- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.801
canim seni anlıyorum ben de aşırı zorunlu olmadıkça ilaç alman normal hayatımda hamileligim boyunca şunu da gördüm ki bir çok doktor sanki ilaç şirketiyle anlaşmışcasina yaziyirlarda yazıyorlar. misal 2. ayimdaydim çok hafif bir mide yanmam vardı doktora dedim hocam gerek yok çok ciddi değil çok nadir oluyor adam zorla 3 paket mide şurubu yazdı. bir diğer gittigim doktor sordu multivitaminin var mı dedim evet var regenesis kullanıyorum buna rağmen yine de multivitamin yazdı. kan ilacım olmasına rağmen sormadan kan ilacı yazdı. öyle doktorlar da var ama. bazı şeyler gerçekten gerekli misal folik asit konuşuyoruz ilk 3 ay ve daha öncesi için o kadar önemli ki aksi durumda çocukta çok ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. ve eskiden folik asit mi alıyordu annelerimiz diyemiyoruz çünkü bizim yediklerimiz ile onların yedikleri bir değil onlar organik besleniyorlardı. belki bizim kadar zengin seçenekleri yoktu ama yedikleri gerçek şeylerdi. misal benim annem köyde yaşıyordu dolayısıyla her şey onların mahsulü idi market nedir bilmezlerdi arasında ama şimdi yediğimiz her şey suni gdo lu ülkemizde tarım ve hayvancılık bitmiş durumda dışardan gelen nedir neyin nesidir bilmiyoruz bile dolayısıyla asla emin olamıyoruz hangi besinden neyi nekadar aldığımızı o yüzden ilk 3 ay almak gerekli ama bu hayatta suyun bile fazlası zararken vitaminlerin de fazlası zarar olabiliyor. aynı şekilde kan ilaçları içinde gerekli bu misal bir hamile günlük 60 mg demire ihtiyaç duyuyor hele bir de kansız ise bu ihtiyaç 100 mg ye cikiyor. ancak aldığımız 100 gr bir ette 3 mg demir var ya da bir kaşık pekmezde 1 mg demir var ki vücut bunu bile tamamını ememeyebiliiyor bir çok besinde böyle bir durumda ilaç almadan sadece besinlerden bunu tedarik etmek için kendimizi yirtmamiz lazım. antibiyotige gelince allah kimseyi muhtaç etmesin ama sırf enfeksiyondan bebeklerim erken doğmasın diye doktoruma güvenerek alıyorumbazen istemesek de fayda zarar doğrultusunda mecbur kalıyoruz ama dediginiz gibi tıp bugün olur dediğine yarın olmaz diyebiliyor çünkü bilim sürekli gelişen bir şey her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor o yüzden bizim de uyanık olup bazı şeyleri dediginiz gibi sorgulayıp araştırarak mantığınıza ve vicdanımıza uyduğu ölçüde yapmamız ölçüyü bulmamız gerekiyor
Yuzsuzluge ne demeli bide kapıyı içerden kilitlemiş Allah im gelmeden esirgesin herşeyi geçtik çocuğumuz var evde Rabbim karsilastirmasinay çok korkunç ama sakın ol stres yapmamaya çalış canim ayet-el kürsü oku bol bol.
