- 1 Kasım 2007
- 6.008
- 2.639
- 448
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.041
ben 38 e girer girmez doguracağım için direk 15 hafta sonraya kalıyor. ondan kafalar karıştı.hatta ilkini 37+4 dogurdum. sezeryan benim16 hafta değil ki canım. 8 öncesi 8 sonrası toplam 16 hafta izin. Doğum öncesi 5 hafta (32-37 arası) çalışsan dahi 37'de mecbur ayrılıyorsun. Çalıştığın 5 hafta, 8 haftalık doğum sonrasına ekleniyor, ediyor 13 hafta. Mayıs başı gibi bitecek doğum iznim. Rapor ile kapatırım ama seneyi. 1 ay için işe dönülür mü? Yerime alınan öğretmene de yazık.
Ben 4 Ocak, büyük kızım 24 Ocak. Bunu da Ocak'ta doğurayım istiyorum, benim de ocak ayına aşık olduğum konusunda şüphelerim var:)) kış bebeği çok iyi oluyor, yeni doğdu diye sarıp sarmalıyorsun zaten soğuk olduğu için iyi geliyor. Emekleme dönemleri de yaza denk geliyor; karnının üstünde rahat rahat geziniyor çocuk :)
Yine doğursam yine kışın doğururum.
Merhaba kizlar doktordan geldim şimdi. Bebekle ilgili hersey yolundaymış. Normalde 24hafta 6 günlük olamiz lazimken 25 hafta 5 gün çıktı. 2 haftaya kadar sapma normal dedi. 35 cm 876 gr olmuş. Fakat şeker ölçümüm 140 çıktı bu hafta dikkat et yemene icmene dedi, haftaya tekrar ölçüm yapicaz hem açlık hem tokluk bizden haberler bu şekilde kızlar
Aynen öyle canımSen rahatsan gerisi önemli değil canım. Biz toplasan 1 veya 2 hamilelik geçiriyoruz ama onlar binlerce gebe görüyor. Bazen deneyimlerine güvenmek gerek.
Sagol canım aynen bende oyle yapicam artik meyveyi falan azaltirim birazda fazla yürüyüş yaparım suyuda 3lt tüket dedi düzelir işallah. Sende guzel haberlerle gelirsin işallah canımGözün aydın canım oğluşundan güzel haberler almışsın :) biraz meyveyi azaltıp hafif yürüyüşü arttırırsan çözülmeyecek bir ölçüde değil zaten kuzu, merak etme.. Ben de cumartresi kontrole gideceğim, inşallah sizler gibi güzel haberler alırım..
ben çatlak onleyici kullanmaya yeni başlı cam çünkü yeni yeni hissediom karnında gerilme ;tecrübeli anneler çatlak önleyici ne kullandiniz ve memnun kaldınız, ben de alım artik
Bir de nasip olursa anne bebek dostu sezeryan olucam. Ankara'da bu şekilde doğum yaptıran çok çok az doktor var. Bugün oraya gelen doğumda yanımda olacak ebeyle de konuştum detayları öğrendim. Kordon daha geç kesiliyor,bebekle birlikte odaya çıkıyorsunuz bebek hiç ayrılmıyor sizden yani ten tene temas var. Hatta babayla bile ten teması yaptırıyorlar mis. Ameliyat sırasında ikin diyorlarmış her ne kadar hissetmesinizde o hissi yaşıyormuş gibi.Bir de çok yeni bir yöntem var gazlı bezle annenin vajinasindan suruntu alıp bebeğin yüzüne suruyorlarmis ki normal dogumdaki gibi bakteriler bebeğe geçsin diye tabi dogum öncesinde tahlil yaptırıp herhangi bir mikrop,virüs falan yoksa yapiliyor yoksa riskli olur. Ben onu yaptırıp yaptirmamakta kararsızım doktor da bana bıraktı nasil istiyorsan dedi. Tüm bunlar çok hoşuma gitti eğer siz de doktorunuzdan talep ederseniz yapabilir diye düşünüyorum.
