- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.781
Aaa hic duymadim hatta bende boyle.etki yaptiysa emzirirken hic yenmez.dedim kendi kendime inşallah bebelerimiz.gazsiz olurCanım ben sırf sut yapıyor die çiğ çiğ yiyordum kızım bebekken faydasi da olmuştu haberiniz olsun :) tabi gazlı bebek anneleri dikkat edicek biz kizimda görmedik gaz problemi inşallah Umut'um da da olmaz
İkinci de biraz daha büyüdü göbeklerimiz valla bu arada göğüsün yara olmaması için soğan kesip koyanlar oluyordu denemek lazım hiç yara olmuyormuşTesekkur ederim adasimilk kizimda bundan bir tik buyuk haliyle doguma gitmistim. Bunda biraz erken cikmaya basladi daha aslinda
Canim lahana yapragini sutten kesme doneminde goguslerde sut birikmesin, sut cabuk cekilsin diye de kullaniyorlar, o yuzden ben lahana yapragi denemeye cesaret edemem acikcasi. Ilk kizimda cok cektim ben de gogus ucu acilarindan, Allah dusmanima bile vermesin, tepinerek emzirirdim, bazen canim dayanamayacagim kadar cok acirdi, biraktirmaya calisirdim kizim daha cok cekistirirdi, agzina burnuna vurasim, duvardan duvara atasim geliyordu zor tutuyordum kendimibu seer su gumus basliklardan mi alsam diyorum bilemedim.
teşekkürler bilgi için canım:)kızlar sizinle ögrendigin bir bilgiyi paylaşmak istiyorum ben önlemimi almaya calistim belki siz de dikkat etmek istersiniz diye paylaşıyorum. biliyorsunuz gebe kalmadan önce ve gebelik sürecinin ilk üç ayında folik asit hayatı bir öneme sahip ama 3 aydan sonra folik asitin çok bir anlamı kalmadığı için artık bırakıyoruz. ama yine de günlük 400 mikrogram alabiliyoruz. yapılan araştırmalara göre yeterli folik asit bebeklerimizi otizmden bile koruyor ama fazlası da tam tersine otizme karşı iki kat daha fazla yatkınlık yapıyormuş. yanı günlük ihtiyaç için 400 mikrogram yeter ve 600 mikrogram i geçmemek gerek ama asıl risk 1000 mikrogrami aşmak. ben hesapladim kullandigim multivitaminde 400 mcg ( mikrogram) vardı. kan hapimda 350 mcg vardı toplam 750 mcg eder üstüne yediğim yiyeceklerde folik asit bakımından zengin olduğu düşünülürse çoğu zaman 1000 mcg yi geçiyorum. bir çok doktor bunun farkında değil ama bu konuda uyarıda bulunan birçok bilinçli doktor da var. ayrıca amerikada aşırı folik asit kullanan kadınlar üzerinde yapılan araştırmada cocuklarinin 2 kat daha otizme yatkın oldukları görülmüş. ben doktorumla konuştum ve içinde folik asit olmayan bir kan hapı yazmasini rica ettim sağolsun o da yazdı boylece önlemini aldım. tedbir bizden takdir allahtan belki sizlere de lazım olur diye bu bilgiyi paylaşmak istedim eğer isterseniz kaynakta paylasabilirim.
