2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Maşallah canım. :nazar: evet bana da söylediler ücretsiz olduğunu ama ben sağlık ocağını tercih ettim. Oradaki ebemiz çok daha ilgili.
Bizde hastaneyi daha cok begendik. :) Yeni acilmis bir hastanr baya guzel asiri ilgililer benve yeni diye :) daha kapidan bile girince gelip danismaya kadar yaninda geciriyolar :)) herkeslerde bi gulucuk :))

Bizimde cuma var aşımız dr da cagirdi bir aylikken ama olcumune falan mi baktı sadece sarilik vs. Baktilar mi
Saglik ocaginda ölçüm oluyor zaten baska biseyine bakmıyorlarsa götürmeyi düşünmüyorum ben kalca icin gideriz artik
Sariliga bakti kuzum,kalbi dinledi kulaklara bakti kafa cevresi olcumu vs genel bir muayane anliycagin. Emmesi mama alip almama durumu vitamini vs. Bir de artik gaz damlasi istedim.Bizim saglik ocagi cok ilgili olmadigindan bende burayi tercih ettim.

Selam kızlar
Bugun 2 aylık asımızı olduk ve 3 tane bırden yavrum mahvoldu agrısı da gecmedı cok hırcın bagırarak aglıyor oncedn ılk bıraz dururdu yatagında sumdı Gozunu acmadan baslıyır aglamaya agrı kesıcı verdım

Gunaydin kizlar
40 i cikan arkadaslarim bebeklerinizin gece uykusu ne alemde duzene girdi mi
Hani derler ya 40 i cikinca geceye doner uykusu diye biz gündüz iyiyiz gece 2 3 saat uyanik kalıyoruz genelde :KK43:
Gece uykumuz düzenli sayılır saati biraz daha öne çekebilirsem iyi olacak, 12 civarında uyuyor ben saatimi geniş Aralık kuruyorum 4-4,30 gibi kuruyorum bebişimin kendiliğinden uyanmasını bekliyorum çoğunlukla 3.30 gibi uyanıyor ama uyanmazsa ben artık 4 civarında mutlaka emziriyorım uykulu uykulu, sonra tekrar uyuyoruz 6.30 da kalkıyoruz eşimin iş saatinden dolayı uyanıyor sanırım o sıra gene emme alt değiştirme sonra bi daha uyku, bizim sabahları 10-12 akşamları 9-12 arasında bitmek bilmeyen ağlama krizlerimiz var onun dışında o saatler geçince hemen uykuya geçiyor çoğu zaman kendiliğinden.

Selam kızlar
Bugun 2 aylık asımızı olduk ve 3 tane bırden yavrum mahvoldu agrısı da gecmedı cok hırcın bagırarak aglıyor oncedn ılk bıraz dururdu yatagında sumdı Gozunu acmadan baslıyır aglamaya agrı kesıcı verdım
Yaa bizde haftaya Çarş gideceğiz 2. Ayımız, çok üzülüyorum ben bakamıyorum bile aşı olurken eşim tutuyor hatta ben arkamı dönüyorum :( niye aynı güne 3 tane Ya ben zaten korkuyorum ateşlenir bişiy olur diye :(:(

Gunaaydinn ❤❤ bizde aylik kontrol icin doktordaydik. Asimizi da orda olduk devletin yaptigi her asi ozellerde de ucretsiz dediler. 1100kg almisiz 1ayda boyumuzda 3cm uzamis masallah :nazar:. Herseyimiz iyi cok sukur❤
Oh cok sukur sutun yetiyormus doyuyormus ne guzelll❤Yaa ne kdr guzel. Ben parayla bile yaptiramadim ozelde. Saglik bakanligi izin vermiyor mutlaka saglik ocaginda yapilmasi lazim dediler. Kocaelindeyim ben burada mi boule bir uygulama var bilemedim

Yaa bizde haftaya Çarş gideceğiz 2. Ayımız, çok üzülüyorum ben bakamıyorum bile aşı olurken eşim tutuyor hatta ben arkamı dönüyorum :KK43: niye aynı güne 3 tane Ya ben zaten korkuyorum ateşlenir bişiy olur diye :KK43::KK43:
Gercekten zor bnde esıme tutturdum . Hemsıre atesı pek olmaz dedu ama agrısı sureklı aglaması olursa 1 cay kasıgı calpol ver dedu bende verdım gecmemıs agrısu 2 bucuk saat olcak nerdeyse .

büyük oglum illa odasında yatagında yatmak istiyor ne babayla ne benle uyumuyor huysuzlanırsa gece benim yanıma geliyor odasıyla yatak odası da yan yana azcık aglasa bebek hop o da ayakta bakalım alışor inş zamanla xanım dikkat edince gercekten daha az kusuyorlar ben de fark ettim mesela dediğin gibi emdikten sonra biraz kıpırdatmazsan gazını cıkarıp yatırırsan vs ama bizim abiden fırsat olmuyor bunlara mesela demin ben bebegi emzirirken o sekerlikteki sekerleri bardaga lavaboya boca etmiş dsha yeni kahvaltı yapıyprum düşün,brnve ben de boşa diyet yapıyorum sırf yapım esimin pımpırıgı gitsin diye o taktı kafaya alerjiyi bakalum inş yoktur da rahatlarız bence benim oglumunki de reflü sizin arada yeşil mukuslu dışkı oluyor mu ?
Nasılda duyuyor sıpa kardeşinin sesini kodlanmış resmen :)) bazen ben bile duymuyorum kendi bebeğimin sesini :)) ayy işte o da çocuk ki daha abi değil ki o ne bilir abiliği ya yerim :KK36: yok canım hiç yeşilli falan bi kakamız olmadı her daim sarı boya gibi :KK70:

