2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Benimkide uyku dışında emmiyor diyebilirim memede uyuyor
Ben de uyku dışında emziremez oldum. Ayağımda sersemletip göğsüme alıyorum uyanıkken nadir emiyor. Ben süt az geldiği için emmedigini düşünüyorum artık. Çünkü ne zaman sagsam çok az çıkıyor. Kakası da çok azaldi. Bestlak damla da fayda etmedi. Bu gidişle sütüm birkaç aya kesilecek 😔

İnan ben de senin gibi düşünüyorum yani önemli olan anne sütü alıyorlar mı alıyorlar Ben şu anda yüzde seksen anne sütü %20 mama veriyorum yani günde 2 kere gece yatmadan önce ve sabah uyandığında mama veriyorum geri zamanlar hep emziriyorum oğlumu ama ben mamayida açıkçası galiba emzirdikten sonra verdiğim için 90cc geçmiyor bundan sonra daha aç olarak mama vereceğim ona daha çok mama alabilsin diye bende hipp kullaniyorum
Canım ben de mama vermeyi düşünüyorum günde 1 ya da 2 kez. Ama beni bırakır diye korkuyorum ilerleyen zamanlarda. Bir de giderek azalır diye. Çünkü doktorlar hep verdiğiniz mama ölçüsünde anne sütü azalır diyip duruyor Instagramda. Bu konuda ne düşünüyorsun bizi bırakırlar mi zamanla?

Eklentiler

• IMG_20190515_074132.webp
    IMG_20190515_074132.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 44
Bugün 4. Ay kontrolümüz vardı. 500 gr almış toplamda 5600 olmuş. Boyumuz 61 cm olmuş 4 cm uzamış.

Kilo azlığını genetik faktörlere, bebeğin hareketliliğine bağlıyor gelişimi gayet iyi Kilo takılacak durum değil dedi. Boyu fazla uzadığı için protein ve kalsiyum gayet yeterli dedi. Kilo almasını istiyorsan karbonhidrat ağırlıklı beslenmen gerek dedi. Özellikle Keşkül sütlaç pirinç pilavı patates püresi patates yemeği ekmek makarna lazanya güllaç yememi önerdi.

Sütümün yeterli olduğunu sadece sütle devam edeceğimi söyledi. Ek gıdaya 5. Ayda sadece tattırma olarak sana liste yazacağım sadece onları vereceksin ağırlık anne sütü olacak dedi.eğer şimdi tadımlara başlarsan meme reddi olacağını söyledi.

Kızımın az emdiğini söyledim dışarı keşfettiği için normal bir durum tekrar düzelecek dedi.

Kızım üşütmüş doktor fazla balgam var ciğerlere sorun yapmasın diye nebülizatör almamı istedi günde 3 kez ventolin ve serum fizyolojik vereceğim Cumartesi kontrol var. Bursa’da yol üzeri eczanelerde ve Yalova’da bulamadık netten sipariş verdim yarın elimde olacak. Kullanan arkadaşlar fayda gördü mü acaba?

Hasta olduğu için aşıları yapılmadı düzelirse Cumartesi günü yapılacakmış

bsebse bsebse @zet193
Geçmiş olsun canım.
Biz kullanıyoruz hem büyük hem küçüğe faydasını da gördük baya. Ciğerlerine inmesini engelliyor. İndiyse de rahatliyor.

canım 4 ay 10 günlük böyle çıktı boşver canım saglıklı olsunlar önemli olan o test sonucu temiz çıktı o kanlı kaka neydi bunca kusma niye şaşdık kaldık biz de
Geçmiş olsun canım.
Temiz çıkmasına çok sevindim.
Belki de yaparken zorlanmıştır kan o yüzdendir.

Günaydın Ocak anneleri. Ben 19 şubatta doğum yaptım bir kızım var Allah tüm evltlarımızı bağışlasın. Bir şey danışmak istiyorum ; benim kızım aşırı gazlı maalesef 2 ay 26 günlük olduk hiç geçecekmiş gibi gelmiyor. Aranızda gzlı bebeği olanlar varsa ne zaman geçiyor ya da geçti mi azaldı mı yardımcı olursanız çok sevinirim.

elimiz ayagımız bizim nebülizatör artık tv gibi her evde var demişti eczacı biz onun sayesinde antibiyotiğe gerek kalmadan rahatlıyoruz ama ventolim tam mı yarım mı dedi oglum 3 yasında gecen aile hekimi bir taneyi tam bitirmeyin yasına göre fazla demişti bize.şu senin dr gibi niz de bulsak ne güzel acıklıyor
Benim oğlum da seninkiyle aynı canım. Hiç tam bitirmedik doktorumuz serumla seyrelttiriyor Öyle kullanıyoruz

Aaa bizimki de vtech idi canım. Acaba bizdeki hatalı ürün falan mıydı yaa. Full şarj edip kapatıp yattım 2 gece. Sabah bi baktim kapalı hakde şarjı bitmiş kendi kendine. Sen kapattın mi hiç ebeveyn ünitesini, biz mi yanlış kullandık acaba 🙄
Hangi modeliydi canım? Bizim BM2100. Ben kullandıktan sonra kapatıyorum ebeveyn ünitesini bir sorun yaşamadım şarjı da iyi gidiyor aslında. Bilemedik ki biz çok memnun kaldık.