Sut yapıyor canım ama gazlı bebekde sıkıntı olur tabi dikkat etmek lazim ben brokoli de denedim ama ciğ yiyemedimAaa hic duymadim hatta bende boyle.etki yaptiysa emzirirken hic yenmez.dedim kendi kendime inşallah bebelerimiz.gazsiz olur2 numarada çok cektik gazdan
Bi bilgim yok ama çok geçmiş olsun canım moralini bozma bebeğin hisseder üzme bebe yiKızlar merhaba, gobusler çok tatlı masallahKontrolü olan arkadaslar hepinizin gözü aydın
Bugün Adanada doktor arayışına girdim en son Ortadoğu hastanesinde Hicran Giriş diye bir doktorda karar kıldım cok ilgilendi sanki en basindan beri geliyormusum gibj karşıladı herşeyi detaylı gösterip inceledi kan tahlili idrar tahlili yaptı. Bebek gayet iyi fakat tahliller çıkınca arayıp hastaneye gelir misin dedi idrarda yoğun kanama varmış hemen gittim tabi alttan kontrol etti vajinal kanama olmadığına karar verdi ve bobreklerime baktı. Sag böbreğimde 3mm kadar genişleme olduğunu kan sizmasinin ordan kanyakli olduğunu söyledi ve Uroloji bölümüne yönlendirdi sonucu kendisiylede paylasmami söyledi. Gebelikle alakalida olabilir dedi ama genetikte olabilir annem de aynı böbrek sorunu vardı. Moralim çok bozuldu kızlar böyle genisleme olan arkadaslar vardi galiba ne yaptınız. Bilgi vermenizi rica ediyorum
Masallahh gobuse bebise:)Hadi bir gobuste benden olsun:)
Canim dr bana hametan krem verdi pahali krem.kullanmaya gerek yok dedi basldim bakalimİkinci de biraz daha büyüdü göbeklerimiz valla bu arada göğüsün yara olmaması için soğan kesip koyanlar oluyordu denemek lazım hiç yara olmuyormuş
Ayy o petibor biskuvisini yeyip su icme kısmını sevdimSut yapıyor canım ama gazlı bebekde sıkıntı olur tabi dikkat etmek lazim ben brokoli de denedim ama ciğ yiyemedimbide ülker petibor biskuviler var ya onu yiyincede bol su içiliyor ya o da güzel sut yapmıştı bende o zamanlara gelelim de inşallah deneyimlerimizi paylasiriz
Ayy canim bilgim yok ama cok gecmis olsun hamilelik cidden zormuş bu aralar daha cok anladım Rabbim şifa versin sanaKızlar merhaba, gobusler çok tatlı masallahKontrolü olan arkadaslar hepinizin gözü aydın
Bugün Adanada doktor arayışına girdim en son Ortadoğu hastanesinde Hicran Giriş diye bir doktorda karar kıldım cok ilgilendi sanki en basindan beri geliyormusum gibj karşıladı herşeyi detaylı gösterip inceledi kan tahlili idrar tahlili yaptı. Bebek gayet iyi fakat tahliller çıkınca arayıp hastaneye gelir misin dedi idrarda yoğun kanama varmış hemen gittim tabi alttan kontrol etti vajinal kanama olmadığına karar verdi ve bobreklerime baktı. Sag böbreğimde 3mm kadar genişleme olduğunu kan sizmasinin ordan kanyakli olduğunu söyledi ve Uroloji bölümüne yönlendirdi sonucu kendisiylede paylasmami söyledi. Gebelikle alakalida olabilir dedi ama genetikte olabilir annem de aynı böbrek sorunu vardı. Moralim çok bozuldu kızlar böyle genisleme olan arkadaslar vardi galiba ne yaptınız. Bilgi vermenizi rica ediyorum
amanin maşallah sizedeHadi bir gobuste benden olsun:)
Klasik bi tabir olucak ama onceden folik asitmi vardi ya da vitaminler neden bilmem herseyin dogalini seviyorum drumun verdigi hicbi ilaci içmedim normalde de ilaçlara karşi takıntılıyım dır kolay kolay antibiyotik icmedim.hicbizaman hepimiz biliyoruzki tıp kesinlikle yapilmali dediği şeyleri bile zamanla yalanlayabiliyor misal yumurta ve kolestrol olayı gebeligimde de ilac icemedim ve normalde ki yememe nazaran daha sağlikli besleniyorum yanliz şu kan ilacini aşamadım dr içmelisin diyor ama icemiyorum elimden geldigince kırmizi eti pekmezi kuru uzumu bol tuketmeye calisiyorum zaten normalde de kan degerim sınırların üzerinde idi
Ay o bisküvi sayesinde benim çok sütüm olmuştu hatta ameliyattan sonra bana açık çay ve bisküvi vermişlerdi sütüm olsun diye ondan sonra ben hergün çay bisküvi içer olmuştum çaya batırıp batırıp yiyordum eşim eve bisküvi stoğu yapmıştı o derece yaniSut yapıyor canım ama gazlı bebekde sıkıntı olur tabi dikkat etmek lazim ben brokoli de denedim ama ciğ yiyemedimbide ülker petibor biskuviler var ya onu yiyincede bol su içiliyor ya o da güzel sut yapmıştı bende o zamanlara gelelim de inşallah deneyimlerimizi paylasiriz
