2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
kızlar toplamda ne kadar kilo aldınız. ben şimdilik 12 almışım
Canım 48le başladım 46ya düştüm şuan 53-54 falanım

Canım progestan bende kullanıyorum ne kadar dikkat etsen de o akıntı oluyor ayrıca progestan maalesef mantar yapıyor yani tamamen fitilden dolayı yapacak bir şey yok canım doktor bırak diyene kadar devam

Yok cidden naptıysam geçmiyor akıntı, hamilelikte normalmiş akıntı diyende var. Taharet al, temiz tut sabunla dahi temizleme dedi onu da yaptım, doğuma olumsuz etkisi olmasın da o bana yeter.

canım bence doktor biraz abartmış olabilir ben kağan kocatepe nın videolarını izliyorum o demiştiki bir bebekte gelişme geriliği var diyebilmemiz için 3 hafta geride gelmesi lazım demişti bu tabloya gore seninkinin 60 gr eksiği var o da beslenmene dikkat edersen kilo alır inşallah

benimkiler genellikle gece hareketliler bir de babalarının sesine karşı duyarlılar babaları konuştuğu gibi balık gibi hareketlenmeye başlıyorlar geçen biri göbeğime dayamıştı neresidir diye dokunurken çok tatlı bir tekme yedim bir diğeri ise idrar torbama isabet ettirdi tekmesini zor yetiştim tuvalete yine de çok tatlı onları karnımda kımıl kımıl hissetmek rabbim sağ salim ve zamanlica kucaklarimiza almamızı nasip etsin miniklerimizi

unlu dr. kagan kocatepe de iç karin genişliği yok demişti eğer bebeğin gelişimi iyi ise anne karnının büyüklüğünün hiç bir anlamı yok demişti. yanı iç karin genişliği deyimi bizim insanlarimizin bir uydurmasıymış. benim de karnım çok belli etmiyordu hep iç karnim gelişmiştir diyordum meğerse öyle bir şey yokmuş ve bir anlamı da yokmuş önemli olan bebegin gelişimiymiş

Merhaba iki haftalık sapmalar olabiliyor belki geç döllenme olabilir. 3 haftalık gerilik önemli. Sadece kilosu mu geri oda önemli karın çevresinde gerilik olabiliyor. Önemli olan bebeğe giden kan akımı onda sorun yoksa geri gelmesinde sorun olmaz diye düşünüyorum

Selam kızlar bugün kontrol vardı çok şükür suyu kılosu boyu herseyı çok ıyı dedı dr ama cimcime yüzünü bi türlü gostermedı bize diş etlerım şiştiği için bol tuzlu suyla gargara yap dedı bide kalsıyum magnezyum hapı verdı 6 kılo almışım bu arada toplamda 2 hafta sonra hem kan uyuşmazlığı iğnesi ve şeker testı yapılıcak hayırlısı bakalım

Maşalah kuzuna

Kızlar bu göbek olayı yanlış anlaşılmasın, sırf eğlencesine göbek yarıştırıyoruz Kimsenin kendini kötü hissetmesine sebep olmak istemem, hamile insan hassas olur
Zaten burda yaklaşık 5 haftaya kadar farkları olan kişiler var. Gebelik için 5 hafta çok büyük bir zaman dilimi. Ayrıca göbek büyüklüğüne bakıp çocuğun gelişimi hakkında yorum yapmak çok cahilce olur
Bana ilk kızımda bi tanıdık 'karnın çok büyümemiş, bebeğinde gelişim geriliği mi var?' diye sormuştu
Aynı dangalak 30 kilo alıp 3.5 kilo doğurmuştu, ben 10 kilo alıp 3350 doğurmuştum. Annenin aldığı kilo ile veya genişlemesi ile doğru orantılı değil yani bu işler.

kızlar toplamda ne kadar kilo aldınız. ben şimdilik 12 almışım

2. gebeliğim. 28. hafta bitiyor yarın, 7 kilo aldım canım.

Kesinlikle oyle gobek buyukluğu küçüklüğü yariştirma olayi yok neden bilmem ben hep gobegim kucuk olsun istemişim dir bebegin boyunu kilosunu gobege gore olcmek se tam bi cehalet olur sanırim hoş bana dogum.yapacagim gun.ebe karnin cok.buyuk.iri bebek normal doguramazsindedi normalden sezeryana alindigim la kaldim brbekde 3600 dü ama halen sinirleniyorum o kadina hakkima girdi bilinçli bi sekilde beni.sezeryana gonderdi

kızlar sizinle ögrendigin bir bilgiyi paylaşmak istiyorum ben önlemimi almaya calistim belki siz de dikkat etmek istersiniz diye paylaşıyorum. biliyorsunuz gebe kalmadan önce ve gebelik sürecinin ilk üç ayında folik asit hayatı bir öneme sahip ama 3 aydan sonra folik asitin çok bir anlamı kalmadığı için artık bırakıyoruz. ama yine de günlük 400 mikrogram alabiliyoruz. yapılan araştırmalara göre yeterli folik asit bebeklerimizi otizmden bile koruyor ama fazlası da tam tersine otizme karşı iki kat daha fazla yatkınlık yapıyormuş. yanı günlük ihtiyaç için 400 mikrogram yeter ve 600 mikrogram i geçmemek gerek ama asıl risk 1000 mikrogrami aşmak. ben hesapladim kullandigim multivitaminde 400 mcg ( mikrogram) vardı. kan hapimda 350 mcg vardı toplam 750 mcg eder üstüne yediğim yiyeceklerde folik asit bakımından zengin olduğu düşünülürse çoğu zaman 1000 mcg yi geçiyorum. bir çok doktor bunun farkında değil ama bu konuda uyarıda bulunan birçok bilinçli doktor da var. ayrıca amerikada aşırı folik asit kullanan kadınlar üzerinde yapılan araştırmada cocuklarinin 2 kat daha otizme yatkın oldukları görülmüş. ben doktorumla konuştum ve içinde folik asit olmayan bir kan hapı yazmasini rica ettim sağolsun o da yazdı boylece önlemini aldım. tedbir bizden takdir allahtan belki sizlere de lazım olur diye bu bilgiyi paylaşmak istedim eğer isterseniz kaynakta paylasabilirim.

Maşallah canım

Doktorun neden müdahale etmedi ki bu olaya? 3600 çok rahat normal doğarmış yani, yazık olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…