- 1 Mart 2018
- 657
- 962
- 53
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #19.961
Benimde 2 gündür çok hareketsiz, tatlı yiyip sol tarafıma yattım yine hareket yok Bu sabah hafif hissettim ama 28.haftadan sonra tekmelerini saymak gerekiyormuş.2 saatte bir 10 tekme atması lazımmış sanırım.Günaydın kızlar bebeğimin bü duzeni vardı gece yatmadan ve sabah erken saatlerde tekme atardı dun akşam da bu sabah ta sankı tekme atmadı endişelenmem gerekıyor mu
Bende almamıştım ilk oğlumda ama bunda almak istiyorum senin 3.Çocuk olduğu için kalabalık olabilir haklisin. Fiyat uygun olduğu için alicam bende.canm bim benim evin altı kasiyere özellikleri ni biliyormusun diye sordum oda depoda gel göstereyim dedi öylelik le gördüm,sleppy alt açma falanda vardı :) mama sandalyesi almakta kararsızım diğer çocuklar da da almadım biraz kalabalık olur mu takıntısı var bende
Valla tek baş ağrısı ve halsizlik oluyordu yani öyle düşüp bayilcak kadar olmadım sanirim bunyem alışkın düşük tansiyona benim zaten normalde de 9 6 dir hep. Bence sende yükselince limon ye iyi gelir ben çok ekşi yiyorum belki de ondan düşükçok düşük canm tuzlu şeyler mi yesen,benim sabah 11 6 ydı yükselmiyor diye seviniyorum yüksek olunca da sıkıntı,ama senin de baya düşük nasıl geziyorsun öyle
Geçmiş olsun canım, beslenmene dikkat ediyor musun? Doktorun ne tavsiye etti?Günaydın, dün sağlık ocağında kan tahlili yapıldı.Değerlerim çook düşük, doktor bu şekilde doğumda ve sonrasında çok zorlanırsın depresyona bile girebilirsin dedi. Vitamin, kan, demir hepsi çok düşükmüş. Birde tetenoz aşısı oldum 2 gündür çok ağrıyor.
İlaçlarımı düzenli içmiyordum. Bu kan ikinize yetmez dedi . Emzirme dönemi güçlü olman gerekiyor dedi. Decavit, devit, ve demir ilacını kullan dedi. Cidden çok güçsüz ve halsizim ağrılarım bile bu yüzden olabilir.Geçmiş olsun canım, beslenmene dikkat ediyor musun? Doktorun ne tavsiye etti?
Ah canım onları muhakkak düzgün kullanmak lazım. Ağrıların o yüzdendir tabii. Ben 10 gün magnezyum kullanamadım, bacaklarım nasıl ağrıdı. Şimdi kullanıyorum 3 gündür, tamamen kesildi. İhmal etme vitaminlerini sakın.İlaçlarımı düzenli içmiyordum. Bu kan ikinize yetmez dedi . Emzirme dönemi güçlü olman gerekiyor dedi. Decavit, devit, ve demir ilacını kullan dedi. Cidden çok güçsüz ve halsizim ağrılarım bile bu yüzden olabilir.
Günaydın
Aynen, ben de kısmetse 37. haftaya kadar çalışacağım. Sabahları artık uyumak istiyorum, insan gitgide daha çok yoruluyor karnı büyüdükçe.
Günaydın, dün sağlık ocağında kan tahlili yapıldı.Değerlerim çook düşük, doktor bu şekilde doğumda ve sonrasında çok zorlanırsın depresyona bile girebilirsin dedi. Vitamin, kan, demir hepsi çok düşükmüş. Birde tetenoz aşısı oldum 2 gündür çok ağrıyor.
günaydın canm,çalışan annelerin önünde saygıyla eğiliyorum,ben ev işlerine çocuklara zor yetişiyorum
Günaydın kızlar bebeğimin bü duzeni vardı gece yatmadan ve sabah erken saatlerde tekme atardı dun akşam da bu sabah ta sankı tekme atmadı endişelenmem gerekıyor mu
valla bende 2 gündür bunu düşünüyorum sabah uyandığımda çok kuvvetli birde akşam 8 gibi coşuyordu bu ara çok sakin baya az hareketleri neden acaba
Benimde 2 gündür çok hareketsiz, tatlı yiyip sol tarafıma yattım yine hareket yok Bu sabah hafif hissettim ama 28.haftadan sonra tekmelerini saymak gerekiyormuş.2 saatte bir 10 tekme atması lazımmış sanırım.