Annemde böbrek hastasıydı diye baya üzüldüm bakalım yarın üroloji ne diyecek işallah geçici bir durumdurBi bilgim yok ama çok geçmiş olsun canım moralini bozma bebeğin hisseder üzme bebe yi
Masallahh gobuse bebise:)
Çok sağolun kızlar:)Ay o bisküvi sayesinde benim çok sütüm olmuştu hatta ameliyattan sonra bana açık çay ve bisküvi vermişlerdi sütüm olsun diye ondan sonra ben hergün çay bisküvi içer olmuştum çaya batırıp batırıp yiyordum eşim eve bisküvi stoğu yapmıştı o derece yani
Maşallah canım
Biliyorum canım o kremi ama hiç kullanmadım
Çok güzel oluyor bana hastanedeyken vermişlerdi açık çayla beraber ondan sonra 6 ay boyunca bol bol tüketmiştim çok işe yarıyor gerçekten
amanin maşallah sizede
Amin canim valla kafam allak bullak oldu umarım önemli birsey degildirAyy canim bilgim yok ama cok gecmis olsun hamilelik cidden zormuş bu aralar daha cok anladım Rabbim şifa versin sana
Sağol canım:) amin hepimiz hem kendimiz sağlıklı oluruz hende bebeislerimizi sağlıkla alırız kucağımiza isallahcanım senin multivitaminin de folik asit yok genelde ya folik asit ya da b9 diye yazilir bu açıdan bebeğin fazla folik asite maruz kalmıyor rabbim çocuklarımıza sağlık versin inşallah
Benim göğüsümden çok az süt gelmeye başlamıştı tabi eşim bunu duyunca hemen gitmiş şimdiden bisküvi almış sütüm çok olsun diye adam benden daha hevesli vallaCidden mi cocukken caya batirir yerdik en buyuk zevkimizdi yarin alayim bari
Gerçekten açıklayıcı bir yazı olmuş arkadaşım. Ben doğuştan spina bfida yani diğer bir deyimle omirilik açıklığı hastasıyım. Bunun nedeni de folik asit eksikligi yetersiz beslenme. O zamanlar annem beslenmediği için benide haliyle besleyememis ki folik asit icsin kadın malesef durumlar eskiden malum. Bel ağrısı sikayetiyle dr a gittiğimde çekilen film le öğrendim bnde bu durumu. Çok şükür ki 1.derece dr bana 2 yada 3.derece olsaydı sakat yada engelli olma ihtimalin çok yuksekdi dedi yüzüme. Şuan hersey yiyip icebiliyorum diye karnımdaki masum a ilaç içmek istemem diye zarar veremem. Gereksiz yere antibiyotik ve ilaç kullanımına bende karşıyım. Ama bazı ufak detaylari gormesek de hayati önem taşıyabiliyor. iyice arastirmadan kendi başımıza karara varmayalim derim...Benim diyeceklerimi yazmışsın o yüzden +1 falan yazasım geldi:)
'eskiden var mıydı?' mantığıyla genelleme yapılacak bir alan olarak görmüyorum ben böyle şeyleri. Elbette altı üstü bir burun akıntısı için girilen doktordan 5 kalem 1 poşet dolusu ilaç ile çıkmaktan ben de memnun olmayıp illa ki araştırır soruştururum ama hamilelikte kullanılan demir takviyeleri gibi şeyleri konu dışı tutuyorum.
İlk kızımda doktora yapmıştım o artistliği "hocam ben doğal yollardan almak istiyorum folik asiti hap olarak değil de" falan gibi bir şeyler zırvalamıştım yılların doktoruna, o da bana 'günde 8 kilo salatalık yiyebilir misin?' diye sormuştu. Normal zamanlarda 3-5 vitamin eksikliğinin sadece bize zararı dokunurken, şu an karnımdaki çocuğun sorumluluğunu taşıyorum ve 'yok ben bunu içmem' diyemiyorum açıkçası. Anne karnına dönüş şansı yok çocuğumun ve telafi edilebilecek bir durum değil bu. Zaten vitaminlerin çoğunun fazlalığı idrar ile atılıyor vücuttan. Öyle olmasa otur bir günde 1 kilo mandalina ye 1 haftalık c vitamini oh mis. Günlük beslenme düzeninde sürekli alınması gereken şeyler bunlar.
Hamileliğim planlı, 3 ay önce başladım folik asite, 14 haftalıkken bıraktım.
