- 1 Kasım 2007
- 6.008
- 2.639
- 448
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #19.981
yaaa yanlız değilim :) Bende çalşıyorum ve tabiki doğum sonrasına kalsın diye 37 haftaya kadar devam edceğim. Ama cidden bunda zorlanıyorum. İlki gibi değil:)Valla canım doğum sonrası daha çok lazım izin diye çalışıyorum ama 2. Çocukta çalışmak daha da yorucuymuş çünkü canın istedikçe değil sadece akşam yatınca dinlenebiliyorsun
Demir takviyesi almıyor musun canım? Gerekirse doktoruna söyle, biz günde 1 alıyoruz mesela ama bizimki doğuma hazırlık, seninki tedavi amaçlı günde 2'ye çıkarabilir belki demir takviyesini. Geçmiş olsun aşı da ağrıtır.
Canım yetişiliyor bir şekilde. Evde 5 yaşında bir çocuk daha var düşün:)
Her şeye yetişiliyor ama yorgunluğu da ona göre oluyor. Sağlık olsun da gerisi halloluyor.
Ben hareket etmesini isteyince yiyecek bir şeyler alıp koltuğa kuruluyorum. Yedikçe tepiyor:) Hareketlerindeki ciddi azalma kontrol edilmeli, sıklığını en iyi anne bilir. Her çocuk aynı oranda hareketli olmaz çünkü anne karnında.
Hareketler konusunda da herkes farklı şeyler söylüyor. Bazıları 'birşeyler yedin sol tarafına doğru uzandın, 2 saatin içinde 10 hareket saydıysan tamam günlük hareket sayma işlemin bitti' şeklinde yorumluyor. Ama benim doktorum şu şekilde söylemişti 5 gün önce gittiğimde: 'sabah kahvaltı ettin hareketlenmeye başladı, bunu 1 hareket olarak say. 1 saat sonra meyve yedin yine tekmeledi onu 2. hareket olarak say. Bu şekilde 10 grup şeklinde hareket say günde' dedi. Benim kızım sağolsun saymaya gerek bırakmayacak kadar hareketli ama ara sıra azaldığı oluyor tabi, o zaman da uyuduğunu düşünüyorum. Bir sonraki öğünde normale dönüyor. Eğer gün boyu süren hareketsizlik olsa ben doktora giderdim sanırım.
Tansiyonun yükseği tehlikeki ama çok düşüğü de sıkıntı canım geçmiş olsun. 10/7 falan benim de tansiyonum. Sık sık yiyorum o yüzden kan şekerim se düşmesin diye. Zaten öğün sonrası 1-2 saat içinde içim kazınmaya başlıyor. Kilo konusu da dediğin gibi eğer çocuk büyüdüğü halde sen kilo almıyorsan, kendinden kilo veriyorsun demektir. Günlük olarak yediğin şeylerin kalorisi yetmiyordur kilo veriyorsan. Kalorisi yüksek yiyecekler ile ara öğün yapabilirsin çerez kuruyemiş gibi.
Ne güzel ya, 6 hafta geçiverir hemen. Bir şekilde dediğin gibi yetişiliyor ama eş-evdeki çocuk-ev işi hepsi bir arada hamileyi çok yoruyor. Hastalık olmasın da napalım idare ediyoruz.
32. de mi çıkacaksın? ben 37 ye kadar çalışayım diyorum bu sefer bakalım dayanabilirsem. 37 de çıkarım 38 de dogururum zaten sezeryan. ama şimdiden çok yorulmaya başladım kızım da sağolsun full enerjiGünaydın anneler
Doğum iznine ayrılmama tam 10 hafta kaldı. 70 güne düştük çok şükür. Hamileyken çalışmak sinir bozucu
Evde tembellik yapıp, yiyip içip uyumak istiyorum.
