- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.021
3 dilim baklavayla öyle çıktığı için olabilirler bence canım. Birazda titiz doktorum. Her gittigimde bütün organlarina kemiklerine tek tek detayli yapar gibi bakiyor sagolsun.Birde gunde 1 muz yiyordum haftada 3 taneyi gecmesin dedi. Aslında sağlıklı da besleniyorum ama demekki olunca oluyor. Evet benim oğlus uzun olacak galiba kemik boylarida uzun dedi. Olsun birtanede uzun olsun evde:)) Bu arada doktorumdan ayrılacağım için çok üzülüyorum umarım doğumda kendi doktorumla olurummaşallah canm uzun bir delikanlı geliyor desene,140 senin de alla alla benim 150 ye niye bu kadar tepki verdi ki çok yokmuş aramızda
Merhaba kizlar doktordan geldim şimdi. Bebekle ilgili hersey yolundaymış. Normalde 24hafta 6 günlük olamiz lazimken 25 hafta 5 gün çıktı. 2 haftaya kadar sapma normal dedi. 35 cm 876 gr olmuş. Fakat şeker ölçümüm 140 çıktı bu hafta dikkat et yemene icmene dedi, haftaya tekrar ölçüm yapicaz hem açlık hem tokluk bizden haberler bu şekilde kızlar
üzülme canm yine iyi bir doktor bulursun inş.3 dilim baklavayla öyle çıktığı için olabilirler bence canım. Birazda titiz doktorum. Her gittigimde bütün organlarina kemiklerine tek tek detayli yapar gibi bakiyor sagolsun.Birde gunde 1 muz yiyordum haftada 3 taneyi gecmesin dedi. Aslında sağlıklı da besleniyorum ama demekki olunca oluyor. Evet benim oğlus uzun olacak galiba kemik boylarida uzun dedi. Olsun birtanede uzun olsun evde:)) Bu arada doktorumdan ayrılacağım için çok üzülüyorum umarım doğumda kendi doktorumla olurum
valla canm senle de aramız da çok fazla bir rakam yok benim doktor a baksana erken doğumdan küveze,insüline bile geçiriyor hemen ne kadar kızdı,acaba çok ta abartı değil mi şekerlerimiz kime sorsam hamileyken şeker artar diyoBenim 50'lik 141 çıktı, doktorum ne diyet ne tekrar dedi
Ya benim doktor çok rahat ya seninki çok pimpirikli
Haklısın canım o 1 hafta gitsem doğum sonrası daha rahat ederim. Bu arada benim ilk hamileliğim senin tarihlerin gibiydi. 5 şubatta bekliyorduk kızımı 6 şubatta doğdu. 37 haftalıkken 1.dönemin bitmesine 1 hafta kala izne ayrıldım. Yarıyıl tatili bitmeden 2 gün önce doğum yaptım. 37de ayrılınca ne güzel 5 haftayı sona ekletebiliyorsun. O 2 hafta yarıyıl tatili illaki gidiyor ben de sona ekletemicem fiilen çalışm aolmadığı için olsun yine de öğretmenler için şubat mart ayı doğum en iyisi. Eylülde bebek büyümüş oluyor
Maşallah canım yalnız demir eksikliği için ilaç takviyesi yapması lazım benimde baya düşüktü şimdi biraz arttı sezaryen olacağımız için dikkat etmemiz lazım ben bir de ekstra olarak pekmez tüketiyorum ev yapımı kansızlığa çok iyi geliyor tavsiye ederimMerhaba hanımlar biz oglusumla şeker yüklemesi+kontrole gittik bugün. Doktorun muayenehanesinde yapıldı. 1 bardağın içine toz şeker biraz da limon sıkıp su ekleyip içirdiler. Glukoz şurubu ya da farklı bir sıvı olmadığı için sevindim bildiğimiz toz şekerdi ve hiç baymadi. Tadı biraz fazla tatlı limonata gibiydi. 1 saat sonra kanimi aldilar. Sonuç cumartesi çıkarmış. Çünkü kan ve idrar kültürü de alındı ayrıca. 25+4 um şu an benim oğlan 910 Gr,boyu da 32,2 cm çıktı 8 gün ilerde gidiyor. Ben de geçen aydan beri 1 kilo almışım. Toplamda 2,5 kilo aldım. Son 2 hafta şeker yüklemesi yapılacak diye ekstra dikkat ettim. Tek uyarı aldığım nokta demir eksikliği çıktı ciddi oranda azalma var demir depolarimda doktor sezeryanda en az 1 kilo bir kan kaybı oluyor eğer böyle az giderse hapı 2 ye cikarticam ki doğumda sıkıntı olmasın dedi. Ben niye az olduğunu biliyorum çünkü kırmızı et yiyemiyorum hatta beyaz eti bile çok nadir ondan böyle oluyor artık zorla da olsa yiyicem.
