2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
kızlar bırakın bence uyusun bebiişler uykuda büyür biliyorsunuz.acıksa zaten uyanırlarmıs uyku geçişinde . bana dr.um dediğinddn berı 6,7saatte bır emzırıyorum gece. hatta bazen 2saat sonrs bakıyorum kıvranıyor açlıktan olmadıgını anlıyorum gazını cıkarıyo hemen yatırıyorum beslenmeden. ekstra gaz yaparmıs fazla beslenme. artık 4.aya girmeyle de gece beslenmesı tek olmalıymış. tabı bebek de uyum saglarsa buna😍 yoksa ısterse mecbur meme :) @ngokces
Ekstra gaz demissin bi gozum canlandi. Her gun gece 4 den sonra gaz sıkıntısı yasiyor benim ki dedigin gibi sık emdigi icin belki de. Bi birakayim da kac saatte uyancak bakayim

Kizlar ben gecen hafta spiral taktirdim 5 yillik hormonlu olanlardan. Ebelerle bakir olanida bayagi konustuk ama hormonlu daha mantikli geldi. Emzirmeye engel olmadigi icin birde agrili adet kanamasi yapma riski olmadigindan tercih ettim. Bakirda adeti sancili yapma etkisi oluyormus.
Spiral takarken mutlaka yemek yiyip gidin ama ben ac gittigim icin midem cok bulandi
Hayırlı olsun canım ben hiç taktirmadim yapamadım benim için maalesef bir fobi 🤨

Bu doz olarak ayri mi aliyosunuz rotayı eczaneden yoksa bir seferde mi birde fiyati nedir acaba
Canım 3 ve 5. Aylarda rota virüsü aşısı dendi ben bu gün sipariş verdim 267.50 TL yarın vurulacak bizim

Menenjit 9.Ay dendi bize

Bizde yarin yaptıracağız Z zeLina
Biz de az önce 2. Ay aşılarını yaptırdık 2buçuk aylığız. Sağlık ocağında rota yaptıracaksanız 1 ay geçmesini bekleyin dedi ikiside canlı aşı olduğu için o zamanda 3buçuk aylık olacak sorun olmaz dedi ama doktorumuza da soracağım geç mi olur diye.
Birde sana çok teşekkür ederiz teyzesi kızım önerdiğin zeka kartlarında kırmızı zemindeki gülen suratla aşk yaşıyor. :KK200: Şimdiye kadar bize öyle gülmedi, agulamadı. Onu gördüğü anda çıldırıyor sevinçten.:KK71:

Günaydın kızlar teşekkür ederim kızıma calpolu verdim daha verdikten 5dk sonra düşmeye başladı. Ilac hemen etki etmez heralde. Neyse ki düştü sonra uyuduk herzamankı gb uykusu da uzundu ben ölçtüm ateşini o uyudu bidaha ateşi cıkmadı 1kez memeye kalktı ama beni korkutan 8 gb kendisi uyanmak ster ben uyuturdum ama bugün emmek istedi sonra uyudu. 8den beri de arada uyanıp bakıp tekrar uyuyor calpol mu böyle yaptı acaba çok çok farklı geliyor bana ya da dünkü uykusuzluktan, ya da yorgun düştü bellki de :KK43: şimdi uyandırsam mı bilemıyorum
Geçmiş olsun canım calpolü hangi ölçüde verdin
İlaca vücut alışkın değil ondan da uyku getirmiştir
Sen gene doktora söyle rota için karar verir

Biz de az önce 2. Ay aşılarını yaptırdık 2buçuk aylığız. Sağlık ocağında rota yaptıracaksanız 1 ay geçmesini bekleyin dedi ikiside canlı aşı olduğu için o zamanda 3buçuk aylık olacak sorun olmaz dedi ama doktorumuza da soracağım geç mi olur diye.
Birde sana çok teşekkür ederiz teyzesi kızım önerdiğin zeka kartlarında kırmızı zemindeki gülen suratla aşk yaşıyor. :KK200: Şimdiye kadar bize öyle gülmedi, agulamadı. Onu gördüğü anda çıldırıyor sevinçten.:KK71:
♥️♥️♥️Yerim o gulen kuzuyu maşallah ona ne demek birbirimize yararimiz olursa ne mutlu

Banada iki ay aşısı sonrası 4 hafta geçmeli dendi ikisi canlı asi dendi druna sor sen yinede

Kizlar ben gecen hafta spiral taktirdim 5 yillik hormonlu olanlardan. Ebelerle bakir olanida bayagi konustuk ama hormonlu daha mantikli geldi. Emzirmeye engel olmadigi icin birde agrili adet kanamasi yapma riski olmadigindan tercih ettim. Bakirda adeti sancili yapma etkisi oluyormus.
Spiral takarken mutlaka yemek yiyip gidin ama ben ac gittigim icin midem cok bulandi
Ben ilk doğumdan sonra bakırlı taktırdım. Kanama süresini hem arttırıyor hem süreyi uzatıyor.
Adet dönemi yoğun ve sancılı geçenlere hormonlu öneriliyor dediğin gibi azaltıyor.
Benim doktorum spirali anestezi altında taktığı için açlık şart demişti

