2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Aynen canım ağzını açıyor kafa sağ sol bide hırlıyor sanırsın ısıracak :rolleyes:. Valla ağzına damlatıyorum bi biberon bi meme yapıyorum denemediğim yöntem kalmadı alana kadar uğraşcam artık el kadar bebeye yenilmicem:KK24:
Demekki hepsi ayni bunlarin :-) tez vakit insallah emer cnm

Doğmadan emzirme örtüsü almıştım geçen gün bunu süt sağma örtüsümü yapcam diye ağladım valla o kadar üzülüyorum inşallah benim yüzümede güler Allahım...
:-) ay guldurdun beni oda guzel mantik ben utandima cikarmiyorum bile ac ac dolaniyir :-) suç senin bebek emseydin ac kalmazdin diyorum ayy psikolojim bozuldu iyice :KK71::KK70::KK70:

Aynen kuzum 14 ocak doğumluyuz, şimdiye kadar 1200 gr almış haftaya tam bir aylık olcağız bakalım doktorumuz ne diyecek. Tam bir homini gırtlak doymuyor süt yetiştiremiyorum yine de ısrarla mama hiç vermedim gayret ediyorum.. Genelde 3 saatte bir uyanıyor. Gece ortasında daha az emiyor uyumuş uyanmış oluyorum sütüm daha çok oluyor ama akşamüstleri süt sıkıntısı oluyor ben de gün içerisinde emzirdikten sonra kalanı sağıp biriktiriyorum akşam doymayınca veriyorum.
Masallah diyelim ozaman canim cok guzel kilosu aman tek emsin Kusmasi cok yoksa devam et emsin bizimki bezi cok ıslak olmuyor ama fazla verdimmi kusuyor

Masallah diyelim ozaman canim cok guzel kilosu aman tek emsin Kusmasi cok yoksa devam et emsin bizimki bezi cok ıslak olmuyor ama fazla verdimmi kusuyor
Kusması çok yok arada oluyor tabi.. Çişi çok oluyor kimi üstten kimi alttan atıyor demek fazlasını.. Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize gerisi bir şekilde hallediliyor öyle böyle :)

Kusması çok yok arada oluyor tabi.. Çişi çok oluyor kimi üstten kimi alttan atıyor demek fazlasını.. Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize gerisi bir şekilde hallediliyor öyle böyle :)
Aynen canim ciş iyidir bobrekler temizlenir :-) sindirimi sistemleri calissin amin cumlemizinkine hayirli saglikli omur nasip etsin

Aynen kuzum 14 ocak doğumluyuz, şimdiye kadar 1200 gr almış haftaya tam bir aylık olcağız bakalım doktorumuz ne diyecek. Tam bir homini gırtlak doymuyor süt yetiştiremiyorum yine de ısrarla mama hiç vermedim gayret ediyorum.. Genelde 3 saatte bir uyanıyor. Gece ortasında daha az emiyor uyumuş uyanmış oluyorum sütüm daha çok oluyor ama akşamüstleri süt sıkıntısı oluyor ben de gün içerisinde emzirdikten sonra kalanı sağıp biriktiriyorum akşam doymayınca veriyorum.
Günümüz aynıymış kaç kilo doğmuştu bebeğiniz maşallah güzel kilo almış bende merak ediyorum ne kadar aldık benimkine de süt yetişmiyor ben mama takviyeside yapıyorum maalesef

Merhaba kızlar sezeryan sonrası kaçıncı gün duş aldınız? Eşim eczaneden su geçirmez bant aldı ama 10x25 cm vermişler sargım yok şu an ama o küçük geliyor ne yaptınız siz ?
Yapistrma degil mi dikisleriniz ? Bana dr hastaneden ciktigin gun bantlari sokup dua alabilirsin dedi tertemiz yara yerim