[/QUOTE]
Günaydın Ocak anneleri. Ben 19 şubatta doğum yaptım bir kızım var Allah tüm evltlarımızı bağışlasın. Bir şey danışmak istiyorum ; benim kızım aşırı gazlı maalesef 2 ay 26 günlük olduk hiç geçecekmiş gibi gelmiyor. Aranızda gzlı bebeği olanlar varsa ne zaman geçiyor ya da geçti mi azaldı mı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Canım bebegin hayırlı olsun bizde tüp gaz gibi biseydik alttan üstten yaptığı halde gaz doluydu cocuk hep kıvranıyordu ağlıyordu uyumuyodu tek suçlu gaz😁3 ay dişini sık dediler cidden 3. Ay bitti sancılarımız kendi çıkarmaya başladı gazını benim yaptığım tek hata gaz damlasını gazi olsun olmasın düzenli kullan ben gerektiğinde kullanacağım sanıyordum düzenli kullanınca azaldı sonrada bitti

Benim kızım da öyle ya . Meme reddi sonrası bende öyle alistirmis oldum reddetmesin göğüste dursun diye. . O dönemler bitti ama o zamandan kalma cok sık ve uzun emiyor genelde. Doktorun dediğine göre 3 saatte bir 10 dk yetermis. Yarından sonra saat tutup emzirmeye basliycam tekrardan ,aglayinca başka şeylerle oyalamaya alistircam yavaştan.belki bu yüzden çok kusuyordur diyorum.
aynen canım dr cok emip fazlasını çıkarıyordur diyor ben de 2 saatle başladım aralğı açıcam iyice bize de zor jiçbi işe al atamıyorum sürekli memede kalmak istetince uyku da yok zaten

Gunaydin canim Allah bagislasin❤ bizimde asiri gazliydi 3aydan sonra azaldi ve artik kendi cikarabiliyor cogu zaman gaz cikarmayi unutuyiryn alttan ustten kendi cikariyor

Geçmiş olsun canım.
Temiz çıkmasına çok sevindim.
Belki de yaparken zorlanmıştır kan o yüzdendir.
sagol canım biz de sevindik emindik artık alerjisi var diye hala da içim tam rahat değil ilkşnden gözüm korkunca bunda da olur da ilerler diye korkuyorum canım bu arada senin büyük oğlunum alerjisi bagırsak tepkili miydi?

aynen canım dr cok emip fazlasını çıkarıyordur diyor ben de 2 saatle başladım aralğı açıcam iyice bize de zor jiçbi işe al atamıyorum sürekli memede kalmak istetince uyku da yok zaten
Benimki kendide cikarttiyor surekli kafayi one atip kalkma oturma istegi olumca hareket edio kendini zorluyor asla sabit durmuyor kusuyor sonra hep

Mama veren arkadaşlar emzirdikten ne kadar sonra veriyorsunuz ya da hemen sonra mı veriyorsunuz? Gunde ne kadar ne sıklıkla veriyorsunuz?
Bugün eşim okuldan gelirken mama alacak ben de başlayacağım. Doktorumuz verme demişti. Geçen hafta asi günü ebe de kesinlikle verme seni bırakır dedi.
Ama akşamları ağlıyor 8 de uyuyan oğlum 9 -10 oluyor carsafta sallayıp anca uyuyor. Sagdigim 20 cc sütü içiyor devamını istiyor. E bu çocuk doymuyor o zaman mama vermeyim mi yani sizce napim.

sagol canım biz de sevindik emindik artık alerjisi var diye hala da içim tam rahat değil ilkşnden gözüm korkunca bunda da olur da ilerler diye korkuyorum canım bu arada senin büyük oğlunum alerjisi bagırsak tepkili miydi?
Evet canım bağırsak tepkiliydi. Mukuslu ishal.

Hangi modeliydi canım? Bizim BM2100. Ben kullandıktan sonra kapatıyorum ebeveyn ünitesini bir sorun yaşamadım şarjı da iyi gidiyor aslında. Bilemedik ki biz çok memnun kaldık.

Aynısı canım. Kesin hatalı üründü o zaman bizimki. Yorumları çok iyi, siz de memnunmuşsunuz. Ses kalitesini ben çok beğenmiştim, sırf şarj için iade ettik. Olmazsa yeniden alalim biz onu başka mağazadan :) çok teşekkürler kuzum ❤

Son düzenleme:
Back
X