2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Canım bu biberondan ben de aldım ancak üzerinde var olan emzik yenidoğan için kullanılıyor mu üzerinde göremedim? Şu an philips avent ile veriyorum ama baya gaz yapıyor anladığım kadarıyla

Kullanabilirsin canım ben kullanıyorum. aventi kabul etmedi bunu gayet iyi emiyor

Tek bebekle daha 2 aylıkken 5 yıl yaşlandım ben :)) allahım bu bebişime sağlık sıhhat versin, kazara olacak diye aklım gidiyor hiç bir koruma yöntemine inanmıyorum :))
Bu dönemlerde insana çılgınlık gibi geliyor bi tane daha fikri ama bence ilerleyen zamanlarda koymicak bile hiç :) evlat başkaaa

Çalışan anneler ; bana bugün 180 tl emzirme parası yattı, yatmadan bir gün önce mesaj gelmişti 180 tl hesabınıza emzirme yardımı olarak yatırılacaktır diye. Ancak bugün tekrar mesaj geldi bu sefer farklı bi meblağ, baya yüksek bir meblağ ve yine emzirme yardımı olarak yazıyor. Anlamadım ne olduğunu, rapor parasının bir kısmı olabilir mi? Rapor parası en son yatmıyor muydu ben yanlış mı biliyorum? Kafam çok karıştı şu an :110:
2 parca halinde yatıyor canım benimde o şekilde oldu 7 8 haftalık ne kadarlık sa doğuma kadar olan haftan benim 39 da doğum yaptım 7 haftalık yattı mesela bidahkide rapor bitiminden sonra yatacak 9 haftalık, 8 önce 8 sonra ya normalde

Valla bilmiyorumki.ablamdan aldim ben kutuyla duruyor ..onlarda pek kullanamamisti.
Canım ben 40 mız çıktıktan beridir ev içerisinde kullanıyorum yenidoğan aparatı denilen minik bir yastık var bebek bacaklarını tam açamadığı için henüz yanlardan ayakları sallanmıyor ayaklar o minik yastığa poposunu oturtup ayaklarını da yastığın iki yanında kangurunun içinde kalıyor yani o şekilde kullanıyoruz

Memur olarak çalışanlar e devletten aile bildirimi yapabildiniz mi? Ben yapıyorum ama kaydet dediğimde hata veriyor. Doğum yardımı için bildirim yapmadan mı başvurdunuz. Kanunda kendi kurumuna başvurur diyor. Siz nasıl yaptınız

Şırınga ile deneyin canım
canım sırınga ıle nasıl verılıyor o mu cekıcek yıne. dıscıye gıdecegım bır ıkı kez yıne. kayınvalideme bırakıcam ezmrıp gıderım ama ıslem uzarsa acıkıcak sütümü sagıp buzluga atmıstım bırkac poset. bıberıon tutmazsa bırakıp cıkamıcam bıyere buuyuk sansszlk ya bukadr cok meme emerse olacagı buydu :) meme kokusu arıyor resmen bıberonda emzirneden once yaklasınca koklayarak buluyor ama bıberonu almıyo ıste

Kizlar bebegimin sulu köpüklü kakasi bi türlü geçmedi artik dayanamadim üniversite cocuk gastroya götürdüm maalesef kanında süt çıktı yani benim inek sütü yediğim gidalar bu hale getiriyor bebegimi. doktor genelde bu kucuk aylik bebeklerin kanında süt çıkmaz sizinkinin degerleri cok fazla seni diyete sokacaz dedi bi liste verdi bunlari yememem gerekiyormuş bide ordada tarttilar elbiseleriyle filan 3.500 çıktı ( anlamadim ki aile hekiminde daha fazla çıkmıştı) doğum kilosunu ogrenince cok az almis dedi simdi seni diyete soktugumuz icin nuhtemel sütun azalacak azaldigi an geliyorsun cocuga raporlu mama yazacaz dediler. Inşallah oyle birsey olmaz ya cok korkuyorum sutum kesilir diye gelirken aktardan rezene aldimm işe yarar inşallah

Diyet listem kızlar bu sekilde inek sutune alerjisi olan var mi

Eklentiler

• 20190218_192657-1.webp
    20190218_192657-1.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 83
Kizlar bebegimin sulu köpüklü kakasi bi türlü geçmedi artik dayanamadim üniversite cocuk gastroya götürdüm maalesef kanında süt çıktı yani benim inek sütü yediğim gidalar bu hale getiriyor bebegimi. doktor genelde bu kucuk aylik bebeklerin kanında süt çıkmaz sizinkinin degerleri cok fazla seni diyete sokacaz dedi bi liste verdi bunlari yememem gerekiyormuş bide ordada tarttilar elbiseleriyle filan 3.500 çıktı ( anlamadim ki aile hekiminde daha fazla çıkmıştı) doğum kilosunu ogrenince cok az almis dedi simdi seni diyete soktugumuz icin nuhtemel sütun azalacak azaldigi an geliyorsun cocuga raporlu mama yazacaz dediler. Inşallah oyle birsey olmaz ya cok korkuyorum sutum kesilir diye gelirken aktardan rezene aldimm işe yarar inşallah
canım cok geçmıs olsun cok zor surec arkadasım aylarca mucadele ettı dr.un herseyı anlatmıs süte alerjısı var demek bu. dıyete uymak çok güç gercekten metanetlı ol lutfen bu surecte ve o raporlu mamayı bebegı kabul etmedı o raddeye gelınmez ınsallah tadı kötuymus kendını bu sürece hazırla ama asla stres yapma o yaptı ve sutu bıtmek uzereydı sonra sılkelendı ve sutunu artırdı 4.ayda mecburı ek gıdaya gectıler dıyetı actı yavasca sımdı ıyıler şükür dıyete gırınce kılo alımı duzelır ınsallah ama Allahım sızı korusun senın ıcın ondan onemlı bılgıler edınıp ozelden donecegım benıyanls anlama amacım korkutmak degıl sahıdım yasadjklarına Allahım sıfa versın ınsallah dıyetle hemen duzelır sizin.

