- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.001
Hamileyken apandist ameliyatımı geçirdin zor bir hamilelik olmuş.ama 2300 gram doğup Kuvezde kalmaması çok iyi olmuş kaç aylik doğmuştu oğlun? Valla sağlıklı olanın iştahı olur canm ne guzel sağlıklı iken yemek yemek uyumak bir başka güzel Allah bize de evlatlarımıza da saglik versin inşallahOğlum ikizdi benim apandıst amelıyatıda gecırdım sonra ıkızını kaybettık bu kadar badireye 2300 doğdu kuvezdede hiç kalmadı iştahımda sıfır dı valla bunda ne olduysa doymuyorum maşallah inş sağlıkla dogsun tüm kuzucuklarımıZ
Evet cnm 10 haftalıkken amelıyat oldum 38.haftada doğdu kan gıtmıyodu bir sürü kan iğnesi yedim yınede kılo almıyordu çok şükür sağlıklı 9 yasına girdi dört gözle kardesını beklıyor :) amin cnm sağlıkla hayırla gelsınler inş zayıf doğan bebek çabuk toparlıyorHamileyken apandist ameliyatımı geçirdin zor bir hamilelik olmuş.ama 2300 gram doğup Kuvezde kalmaması çok iyi olmuş kaç aylik doğmuştu oğlun? Valla sağlıklı olanın iştahı olur canm ne guzel sağlıklı iken yemek yemek uyumak bir başka güzel Allah bize de evlatlarımıza da saglik versin inşallah
Bana da hemşire dedi zaten sıkıntı olur diye ben dedim benim.hep düşük. bence tedbir alayim.diye öyle dedi önemsemediğimi düşündü. Ilk oğlumda da doğuma girerken heyecandan 11 olmuştu doktor bu yüzden düşük tansiyon iyi bak yüksek tansiyonun olsa daha da artardı dedi. Ben çok 11 i gormemdeCanm Dr da bana düşük sorun değil yüksek sorun dedi.geçen gün benimde 8-5 çıktı bi yorum yapmadı güzel dedi sıkıntı olsa bana da derdi bence
Gerçekten 38.haftaya rağmen kilosu baya az doğmuş şükür seninle saglikli. Şuan kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun canm kızının gelişimi nasıl?Evet cnm 10 haftalıkken amelıyat oldum 38.haftada doğdu kan gıtmıyodu bir sürü kan iğnesi yedim yınede kılo almıyordu çok şükür sağlıklı 9 yasına girdi dört gözle kardesını beklıyor :) amin cnm sağlıkla hayırla gelsınler inş zayıf doğan bebek çabuk toparlıyor
Evet cnm çok şükür bir kutu kullandım sadece hamileliğin ilk döneminde dr gerek görmedi oğlum hep gerıden gelıyordu çok şükür kızım bir hafta önde gıdıyo kılosuda ıyı masallah Salı günü kontrol var bakalım inş iyidirGerçekten 38.haftaya rağmen kilosu baya az doğmuş şükür seninle saglikli. Şuan kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun canm kızının gelişimi nasıl?
Değerlerin düşük olması normal değil mi daha dün ilaclarimi düzgün kullanmıyorum yazmıştınGünaydın, dün sağlık ocağında kan tahlili yapıldı.Değerlerim çook düşük, doktor bu şekilde doğumda ve sonrasında çok zorlanırsın depresyona bile girebilirsin dedi. Vitamin, kan, demir hepsi çok düşükmüş. Birde tetenoz aşısı oldum 2 gündür çok ağrıyor.
Insallah cnm sağ salim kucagimiza alalim Allahin izniyle.Evet cnm çok şükür bir kutu kullandım sadece hamileliğin ilk döneminde dr gerek görmedi oğlum hep gerıden gelıyordu çok şükür kızım bir hafta önde gıdıyo kılosuda ıyı masallah Salı günü kontrol var bakalım inş iyidir
Amin canımInsallah cnm sağ salim kucagimiza alalim Allahin izniyle.