Günaydın kızlar saglik ocagina gittim kan verdim çünkü 1 haftadir halsizlik bulantı bas donmesi vardi Bende. Bakalım vitamin eksikliği mi demir mi cikacak derken meğer benim.tansiyon düşükmüş 8 e 5 cıktı kadın dedi gebelikte düşük tansiyon iyi değil 2 saatte bir ye dedi. Halbuki bende bu hafta izinliyim ve duzenli.besleniyorum. birde kilo almamışım gene bu kilo alamamakta korkutuyor beni. Bebek alıyorsa ben veriyor mu gizlice. Gerçekten önemli olan saglik kizlar ya kiloya çok takılmayın kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı mesela ben 3 kilo.aldim toplam ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Canm benim olduğum okulda norm fazlası olduğu içi müdür bana 1 hafta izin yazdı evdeydim o.kadar iyi geldi ki anlatamam yemek temizlik camasir illa yapiyon ama bunları calisirkende yaptığım için hiç zor gelmedi. Ben 32
Haftada çıkacağım izne erken dogum riskim oldugu icin sonrasında da rapor alıp donemi kapatırım diye düşünüyorum Allah izin verirse tabi. Yani 6 haftam kaldi izne çıkmama.
Aynen hastalık olmasin da idare edilir benim oğlan 1.sinif birde ona da yardımcı olmak istiyorum aslinda bebek olmadan birebir ilgilenmek istiyorum. Okuldan eve gelince iş yemek yapmaktan çocukla ilgilenemiyorum. Gerçi ben ilk oğlumda da 32.haftada izne çıkmıştım plesantadan dolayi gene aynı şey oldu kısmet iste Allah başka dert vermesin.Valla canım doğum sonrası daha çok lazım izin diye çalışıyorum ama 2. Çocukta çalışmak daha da yorucuymuş çünkü canın istedikçe değil sadece akşam yatınca dinlenebiliyorsun
Demir takviyesi almıyor musun canım? Gerekirse doktoruna söyle, biz günde 1 alıyoruz mesela ama bizimki doğuma hazırlık, seninki tedavi amaçlı günde 2'ye çıkarabilir belki demir takviyesini. Geçmiş olsun aşı da ağrıtır.
Canım yetişiliyor bir şekilde. Evde 5 yaşında bir çocuk daha var düşün:)
Her şeye yetişiliyor ama yorgunluğu da ona göre oluyor. Sağlık olsun da gerisi halloluyor.
Ben hareket etmesini isteyince yiyecek bir şeyler alıp koltuğa kuruluyorum. Yedikçe tepiyor:) Hareketlerindeki ciddi azalma kontrol edilmeli, sıklığını en iyi anne bilir. Her çocuk aynı oranda hareketli olmaz çünkü anne karnında.
Hareketler konusunda da herkes farklı şeyler söylüyor. Bazıları 'birşeyler yedin sol tarafına doğru uzandın, 2 saatin içinde 10 hareket saydıysan tamam günlük hareket sayma işlemin bitti' şeklinde yorumluyor. Ama benim doktorum şu şekilde söylemişti 5 gün önce gittiğimde: 'sabah kahvaltı ettin hareketlenmeye başladı, bunu 1 hareket olarak say. 1 saat sonra meyve yedin yine tekmeledi onu 2. hareket olarak say. Bu şekilde 10 grup şeklinde hareket say günde' dedi. Benim kızım sağolsun saymaya gerek bırakmayacak kadar hareketli ama ara sıra azaldığı oluyor tabi, o zaman da uyuduğunu düşünüyorum. Bir sonraki öğünde normale dönüyor. Eğer gün boyu süren hareketsizlik olsa ben doktora giderdim sanırım.
Tansiyonun yükseği tehlikeki ama çok düşüğü de sıkıntı canım geçmiş olsun. 10/7 falan benim de tansiyonum. Sık sık yiyorum o yüzden kan şekerim se düşmesin diye. Zaten öğün sonrası 1-2 saat içinde içim kazınmaya başlıyor. Kilo konusu da dediğin gibi eğer çocuk büyüdüğü halde sen kilo almıyorsan, kendinden kilo veriyorsun demektir. Günlük olarak yediğin şeylerin kalorisi yetmiyordur kilo veriyorsan. Kalorisi yüksek yiyecekler ile ara öğün yapabilirsin çerez kuruyemiş gibi.
Ne güzel ya, 6 hafta geçiverir hemen. Bir şekilde dediğin gibi yetişiliyor ama eş-evdeki çocuk-ev işi hepsi bir arada hamileyi çok yoruyor. Hastalık olmasın da napalım idare ediyoruz.
Aynen hastalık olmasin da idare edilir benim oğlan 1.sinif birde ona da yardımcı olmak istiyorum aslinda bebek olmadan birebir ilgilenmek istiyorum. Okuldan eve gelince iş yemek yapmaktan çocukla ilgilenemiyorum. Gerçi ben ilk oğlumda da 32.haftada izne çıkmıştım plesantadan dolayi gene aynı şey oldu kısmet iste Allah başka dert vermesin.
Mama sandalyesi büyük rahatlık tavsiye ederim
Ah canım keşke doğum izni biraz daha fazla olsaGünaydın anneler
Doğum iznine ayrılmama tam 10 hafta kaldı. 70 güne düştük çok şükür. Hamileyken çalışmak sinir bozucu
Evde tembellik yapıp, yiyip içip uyumak istiyorum.