ahh ah aynen ilkinde eve gider yatardım hiçbişey yapmazdım prenses gibiydimyaaa yanlız değilim :) Bende çalşıyorum ve tabiki doğum sonrasına kalsın diye 37 haftaya kadar devam edceğim. Ama cidden bunda zorlanıyorum. İlki gibi değil:)
HErşey okadar pahalı ki. Oğlumun herşeyi duruyor. Hiç birini vermemiştim . Bununda arası az oldugu için şükrediyorum. Bi biberon olmuş 52 lira ufacık bide. Ben sadece bi hastane çıkışı alacağım okadar:)sağlık ocağındaki hemşire aradı. şeker yüklemesi yaptırmıcamı söyledim. o zaman bi tokluk şekeri bakalım dedi. 15 kasımda tetenozun 2. dozunu yapacak o gün güzel doyurucu bi kahvaltı yap gel tokluk şekeri bakalım dedi. bende çok yorulmaya başladım artık. yavaş yavaş hazırlık yapıyorum kızımdan kalan 3-5 şeyi yıkadım yerleştirdim. akıllı kafam hepsini dağıtmışım tabi baya yenidoğan kıyafeti almam lazım.
Valla ocak annlerinde biri demişti. İlk gebelik prenseslik diye şimdi anlıyorumahh ah aynen ilkinde eve gider yatardım hiçbişey yapmazdım prenses gibiydimşimdi maalesef sağlık olsun hersey yolunda gitsinde idare edeceğiz artık.
ya bide gün icinde hareketli oldugumuzdan ufak kipirtilari duyamiyoruz,suan maden suyu içip uzandım ufak kipirdanmalar duydum,ama insan hep kuvvetli duymak istiyovalla bende 2 gündür bunu düşünüyorum sabah uyandığımda çok kuvvetli birde akşam 8 gibi coşuyordu bu ara çok sakin baya az hareketleri neden acaba
bizde başladık eşimle her haftasonu bir dip köşeyi yapıyoruz. minik bir badana işimiz var onuda yapacagız bu hafta. anca çünkü ağır vasıta olduğumuzdanValla ocak annlerinde biri demişti. İlk gebelik prenseslik diye şimdi anlıyorumBen ev emizliğine bile şimdiden başladım en azından dolap içlerine . Doğuma yakın yapayım diyordum ama yok mümkün değil yapamayacğım. Aman herşeyide oluruna bıraktım bide olduğu kadar artık.
Ah canım keşke doğum izni biraz daha fazla olsaBen de 37ye kadar çalışırım diyordum ama dönem sonu ayrılıcam sanırım tam 34 haftam bitmiş oluyor. 2 hafta yarıyıl tatili zaten. 2.dönemin ilk haftası da okula gidersem 37 oluyor. Gitsem mi gitmesem mi o zamanki durumuma göre karar vericem. İlkinde 37ye kadar çalışmıştım doğum sonrası çok lazım oluyor izinler
Kızlar bu kansızlık ve hamilelik beni mahvetti. Şimdi mesela kv temizlik yapıyor, gece hiç uyumadığım için uykusuzum birde kolum ağrıyor. Temizlik yaptırmıyor ama uyumama da sinir oluyor. Öyle gözlerim devrilmesin diye bekliyorum. Evlenir evlenmez hamile kalmak aldığım en kötü karardı ama bebeğimin gelip bana çok iyi geleceğine eminim.
