• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Reflü yatağı kusmasını biraz engelleyebilir ama bence asıl yan yatırınca iki taraftan bebeği destekleyip sabitleyen yastıklar. Ortopedik yataklar bile içe biraz gömüldüğü için önerilmiyor . Çocuk kusarsa başını çeviremediği için boğulma riski artıyormuş. O yüzden yan yatırmak önemli bence :KK64:
Evet bize mantıklı gelen o. Fakat uzmanlara ve yapılan araştırmalara göre kesnlikle sıratüstğ yatırmalıymışız :/ neyse en iyisi sabha kdr başında beklemek :))))

Canim emzirdikten sonra 20 dk yatirmazsan sorun olmaz. Ben her emzirmeden sonra 20 dk kucagimda tutardim bazen gezdirirdim, yururken ritmik hareketler oldugu icin tatli tatli uykuya dalardi, ebe tavsiye etmisti benimde Boyle korkularim vardi cunku.reflu yatagi nasil bilmiyorum ama her emzirmeden sonra eger 20 dk kucagima alamayacaksam govdesinin belli bir yukseklikte olmasi kusmasini engeller demisti
Sen sırtüstü yatırıyormuydun geceleri peki canım. Reflü yatagı desiğimizşeyde eğimli bit yatak. Aynı sizin tarif ettiğiniz gibi ayak kısmına dogru alçalan bi yatak. Yani beslenme sonrası hemen yatırmasakta kusma ihtimalleri var uyurken ben ondan korkuyorum. Yani gece uykusundan :)

@Kartanesii8892 odaniz hayirli olsun sonunda gelmis :)
canım çokk tesekkurr ederım allahtan erken başlamışız yaptırmaya 2aysürdüresmen. rafları kaldı bı onları da bekletmez inş ama sımdı bakıyorum gece ıle alakası yok odanın ısıgı azmıs voltajı gündüz gozuyle dha bı içime sindi renkleri. Ay şimdi stres yaptığım nokta Kayınvalidem akşam Kendi emrivaki yaptı biraz tül için onun tanıdığı tülcü'ye gideceğiz demez mi Oradan da halı Bakarız diye . ben de o dedıgın halıcıdan almıcam orda bebek halıları yok dedım ama sen gelme dıyemedım benım annem yoksa o da olamaz yani emrıvakıler basladı yıne nasıl nedeyip atlatsam bılmem:işsiz:

bebeğinin iyi bir gözlemcisi olursan onun ihtiyaçlarına göre yatış pozisyonu belirlersin cnm. yan yatış yastığı aldık oğlum hiç rahat edemedi ama bazı bebekler 8-9 ay kullanıyor o yastığı. bizimki reflü yatağında yüz üstü yatıyordu en çok o şekilde rahat ediyordu. reflü yatağının kafa kısmında delikler var boğulma önlemek amacıyla bir o sebepten bir de oğlum ilk günden başını çevirebilen bir bebekti doktoroda sordum önerilen yatış pozisyonu değil ama bebek rahat ediyorsa yatsın o kendini kurtaracak seviyede demişti.

reflü yatağında yan yatırıyordum. sırt üstü yatırıp kafasını yan çeviriyordum ki kusarsa boğazına gitmesin diye. ama gece en çok yüzüstü rahat uyuyordu ve o şekilde rahat gaz çıkarıyordu.

bu arada reflü yatağı elzem mi bilemem ama benim bebeğimde reflü olduğu için biz mecburiyetten kullandık. hatta 2 tane vardı birisi salonda gün içinde yatıyordu diğeri beşiğinin içinde duruyordu.

sabah sabah ne çok yazmışım:olamaz:
Ay yokcanım yaz yaz okurum ben:) çok takıldm bu knuya o yğzden iyi oluyor :) ever doğru söylüyoesun aslnda . Her bebek birde değil. Rahatsız oldugu pozisyonda yatırırsak sıkıntı olBilr. Bende deneyerek öğrenicem galiba. Bazende diyorumki bizim annelerimiz araştırma uzmanmı biliyormuş bizi büyüğrken yatırırken büyğmüşüz işte :) bu yan yatış ve reflü yatagındanda alacagım elimn altında olsun maddm oyle. Daha şimdiden panik olduysam bu konuya bukadar ozaman mutlaka olurum :) saol canım söylediklerin niraZ rahatlattı :)

eğimli olduğundan belki diycem ana net bi bilgim yok. 10 aralıkta aile hekiminde ebem çağırdı orda sorarız :)
Sorun herkes sorsun benide etiketlesin lütfeen :)) dünden beri nerden denk geldiysem bu knuya uyandım hala bunu düşünüyorum :)

