacaz sekerine bakildiktan sonra seker durumuna göre yükletmek istersen seker yüklemesinyapılacak sonra tekrar test yapacagız sekerin durumuna bakacagiz dedi bunlar aynı günde yapaılacak sonuçlar hemen çıkiyor galiba seker için yapılan test farklı sanırsam tanidiklarda yaptırdı hemen olduevimize yakin zaten sabah gider gelirim oyüzden ben hastaneye gitmeyi düşünmedim birde siz dogum için fiyat aldınizmi

Beyinde koroid plexus kisti çıktı malesef tek taraflı degil 2 taraflıymış diger herşey normalmiş doktor endişe etme geçer dedi ama takmamak ne mümkün amniyosentez yapabilirsin kesin tanı için ama bence gerek yok dedi biliyor Rabbimden geleni her rğrlü kabul edeceğimizi gerisi Allaha kaldı dua edin 27 eylülde tekrar bakılacak inşallah o zamana kadar geçer

Günaydın kızlar, bebe şampuanı ilk aylar Bübchen kullandım çok güzel kesinlikle tavsiye ederim. Mustelanın kremlerinden memnun kalmadım ben. Pişik kremi sudocrem iyi gelmişti kızıma ama yoğun olduğu için her zaman kullanmamak gerek. 2 yaşından itibaren yeşil arko tüp krem kullandım inanmazsınız onun kadar iyi gelmemişti hiçbiri. Yağlı olduğu için cildi besliyor ve pişiği yok ediyordu. Islak mendil için unibaby yenidoğan ıslak pamuk mendil bir numara zaten .En katkısız olanı o.Yapabiliyorsanız sadece ped pamuk alıp ıslatarak kullanmak en doğalı en iyisi tabi.
Bez için prima kullandım büyüdükten sonra sleepy ye geçtim. Hem türk markası hem memnun kalmıştım.Şimdi yıkanabilen bezlerden almayı düşünüyorum. İnstagramda pamucco diye bir sayfa var incelemek isteyenler için.Bezler çok fazla kimyasal ve losyon içeriyor artık kullanmak istemiyorum size de fikir olsun :anne:

Beyinde koroid plexus kisti çıktı malesef tek taraflı degil 2 taraflıymış diger herşey normalmiş doktor endişe etme geçer dedi ama takmamak ne mümkün amniyosentez yapabilirsin kesin tanı için ama bence gerek yok dedi biliyor Rabbimden geleni her rğrlü kabul edeceğimizi gerisi Allaha kaldı dua edin 27 eylülde tekrar bakılacak inşallah o zamana kadar geçer
Canım gercekten bu tur seyler zamanla gecıyor genellıkle ama baska doktra gıtmeyı ıhmal etme bırde dohumdan sonra mutlaka gostermelısın mesela doktorın 27nde gecmiş dese bıle

Günaydın kızlar, bebe şampuanı ilk aylar Bübchen kullandım çok güzel kesinlikle tavsiye ederim. Mustelanın kremlerinden memnun kalmadım ben. Pişik kremi sudocrem iyi gelmişti kızıma ama yoğun olduğu için her zaman kullanmamak gerek. 2 yaşından itibaren yeşil arko tüp krem kullandım inanmazsınız onun kadar iyi gelmemişti hiçbiri. Yağlı olduğu için cildi besliyor ve pişiği yok ediyordu. Islak mendil için unibaby yenidoğan ıslak pamuk mendil bir numara zaten .En katkısız olanı o.Yapabiliyorsanız sadece ped pamuk alıp ıslatarak kullanmak en doğalı en iyisi tabi.
Bez için prima kullandım büyüdükten sonra sleepy ye geçtim. Hem türk markası hem memnun kalmıştım.Şimdi yıkanabilen bezlerden almayı düşünüyorum. İnstagramda pamucco diye bir sayfa var incelemek isteyenler için.Bezler çok fazla kimyasal ve losyon içeriyor artık kullanmak istemiyorum size de fikir olsun :anne:
Pişik kremi olarak hep hametan kullanmıstım ondann cok memnun kalmıstık bızde :)

