• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
benim eşim de ayrı yatmaz ama ha yanımda yatmış ha ayrı yatmış bana bi faydası yok ki ne beni duyar ne bebeği, aksine o bizi rahatsız ediyor horlamalarıyla git salonda yat diyorum yatmıyor :))
evet gece ben de kızdım horlamayan adam horlar oldu çok yoruluyor çünkü işlerş yoğun. bebegı uyandırcaksın gıtsene dedım salona aslında kızdıgım ıcın dedım gtmedı gıtse tribe girerdim yani. eşimin de uykusu agırdı ama alya oldugundn berı o da benım gboldu öksurse alya hemen sıcrıyor bısey mı oldu dıye

Koalina Koalina canım öncelıkle ilk mesajı ben yazdım ama aksi yönde bısey demedım okudunuz mu gördünüz mü diye sordum. Çoğumuz aynızamanda dogurduk senınle çünkü. Ben de aralıkta dogum yaptım. psikolojı ıle mı alakalı sızce dedım ben de basta cok garıpsedım fakat sonradan alıstım dedım. hıcbıseklde kötu bısey gecmedı aklımdan. rahatlıkla kıyaslanabılır mı diye düşündum bastan guncellemenı okumadan okuduktan sonra depresyondur ıns gecer fln da yazdım gecmıste görebılırsın.Seninle aralık gruba yazdıgımda yorumlaşmıstık heveslıydı de yazdım üstelık ben de üzüldüm kendim yaşıyormuşum gb senin mesajlarını gördükçe. Insan yaşadıklarına hissettıklerine müdahale edemiyor zayıf noktamız var hepimizin.. Ha sorarsan ben de hala eskıyı özlüyorum rahat günlerimi eşimle herşeyi yapabılmeyı ama sevgi noktasında sıkıntı yaşamadıgım için birebir koyamadım tabi kendımı yerine. Bir eleştiriden bahsetmişsin fakat onu kım dedı bılemıyorum hatırlamıyorum tek bildiğim benim demediğim. şuan daha iyi olmanıza sevindim
Yok başka bir üyeydi, forumda lohusa depresyonu konularını aratırken yorumlar çıktı karşıma. Üye adlarına da çok dikkat etmedim, genel bir cevap yazayım dedim.
Ben bu kadar ağır bir depresyon yaşayacağımı asla düşünmezdim, şu an her şey daha hafif ama hala var hayat kalitemi etkileyecek ölçüde.
Bir de konuda yazamayıp özel mesaj atanlar çok oldu. Çok ağır geçirenler, 2 sene geçmesine rağmen hala atlatamamış olanlar vs. Düşünülenden çok yaygın ama kimse söyleme cesareti gösteremiyor anladım ki...

Bende sizlerden gaz alarak, ütüye başlamıştım tam öğlen güneş uyandı ağlıyor bebek arabasına koyup yanıma getirdim gene durmuyor başlıycam ütüsüne dedim aradım eşimi herşeyimiz tas tamam bi donumuz ütüsüz dimi diye bağırıyorum nolduğunu anlamadı önce sonra ütülemiyorum zamanım yok dedim ben ütülerim dedi onun çamaşırlarını bıraktım ütü masasına gelince ütülesin napıyosa yapsın
Kiz allah iyiligini versin guldurdun :-)) bekarkende ic camasirina kadar utulermiymis annesi simdiki makinalar utulu gibi cikartiyor ne gerek varki utulemeye yazin hele hic basa cikmaz sicakta anam

Yok başka bir üyeydi, forumda lohusa depresyonu konularını aratırken yorumlar çıktı karşıma. Üye adlarına da çok dikkat etmedim, genel bir cevap yazayım dedim.
Ben bu kadar ağır bir depresyon yaşayacağımı asla düşünmezdim, şu an her şey daha hafif ama hala var hayat kalitemi etkileyecek ölçüde.
Bir de konuda yazamayıp özel mesaj atanlar çok oldu. Çok ağır geçirenler, 2 sene geçmesine rağmen hala atlatamamış olanlar vs. Düşünülenden çok yaygın ama kimse söyleme cesareti gösteremiyor anladım ki...
evet bunu çoğu anne yaşıyor çevremde de bir örneği vardı. Ben de bazen arada ağlıyorum eşim geliyor ne olduğunu soruyor eski rahat günlerimizi çok özlüyorum Evlendiğimiz ilk günü Hatta sevgilılıgımıze dönmeyi o kadar çok isterdim diyorum ki. Gezerdik alabıldiğine. haftasonları yurtdısına dahi gıderdik sımdi vakıt bulup yemege gtmek lüks oldu. Kv.m altkatımda evde olmaktan kafayı sıyırmamak için ona bırakıp cıkıyoruz bazen. düğün videomuzu açıyorum resımlerımıze anılarımıza bakıyorum bır daha asla geri gelmeyecek ve birdaha asla sadece kendimi düşünemeyeceğim. Evlendıgımde dahı camasır bulasık işleri başa düşünce ben bunlar ıcın mı evlendim ki diye düşünürdum hep Bebeğimi isteyerek yaptıgım halde depresyon halinde olmadıgım halde bıle bunlar gelıyor aklıma kızım çok sakin ve fazlasıyla uyudugu halde bıle aklıma gelıyor çoğu sey. Ama çok sevıyorum o noktada sıkıntı yaşasam ne olurdum dusunmek bile istemıyorum. hepımız rahat gunlerimizi özlüyoruz işte. senınkı daha ağır versıyonu işte

