- 17 Ağustos 2021
- 1.639
- 2.039
- 83
- Konu Sahibi annabelica
- #17.161
Tıklıyorum ediyorum yokAyy evet canım ya, bu sabah gerçekten tık uok benim kızda da![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tıklıyorum ediyorum yokAyy evet canım ya, bu sabah gerçekten tık uok benim kızda da![]()
evet yaptırdık canım yapilmayan test kalmadı doktorumda gebelige izin vermiyordu test sonuclarini bekldi birsey cikmadi cok sukur sonra izin verdiCanım kayıpların için üzgünüm .2 bebeğinde de aynı anomali mevcutmuş peki tüm ekzom testi yapıldı mı size wes ?
Iste bu ara biraz sık girmek durumunda kaldim. Kendi doktorum olsaydi hic dert etmezdim açıkçası ama bu baska bir dr ve güvenemedim iste. Gerçi bu denk geldigim doktoru da diger odalardan dr.lar gelip gelip cagirdilar birseyler sormaya falan bu da tecrubeliydi galiba..Hayır hayır korkma ama sana tavsiyem ultrasona sık girme bunu benim tamamen anasal içgüdümle söyleyeceğim, daha sözlerime başlamadan gözlerim doldu hatta maalesef ki oğlumda çok ultrasona girmek zorunda kaldım ben, bazen her hafta oğlum asla yüzünü dönmüyordı çok vuruyordu doktorlar karnıma sürekli ultrason başlığıyla vuruyorlardı çocuğuma dediğin gibi devlet öyle konseye giriyordum bilmem ne nefret ediyordı çocuk hissediyordum aslında ama elimden bir şey gelmiyordu bak bu kızımda her şeye takdir-i ilahi diyorum. Oğluma hiçbir şey yapamadım Allah ona gün yazmamış kaybetmekle sınandık, bunda kızım çok keyifli gidiyorum bakıyorum hareket de ediyor Allah’ ım sağlıktan ayırmasın, haklısın tabi merak ediyorsun ultrasonda en azından çok kalmamaya çalış, zararlı olduğunu düşünmüyorum ben ayrıca ama bebişler sevmiyor ya istemiyorlar işte ultrasona girmeyi
Çok şükür canım sağlık sıhhat versin Rabbim oğluna ve şimdi doğacak olan bebeğine .Benim de başımdan 2 kez geçti çünkü ve 2 kere geçince kesinlikle genetik gözüyle bakılıyor .Bazen bazı hastalıklara net genetik teşhis konulamıyor maalesef .Benim de wes testim de bir gen bulundu ama net değildi ne yazık ki ve riskim vardı çok şükür 15 .haftadan itibaren ultrason bulgularım yine de tarandı ve diğer bebeklerindeki anomaliler görülmedi şükürler olsun .Senin kaçıncı haftalarda belli oluyor inşaallah sağlıkla ilerler bu bebeğin ve Rabbim sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip eder hepimizeevet yaptırdık canım yapilmayan test kalmadı doktorumda gebelige izin vermiyordu test sonuclarini bekldi birsey cikmadi cok sukur sonra izin verdi
doktorlarda cok sasiriyor nadir gorulen bir vaka ve 2 defa bana denk geldi
milli piyango gibi düsün sana cikms 2 defa dedi
kızıma anne karninda teshis koyuldu durumu agırdı
oglumda sonradan gelismis 2.5 yasindaykn diyafram yuksekligi diye girdigi yarim saattlik ameliyatta diyafram henrisi oldugu ogrenmislr 3.5 saat surdu ameliyati 1 hafta diren takılı hastanede kaldık suan sukürler olsun iyi doktrumz futbolcu bile olabilir gayet iyi dedi
Cok üzüldüm basın sagolsun bu evladını sag salım kucagına alacaksın canım hiç merat etmeeriskli gebeyim canım 6.gebeligm 1 yasayan cocugum tek var vefat eden kızım ve yaşayan oglum diyafram henrisiydi normal genetik test yaptik birsey cikmadi riskli oldugm icin fetal dna da yaptirdik planli ilerleyelim diye
Allah senden razı olsun canım insallah dedigin gibi olurda yukarı cıkar kafaya taktm cunku saglikla ilerleylm guzel haberler verelim insallah
canım hic takma kafana sukur bebegn iyi bir sıkıntı olsa soylerdi tepetaklak secdeye durur gibi durmak degilmi amuda kalkmakla secdeye durmak arası birsey
durusu hakkında bilgi vermis sadece bence
anladgm kadariyla uslubu degisikmik doktorun bazilari isini zoraki yapıyor sanki hamile halinden anlamak yok yani
bir sen bir ben canım evhamda sen beni destekle ben seni
Iste bu ara biraz sık girmek durumunda kaldim. Kendi doktorum olsaydi hic dert etmezdim açıkçası ama bu baska bir dr ve güvenemedim iste. Gerçi bu denk geldigim doktoru da diger odalardan dr.lar gelip gelip cagirdilar birseyler sormaya falan bu da tecrubeliydi galiba..
