- 28 Temmuz 2015
- 2.691
- 4.223
- 83
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.761
Maşallah canımSelam kızlar bugün kontrol vardı çok şükür suyu kılosu boyu herseyı çok ıyı dedı dr ama cimcime yüzünü bi türlü gostermedı bize diş etlerım şiştiği için bol tuzlu suyla gargara yap dedı bide kalsıyum magnezyum hapı verdı 6 kılo almışım bu arada toplamda 2 hafta sonra hem kan uyuşmazlığı iğnesi ve şeker testı yapılıcak hayırlısı bakalım
Oy maşallah
Canım o kişinin vücut yapısıyla da alakalı benim teyzem hamile kalınca duba gibi olurdu çocukta iri falan değil gayet normal beni görünce karnina top mu koydun bebek nerde der mesela başka bi arkadaş hamilelikte hic karni yok gibiydi gayet zayıf bi gebeydi maşallah 3,5 kilo bebek doğurdu kuzenle aynı hamileydik o benim iki katım olmuştu ayni kiloda çocuk dogurduk tamamen vücut yapısıKızlar bu göbek olayı yanlış anlaşılmasın, sırf eğlencesine göbek yarıştırıyoruzKimsenin kendini kötü hissetmesine sebep olmak istemem, hamile insan hassas olur
Zaten burda yaklaşık 5 haftaya kadar farkları olan kişiler var. Gebelik için 5 hafta çok büyük bir zaman dilimi. Ayrıca göbek büyüklüğüne bakıp çocuğun gelişimi hakkında yorum yapmak çok cahilce olur
Bana ilk kızımda bi tanıdık 'karnın çok büyümemiş, bebeğinde gelişim geriliği mi var?' diye sormuştu
Aynı dangalak 30 kilo alıp 3.5 kilo doğurmuştu, ben 10 kilo alıp 3350 doğurmuştum. Annenin aldığı kilo ile veya genişlemesi ile doğru orantılı değil yani bu işler.
2. gebeliğim. 28. hafta bitiyor yarın, 7 kilo aldım canım.
28 haftada 8 kilokızlar toplamda ne kadar kilo aldınız. ben şimdilik 12 almışım
Ya çok tatlısınız
Maşallah kuzuya inşallah temiz çıkar canım
Çok sağol canım iyi çıktı hatta şekerim biraz düşük bile çıktı hiç tatlı yemiyor musun dedi hemşire aslında yiyorum ama doktor herşey normal iyi dedi çok şükür
Ya ama bu çok güzeeelll
Çok sağol canım iyi çıktı çok şükür.Sağlık ocagina da gittim hemşire ile görüştüm o da herşey iyi dedi kalbini dinlerken koyduğu yere 2 kere tekme attı hattaMaşallah canım kızına
İnşallah sonuçların iyi çıkar.