Maşallah canımHadi bir gobuste benden olsun:)
Biliyorum canım o kremi ama hiç kullanmadımCanim dr bana hametan krem verdi pahali krem.kullanmaya gerek yok dedi basldim bakalim
Çok güzel oluyor bana hastanedeyken vermişlerdi açık çayla beraber ondan sonra 6 ay boyunca bol bol tüketmiştim çok işe yarıyor gerçektenAyy o petibor biskuvisini yeyip su icme kısmını sevdimben simdi abur cubur yiyemiyorum da
teşekkürler bilgi için canım:)
benim dmir ilacinda 350 var dr verdigi multivitamin ben folik asit diye birsey yazmıyor birde sen bakar misin ismimk farklı geciyor aceba
Cidden mi cocukken caya batirir yerdik en buyuk zevkimizdi yarin alayim bariAy o bisküvi sayesinde benim çok sütüm olmuştu hatta ameliyattan sonra bana açık çay ve bisküvi vermişlerdi sütüm olsun diye ondan sonra ben hergün çay bisküvi içer olmuştum çaya batırıp batırıp yiyordum eşim eve bisküvi stoğu yapmıştı o derece yani
Maşallah canım
Biliyorum canım o kremi ama hiç kullanmadım
Çok güzel oluyor bana hastanedeyken vermişlerdi açık çayla beraber ondan sonra 6 ay boyunca bol bol tüketmiştim çok işe yarıyor gerçekten
Yan komşuya hırsız girmiş Kızlar tüylerim ürperdi yaa ses seda hic duymadık bide kapıyı içerden kilitlemiş ev sahibi gelip içeri giremeyince anlaşıldı olay korku aldı içimi
Kesinlikle dogru söylüyor sun ben de zaten sadece kan ilacı kısmında şupheliyim kan degerim duserse mecbur kullanicam bakalimcanim seni anlıyorum ben de aşırı zorunlu olmadıkça ilaç alman normal hayatımda hamileligim boyunca şunu da gördüm ki bir çok doktor sanki ilaç şirketiyle anlaşmışcasina yaziyirlarda yazıyorlar. misal 2. ayimdaydim çok hafif bir mide yanmam vardı doktora dedim hocam gerek yok çok ciddi değil çok nadir oluyor adam zorla 3 paket mide şurubu yazdı. bir diğer gittigim doktor sordu multivitaminin var mı dedim evet var regenesis kullanıyorum buna rağmen yine de multivitamin yazdı. kan ilacım olmasına rağmen sormadan kan ilacı yazdı. öyle doktorlar da var ama. bazı şeyler gerçekten gerekli misal folik asit konuşuyoruz ilk 3 ay ve daha öncesi için o kadar önemli ki aksi durumda çocukta çok ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. ve eskiden folik asit mi alıyordu annelerimiz diyemiyoruz çünkü bizim yediklerimiz ile onların yedikleri bir değil onlar organik besleniyorlardı. belki bizim kadar zengin seçenekleri yoktu ama yedikleri gerçek şeylerdi. misal benim annem köyde yaşıyordu dolayısıyla her şey onların mahsulü idi market nedir bilmezlerdi arasında ama şimdi yediğimiz her şey suni gdo lu ülkemizde tarım ve hayvancılık bitmiş durumda dışardan gelen nedir neyin nesidir bilmiyoruz bile dolayısıyla asla emin olamıyoruz hangi besinden neyi nekadar aldığımızı o yüzden ilk 3 ay almak gerekli ama bu hayatta suyun bile fazlası zararken vitaminlerin de fazlası zarar olabiliyor. aynı şekilde kan ilaçları içinde gerekli bu misal bir hamile günlük 60 mg demire ihtiyaç duyuyor hele bir de kansız ise bu ihtiyaç 100 mg ye cikiyor. ancak aldığımız 100 gr bir ette 3 mg demir var ya da bir kaşık pekmezde 1 mg demir var ki vücut bunu bile tamamını ememeyebiliiyor bir çok besinde böyle bir durumda ilaç almadan sadece besinlerden bunu tedarik etmek için kendimizi yirtmamiz lazım. antibiyotige gelince allah kimseyi muhtaç etmesin ama sırf enfeksiyondan bebeklerim erken doğmasın diye doktoruma güvenerek alıyorumbazen istemesek de fayda zarar doğrultusunda mecbur kalıyoruz ama dediginiz gibi tıp bugün olur dediğine yarın olmaz diyebiliyor çünkü bilim sürekli gelişen bir şey her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor o yüzden bizim de uyanık olup bazı şeyleri dediginiz gibi sorgulayıp araştırarak mantığınıza ve vicdanımıza uyduğu ölçüde yapmamız ölçüyü bulmamız gerekiyor
İnşallah canım .çok teşekkürler .gerçekten büyüm moral oldu yazdıkların.Eki Görüntüle 2205540
canım bence doktor biraz abartmış olabilir ben kağan kocatepe nın videolarını izliyorum o demiştiki bir bebekte gelişme geriliği var diyebilmemiz için 3 hafta geride gelmesi lazım demişti bu tabloya gore seninkinin 60 gr eksiği var o da beslenmene dikkat edersen kilo alır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?