Aslinda çok haklısın biraz akışa teslim olmak lazım. Ister istemez annelik içgüdüsü ile insan korumaya kontrol altinda tutmaya calisiyor ama biraz da birakmak lazim zaten Allahıma emanet yavrum.
Zor seyler yaşatmasın Allahım kimselere.. evlatlarımızı sag salim kucağımıza alalim sag salim büyütelim inşallah![]()
Çok şükür canım sağlık sıhhat versin Rabbim oğluna ve şimdi doğacak olan bebeğine .Benim de başımdan 2 kez geçti çünkü ve 2 kere geçince kesinlikle genetik gözüyle bakılıyor .Bazen bazı hastalıklara net genetik teşhis konulamıyor maalesef .Benim de wes testim de bir gen bulundu ama net değildi ne yazık ki ve riskim vardı çok şükür 15 .haftadan itibaren ultrason bulgularım yine de tarandı ve diğer bebeklerindeki anomaliler görülmedi şükürler olsun .Senin kaçıncı haftalarda belli oluyor inşaallah sağlıkla ilerler bu bebeğin ve Rabbim sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip eder hepimize
Kuzum 1 kere denk gelmiş olma ihtimali oluyor hastalığa göre .Bize de ilk bebekte gen testi yapıldı temiz geldi sonra array denilen ileri gen testi yapıldı temiz geldi ve son test var tüm gen bakılan wes hem maliyetliydi hem de akraba değilsiniz eşinle tesadüftür gözüyle bakılarak o yapılmadı .Fakat ben 2.bebeğimde de tıpatıp aynı anomalileri yaşayınca artık tesadüf gözüyle bakılmadı ve wes yapıldı .Bazen bazı hastalıklar tesadüf de novo denilen ilk kez o bebekte çıkan anne babadan miras olmayan hastalıklar olabiliyor bunların başka bebekte görülme ihtimali yok denecek kadar az ama bizim durumumuz farklıydı ikisinde de aynı bulgular olması bizden geçtiğini kanıtladıCanım biz de eşimle yaptırdık, bir şeyi çıkmadı hiç bir sorun yok dedi doktor ama ilk gebeliğim boş gebelikti diğerinde de organ anomalisi vardı, hatta genetik doktoru demişti ki bebekten kan alınıp bakılsaydı o bebeğe mi özgü bir şey diye dedim kimse demedi ama öyle bir şey her gün kan alıyorlardı çocuğumdan bilseydim baktırırdım, yüksek ihtimal öyleydi dedi bazen böyle durumlar olabiliyor dedi bir de 7 kuşakta bi denk gelir bu gen hastalığı demişti siz o kuşak olmalısınız demişti
Kuzum 1 kere denk gelmiş olma ihtimali oluyor hastalığa göre .Bize de ilk bebekte gen testi yapıldı temiz geldi sonra array denilen ileri gen testi yapıldı temiz geldi ve son test var tüm gen bakılan wes hem maliyetliydi hem de akraba değilsiniz eşinle tesadüftür gözüyle bakılarak o yapılmadı .Fakat ben 2.bebeğimde de tıpatıp aynı anomalileri yaşayınca artık tesadüf gözüyle bakılmadı ve wes yapıldı .Bazen bazı hastalıklar tesadüf de novo denilen ilk kez o bebekte çıkan anne babadan miras olmayan hastalıklar olabiliyor bunların başka bebekte görülme ihtimali yok denecek kadar az ama bizim durumumuz farklıydı ikisinde de aynı bulgular olması bizden geçtiğini kanıtladı