Haklısın canım o 1 hafta gitsem doğum sonrası daha rahat ederim. Bu arada benim ilk hamileliğim senin tarihlerin gibiydi. 5 şubatta bekliyorduk kızımı 6 şubatta doğdu. 37 haftalıkken 1.dönemin bitmesine 1 hafta kala izne ayrıldım. Yarıyıl tatili bitmeden 2 gün önce doğum yaptım. 37de ayrılınca ne güzel 5 haftayı sona ekletebiliyorsun. O 2 hafta yarıyıl tatili illaki gidiyor ben de sona ekletemicem fiilen çalışm aolmadığı için olsun yine de öğretmenler için şubat mart ayı doğum en iyisi. Eylülde bebek büyümüş oluyor
Sağlık durumum elverirse öyle yapayım canım ama o 2 hafta her durumda yanıyor çünkü yarıyıl tatilinde fiilen çalışmadığımız için doğum sonrasına ekletemiyoruz
Ahahahahh aynenEşim de öyle diyo, bunları büyütelim 40'a doğru bir kapanış yaparız diyo. Adam damızlık sandı beni zaar, boyuna doğurcam
Ay ne güzel olmuş kız ellerine sağlık maşallahBunuda bugün bitirdim kizlar
Belki de canm benimde hep düşükBana da hemşire dedi zaten sıkıntı olur diye ben dedim benim.hep düşük. bence tedbir alayim.diye öyle dedi önemsemediğimi düşündü. Ilk oğlumda da doğuma girerken heyecandan 11 olmuştu doktor bu yüzden düşük tansiyon iyi bak yüksek tansiyonun olsa daha da artardı dedi. Ben çok 11 i gormemde
Gozunaydin cnm öncellikle bebeğin gelişimi çok iyi bende bugün kan verdim yarın çıkacak bende demir eksikliğinden şüpheleniyorum çünkü belirtiler o yönde sende çarpıntı halsizlik tansiyon düşmesi falan var miydi? Demir eksikliği önemli evet bende et yemiyorum sadece balık çok nadir tavuk yiyorum ette kıyma şekline. Aslında her gün et yemek gerekmiş doktorum öyle demişti ama.benim midem eti kaldırmıyor ya. Ama bebeğimiz için mecbur yicezMerhaba hanımlar biz oglusumla şeker yüklemesi+kontrole gittik bugün. Doktorun muayenehanesinde yapıldı. 1 bardağın içine toz şeker biraz da limon sıkıp su ekleyip içirdiler. Glukoz şurubu ya da farklı bir sıvı olmadığı için sevindim bildiğimiz toz şekerdi ve hiç baymadi. Tadı biraz fazla tatlı limonata gibiydi. 1 saat sonra kanimi aldilar. Sonuç cumartesi çıkarmış. Çünkü kan ve idrar kültürü de alındı ayrıca. 25+4 um şu an benim oğlan 910 Gr,boyu da 32,2 cm çıktı 8 gün ilerde gidiyor. Ben de geçen aydan beri 1 kilo almışım. Toplamda 2,5 kilo aldım. Son 2 hafta şeker yüklemesi yapılacak diye ekstra dikkat ettim. Tek uyarı aldığım nokta demir eksikliği çıktı ciddi oranda azalma var demir depolarimda doktor sezeryanda en az 1 kilo bir kan kaybı oluyor eğer böyle az giderse hapı 2 ye cikarticam ki doğumda sıkıntı olmasın dedi. Ben niye az olduğunu biliyorum çünkü kırmızı et yiyemiyorum hatta beyaz eti bile çok nadir ondan böyle oluyor artık zorla da olsa yiyicem.