Gercekten zor bnde esıme tutturdum . Hemsıre atesı pek olmaz dedu ama agrısı sureklı aglaması olursa 1 cay kasıgı calpol ver dedu bende verdım gecmemıs agrısu 2 bucuk saat olcak nerdeyse .
Verem aşısı yaptılar dimi koluna geçen ay gittiğimizde daha uyardılar buraya gelmeden bir gun önce yıkayın aşı olduktan Sonra 3 gun yıkayamazsınız demişti bi de daha kolundaki aşı yara oldu mu kabuk bağladı mı izi tuttu mu bu dertler de var :(

Gunaydin kizlar
40 i cikan arkadaslarim bebeklerinizin gece uykusu ne alemde duzene girdi mi
Hani derler ya 40 i cikinca geceye doner uykusu diye biz gündüz iyiyiz gece 2 3 saat uyanik kalıyoruz genelde :KK43:
Günaydın canım bizdeki fark uyanma sıklığı azaldı gece uykusuna yattıktan sonra sabah 10 buçukta falan uyanyor kızım Tek sorun Gündüz uyuyor akşam uyuyor sonra 10.30 gibi uyanıyor 2 saat uyanık kalıp 12.30 1.00 gibi uyuyor bir daha uyanmıyor sabah altıya kadar falan memeyi uyanıyor tekrar uyuyup 9 buçukta yine memeye uyanıyor 10 buçuk 11 gibi de kalkıyoruz gece uykusunu biraz daha öne çekmeye çalışıyorum

Selam kızlar
of çok korkuyorum bende 1.Ay asidi bile 2 gün huzursuzluk yaptı bizde bunda nolur kimbilir

of çok korkuyorum bende 1.Ay asidi bile 2 gün huzursuzluk yaptı bizde bunda nolur kimbilir
Valla kizlar o gün yemeğiniz falan hazir olsun biraz sikintili geciyor 2.ay asisi bebekten bebege gore degisir tabiki ama bana ilk cocugumda denen ve yasadigimda öyleydi

Verem aşısı yaptılar dimi koluna geçen ay gittiğimizde daha uyardılar buraya gelmeden bir gun önce yıkayın aşı olduktan Sonra 3 gun yıkayamazsınız demişti bi de daha kolundaki aşı yara oldu mu kabuk bağladı mı izi tuttu mu bu dertler de var :KK43:
Iltıhaplansa yarada olsa dokunmayın dedı burda gava sogul yıkamadım cocugu 3 gundaha dursun.1kıldan 2 bacaktan vuruldu

Kızlar yine bir sorum var size.
Doğum yapali 12 gün oldu. Birkaç gün önce dikişlere krem sürerken vajinanın içinden elime bir sertlik geldi. Farkettim ki uzun süre klozette oturunca yere egilince cikiyor bu şey. Yoksa klozete ilk oturdugumda birşey yok. Anlatabilmisimdir umarım. Doktoruma sordum. Doğum sonrasi kontrolde gevşeklik var kegel egzersizi yap demişti. Şimdi de gevseklikten ötürü rahim sarkması var zamanla geçer dedi. Yine kegel yapmamı önerdi. Ama benim kafama çok takildi bu rahim sarkması durumu. Geçici birsey mıdır gercekten :( konuyla ilgili bilgisi olan var mi?

Bizimki de normal emzik almıyor ama alıştırma emziği diye bişey var onu kullanınca alıyor bazen. İçine parmağını sokuyorsun ağzıyla tutana kadar bastırmadan öyle ağzında tutuyorsun emziği. Öyle alıştı bizimki ama açsa memeyle aradaki farkı anlıyor almıyor
soothie emzik mi canım alıştırma emziği dediğin? Onu da almıyor ya, 7 çeşit emzik denedim :(

Korseye başlayan var mı? Ben 31ocakta sezeryan oldum, bugün dikişlerim alındı. Doktorum korse kullanabilirsin dedi. Var mı tavsiyeniz?
Ben başladım 20 günlükken, çok da memnunum, yamuna lateks korse aldım
Kızlar normal dogum yapanlara bir sorum olacak.dikisleriniz ne zaman iyileşti ve vajinaniz eski haline ne zaman geldi yani toparlandı.ben dogum yapalı 27 gün oldu içten ve dıştan dikişlerim vardı.hala iyileşmedim.ve ayıptır söylemesi vajinam hala geniş,içi görünüyor.cok korkuyorum eski haline dönmeyecek diye,baktıkça moralim bozuluyor.nolur birileri bana düzelecek desin.nerdeyse normal dogum yaptığıma pişman olcam bu dikişler ve vajinanın hali yüzünden.bi de üstüne iltihaplanma var,yanma sizi kaşıntı.doktor fitil verdi onu da kullanamadım korkudan.
canım benim 15 gün civarı kendiliğinden düştü hepsi. Zaten dışarda 1 tane vardı, içerde birkaç tane. Şuan küçüldü de artık 31. Günümüz.. ama ilk doğumum çok zordu, dikişim çoktu, ve aynayla baktığımda ağlamıştım bidaha asla eski haline gelmez diye, ama o bile toparlandı eski haline geldi merak etme. 40 gün rabbim tarafından verilen bi mühlet, bu sürede toparlanacak az daha sabret . Ama fitilini kullan ihmal etme. Ben sarı suyu ve kremi düzenli kullandım ikisinde de, hem iltihap olmadı hem çabuk iyileşti

Back
X