Günümüz aynıymış kaç kilo doğmuştu bebeğiniz maşallah güzel kilo almış bende merak ediyorum ne kadar aldık benimkine de süt yetişmiyor ben mama takviyeside yapıyorum maalesef
Canım 3450 doğdu ama hastaneden çıkarken kilosu 3120 a gerilemişti. Doktor çok düşmüş demişti o gün bu gündür sürekli emzirmeye gayret ettim başlarda memeyi kavrayamıyordu silikon uçlarla emzirdim hep 10 günlükken memeyi tutabildi bir tuttu tutuş o tutuş sonrasında bebeğin de iştahı açıldı sanki işte toplamda 3120’den 4400 olmuşuz. Aslında süt yeter canım sık sık emzir göğsün boş olsa bile sürekli ağzına ver bebek emdikçe süt artıyor bir de bol bol uyumaya çalış ben ne zaman uyuyup uyansam göğüslerim taş gibi oluyor.

Sen sutunu sag biberon yaninda dursun cocuk cok aciktigi zaman ver gogsunu once gogsunu sik agzina damlasin bi iki damla sut kafasini bastir gogsune azicik bilmiyorum seninki yapiyormu bizimki bisag bi sol ama saniyede kafa binbesyuz gidip geliyordu dahada sinir oluyordu
Bizimkide yeni yeni emiyor 1aylik oluyoruz yarin

Ay kuzum okurken güldüm. Aynı bizimkini anlatmışsın. Memeyi almıyo sağa sola çırpınıyo kafası sinirleniyo başlıyo ağlamaya. Ben hala silikonsuz veremiyorum. Bi de senin gibi sağıp duruyorum biberona çok alıştı :KK43: ben de senin gibi deniyim ağzına damlatmamıştım. Ter içinde kalıyorum çocuğu emzircem diye

Direk memeden emdiği için ne kadar içiyordur bilemiyorum ama sütüm var gibi çünkü arada bir memeyi çıkardığında süt damlaları dökülüyor göğüsten bol su içip bişiyler yediysem sütüm bolca oluyor çok şükür, bebeğim bir öğünde hep tek memeden emer diğerine geçmez, genellikle emme süresi de 15 dk dır kendiliğinden bırakır bende zorlamam zaten kusuyor diye 15 dk az bile :KK43:

Reflü de olabilir kuzum biliyorum zor ama bu sıkıntılara birazcık katlanmamiz sabır göstermemiz gerekiyor. Bu dünyaya alışmaya çalışıyorlar haliyle bizde çözemiyoruz dertlerini. Rabbim sağlık versin yavrularimiza bize de bol bol sabır.

Canım 1 aylık aşımızda bize de uzayan sarılık olmuş bol bol emzir ve her gün yıkayın bebeği demişlerdi kış ortası hergun yıkamaya korkuyor insan ama yıkadık mecburen, gerçekten rengi değişti bebeğimin biraz gözlerinin içinde sarılık var şuan sadece
Geçmiş olsun canım .bu uzayan sarılık nasıl oluyor ki.
Benim bebegimde sarılık oldu enfeksiyon ve sarilik nedeniyle kuvezde kaldı bugün 28 gunluguz halen gözlerinde sarılık var. İlk hafta kuvezden çıkarken Dr sarılığı iyi dedi birşey demedi bana sık emzir dikkatli ol vs. Diye ama gözleri iyileşmedi hala sarılığı geçmemiş olabilir mi ki

Merhaba kızlar sezeryan sonrası kaçıncı gün duş aldınız? Eşim eczaneden su geçirmez bant aldı ama 10x25 cm vermişler sargım yok şu an ama o küçük geliyor ne yaptınız siz ?
Dr bana bi sprey sıktı liflersen banyo yapabilirsin demişti cikti
Bıktım valla şu sarılık psikolojisinden canım.bugün 24 günlük olduk. Hergün yıkamaktan bende korkuyorum hasta olcak diye evim 24 derece bende mi hergün yıkasam acaba. Bilgi için teşekkür ederim canım.