Bu Demir hapı mahvettı beni her sabah WC ye zor yetısıyorum degıstırdım bide buda aynı yaptı
Benimde 13.45te doktor randevum var kızlar ama bir saat once 1 porsiyon tatlı yiyip öyle gidicem o şekilde seker ölçümü yapacağız önce onda sıkıntı çıkarsa seker yüklemesi olacak. Ama korkuyorum bende son iki ayda 5 kilo aldım. Bakalım bizim bebiş ne yapıyor ve babamız yanımızda olmadığı icin ilk defa yanlız gidicem doktora umarim hersey yolundadır
al benden de o kadar uyumamak için zor tutuyorum kendimi iş yerinde. Doğumdan sonra ücretsiz izine çıkabilecek olsam 32. haftada direkt ayrılırım ama şimdi olabildiğince ertelemeye çalışıyorum
yaaa yanlız değilim :) Bende çalşıyorum ve tabiki doğum sonrasına kalsın diye 37 haftaya kadar devam edceğim. Ama cidden bunda zorlanıyorum. İlki gibi değil:)
32. de mi çıkacaksın? ben 37 ye kadar çalışayım diyorum bu sefer bakalım dayanabilirsem. 37 de çıkarım 38 de dogururum zaten sezeryan. ama şimdiden çok yorulmaya başladım kızım da sağolsun full enerji
Valla ocak annlerinde biri demişti. İlk gebelik prenseslik diye şimdi anlıyorumBen ev emizliğine bile şimdiden başladım en azından dolap içlerine . Doğuma yakın yapayım diyordum ama yok mümkün değil yapamayacğım. Aman herşeyide oluruna bıraktım bide olduğu kadar artık.
ya bide gün icinde hareketli oldugumuzdan ufak kipirtilari duyamiyoruz,suan maden suyu içip uzandım ufak kipirdanmalar duydum,ama insan hep kuvvetli duymak istiyooysaki 2 hafta önce gümbür gumburdü
evet ya ufak kıpırdanmalardan ziyada baya girişsin istiyorumya bide gün icinde hareketli oldugumuzdan ufak kipirtilari duyamiyoruz,suan maden suyu içip uzandım ufak kipirdanmalar duydum,ama insan hep kuvvetli duymak istiyooysaki 2 hafta önce gümbür gumburdü
Umarım bu zamana kadar götürdüğüm bebek hediyeleri hepsi geri dönüşüm olarak bize de gelir.Çünkü bütün arkadaşlarıma kuzenlerime hep hediye götürdüm.Geri gelmezlerse üzülürüm ve hediye gelecek diye annem sürekli uyarıyor çok bişey alma diye
ayy bencede tatılden sonra git. 2 haftanı yakma. hatta tatılden sonra pazartesi bile yazdırsan doğum iznini 2 hafta karın var. 37 ye kadar calısmak zorunda degılsın zaten ptesi hastaneye gider izni yazdırırsın.Ah canım keşke doğum izni biraz daha fazla olsaBen de 37ye kadar çalışırım diyordum ama dönem sonu ayrılıcam sanırım tam 34 haftam bitmiş oluyor. 2 hafta yarıyıl tatili zaten. 2.dönemin ilk haftası da okula gidersem 37 oluyor. Gitsem mi gitmesem mi o zamanki durumuma göre karar vericem. İlkinde 37ye kadar çalışmıştım doğum sonrası çok lazım oluyor izinler
Bosver arkadaşım iyi degilsin zaten kv hic gelin olmamis hic hamilelik gecirmemis gibj davranıyor galiba hic takma gec odana rahatsizim anne de uyu kendini ve bebegini düşün canim eskiden sen mi vardin. En dogrusunu yapmissin bence evlenince hamile kalarak gayet iyi gelecektir.
Yahu yat gitsin boşver, birdaha geri gelmeyecek günler yaşıyorsun. Evini pis gören yapsın temizliğini :))
Tuzlu yedim cıktı tansiyon 9 5 e o iyi benim icin ama hala o halsizlik var geçmedi birde nabız hep 90 üstü seninde mi oyle idi? Bende öyle yapicam artik surekli bir şeyler atistircmAa ben yanlış hatırladım o zaman :))
Hadi ya daha önce tahlil yapilmamis mıydı. İlac takviyesi vermistir zaten bol bol yeşillik ve kırmızı et tüket canim, moralini bozma toparlarsin
Haha yiyip içip uyumakta can sıkıyor kız hamilelikten beri ben tembellik yapıyorum
Arada benimkide şaşırıyor takip et bakalım aksama kadar bir sıkıntı yoktur ama canım
Valla biliyorsundur canim benim tansiyonda bir ara 7ye 4lere kadar düşüyordu kalkamiyordum yerimden doktor tavsiyesiyle sürekli birdeyler yiyorum ve ondan beri hızlı bir şekilde kilo almaya başladım ama 15 gün sonra falan toparlanabilmistim benimde tansiyon suan 8e5 civari ama iyi hissediyorum kendimi
Bosver arkadaşım iyi degilsin zaten kv hic gelin olmamis hic hamilelik gecirmemis gibj davranıyor galiba hic takma gec odana rahatsizim anne de uyu kendini ve bebegini düşün canim eskiden sen mi vardin. En dogrusunu yapmissin bence evlenince hamile kalarak gayet iyi gelecektir.