Doktorum randevu tarihim de izine çıkıyormuş Bir kaç günlük randevumu 3une ya da 4une ayarlıcaklar sabırsızlanıyorum:dua:

canım çokk tesekkurr ederım allahtan erken başlamışız yaptırmaya 2aysürdüresmen. rafları kaldı bı onları da bekletmez inş ama sımdı bakıyorum gece ıle alakası yok odanın ısıgı azmıs voltajı gündüz gozuyle dha bı içime sindi renkleri. Ay şimdi stres yaptığım nokta Kayınvalidem akşam Kendi emrivaki yaptı biraz tül için onun tanıdığı tülcü'ye gideceğiz demez mi Oradan da halı Bakarız diye . ben de o dedıgın halıcıdan almıcam orda bebek halıları yok dedım ama sen gelme dıyemedım benım annem yoksa o da olamaz yani emrıvakıler basladı yıne nasıl nedeyip atlatsam bılmem:işsiz:
Siparisini verdim coktan deseydin kestirip atsaydin esinle gider bakar alirdin sonrasinda can cikar huy cikmaz valla ne derseniz deyin kadina ya da tülü zaten sen sececeksin onun tulcusu farketmrzde haliyi netten begendiklerim vat ordan siparis verecem gerek yok gitmeye dersin

Siparisini verdim coktan deseydin kestirip atsaydin esinle gider bakar alirdin sonrasinda can cikar huy cikmaz valla ne derseniz deyin kadina ya da tülü zaten sen sececeksin onun tulcusu farketmrzde haliyi netten begendiklerim vat ordan siparis verecem gerek yok gitmeye dersin
o tülcüye yaptırcaz kuzum biz de zaten ama o pazarlkcılıgı ıyıdır ondan tül ıcın kabul ettım ama halıda dedgn gb yanı bsy dıyecem aksam o yogunlkta dedı baska yerden alcm ablamın arkı yenı yer acmıs dedm. ve normal alısverse cıkcam.ozman sececem cıdden.dedıdin gb yani can cıkar huy cıkmaz

Evet bize mantıklı gelen o. Fakat uzmanlara ve yapılan araştırmalara göre kesnlikle sıratüstğ yatırmalıymışız :/ neyse en iyisi sabha kdr başında beklemek :))))
Ya evet ben de öyle okudum ve okudukça da şok oldum şu uzmanlar da hiç bilmiyor :olamaz::KK48:

heran neyın ne olagını bılemıyoruz gercekten artık tam anlamıyla kılık kıyafet valız hastane oda vs herseyı ayarlamamız lazım . yarın bırgun cocuk dogcak kılık kıyafetını koyacagım yerı bıle yok hala gıdıp ufak tefek bıseyler almalıyım artık

Sorun herkes sorsun benide etiketlesin lütfeen :)) dünden beri nerden denk geldiysem bu knuya uyandım hala bunu düşünüyorum :)
Bide şöyle düşün canım tek uzmanın fikri mi önemli çoğunluğun mu okuduğum tüm kitaplarda yan yatırılmalı diyor =)

Bide şöyle düşün canım tek uzmanın fikri mi önemli çoğunluğun mu okuduğum tüm kitaplarda yan yatırılmalı diyor =)
ben de yıllardır genelde her iki yana yatırıldığını duyuyorum görüyorum. benim Bildiğim kadarıyla uzun süre aynı tarafa yatırılmamalı yazı buldum bir dr yazısı O Otb

Eklentiler

• Screenshot_20181127-123430.webp
    Screenshot_20181127-123430.webp
    56,1 KB · Görüntüleme: 39
Evet rabiki. Zaten bu sırtüstü yatırma kampanyası Amerika da çıkmış. Yayılmış snrasında. Aslnda şöyledir sırtüstü yatıranda çok mesela benm annem hep sırtüstü yatırırmış bizi. takılmazdık biz öyle şeylere diyor :D yan yatıranda var hatta yüzüstğ yatıranda. Zaten kaderde birşey olacagı varsa olucaktır. Bugüne kdr hepimiz bi şeklde büyümüşüz yan yatanda sırtüstü yatanda büyümüş bişey olmamış. Fazla bilmekte iyi değil bazen ya özellikle biz yeni nesil çok takılıyoruz mesela ben :))

Back
X