Alemsin valla canım pek güldüm sana:)) sağol canım daha guzelleri sizin olsunAhahahahh aynenbi de demez mi bana Hürrem gibi pırtlatıyorsun oğlanları diye dedim kiymetimi bil Doğuda aşirette gelin olsaydım el bebek gül bebek bakarlardı bana altınları sererlerdi önüme dedim
Ay ne güzel olmuş kız ellerine sağlık maşallah
Doktorun hangi hastanede ve kim acaba?
Doğal doğum merkezi ismi,doktorun kendi yeri. Yeşim Gürel doktorum Cukurambarda
Gozunaydin cnm öncellikle bebeğin gelişimi çok iyi bende bugün kan verdim yarın çıkacak bende demir eksikliğinden şüpheleniyorum çünkü belirtiler o yönde sende çarpıntı halsizlik tansiyon düşmesi falan var miydi? Demir eksikliği önemli evet bende et yemiyorum sadece balık çok nadir tavuk yiyorum ette kıyma şekline. Aslında her gün et yemek gerekmiş doktorum öyle demişti ama.benim midem eti kaldırmıyor ya. Ama bebeğimiz için mecbur yicez
Hadi ya bunu bilmiyordum idarecilerin insiyatifinde olduğunu. Hastaneden rapor alıyoruz ya sonuçta orda yazıyor herşey. Şu tarihte göreve başlayacak diye. Ben bahsetmem tabi inş dediğin gibi olursa çok iyi olur vallaDoktorun hangi hastanede ve kim acaba?
Canim seninle satimiz ayni. Ben de nasib olursa tatil donusu 1 hafta calisip izne ayrilcam. Bu tatildeki fiili calisma isi biraz idarecilerin insiyatifinde, sen hic onu soyleyip suyu bulandirma. Dogim yaptigin haftayi ve izne ayrildigin haftayi ver, direk hesaplayip yapsinlar, buyuk ihtimal cikarmazlar somestr tatilini, daha once baska birine ayni uygulamayi yapmadilarsa tabi.
Ne güzel olmuş ellerine sağlık oğlun çok şanslı böyle becerikli annesi var :)Bunuda bugün bitirdim kizlar
Gecen hafta salonu boyadık dun de taban soğuk olmasın die de fayansin üzerine parke dosedik esimle halımızı da serdik yarin da soba kurariz erzak ve yatak odası dolaplarini düzenledim geriye diger mutfak dolabini boşaltıp temizleme kaldı ama fazlaca yuklendim kendime habire kasilma oluyor bu arada bide abimin düğününu atlattik birkaç gün dinlenir iki odanın cami kaldı onları da silerim aaa is bitti sanıyordum sayinca ne çok çıkıyor daha coookkk iss varbizde başladık eşimle her haftasonu bir dip köşeyi yapıyoruz. minik bir badana işimiz var onuda yapacagız bu hafta. anca çünkü ağır vasıta olduğumuzdan3 aya anca yaparız
ben 38 e girer girmez doguracağım için direk 15 hafta sonraya kalıyor. ondan kafalar karıştı.hatta ilkini 37+4 dogurdum. sezeryan benim
ben çatlak onleyici kullanmaya yeni başlı cam çünkü yeni yeni hissediom karnında gerilme ;tecrübeli anneler çatlak önleyici ne kullandiniz ve memnun kaldınız, ben de alım artik
Bunuda bugün bitirdim kizlar
Ahahahahh aynenbi de demez mi bana Hürrem gibi pırtlatıyorsun oğlanları diye dedim kiymetimi bil Doğuda aşirette gelin olsaydım el bebek gül bebek bakarlardı bana altınları sererlerdi önüme dedim
Nomiza benim doktorum da Cukurambar Koru'da. O da dogal dogum yanlisi, kordonu gec kesiyor, perine masaji yapiyor kesisiz dogum icin, ten tene temas yaptiriyor, bir tek sezeryan dogum sonrasina vajinadan kultur alip bebege surme olayini duymadim ondan. O da cok sacma geldi bana, cunku vajinanin dis degil de ic bolgesindeki bakteri cesitliligi onemli olan diye biliyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?