Birimde en son 13 dü canım. Bizim buda güneş yokta can önüne koyuyorum gündüzleri bende. Doktor 2 saatte bi emzir dedi.1,5 aylıkken yüzündeki geçmezse tahlil yapacakmış. Kızım 2990 doğdu 4 günde 2700 grama düştü. Şimdi 3470 gr doktor kilo alımı iyi dedi ama içim sarılık yüzünden rahat değil. Bilgi için teşekkür ederim canım allah razı olsun

CAnım bizim de Pazar günü gaz sıkıntımız oldu akşam 8 den gece 1 e kadar ürekli ağladı kıvrandı. Ertesi günde sıkıntılıydı. Halam geldi zeytin yağı ve çörek otundan bi karışım yaptı sabah akşam veriyorum. Çok iyi geldi şükür ki. Maaşallh şimdilik sıkıntımız yok gaz olarak. Hatta dün doktora dedim böyle bişey yaptım diye güldü kötü bişey değil faysaını gördüysen vermeye devam et dedi.
Doğum kilolarımız da aynı 2700 e düşmüştük bizde 1 aylik olduğunda 3550 oldu ama mama takviyeside var di bizde

Kızlar emzirmek oksitosin hormonunu salgilatiyormus o da mutluluk hormonuymus bu yüzden emzirince mutlu olunurmus ama bende hiç böyle bir etki yapmıyor . Tam tersi çok mutsuz hissediyorum , hep olumsuz şeyler geliyor gözümün önüne birde birçok aksilik başımıza geldi son zamanlarda , kendimi çok mutsuz hissediyorum. İlk doğum yaptigim iki gün çok mutluydum ama bebek kuveze girince tersi oldu.
Siz de nasıl durumlar

Reflü de olabilir kuzum biliyorum zor ama bu sıkıntılara birazcık katlanmamiz sabır göstermemiz gerekiyor. Bu dünyaya alışmaya çalışıyorlar haliyle bizde çözemiyoruz dertlerini. Rabbim sağlık versin yavrularimiza bize de bol bol sabır.
Oyle ki artık emzirmek istemiyorum resmen çünkü nasılsa kusacak birazdan diyorum bazen kustuğu üzerini değiştirmek istemiyorum birazdan bi daha kusacak diyorum yemin ediyorum hayat enerjimi emiyor kusması, burada çok kızan olacaktır ama artık emzirmeyeceğim mama ile beslensin yoksa bende psikoloji falan kalmadı zehir yok Ya mamada napayım

Kızlar emzirmek oksitosin hormonunu salgilatiyormus o da mutluluk hormonuymus bu yüzden emzirince mutlu olunurmus ama bende hiç böyle bir etki yapmıyor . Tam tersi çok mutsuz hissediyorum , hep olumsuz şeyler geliyor gözümün önüne birde birçok aksilik başımıza geldi son zamanlarda , kendimi çok mutsuz hissediyorum. İlk doğum yaptigim iki gün çok mutluydum ama bebek kuveze girince tersi oldu.
Siz de nasıl durumlar
Vall bende hiç mutlu olmuyorum çünkü her emdiğinde kusuyor ben artık emzirmek istemiyorum

Bana hastane vermedi alabilirsiniz dediler o da üzerine koyunca kenarda açık kalıyor 10x25 cm standart mı bu bantlar onu merak ettim

Canım kesin ne kadarki bizdede aynı banttan verdiler ben gayet rahat taktım ve örttü üstünü. Sağdan sola max 10 cm ilk bir kesi var bende

5 Şubat 00.11 de Doğum yaptım Tüm bekleyenler kavuşur inşallah bebeklerine :)

Hayırlı olsun canım

Sarilik için her gun yikamak. Hem kis, hem de aksam esim gelecek de yardım edecek de her gün yikicaz:/
Tarifini.ekran fotosu aldim canım bu arada. Çok sıkıntı olduğunda veririm diye:)