Bende sizlerden gaz alarak, ütüye başlamıştım tam öğlen güneş uyandı ağlıyor bebek arabasına koyup yanıma getirdim gene durmuyor başlıycam ütüsüne dedim aradım eşimi herşeyimiz tas tamam bi donumuz ütüsüz dimi diye bağırıyorum nolduğunu anlamadı önce sonra ütülemiyorum zamanım yok dedim ben ütülerim dedi onun çamaşırlarını bıraktım ütü masasına gelince ütülesin napıyosa yapsın
Cok pis gaza geldin desene :)) ama hakliyiz yani bide su bebekli hallerimizde yeterince gun yetmiyor biseye yetisemiyoruz yani. İyi yaptin kiz :)

İlk gunlerde bende cok zorlandim
Dertsiz basima dert aldim durduk yere sorumluluk aldin. Ben evde duramam ben bebek bakamam. Ben basaramam vs tarzi cok dusundum cok bunaldim fazlasiyla. Herkes bi sure anlayisla yaklasip sonra dusunme artik boyle yoksa hic atlatamazsin falan demisti hatta oysaki elimizde degildi yani. Cok bir bag asiri sevgi de hissetmiyordum ki bebegimle temasim olmadan direk dogumdan kuvoze girmsiti Zaten. Ama simdi sor ondan onemli ondan guzel ondan muhtesem bir mucizem yok bu hayatta herseyim o oldu ❤ insallah en kisa zamanda atlatirsin kuzum❤

evet bunu çoğu anne yaşıyor çevremde de bir örneği vardı. Ben de bazen arada ağlıyorum eşim geliyor ne olduğunu soruyor eski rahat günlerimizi çok özlüyorum Evlendiğimiz ilk günü Hatta sevgilılıgımıze dönmeyi o kadar çok isterdim diyorum ki. Gezerdik alabıldiğine. haftasonları yurtdısına dahi gıderdik sımdi vakıt bulup yemege gtmek lüks oldu. Kv.m altkatımda evde olmaktan kafayı sıyırmamak için ona bırakıp cıkıyoruz bazen. düğün videomuzu açıyorum resımlerımıze anılarımıza bakıyorum bır daha asla geri gelmeyecek ve birdaha asla sadece kendimi düşünemeyeceğim. Evlendıgımde dahı camasır bulasık işleri başa düşünce ben bunlar ıcın mı evlendim ki diye düşünürdum hep Bebeğimi isteyerek yaptıgım halde depresyon halinde olmadıgım halde bıle bunlar gelıyor aklıma kızım çok sakin ve fazlasıyla uyudugu halde bıle aklıma gelıyor çoğu sey. Ama çok sevıyorum o noktada sıkıntı yaşasam ne olurdum dusunmek bile istemıyorum. hepımız rahat gunlerimizi özlüyoruz işte. senınkı daha ağır versıyonu işte
Şöyle ki ben bebeği hiç sevmiyor değilim. Ama işte bu düşündüklerini ve daha fazlasını düşünüyorum. Bebeğin sevgisinin ağır basması lazım ama olmuyor. Biri dese ki eski günlere döneceksin ama bebeği alacağız, çoğu kişi hayır der ama ben diyemem.
Haliyle bu şekilde yaşamak da çok mutsuz ediyor beni.

Şöyle ki ben bebeği hiç sevmiyor değilim. Ama işte bu düşündüklerini ve daha fazlasını düşünüyorum. Bebeğin sevgisinin ağır basması lazım ama olmuyor. Biri dese ki eski günlere döneceksin ama bebeği alacağız, çoğu kişi hayır der ama ben diyemem.
İlk günler eşim izinliydi işe başladığında bir gün deli gibi ağladım Gitme Yanımdan ben yapamıyorum Sensiz kimseyi istemiyorum senden başka dedim bebeğimi sevmesine seviyordum çok da istemiştim ama sankı eksıklık vardı. şimdi ne oldu neden böyleyim diye kendime kızmıştım İşte o gece çok kötü bir şey yaşadım paylaşmadım sanırım onu burda daha bir haftalıktık uyku duzenı halıyle yoktu mastit olmustum ateşliydim. Kızım sürekli emmek istiyordu gece yarısı yine uflayarak kalktım beşiğe koydum alabildiğine kustu kalktıgım gb hareketsizdı asla kıpırdamadı hungur hungür aglıyordum eşim kalktı hemen. o sırada bebegım gözünü açtı kustgu gibi uyumuş meğer o anı bıdaha asla yasamak ıstemıyorum canımdan can gıttı işte o an onu kaybetmekten korktugumu anladım o ilk hafta ben de bu tarz sorular Kendime soruyordım Allah yaşatmasın Ama emin ol korkuyu yaşamadan anlamıyor İnsan psikolojik sorunlar yaşasan da sen bir annesin eminim ki aksini seçemezsin