Oh oh masalalh 1 haftada bile inanilmaz buyuyolr cok sukurMaşallah bebe ye ben de dun yaptı seker yükleme 1200 dedi
Kilo vermedim canım en düşük, 66.5 oldum. Çünkü yemek yiyemediğim olmadı.Peki ilk uç ayda kaç kg verdin
Evet cnm bende okumustum bunu dikkat ediyorum ben de. Cok ilac icmek.istemiyorum zaten midem hassas iyice kötü oluyor. Omega 3 cok onemli bence onu muhakkak aliyorum hatta emzirirken de içmemi onerdi doktor sutten bebege geciyormus.kızlar sizinle ögrendigin bir bilgiyi paylaşmak istiyorum ben önlemimi almaya calistim belki siz de dikkat etmek istersiniz diye paylaşıyorum. biliyorsunuz gebe kalmadan önce ve gebelik sürecinin ilk üç ayında folik asit hayatı bir öneme sahip ama 3 aydan sonra folik asitin çok bir anlamı kalmadığı için artık bırakıyoruz. ama yine de günlük 400 mikrogram alabiliyoruz. yapılan araştırmalara göre yeterli folik asit bebeklerimizi otizmden bile koruyor ama fazlası da tam tersine otizme karşı iki kat daha fazla yatkınlık yapıyormuş. yanı günlük ihtiyaç için 400 mikrogram yeter ve 600 mikrogram i geçmemek gerek ama asıl risk 1000 mikrogrami aşmak. ben hesapladim kullandigim multivitaminde 400 mcg ( mikrogram) vardı. kan hapimda 350 mcg vardı toplam 750 mcg eder üstüne yediğim yiyeceklerde folik asit bakımından zengin olduğu düşünülürse çoğu zaman 1000 mcg yi geçiyorum. bir çok doktor bunun farkında değil ama bu konuda uyarıda bulunan birçok bilinçli doktor da var. ayrıca amerikada aşırı folik asit kullanan kadınlar üzerinde yapılan araştırmada cocuklarinin 2 kat daha otizme yatkın oldukları görülmüş. ben doktorumla konuştum ve içinde folik asit olmayan bir kan hapı yazmasini rica ettim sağolsun o da yazdı boylece önlemini aldım. tedbir bizden takdir allahtan belki sizlere de lazım olur diye bu bilgiyi paylaşmak istedim eğer isterseniz kaynakta paylasabilirim.
Kız adaş nerde göbek ben göremedimufacık tefecik maşallah pek kibar duruyor :))
meme yaralarına lahananın iç beyaz yapraklarını sıcak suya sokup çıkarıp memeye koyunca çok iyi geliyormuş. gecen sefer bunu denememiştim sizinde aklınızda olsun. o kadar cok yaram olmustuki lansonih ayva çekirdeği zeytinyağı hiçbişey fayda etmemişti. bir de aventin göğüs kalkanı çok iyi gelmişti sürekşi açık kalıyordu uçlar ve iyileşiyordu. ılık suyla yıkayıp bol bol evde kimse yokken memeler dışarda geziyordum.
Ahh işte dr umla birlikte kanima girdiler 1 saat dogumhanede beklettiler hic bi islem yapmadi dr ne kesi ne masaj bende guya cok arastirip gitmistim ama olmadi iyiki ahiret var bazi hesaplar oraya gidiyorMaşallah canım
Doktorun neden müdahale etmedi ki bu olaya? 3600 çok rahat normal doğarmış yani, yazık olmuş.
Klasik bi tabir olucak ama onceden folik asitmi vardi ya da vitaminler neden bilmem herseyin dogalini seviyorum drumun verdigi hicbi ilaci içmedim normalde de ilaçlara karşi takıntılıyım dır kolay kolay antibiyotik icmedim.hicbizaman hepimiz biliyoruzki tıp kesinlikle yapilmali dediği şeyleri bile zamanla yalanlayabiliyor misal yumurta ve kolestrol olayı gebeligimde de ilac icemedim ve normalde ki yememe nazaran daha sağlikli besleniyorum yanliz şu kan ilacini aşamadım dr içmelisin diyor ama icemiyorum elimden geldigince kırmizi eti pekmezi kuru uzumu bol tuketmeye calisiyorum zaten normalde de kan degerim sınırların üzerinde idikızlar sizinle ögrendigin bir bilgiyi paylaşmak istiyorum ben önlemimi almaya calistim belki siz de dikkat etmek istersiniz diye paylaşıyorum. biliyorsunuz gebe kalmadan önce ve gebelik sürecinin ilk üç ayında folik asit hayatı bir öneme sahip ama 3 aydan sonra folik asitin çok bir anlamı kalmadığı için artık bırakıyoruz. ama yine de günlük 400 mikrogram alabiliyoruz. yapılan araştırmalara göre yeterli folik asit bebeklerimizi otizmden bile koruyor ama fazlası da tam tersine otizme karşı iki kat daha fazla yatkınlık yapıyormuş. yanı günlük ihtiyaç için 400 mikrogram yeter ve 600 mikrogram i geçmemek gerek ama asıl risk 1000 mikrogrami aşmak. ben hesapladim kullandigim multivitaminde 400 mcg ( mikrogram) vardı. kan hapimda 350 mcg vardı toplam 750 mcg eder üstüne yediğim yiyeceklerde folik asit bakımından zengin olduğu düşünülürse çoğu zaman 1000 mcg yi geçiyorum. bir çok doktor bunun farkında değil ama bu konuda uyarıda bulunan birçok bilinçli doktor da var. ayrıca amerikada aşırı folik asit kullanan kadınlar üzerinde yapılan araştırmada cocuklarinin 2 kat daha otizme yatkın oldukları görülmüş. ben doktorumla konuştum ve içinde folik asit olmayan bir kan hapı yazmasini rica ettim sağolsun o da yazdı boylece önlemini aldım. tedbir bizden takdir allahtan belki sizlere de lazım olur diye bu bilgiyi paylaşmak istedim eğer isterseniz kaynakta paylasabilirim.