Değerlerin düşük olması normal değil mi daha dün ilaclarimi düzgün kullanmıyorum yazmıştıngebelikde bebek bütün vitaminleri anneden aldığı için senin değerlerin düşüyor. Bence artık hergün ilaçlarını icsen iyi olur. Bnmde normalde değerlerim hep düşük olurdu ama ilaçları düzgün kullandığım için hic öyle bişey olmadi bu surecte. Sanki hamile değilsin gibi davranmamalisin beni yanlış anlama ama senin için söylüyorum. O bebeğin snaa ihtiyacı var. sen sağlıklı olacaksın ki o da saglikla gelsin annesi.
canım şimdi okudum yorumlarını aynı evde mi yaşıyorsunuz doğru mu anladım. kv nasıl bmyle seyler dıyebılıyor sana aklım almadı hamıle ınsana boyle moral bozucu seyler soylemek cok yanlıs. uyumana nasılnkarısabılıyor eşin bılıyor mu göruyor mu bunlarıKızlar sizin adetlerde bebeğe beşiği anneanne mi alır? Dün alışveriş yapıyoruz kv annen beşiği almadı kıyafet felan alır herhalde dedi. Ben anneme nasıl diyeyim ne alacaksın çocuğa diye? Sorunca kızıyorlar kendi ne almak istiyorsa alsın kadını zorlama diye.
Cnm inan bnde çok kilo takintiliyim normalde 53 kiloyu hiç geçmedim hayatımda. Ama tüp bebeğe başladım 56 yla kaldım suan 8 kilo almışım 64 geliyorum. Hiç de takmiyorum vitaminler de aldırıyor ama bebek için herşeye katlanıyoruz. Hem doğum sonrası verirsin merak etme emzirme döneminde alinan kilo genelde homili gırtlak herseyi yersen oluyor cnm. Sen kendini beğen bebeğin sağlıklı olsun gerisi önemli değil inan bana.Haklısın gerçekten ama sürekli kilolu olmam sorun oldu. Hamile kaldıktan sonra mide bulantısı yüzünden çok fazla kilo verdim. Bu halimi herkes çok beğendi, ilaçlar da kilo aldırıyormuş, herkes verdiğin kiloları emzirme döneminde alacaksın inşallah almazsın diyor ama bende korkuyorum artık kilo almaktan. İçmiyorum düzenli vitaminleri felan ama artık bebeğim için daha dikkatli olucam.
Doktor biraz fazla dedi zaten sekerim 140 cikti diyet yapip haftaya tekrar ölçüm yapacazBence tatilden sonra 1 hafta git, sonuçta arada 2 hafta dinleneceksin. Doğum sonrasına atmak varken erken çıkma, sıkıntın yoksa. Benim karneden 2 gün önce bitiyor 37 haftam. Mecbur ayrılcam. 2 haftam tatil ile ziyan oluyor
Yahu yat gitsin boşver, birdaha geri gelmeyecek günler yaşıyorsun. Evini pis gören yapsın temizliğini :))
Ben de hala ishalimdemir takviyeleri böyle malesef hangisini kullanırsan kullan. Günde kaç kere büyük tuvaletime çıktığımı sayamıyorum artık.
Canım 2 ayda 5 kilo çok ciddi bir şey değil. Bir sıkıntı çıkmaz umarım her şey yolundadır.
Ben ücretsiz de alcam ama yine de çalışayım diyorum, doğumdan sonra ne kadar maaş alırsam o kadar iyi. 7 bin verdim doğuma, sıyrıldım iyice, kenarda az param olsun.
İlkinde de çalışmıştım 37'ye kadar ve hiç koymamıştı ama bunda gerçekten zorlanıyorum.