2 parca halinde yatıyor canım benimde o şekilde oldu 7 8 haftalık ne kadarlık sa doğuma kadar olan haftan benim 39 da doğum yaptım 7 haftalık yattı mesela bidahkide rapor bitiminden sonra yatacak 9 haftalık, 8 önce 8 sonra ya normalde
Anladım canım çok sağol, niye emzirme yardımı adı altında yatacak onu anlamadım. Bu parayı kenara koyup şirkete teslim etmem gerekecek o halde bir hayrını göremeyeceğim maaşımı aylık şirket ödediği için :işsiz:

Canım ben 40 mız çıktıktan beridir ev içerisinde kullanıyorum yenidoğan aparatı denilen minik bir yastık var bebek bacaklarını tam açamadığı için henüz yanlardan ayakları sallanmıyor ayaklar o minik yastığa poposunu oturtup ayaklarını da yastığın iki yanında kangurunun içinde kalıyor yani o şekilde kullanıyoruz
Ay tesekkur ederim canım yaa... ben de mamadusbaby den aldım yastigi koyuyorum ayaklari icerde kaldi diye kullanmiodum :D

canım sırınga ıle nasıl verılıyor o mu cekıcek yıne. dıscıye gıdecegım bır ıkı kez yıne. kayınvalideme bırakıcam ezmrıp gıderım ama ıslem uzarsa acıkıcak sütümü sagıp buzluga atmıstım bırkac poset. bıberıon tutmazsa bırakıp cıkamıcam bıyere buuyuk sansszlk ya bukadr cok meme emerse olacagı buydu :) meme kokusu arıyor resmen bıberonda emzirneden once yaklasınca koklayarak buluyor ama bıberonu almıyo ıste
Benimki hastanede şırınga ile mama verdiklerinde kendisi emmişti biberon gibi kullandı yani kaşıkla denediniz mi

Benimki hastanede şırınga ile mama verdiklerinde kendisi emmişti biberon gibi kullandı yani kaşıkla denediniz mi
yok canım denemedık alabılr mı acaba arkadasım alısması ıcın her gün bir öğünü bineronla ver dedı dün de denedım ama almıyor. kasıkla deneyım.buaksam uyanınca bıde sırınga ıle mesela bıberondan akıyor ya yalanıyor ama asla almıyor emmıyor cok acıkınca da kızmaz mı acaba kasıga sırıngaya fln:(

Ay tesekkur ederim canım yaa... ben de mamadusbaby den aldım yastigi koyuyorum ayaklari icerde kaldi diye kullanmiodum :KK70:
Benimki de mamadusbaby, rahat oluyor Ya ben sevdim kızım da sevdi ben de korktum başta ayakları acır mı falan diye ama rahatsız olsa ağlar bi şekilde belli ederdi kendini gun içinde 1 saat falan takıyorum işlerimi hallediyorum iyi oluyor, evde ufak ufak alıştıralım havaların ısınmasını dört gözle bekliyorum :))

A anneveoglusu gunaydin canimm❤❤ misafirler nasil gecti?
Valla oyle tuvalete girdim mi cikmam cok uzun kizim icerde aglio aglio hele cok fena. İns hemen duzelir ❤
Çok şükür atlattim Allah'tan gelenlerden yardım eden oldu geçti gitti ama çok yoruldum gece sizdim

Kıyamam yaa Allah şifa versin

Nasılmis anne olmak

canım cok geçmıs olsun cok zor surec arkadasım aylarca mucadele ettı dr.un herseyı anlatmıs süte alerjısı var demek bu. dıyete uymak çok güç gercekten metanetlı ol lutfen bu surecte ve o raporlu mamayı bebegı kabul etmedı o raddeye gelınmez ınsallah tadı kötuymus kendını bu sürece hazırla ama asla stres yapma o yaptı ve sutu bıtmek uzereydı sonra sılkelendı ve sutunu artırdı 4.ayda mecburı ek gıdaya gectıler dıyetı actı yavasca sımdı ıyıler şükür dıyete gırınce kılo alımı duzelır ınsallah ama Allahım sızı korusun senın ıcın ondan onemlı bılgıler edınıp ozelden donecegım benıyanls anlama amacım korkutmak degıl sahıdım yasadjklarına Allahım sıfa versın ınsallah dıyetle hemen duzelır sizin.
Yaaa cok tesekkur ederim cnm
bende biraz internette arastirdim evet zor bir surecmis ama ben bebegim için herseyi yapacam diyeti aksatmam inşallah duzelir kiminin duzelmiyor dedi dr. Bunu duyunca cok üzüldüm büyüyünce illaki ne bileyim sütlu urunler isteyecek verememek cok acı olmalı ne bileyim ya simdiden dusunmeye basladim

Merhaba hanımlar
Troid hasimato troid hastası olanlar doğum sonrası Dr gidip test yaptırıp ilaç dozunu yeniden ayarlaması yapıldı mı

Back
X