Canım ben sana cevap vermiş miyim ya hatırlamıyorum unutmuşum Kusura bakma genelde iki üç kez yapıyor Çok fazla emdiği için süt çok fazla. emzirme olmadığı zaman uyarı gitmezmiş süt ürett dye atak haftasında olduğumuz için hakikaten 4 saatte bir falan kalktı Normalde 7 saat uyuyor ama bugün son kalkışimiz 11di uyudu hep emdıjten sonra. Bu arada her bebek farklıymış kimi ikii üç günde bir kimisi her gün yaparmış Sen geçmişe yönelik karşılaştır kuzum istersen kakasını
Canım atak haftaları diyoruz ama nasıl hesaplıyoruz bunu ben anlamadım benim kız doğalı dün 11 hafta bitti ama bir ay erken doğdu onun etkisi var mı

Çabalamadığını yazan bendim sanırım başkası yazmadıysa..bunu da senin kendi ifadelerinden temellendirmiştim. Çünkü hepimiz birden fazla endişe yaşıyoruz doğum yaptığımızda kendim de yazmıştım süper kutsal annelik içgüdüleriyle doğurmadım öyle de yaklaşmadım bebeğe en başta tamamen nötrdüm yapamayacağım diye düşündüğüm de çok oldu.Çok ağladığımı isyan ettiğimi de biliyorum. Uykusuzluktan ölürken bile uyumak istemiyordum kısa sürede uyanacağımı bildiğimden..Zaten o ağrılar uykusuzluk ve yorgunluktan insan sağlam bir psikolojiyle de düşünemiyor. şimdi diyorsun ki tamamen sevmiyor değilim, mutlu da bir bebek ama sevgisinin ağır basması lazım. Lazımlarla duyduklarınla hareket etme bence akışına bırak giderek daha iyi olmuşsun işte. Bebeği alacağız deseler hayır diyemem diyorsun o zaman yarın çocuk esirgeme kurumuna götür bırak yapabilir misin? Daha kötüyken bile yapmamışsın ki bence veremezsin.. o zaman bu bağdan güç alarak bakmaya çalış bebeğine. Ha ama yine de o kadar emin değilsen annenden kayınvaldenden rica et alsın bir hafta baksınlar o arada eşinle kısa bi tatile çıkın eski hayatınızı yaşayın kendine zaman tanı bi süre yakınlardan yardım al.. çabalamıyorsun derken bunları kastetmiştim yani. Çünkü sonuçta çocuğu temelli başka bir aileye veya kuruma vermiyceksen toparlanmak ve bakmak zorundasın gerçek olan bu

Canım atak haftaları diyoruz ama nasıl hesaplıyoruz bunu ben anlamadım benim kız doğalı dün 11 hafta bitti ama bir ay erken doğdu onun etkisi var mı
evet canım harika haftalara gore 40haftayı baz alman gerekıyormuss. 4hafta erken ise 7 btti 8e giriyorsunuz ve bayadır ataktasınız sız 1haftadır fln

Eklentiler

• 20190313_202256.webp
    20190313_202256.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 60
Evet canım Yani ben evlendiğimden beri eşimle hıc ayrı uyumadım yano manevı acıdan bana ters. hep bırbırımızı beklemısızdr yatmak ıcın ayrı gırmedık yataga küs de uyumadık yerıgeldı ben alttan aldımnyerı geldı o. Bir kere başladın mı ayrı yatmanın Gerisi gelir insan alışır o yüzden istemiyorum tamam Benim eşim de çok yoruluyor yoğun çalışıyor Hem okulda hem okul dışı Özel derste bana dıyor bazen sen bır bebkle ugrasıosun ben 500ogrencoyle ama ıste bır bebek 1000ogrencye bedel onu dıyorum ben de :) dıkkat etmezsem bunlara hepten kendımı yalnız hıssederm ben. kızım uyuypr bz de gece yatıyoruz aynısaatte esıme sarılmadan asla uyuyamam ben :KK43:
Öyle olması çok güzel kuzum birlikte uyumak daha huzurlu tabi ki .bizde birbirine düşen bir cifttik hiç böyle olacağımızı dusunmezdim ama bebekten beri bir garip olduk. Eşim sürekli sarılıp öper sevgisini gösterir dururdu şimdi biraz dengemiz sasti sanırım . Üç buçuk yıldır evliyiz bizde ne kavgalar etsek de ayrı yatakta yatmadik .Bunun çok faydasını da gördüm. Şimdi farklı bir durum oldu bakalım düzene koycaz inşallah :)

Kizlar bebegin atesi olup olmadini nasil anlicaM yuzunde bacaklarda yok gozukuyor ama karninda ve sirtinda ates gozukuyor uctane asi olduk bugun ikinci ay asimizi S Sss33301 sizde durumlar nasil canim

Back
X