Yok canım 32'de çıkar mıyım, bugün 27 haftam bitti, 10 hafta kaldı diye onu sayıyorum. Hedefim 37 :)
Valla dediğin gibi olduğu kadar, hiç kendimi kasmıyorum inan. Asıl ilkinde amele gibi her şeye yetişeyim diye uğraşıyodum. Bunda yetmediği yerde bırakıveriyorum. Ben 2. De prenseslik yaşıyorum :)
Bizim de her geçen gün artıyor şiddeti, artık can yakacak boyutta. 1 kiloyu geçti, vurdu mu sağlam vuruyor valla:)
Aynen canım bende baya işe yaradı dene bakalım sendede ise yarar işallahTuzlu yedim cıktı tansiyon 9 5 e o iyi benim icin ama hala o halsizlik var geçmedi birde nabız hep 90 üstü seninde mi oyle idi? Bende öyle yapicam artik surekli bir şeyler atistircm
Ne olacak kız tabikide yaz rahatla. Bencede çevrende kimseye söyleme illa art niyetlk çıkıp farklı şekilde dedikodu yapan birleri çıkıyor. Sen yaz bize rahatlaBende o temizlik yaparken kalktım yemeği yaptım. Bitti iş şimdi ikimizde oturuyoruz. Sürekli beraber yaşadığımız için odaya gidip yatmak arayı daha çok açıyor. Sıkıntım olunca direk buraya yazıyorum, sorunlar büyümesin diye çevremde kimseye açmıyorum artık. Bazen diyorum sizde hamilesiniz birde bana cevap vermekle uğraşıyorsunuz çok sağolun kızlar.
Masallah bebegine ve sana canım bütün kiloyu bebek almis. Ama sen yinede zorla yemeye çalış bebk icin faydali ve senin icindeMerhaba hanımlar biz oglusumla şeker yüklemesi+kontrole gittik bugün. Doktorun muayenehanesinde yapıldı. 1 bardağın içine toz şeker biraz da limon sıkıp su ekleyip içirdiler. Glukoz şurubu ya da farklı bir sıvı olmadığı için sevindim bildiğimiz toz şekerdi ve hiç baymadi. Tadı biraz fazla tatlı limonata gibiydi. 1 saat sonra kanimi aldilar. Sonuç cumartesi çıkarmış. Çünkü kan ve idrar kültürü de alındı ayrıca. 25+4 um şu an benim oğlan 910 Gr,boyu da 32,2 cm çıktı 8 gün ilerde gidiyor. Ben de geçen aydan beri 1 kilo almışım. Toplamda 2,5 kilo aldım. Son 2 hafta şeker yüklemesi yapılacak diye ekstra dikkat ettim. Tek uyarı aldığım nokta demir eksikliği çıktı ciddi oranda azalma var demir depolarimda doktor sezeryanda en az 1 kilo bir kan kaybı oluyor eğer böyle az giderse hapı 2 ye cikarticam ki doğumda sıkıntı olmasın dedi. Ben niye az olduğunu biliyorum çünkü kırmızı et yiyemiyorum hatta beyaz eti bile çok nadir ondan böyle oluyor artık zorla da olsa yiyicem.
Senin bebiş de aynı benimkiyle hemen hemen kilo olarak ama boyu daha uzun seninkinin maşallah :) Aslında çok sağlıklı beslenip,spor ve yürüyüş de yapan birisiyim ama etten hamileliğin başından beri tiksindim işte zorla da olsa yemeye calisicam artık. Çocuk vejeteryan olacak bu gidişle :) Omega 3,b12,kalsiyum,magnezyum ve demir hapimi hiç aksatmadan aldığım halde kansızlık çıktı bakalım inşallah düzelecek.D vitamini de alıyordum ama 100 un üstüne çıkmış nasıl olduysa bu sana doğuma kadar gider alma takviye dedi.Masallah bebegine ve sana canım bütün kiloyu bebek almis. Ama sen yinede zorla yemeye çalış bebk icin faydali ve senin icinde
maşallah canm uzun bir delikanlı geliyor desene,140 senin de alla alla benim 150 ye niye bu kadar tepki verdi ki çok yokmuş aramızdaMerhaba kizlar doktordan geldim şimdi. Bebekle ilgili hersey yolundaymış. Normalde 24hafta 6 günlük olamiz lazimken 25 hafta 5 gün çıktı. 2 haftaya kadar sapma normal dedi. 35 cm 876 gr olmuş. Fakat şeker ölçümüm 140 çıktı bu hafta dikkat et yemene icmene dedi, haftaya tekrar ölçüm yapicaz hem açlık hem tokluk bizden haberler bu şekilde kızlar