Maşallah canım şekerin çok çıkmamış bence de dikkat edersen hiç bir sıkıntı yaşamazsınMerhaba kizlar doktordan geldim şimdi. Bebekle ilgili hersey yolundaymış. Normalde 24hafta 6 günlük olamiz lazimken 25 hafta 5 gün çıktı. 2 haftaya kadar sapma normal dedi. 35 cm 876 gr olmuş. Fakat şeker ölçümüm 140 çıktı bu hafta dikkat et yemene icmene dedi, haftaya tekrar ölçüm yapicaz hem açlık hem tokluk bizden haberler bu şekilde kızlar
Ahahah :))) ne güzel valla bende 3.yü planlı projeli yapıcam ondan sonra kapanışı yaparımBence Haziran veya Eylül'de doğurmadığımıza dua edip yerimize oturalım
Benimki planlı zaten, hesap kitap bebeği. Doğum iznine göre ayarlı yani
valla canm senle de aramız da çok fazla bir rakam yok benim doktor a baksana erken doğumdan küveze,insüline bile geçiriyor hemen ne kadar kızdı,acaba çok ta abartı değil mi şekerlerimiz kime sorsam hamileyken şeker artar diyo
Ahahah :))) ne güzel valla bende 3.yü planlı projeli yapıcam ondan sonra kapanışı yaparımeğerki kız bebeği tutturursam değmeyin keyfime
Maşallah canım yalnız demir eksikliği için ilaç takviyesi yapması lazım benimde baya düşüktü şimdi biraz arttı sezaryen olacağımız için dikkat etmemiz lazım ben bir de ekstra olarak pekmez tüketiyorum ev yapımı kansızlığa çok iyi geliyor tavsiye ederim.
Tesekkur ederim.Solgar gentle iron 17 mg kullanıyorum uzun zamandır ona ragmen düşük. Ki benim öncesinde bir kadına göre oldukça yüksekti demirim resmen demirimi somurmus pasaPekmez çok nadir iciyorum şeker oranı yüksek olduğu için aslında en çok bakliyat ve cigerde var onlara ağırlık vermek gerek. Kabak çekirdeği de iyi demir konusunda onu da salatalarıma koyuyorum bakalım olmadı dozajı yükseltecek doktor. Emzirme döneminde de depolardan gidiyor o yüzden cidden önemli bu vitamin,mineral olaylari.
Detayci canim biraz ama böyle olmasi cik hoşuma gidiyor,bende detayciyim ondan galiba ama böyle yaparken beni germiyor,urkutmuyor emin olmadanBenim 50'lik 141 çıktı, doktorum ne diyet ne tekrar dedi
Ya benim doktor çok rahat ya seninki çok pimpirikli
İsallah bulurum canım valla çok tedirginim doktor bulamiyacam diye.üzülme canm yine iyi bir doktor bulursun inş.
Aynen canım takip edeyim bakalim bir hafta haftaya ne olacakMaşallah canım yalnız demir eksikliği için ilaç takviyesi yapması lazım benimde baya düşüktü şimdi biraz arttı sezaryen olacağımız için dikkat etmemiz lazım ben bir de ekstra olarak pekmez tüketiyorum ev yapımı kansızlığa çok iyi geliyor tavsiye ederim
Maşallah canım şekerin çok çıkmamış bence de dikkat edersen hiç bir sıkıntı yaşamazsın
patates,pilav,makarna yı yasakladım canm kendime i,ama doktora kalsam fındık ceviz badem ve meyve de hiç bi şekilde yemeyecekmişim ne yalan söyleyim dinleniyorum ara öğünde 1 bardak sütle 1 meyve seçip yiyorum diğer ara öğünde de cevizle yoğurt yiyorum kızım sağlıklı gıdalar almasın mı hiç :)Benim ilkinde 50'lik 180 çıkmıştı, yüksek bir orandı gerçekten; doktorum onu yüksek görüp yenilemişti 100'lük ile. 100'lük normal çıkmıştı. Yine aynı doktoruma gidiyorum zaten. Gerek görse müdahale ederdi diyorum.
Ben de hamilelik kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu yükselmenin. Yemediğimiz şey kalmıyor çocuğa yarasın diye meyvesi çerez kuruyemişi. Acıkacak vaktim yok valla o kadar çok şey var ki gün içinde yemem gereken, neyi nereye sıkıştıracağımı şaşırıyorum
Az biraz dikkat et patates makarna beyaz ekmek pirinç falan tüketme, belki bu sefer iyi çıkar.
Benimki de planlıBence Haziran veya Eylül'de doğurmadığımıza dua edip yerimize oturalım
Bence Haziran veya Eylül'de doğurmadığımıza dua edip yerimize oturalım
Detayci canim biraz ama böyle olmasi cik hoşuma gidiyor,bende detayciyim ondan galiba ama böyle yaparken beni germiyor,urkutmuyor emin olmadan
patates,pilav,makarna yı yasakladım canm kendime i,ama doktora kalsam fındık ceviz badem ve meyve de hiç bi şekilde yemeyecekmişim ne yalan söyleyim dinleniyorum ara öğünde 1 bardak sütle 1 meyve seçip yiyorum diğer ara öğünde de cevizle yoğurt yiyorum kızım sağlıklı gıdalar almasın mı hiç :)
Evet ilk bebek canım altın getirecekler belli de şöyle cicili bicili kıyafetler gelse fena olmaz yanisenin ilk cocugunmu? ilk cocuksa baya gelir hiç ummadıgın kadar kişi ve yerden . bizim ilkinde o kadar çok altını parası ve hediyesi olmustuki ummadıgım insanlar bile gelmişti. tabi bzm 10 sene cocugumuz olmadıgı için baya herkes bekliyordu. şimdi 2. olacagı için cok fazla beklentim yok
allahtan evdeki hesap çarşıya uymuş. hemde ne güzel uymuş. 37 den sonra 16 hafta haziran başına filan denk gelir sonra da yaz tatili zaten.
bende öğretmen değilim ama dogum tarihimle aşk yaşıyorum. kızımda martta dogmustu. şimdide şubatta kışı ve baharı evde bebısle gecırırız. hem sıcakta lohusalık cekılmez. sıcak sıcak evde oturur bebıs buyuturum bol bol. ayy bi sağlıkla doğsunlar da gerisi güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?