Kızlar gun içinde bebeği yatırabileceğim salonda kullanabileceğim böyle ana kucağı diye geçiyor sanırım bişiy almak istiyorum fiyatı çok uygun trendyol da sizce nasıl
Kiş bebegi olacagı için bebekte süreklı uyanip uyaniyor başka odaya taşiması çok zor olur muhak kişi bunla çikarta bilirsin bizde bebek odasi yapacagiz birde salona 5 6 ay kullanabilecegi bu beşikten almayı düşünüyoruz
Canım ben bunu sipariş ettim battaniyeli olursa 115 dedi battaniye istemedim eldiven şapka tulum 75 tl Kargo bana ait 7 tl tutuyormuş
Ya. Bu çok tatlıymiş emzik süsünüde almanı tavsiye ederim birde nereden sipariş verdin bunu bayıldım saglikli günlerde kullanin ürün eline ulaştıgı zaman kumaş nasıl kalitesi bizlerle paylaş kuzum

Eklentiler

• 1D11D182-1BB8-4B98-9B27-9116F7FF469B.webp
    1D11D182-1BB8-4B98-9B27-9116F7FF469B.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 45
canım çok geçmiş olsun. doktorun endişelenme dediyse vardır bir bildiği. önemli olsa risklerini söylerdi sana mutlaka. geçecek demek ki. iyi düşün iyi olsun :dua:

Hanımlar n11 de 24 kü unı baby ıslak mendıl 150Tl ye yakın bır fıyat sızce nasıl ? Ebebegın sıyesınde 184 Tl idi daha uygunn fıyata bulabılır miyim

Kiş bebegi olacagı için bebekte süreklı uyanip uyaniyor başka odaya taşiması çok zor olur muhak kişi bunla çikarta bilirsin bizde bebek odasi yapacagiz birde salona 5 6 ay kullanabilecegi bu beşikten almayı düşünüyoruz

Ya. Bu çok tatlıymiş emzik süsünüde almanı tavsiye ederim birde nereden sipariş verdin bunu bayıldım saglikli günlerde kullanin ürün eline ulaştıgı zaman kumaş nasıl kalitesi bizlerle paylaş kuzum
Alcam canım da biraz daha bebişimiz büyüsün 7 aylık falan olsun o zaman alayım diyorum, tulum da haftaya çarş Perş elinizde olur dedi merakla bekliyorum hemen paylaşacağım :))

Cnim kizimda parlaklık gormistuler doktorum zamanla geçebileceğini cogu bebeklerde görüyoruz demişti.tabi gelin bana o 4 ay nasıl geçti bi bana sorun.cok şükür kizim 7yasinda saglikli bi çocuk cok sukur

Maşallah Allah bağışlasın çok sevindim sağlıklı olduğuna. Benim de nasip olursa kızım olucak inşallah ve benim de 5 ayım kaldı nasıl geçicek diyordum ama araştırdım burdan da okudum siz de yazmışsınız inşallah bi şey çıkmaz. 3 tane parlaklık vardı 2 tane ufak parlaklık kalmış şu an. Dua ediyoruz inşallah kötü bir şeyin habercisi değildir diye.

Canım ben bunu sipariş ettim battaniyeli olursa 115 dedi battaniye istemedim eldiven şapka tulum 75 tl Kargo bana ait 7 tl tutuyormuş
cok cıcıymıss amaa :) benımkı 5 li 75 önlük birde agız mendılı var sanırım ıcınde :) kaynanamlar alacaklar banada ben kendım alsam 5 li alacaktım bırde trıko ısımlı yaptırcaktım sımdı tam set alıcam :) güzel günlerde giysin inşallah mınıkk::)

Kızlar gun içinde bebeği yatırabileceğim salonda kullanabileceğim böyle ana kucağı diye geçiyor sanırım bişiy almak istiyorum fiyatı çok uygun trendyol da sizce nasıl
hamak olarak geıyor bunlar bence kullanıslı olabılır canım bı akrabam aldı oturma odasına bundan

Amin inşallah sağlıkla kavuşalım canım yok durum sadece parlaklık olduğunu önemli olduğunu düşünmüyorum dedi Doğumdan sonra da çocuk uzmanı muayene etti bi üfürüm vardı aylık kontrolümüzde bişey kalmamıştı çok şükür

Ne mutlu çok sevindim maşallah. Devamında da sağlıkla büyür inşallah. Peki üfürüm bu parlaklıktan mı kaynaklıydı?

Back
X