Klasik bi tabir olucak ama onceden folik asitmi vardi ya da vitaminler neden bilmem herseyin dogalini seviyorum drumun verdigi hicbi ilaci içmedim normalde de ilaçlara karşi takıntılıyım dır kolay kolay antibiyotik icmedim.hicbizaman hepimiz biliyoruzki tıp kesinlikle yapilmali dediği şeyleri bile zamanla yalanlayabiliyor misal yumurta ve kolestrol olayı gebeligimde de ilac icemedim ve normalde ki yememe nazaran daha sağlikli besleniyorum yanliz şu kan ilacini aşamadım dr içmelisin diyor ama icemiyorum elimden geldigince kırmizi eti pekmezi kuru uzumu bol tuketmeye calisiyorum zaten normalde de kan degerim sınırların üzerinde idi
Ben onu bilmiyodum burda ogrendim neden bilmiyorum yapay şeylere karsıyim eminim bi cok dr bunu yanliş bulacaktır ama şunu biliyoruz ilaç firmalarinda muthiş ticari rant var şu iyidir iyidir denen takviyenin ilacin v.s. nin ilerde hastalik olarak dönmiycegini kimse garanti edemez malesef bende fazla kuşkucuyum bir de cocuklarimdan biliyorum 100 cesit vitamin iştah acici kullandim 1 tanesi bile analtildigi gibi işe yaramadıValla ben de ne hamilelik oncesi ne ilk uc ayda kullanmadim folik asit, ilk kizimda da kullanmamistim, ilk kizimda yine vitmain demir vs kullanmadim, bunda da omega 3 ve demir hapini aldim, ama haftada bir kez ya iciyorum ya icmiyorum. Ben de dogal takviyelerden yanayim mumkun oldugunca, cok guvenilir gelmiyor bana tabletler. Folik asitle ilgili otizmi tetikledigini okumustum ben de zaten.
Evet ya bundan sonra daha cabuk büyürler bizde buyuruz tabii hareketler zorlanır çorap giyerken bile zor oluyor şimdiden :)Oh oh masalalh 1 haftada bile inanilmaz buyuyolr cok sukur
Amin canım inşallahŞubat bebişlerine duam inşallah gece uykusunu seven,bol iştahlı, gaz sız bebeler olurlarhaaa bi se sarılıkta olmasınlar lütfen
Canım ben sırf sut yapıyor die çiğ çiğ yiyordum kızım bebekken faydasi da olmuştu haberiniz olsun :) tabi gazlı bebek anneleri dikkat edicek biz kizimda görmedik gaz problemi inşallah Umut'um da da olmazKızlar siz siz olun karnibahar yemeyin 2 gundur öldüm bittim nefes alamiyorum gazdan yok bebek yukarı cıkti da ondan mi bilmiyorum acayip şiskinim sindirik sistemim durdu calısmiyor
İyi maşallah sadece 2 kilo bende kendimi avutuyorum 2kilo aldım die ama ben uç verdim önce toplam 5 kilo aldımKilo vermedim canım en düşük, 66.5 oldum. Çünkü yemek yiyemediğim olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?