2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252

Benim diyeceklerimi yazmışsın o yüzden +1 falan yazasım geldi:)
'eskiden var mıydı?' mantığıyla genelleme yapılacak bir alan olarak görmüyorum ben böyle şeyleri. Elbette altı üstü bir burun akıntısı için girilen doktordan 5 kalem 1 poşet dolusu ilaç ile çıkmaktan ben de memnun olmayıp illa ki araştırır soruştururum ama hamilelikte kullanılan demir takviyeleri gibi şeyleri konu dışı tutuyorum.
İlk kızımda doktora yapmıştım o artistliği "hocam ben doğal yollardan almak istiyorum folik asiti hap olarak değil de" falan gibi bir şeyler zırvalamıştım yılların doktoruna, o da bana 'günde 8 kilo salatalık yiyebilir misin?' diye sormuştu. Normal zamanlarda 3-5 vitamin eksikliğinin sadece bize zararı dokunurken, şu an karnımdaki çocuğun sorumluluğunu taşıyorum ve 'yok ben bunu içmem' diyemiyorum açıkçası. Anne karnına dönüş şansı yok çocuğumun ve telafi edilebilecek bir durum değil bu. Zaten vitaminlerin çoğunun fazlalığı idrar ile atılıyor vücuttan. Öyle olmasa otur bir günde 1 kilo mandalina ye 1 haftalık c vitamini oh mis. Günlük beslenme düzeninde sürekli alınması gereken şeyler bunlar.
Hamileliğim planlı, 3 ay önce başladım folik asite, 14 haftalıkken bıraktım.
Omepa-D (omega 3 ve D vitamini)-Osteozinc (kalsiyum/magnezum/çinko) ve demir takviyesini alıyorum. Doğuma kadar da alacağım. Hatta demire doğumda sonra da devam edeceğim bir süre. Bunların eksikliği vücutta ciddi sonuçlar doğurabilecek şeyler. Böyle konularda şüpheye düştüğümde eş dost ahbap çevresinden güvendiğim doktorlara danışıyorum, kendim karar vermek yerine.

Masallahh gobuse bebise:)
Çok sağolun kızlar:)
amanin maşallah sizede

Ayy canim bilgim yok ama cok gecmis olsun hamilelik cidden zormuş bu aralar daha cok anladım Rabbim şifa versin sana
Amin canim valla kafam allak bullak oldu umarım önemli birsey degildir
canım senin multivitaminin de folik asit yok genelde ya folik asit ya da b9 diye yazilir bu açıdan bebeğin fazla folik asite maruz kalmıyor rabbim çocuklarımıza sağlık versin inşallah
Sağol canım:) amin hepimiz hem kendimiz sağlıklı oluruz hende bebeislerimizi sağlıkla alırız kucağımiza isallah

Gerçekten açıklayıcı bir yazı olmuş arkadaşım. Ben doğuştan spina bfida yani diğer bir deyimle omirilik açıklığı hastasıyım. Bunun nedeni de folik asit eksikligi yetersiz beslenme. O zamanlar annem beslenmediği için benide haliyle besleyememis ki folik asit icsin kadın malesef durumlar eskiden malum. Bel ağrısı sikayetiyle dr a gittiğimde çekilen film le öğrendim bnde bu durumu. Çok şükür ki 1.derece dr bana 2 yada 3.derece olsaydı sakat yada engelli olma ihtimalin çok yuksekdi dedi yüzüme. Şuan hersey yiyip icebiliyorum diye karnımdaki masum a ilaç içmek istemem diye zarar veremem. Gereksiz yere antibiyotik ve ilaç kullanımına bende karşıyım. Ama bazı ufak detaylari gormesek de hayati önem taşıyabiliyor. iyice arastirmadan kendi başımıza karara varmayalim derim...

Ben de buna katılıyorum. Benim babaannem 94 yaşında, tabi yanında yardımcısız olmuyor artık ama hala aklı başında bastonuyla yürüyebiliyor ve ihtiyaçlarını giderebiliyor. Bu kadın köyde 4 tane doğum yapmış hepsi 5 kilodan fazla. Evin altında koyunlar, keçiler, inekler, tarladan mahsuller, her şey taze ve organik. Diğer açıdan da bir arkadaşımızın babası 12 kardeşmiş ama 3 ü yaşamış. Gerisi bebekken vefat etmiş. Köyde bebekler sebepsiz ölünce yel aldı derlermiş.

Ben de gereksiz ilaca karşıyım ama bu devirde doğal hiç bir şey kalmadı maalesef. Artı eskiden sebebi bilinmeyen birçok hastalığa, kayba tedavi ve önlem var. Şu an içtiğim tüm vitaminleri kan tahlillerime göre kullanıyorum. Bebişimin gelişimi her şeyden önemli bence. Bir de benim sağlığım var ki evladımın yanında hem sağlıklı hem daha uzun kalabileyim. Multivitamin kullanmıyorum. Çünkü kan tahlillerimde iyi çıkan değerlerim var neden fazladan onları alayım ki... Keza düşük çıkanlara göre kan şurubu, Magnezyum-Kalsiyum-Çinko hapı, D vitamini kullanıyorum. Omega 3 ü Dr a sorucam çünkü bugün fark ettim ki 2 haftadır balık yemedim.

Günaydın kızlar.
Bir iş ve yağmurlu, soğuk İstanbul sabahından herkese merhaba. Hava birden buz oldu burada. Dün akşam azıcık kasıklarım ağrıdı adet sancısı gibi. Normal mi acep?

Ben de sütyen içinde tam ortadaki sarı kalıntılardan anlıyorum aktığını, arada benim de oluyor
inşallah doğumdan sonra da olur sütümüz
olur olur canm,ay üstüme akmış elimi yan tarafıma bi deydirdim ki su dökülmüş gibi ıslak,kızımın sütler boşa gitti diyom

Günaydın kızlar.
Bir iş ve yağmurlu, soğuk İstanbul sabahından herkese merhaba. Hava birden buz oldu burada. Dün akşam azıcık kasıklarım ağrıdı adet sancısı gibi. Normal mi acep?

Normal canım artık. Hazırlık kasılmaları bunlar.
Benim de sabaha karşı sağ bacağım bir kasıldı ki ölüyorum sandım

olur olur canm,ay üstüme akmış elimi yan tarafıma bi deydirdim ki su dökülmüş gibi ıslak,kızımın sütler boşa gitti diyom

Merak etme canım, doğduktan sonra yenilerini üretir vücudun
Sağ salim doğuralım da inşallah, gerisini o zaman düşünürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…