Canım ayrıntılı yazmıştım kavurulacak falan diye öyle yap olur mu

Geçmiş olsun canım .bu uzayan sarılık nasıl oluyor ki.
Benim bebegimde sarılık oldu enfeksiyon ve sarilik nedeniyle kuvezde kaldı bugün 28 gunluguz halen gözlerinde sarılık var. İlk hafta kuvezden çıkarken Dr sarılığı iyi dedi birşey demedi bana sık emzir dikkatli ol vs. Diye ama gözleri iyileşmedi hala sarılığı geçmemiş olabilir mi ki

Canım 10 günde falan geçmesi lazımmış bizim kız 23 günlük geçmedi hala. Sarılık kafadan başlayıp ayaklara inermiş. Azalıp bittiğiniz ise ayaklardan başlayıp en son Gözde bitermiş. Bizimkinin hala yüzü sarı geçer inşallah

Siz de nasıl durumlar

Emzirmek güzel bir duygu fakat benim enerjimi emiyor :) emzirirken susuyorum uykum geliyor sanki enerjim kalmıyor hiç hoş değil :))

Siz de nasıl durumlar
Neden böyle hissediyorsun . Kaynağına in. Çevrendeki biri yüzünden mi,bebeğin uyumuyor... Vs. Dir ondan mı, aynadaki görüntünü mü beğenmiyorsun..... Neden? Nedenini Bulursan çözüm kolay

Herkeslere bizden mutlu akşamlar :anne::KK200: kızımın gözleri maviş oldu iyice eşim de yeşile dönsün istiyor eşinle benn yeşiliz diye acaba döner mii? benım annem mavı gözlü ve anneme çok benzetıyorlar eşimn kuzenlerı nevinn dıyo hatta kv trıbe giriyo:KK48: rengi harıc gözlerı de bana benzıyor cekıklıgı burnu fln

Eklentiler

• CYMERA_20190206_183241.webp
    CYMERA_20190206_183241.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 104
İstersen bi dene canim cocuk gazdan dolayi istiyor sinirini memeden cikartiyor hatta kavga ediyor gogsum agzinda bagiriyor surekli oyle oldumu emzik veriyorum biliyorum iyi birsey degil ama aglamasin kusmasin diye emzik veriyorum ilk ne kusardi evde onune gelen elini yiyo ac bu diye biberon dayardi simdi saatli duzenli besleniyor kusma bitti ha kusuyor ama agzindan burnundan gelecek sekilde degil az az bazen peynirli bazen ise agzin kenarindan sızıyor birde sen tecrubelisin ilk cocuktan yesil kaka yapiyor diye kesin bu besin alerjisi denilebilirmi yada geciyormu yoksa onur boyu devam ediyor mu yani biyerde bi yazi okumustum bagirsaklari tam gelismedi icin sindiremedi icin ilk uc bes herneyse o yiyecekleri kaldiramiyor daha sonra bu problem ortadan kalkiyormus kimisi ise bagirsaga bagli degilde omur boyu devam ediyormus dogrumu bu
canım bu bebegin alerji düzeyine baglı büyük oğlumun alerjisi ileri düzeyde 3 yaşında hala gecmedi ama 7 ayda biten var 1 yasta,2 yaşta çocuga ve onun direncine baglı sadece yesil kaka 4ek başına tabi ki sebep sayılmaz büyük oğlum ileri dğzey alerjisi oldugu halde benim sütünden hiç etkilenmedi doktor bile şaşdı ben yerdim herşeyi ama o etkilenmezdi ek gıda da anladık alerjisi oldugunu alerjideki en büyük belirtiler
dışkıda mukus kan
ciltte kızarıklık
nefeste hırıltı
burun akıntısı tıkanıklığı
kabız bazen ishal
solunum problemleri
bugün bşz de dışkı testi veeicez kan varsa diyet yapıcam ayrıca doktor diyet 3-4haftadan önce sonuç vermeZ dedi aklımfa bulunsun

Back
X