Haklısın canım o 1 hafta gitsem doğum sonrası daha rahat ederim. Bu arada benim ilk hamileliğim senin tarihlerin gibiydi. 5 şubatta bekliyorduk kızımı 6 şubatta doğdu. 37 haftalıkken 1.dönemin bitmesine 1 hafta kala izne ayrıldım. Yarıyıl tatili bitmeden 2 gün önce doğum yaptım. 37de ayrılınca ne güzel 5 haftayı sona ekletebiliyorsun. O 2 hafta yarıyıl tatili illaki gidiyor ben de sona ekletemicem fiilen çalışm aolmadığı için olsun yine de öğretmenler için şubat mart ayı doğum en iyisi. Eylülde bebek büyümüş oluyorBence tatilden sonra 1 hafta git, sonuçta arada 2 hafta dinleneceksin. Doğum sonrasına atmak varken erken çıkma, sıkıntın yoksa. Benim karneden 2 gün önce bitiyor 37 haftam. Mecbur ayrılcam. 2 haftam tatil ile ziyan oluyor
Yahu yat gitsin boşver, birdaha geri gelmeyecek günler yaşıyorsun. Evini pis gören yapsın temizliğini :))
Ben de hala ishalimdemir takviyeleri böyle malesef hangisini kullanırsan kullan. Günde kaç kere büyük tuvaletime çıktığımı sayamıyorum artık.
Canım 2 ayda 5 kilo çok ciddi bir şey değil. Bir sıkıntı çıkmaz umarım her şey yolundadır.
Ben ücretsiz de alcam ama yine de çalışayım diyorum, doğumdan sonra ne kadar maaş alırsam o kadar iyi. 7 bin verdim doğuma, sıyrıldım iyice, kenarda az param olsun.
İlkinde de çalışmıştım 37'ye kadar ve hiç koymamıştı ama bunda gerçekten zorlanıyorum.
Yok canım 32'de çıkar mıyım, bugün 27 haftam bitti, 10 hafta kaldı diye onu sayıyorum. Hedefim 37 :)
Valla dediğin gibi olduğu kadar, hiç kendimi kasmıyorum inan. Asıl ilkinde amele gibi her şeye yetişeyim diye uğraşıyodum. Bunda yetmediği yerde bırakıveriyorum. Ben 2. De prenseslik yaşıyorum :)
Bizim de her geçen gün artıyor şiddeti, artık can yakacak boyutta. 1 kiloyu geçti, vurdu mu sağlam vuruyor valla:)
Sağlık durumum elverirse öyle yapayım canım ama o 2 hafta her durumda yanıyor çünkü yarıyıl tatilinde fiilen çalışmadığımız için doğum sonrasına ekletemiyoruzayy bencede tatılden sonra git. 2 haftanı yakma. hatta tatılden sonra pazartesi bile yazdırsan doğum iznini 2 hafta karın var. 37 ye kadar calısmak zorunda degılsın zaten ptesi hastaneye gider izni yazdırırsın.
Benim b12 d vitamini tavan sadece magnezyum ve demirim düşük onlara takviye kullanıyorum. Doktorda oyle dedi uzun olacak diye. Baba 1.75 ben 1.60 büyük büyük dedelere cekti galiba afacan. Aynen canım zorla ye sen elinden geldigince bebek içinSenin bebiş de aynı benimkiyle hemen hemen kilo olarak ama boyu daha uzun seninkinin maşallah :) Aslında çok sağlıklı beslenip,spor ve yürüyüş de yapan birisiyim ama etten hamileliğin başından beri tiksindim işte zorla da olsa yemeye calisicam artık. Çocuk vejeteryan olacak bu gidişle :) Omega 3,b12,kalsiyum,magnezyum ve demir hapimi hiç aksatmadan aldığım halde kansızlık çıktı bakalım inşallah düzelecek.D vitamini de alıyordum ama 100 un üstüne çıkmış nasıl olduysa bu sana doğuma kadar gider alma takviye dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?