Aynen yaa beyefendi a deyince süt hazır olacak yoksa dediğin gibi ağlamıyor feryad ediyor😂
Canım benim çok sevdiğim bir arkadaşım var onun ilki kız ikinciisi erkek hep söyler ben haksızlık etmişim sana sen hep oğlun için çok fena derdin ben de abartıyorsun derdim şimdi oğlum olunca anladım gerçekten oğlanlar fena diyor

Ahh kızlar ne zor bir gece geçirdik.
Benim bebeğim ağlamıyor derken, helak oldu çocuk ağlamaktan.
3 gündür tuvaletini yapamıyordu ama huzursuzluğu yoktu. Yarın olsun Dr. Görüşeyim derken gece bir başladı.bak can çekişiyor yavrum, Allahım öldüm sanki. Doktordan daha önce öğrendiğim fitili alsın diye eşimi bağrış çağrış gönderdim eczaneye. Kendime de ne kızdım neden daha önce almadık diye:KK11:
Yarım saat arayla 2 defa uyguladım. Yapamam sanırdım yaptım vallahi.
Tuvaletini yaptı, yeşil şeyler gördüm onlar neydi bilmiyorum. Bilen yaşayan varsa yazabilir mi?
Kızım gece yarısı uyudu. Meme için bile kalkmadı. Kesintisiz 8 saat uyudu.
Dr. Zeytin yağı verin demiş. Veriyorum zaten. Fitili günde 2 demiş. Yaptım sabah. Şimdi uyuyor kuzum.
1 bardak su verin demiş. 1 bardak çok değil mi aa dostlar. Bir kaç çay kaşığı kadar verdim. Hazır su verdim. Kaynatmalı mıyım?
Çok zordu çok. Allah kimseye yaşatmasın. :dua:

Geçmiş olsun canım calpolü hangi ölçüde verdin
İlaca vücut alışkın değil ondan da uyku getirmiştir
Sen gene doktora söyle rota için karar verir
sağolasın kuzum yarım ölçek verdim öyle dıyor prospektüste dikkat de etmeye çalıştım ama acaba 1,2ml fazla mı kaçtı :( neysekı uyandı keyfi yerinde gb🤗

Ekstra gaz demissin bi gozum canlandi. Her gun gece 4 den sonra gaz sıkıntısı yasiyor benim ki dedigin gibi sık emdigi icin belki de. Bi birakayim da kac saatte uyancak bakayim
aynen canım bunu ben de yaptıgım zaman sabahları kzıım hep ıkınıyordu keç gibi seslerle:) dr deyınce dogru ya dedım bıraktım sık emzırmeyı sonra o sabahkı sesler gitti. Kendimizden pay biçelim kız cok yıyınce nasıl şişiyoruz onlar da öyle demekki

Ben ilk doğumdan sonra bakırlı taktırdım. Kanama süresini hem arttırıyor hem süreyi uzatıyor.
Adet dönemi yoğun ve sancılı geçenlere hormonlu öneriliyor dediğin gibi azaltıyor.
Benim doktorum spirali anestezi altında taktığı için açlık şart demişti
Nerde o doktor bana da anestezi lazım canım aklım başındayken hiç bakılmadı çünkü

Bu yaptiklari tamamen iskence bize baska biseu degil. Hem cocuk yapin derler hem de izin vermezler. Madem oyle is yerimizde olsin kres herkesin gotirelim emzirelim rahat rahat hicbisey yok. Valla bende vercem parayi alcam raporu ne deyim 😲
Kreş kesinlikle olmalı ama yok benim kurumda da

Canım 3 ve 5. Aylarda rota virüsü aşısı dendi ben bu gün sipariş verdim 267.50 TL yarın vurulacak bizim

Menenjit 9.Ay dendi bize
biz de ilk dozu aldık kuzum eşimin babası getirtcekti epey uyguna ama yurtdışından gelıyormus bekleyemedık eşimin eczacı arkadası bıze 245e verdı normalde senin dediğin civarmış. bugün olacak bakalım kusmaması lazım aşıyı. oyuzden en son 12.15 gb emzırcem meme yi özlesin dye kv.ye verdım kızıımı

Herkese günaydıın :) 2. Ay aşısından geldik neden geç yaptıklarını sordum. 20 bebeklik geliyormuş aşı o yüzden bütün bebekleri aynı güne topluyorlarmış..
P Puddingmuf evet gerçekten çocuklardan ev işinden pek zaman kalmıyor :) iyiyz biz de oğlum aşı oldu bugün bakalm başında bekliyorum şimdi 😊 resimdeki ben değilim rastgele bir fotoğraf koymuştum boş kaldı diye 😁 sen nasılsın ☺️

Selam kızlar bugün diş tedavim vardı uğrayamadkm buralara kızım kv.de pek uyumamış huysuzdu eve geldim bide 2saat onu uyutmaya çalıştım koşturmacaydı hep çok uykuluyum neyseki saatinde yattı sanki karın ağrısı var gb arada kımıldanıyor calpol verebilir miyim acaba uyanırsa. kaka yaptıgı halde ıkınıyordu yine. Yarın da kontrol ve rota aşımız var. rota yaptıran var mı aranızda. Yanetki yapabiliyormuş sanırım.
Canım calpol zorunlu olmadıkça verme ben aşıya gitmeden veriyorum rotanin yan etkisi neymid yarın bizde vurduracagiz

Back
X