Omepa-D (omega 3 ve D vitamini)-Osteozinc (kalsiyum/magnezum/çinko) ve demir takviyesini alıyorum. Doğuma kadar da alacağım. Hatta demire doğumda sonra da devam edeceğim bir süre. Bunların eksikliği vücutta ciddi sonuçlar doğurabilecek şeyler. Böyle konularda şüpheye düştüğümde eş dost ahbap çevresinden güvendiğim doktorlara danışıyorum, kendim karar vermek yerine.
canim seni anlıyorum ben de aşırı zorunlu olmadıkça ilaç alman normal hayatımda hamileligim boyunca şunu da gördüm ki bir çok doktor sanki ilaç şirketiyle anlaşmışcasina yaziyirlarda yazıyorlar. misal 2. ayimdaydim çok hafif bir mide yanmam vardı doktora dedim hocam gerek yok çok ciddi değil çok nadir oluyor adam zorla 3 paket mide şurubu yazdı. bir diğer gittigim doktor sordu multivitaminin var mı dedim evet var regenesis kullanıyorum buna rağmen yine de multivitamin yazdı. kan ilacım olmasına rağmen sormadan kan ilacı yazdı. öyle doktorlar da var ama. bazı şeyler gerçekten gerekli misal folik asit konuşuyoruz ilk 3 ay ve daha öncesi için o kadar önemli ki aksi durumda çocukta çok ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. ve eskiden folik asit mi alıyordu annelerimiz diyemiyoruz çünkü bizim yediklerimiz ile onların yedikleri bir değil onlar organik besleniyorlardı. belki bizim kadar zengin seçenekleri yoktu ama yedikleri gerçek şeylerdi. misal benim annem köyde yaşıyordu dolayısıyla her şey onların mahsulü idi market nedir bilmezlerdi arasında ama şimdi yediğimiz her şey suni gdo lu ülkemizde tarım ve hayvancılık bitmiş durumda dışardan gelen nedir neyin nesidir bilmiyoruz bile dolayısıyla asla emin olamıyoruz hangi besinden neyi nekadar aldığımızı o yüzden ilk 3 ay almak gerekli ama bu hayatta suyun bile fazlası zararken vitaminlerin de fazlası zarar olabiliyor. aynı şekilde kan ilaçları içinde gerekli bu misal bir hamile günlük 60 mg demire ihtiyaç duyuyor hele bir de kansız ise bu ihtiyaç 100 mg ye cikiyor. ancak aldığımız 100 gr bir ette 3 mg demir var ya da bir kaşık pekmezde 1 mg demir var ki vücut bunu bile tamamını ememeyebiliiyor bir çok besinde böyle bir durumda ilaç almadan sadece besinlerden bunu tedarik etmek için kendimizi yirtmamiz lazım. antibiyotige gelince allah kimseyi muhtaç etmesin ama sırf enfeksiyondan bebeklerim erken doğmasın diye doktoruma güvenerek alıyorumbazen istemesek de fayda zarar doğrultusunda mecbur kalıyoruz ama dediginiz gibi tıp bugün olur dediğine yarın olmaz diyebiliyor çünkü bilim sürekli gelişen bir şey her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor o yüzden bizim de uyanık olup bazı şeyleri dediginiz gibi sorgulayıp araştırarak mantığınıza ve vicdanımıza uyduğu ölçüde yapmamız ölçüyü bulmamız gerekiyor
günaydın kızlar
dün göğsümden bir süt akmış ki inanamadım
olur olur canm,ay üstüme akmış elimi yan tarafıma bi deydirdim ki su dökülmüş gibi ıslak,kızımın sütler boşa gitti diyomBen de sütyen içinde tam ortadaki sarı kalıntılardan anlıyorum aktığını, arada benim de oluyor
inşallah doğumdan sonra da olur sütümüz
Günaydın kızlar.
Bir iş ve yağmurlu, soğuk İstanbul sabahından herkese merhaba. Hava birden buz oldu burada. Dün akşam azıcık kasıklarım ağrıdı adet sancısı gibi. Normal mi acep?
olur olur canm,ay üstüme akmış elimi yan tarafıma bi deydirdim ki su dökülmüş gibi ıslak,kızımın sütler boşa gitti diyom
Gunaydin canim ohhh maşallahgünaydın kızlar
dün göğsümden bir süt akmış ki inanamadım
sağlıkla doğsunlar inşallahŞubat 2. hafta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?