Oğlunda toplamda 6 kilo mu çok düşük değil mi oğlun kaç kilo doğdu? Gerçi bende toplamda ilk oğlumda 8 kilo almıştım kendime az diyordum ama sen baya az almisinn ya ben çok yiyemiyorum midem sıkıntı hemen şişiyor yoksa bende yemek yemeyi severim.Benımde oyle dusuk canım dr aç kalma hiç dedi normal gebelıkde dusuk tansıyon kötü degıl dedı bu arada ben 5 kılo aldım toplamda oğlumda toplamda 6 kılo almıstım bunda iştahım çok açık
Güzel haberler alirsin ins canm glukoz yerine tatlı çok iyi fikirmiş aslinda.Benimde 13.45te doktor randevum var kızlar ama bir saat once 1 porsiyon tatlı yiyip öyle gidicem o şekilde seker ölçümü yapacağız önce onda sıkıntı çıkarsa seker yüklemesi olacak. Ama korkuyorum bende son iki ayda 5 kilo aldım. Bakalım bizim bebiş ne yapıyor ve babamız yanımızda olmadığı icin ilk defa yanlız gidicem doktora umarim hersey yolundadır
Bende o temizlik yaparken kalktım yemeği yaptım. Bitti iş şimdi ikimizde oturuyoruz. Sürekli beraber yaşadığımız için odaya gidip yatmak arayı daha çok açıyor. Sıkıntım olunca direk buraya yazıyorum, sorunlar büyümesin diye çevremde kimseye açmıyorum artık. Bazen diyorum sizde hamilesiniz birde bana cevap vermekle uğraşıyorsunuz çok sağolun kızlar.
Oğlum ikizdi benim apandıst amelıyatıda gecırdım sonra ıkızını kaybettık bu kadar badireye 2300 doğdu kuvezdede hiç kalmadı iştahımda sıfır dı valla bunda ne olduysa doymuyorum maşallah inş sağlıkla dogsun tüm kuzucuklarımıZOğlunda toplamda 6 kilo mu çok düşük değil mi oğlun kaç kilo doğdu? Gerçi bende toplamda ilk oğlumda 8 kilo almıştım kendime az diyordum ama sen baya az almisinn ya ben çok yiyemiyorum midem sıkıntı hemen şişiyor yoksa bende yemek yemeyi severim.
Canm Dr da bana düşük sorun değil yüksek sorun dedi.geçen gün benimde 8-5 çıktı bi yorum yapmadı güzel dedi sıkıntı olsa bana da derdi benceGünaydın kızlar saglik ocagina gittim kan verdim çünkü 1 haftadir halsizlik bulantı bas donmesi vardi Bende. Bakalım vitamin eksikliği mi demir mi cikacak derken meğer benim.tansiyon düşükmüş 8 e 5 cıktı kadın dedi gebelikte düşük tansiyon iyi değil 2 saatte bir ye dedi. Halbuki bende bu hafta izinliyim ve duzenli.besleniyorum. birde kilo almamışım gene bu kilo alamamakta korkutuyor beni. Bebek alıyorsa ben veriyor mu gizlice. Gerçekten önemli olan saglik kizlar ya kiloya çok takılmayın kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı mesela ben 3 kilo.aldim toplam ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?