Günaydın kızlar
Bugün çok değişik rüya gördüm. Hamileyken tekrar hamile kalıyordum çok ilginçti. Ben nasıl doğuracağım o daha küçük olcak falan diyodum hatta gruba yazıyodum![]()
Günaydın canım, hayrolsun, biz neler neler gördük burada![]()
Canım inşaallah bu bebeğin sağlıklıdır .Kalp hastalığı vardı senin bebeğinde değil mi ? Genelde öyle tek görülen anomaliler o bebeğe özgü olabiliyor kalp anomalileri vs.Biz de eşimle çok ayrı yerlerden göçmüşüz sen düşün yani takdiri ilahi .Benim bebeklerimde çoklu anomali vardı sendromdu canım .Hepimiz güzel sağlıklı haberler alalım .Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşaallahAslında haklısın benim de kafamı kurcalıyor, şimdi diyorum acaba bunda da olur mu ama genetik testlerimiz temiz geldi ikimiz de yaptırdık ama nasıl olduda çocuğumun da oldu diye sorunca işte doktor o bazen bebeğe has olabiliyor dedi, biz de akraba değiliz hatta memleketlerimiz bile çok farklı detaylıyı dört gözle bekliyorum 2 farklı doktora yaptırmayı düşünüyorum hatta açıkçası bu çok önemli çünkü ona göre yol çizeceğiz inşallah ikimiz de sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi![]()
Canım inşaallah bu bebeğin sağlıklıdır .Kalp hastalığı vardı senin bebeğinde değil mi ? Genelde öyle tek görülen anomaliler o bebeğe özgü olabiliyor kalp anomalileri vs.Biz de eşimle çok ayrı yerlerden göçmüşüz sen düşün yani takdiri ilahi .Benim bebeklerimde çoklu anomali vardı sendromdu canım .Hepimiz güzel sağlıklı haberler alalım .Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşaallah
Evet canım tek başka bir sorun yoktu çok akıllı bir bebekti kucağıma alıp konuşuyordum gülümseyince bir sürü fotoğraf çektim ona, altını değiştirdim, başına şapka takıyordum, battaniyesine sarıp kucağıma alıyordum, emziriyordum, ameliyat olup hayata tutunan çok bebek oldu o kapıda beklerken hep ümitliydim, maddi manevi zor bir süreçti, inşallah içim çok rahat ama inanıyorum onları yaşamamız gerekiyordu yaşadık ve bitti diyorum, yine de detaylı sonrası bir rahatlamak istiyorum ama kafaya da takmamaya çalışıyorum, dediğin gibi takdir-i ilahi, sağlıkla ve kolaylıkla gelsinler inşallah, inanıyorum sende kolaylıkla alacaksın![]()
Amin kuzum amin seni çok iyi anlıyorum benim anılarım olmamasına rağmen çok yıprandım .Seni düşünemiyorum .Ben de inanıyorum bu sefer sağlıkla kucağımıza alacağız ve büyüteceğiz bebeklerimizi
![]()
Ay şu ayak altı yanma olayı bir tek bende var sanıyorumGünaydın hanımlar sıcaktan uyuyamıyorum fenalık basıyor ayaklarım yanıyorrr![]()