Benımde oyle dusuk canım dr aç kalma hiç dedi normal gebelıkde dusuk tansıyon kötü degıl dedı bu arada ben 5 kılo aldım toplamda oğlumda toplamda 6 kılo almıstım bunda iştahım çok açıkGünaydın kızlar saglik ocagina gittim kan verdim çünkü 1 haftadir halsizlik bulantı bas donmesi vardi Bende. Bakalım vitamin eksikliği mi demir mi cikacak derken meğer benim.tansiyon düşükmüş 8 e 5 cıktı kadın dedi gebelikte düşük tansiyon iyi değil 2 saatte bir ye dedi. Halbuki bende bu hafta izinliyim ve duzenli.besleniyorum. birde kilo almamışım gene bu kilo alamamakta korkutuyor beni. Bebek alıyorsa ben veriyor mu gizlice. Gerçekten önemli olan saglik kizlar ya kiloya çok takılmayın kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı mesela ben 3 kilo.aldim toplam ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Aa ben yanlış hatırladım o zaman :))Canım hiç patalojiye gitmedi ki alınmadı yani
Hadi ya daha önce tahlil yapilmamis mıydı. İlac takviyesi vermistir zaten bol bol yeşillik ve kırmızı et tüket canim, moralini bozma toparlarsinGünaydın, dün sağlık ocağında kan tahlili yapıldı.Değerlerim çook düşük, doktor bu şekilde doğumda ve sonrasında çok zorlanırsın depresyona bile girebilirsin dedi. Vitamin, kan, demir hepsi çok düşükmüş. Birde tetenoz aşısı oldum 2 gündür çok ağrıyor.
Haha yiyip içip uyumakta can sıkıyor kız hamilelikten beri ben tembellik yapıyorumGünaydın anneler
Doğum iznine ayrılmama tam 10 hafta kaldı. 70 güne düştük çok şükür. Hamileyken çalışmak sinir bozucu
Arada benimkide şaşırıyor takip et bakalım aksama kadar bir sıkıntı yoktur ama canımGünaydın kızlar bebeğimin bü duzeni vardı gece yatmadan ve sabah erken saatlerde tekme atardı dun akşam da bu sabah ta sankı tekme atmadı endişelenmem gerekıyor mu
Valla biliyorsundur canim benim tansiyonda bir ara 7ye 4lere kadar düşüyordu kalkamiyordum yerimden doktor tavsiyesiyle sürekli birdeyler yiyorum ve ondan beri hızlı bir şekilde kilo almaya başladım ama 15 gün sonra falan toparlanabilmistim benimde tansiyon suan 8e5 civari ama iyi hissediyorum kendimiGünaydın kızlar saglik ocagina gittim kan verdim çünkü 1 haftadir halsizlik bulantı bas donmesi vardi Bende. Bakalım vitamin eksikliği mi demir mi cikacak derken meğer benim.tansiyon düşükmüş 8 e 5 cıktı kadın dedi gebelikte düşük tansiyon iyi değil 2 saatte bir ye dedi. Halbuki bende bu hafta izinliyim ve duzenli.besleniyorum. birde kilo almamışım gene bu kilo alamamakta korkutuyor beni. Bebek alıyorsa ben veriyor mu gizlice. Gerçekten önemli olan saglik kizlar ya kiloya çok takılmayın kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı mesela ben 3 kilo.aldim toplam ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Bosver arkadaşım iyi degilsin zaten kv hic gelin olmamis hic hamilelik gecirmemis gibj davranıyor galiba hic takma gec odana rahatsizim anne de uyu kendini ve bebegini düşün canim eskiden sen mi vardin. En dogrusunu yapmissin bence evlenince hamile kalarak gayet iyi gelecektir.Kızlar bu kansızlık ve hamilelik beni mahvetti. Şimdi mesela kv temizlik yapıyor, gece hiç uyumadığım için uykusuzum birde kolum ağrıyor. Temizlik yaptırmıyor ama uyumama da sinir oluyor. Öyle gözlerim devrilmesin diye bekliyorum. Evlenir evlenmez hamile kalmak aldığım en kötü karardı ama bebeğimin gelip bana çok iyi geleceğine eminim.
Aynen canım özellikle hep beraber masada oturup yemek yerken büyük kolaylık oluyor anne için :))Evet, kızım 5 yaşında ama hala ona oturuyor yumuşak yumuşak iyi geliyor :)
al benden de o kadar uyumamak için zor tutuyorum kendimi iş yerinde. Doğumdan sonra ücretsiz izine çıkabilecek olsam 32. haftada direkt ayrılırım ama şimdi olabildiğince ertelemeye çalışıyorumGünaydın anneler
sanırım hepimiz aynı durumdayız bende tam buraya yazacaktım hareketleri azaldı sanki bu aralar öyle kuvvetli tekmesi yok dün yattım konuştum da biraz kipirdandi bebgim,bu sabahta daha tik yokRabbim korusun bu sabah tekme beklemekten doğru dürüst uyuyamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?