2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Ben sorun olacagini sanmiyorum canım benimde 2 yasinda oglum var surekli ayaktayim 7 de kalkiyoruz sabah simdide onu ayagimda salliyorum kendimi asiri yormuyorum ama ister istemez yoruluyorum . ilk gebeligimdede 8 . aya kadar çalıştım ve hemşireyim sürekli ayaktaydim yani cok şükür sıkıntı yaşamadım 39 haftada dogdu oglum kötüyü düşünme gebeliginde riskin yoksa kolay kolay birsey olmaz Allahin izniyle

Canım ben ilk kızımı da Ocak ayında doğurmuştum. Öyle soğuk suyu da sevmem kışın. Sıcak yıkanırım yani. Son haftamda büyük bir leğen alıp içine dayanabileceğim sıcaklıkta su koyup (göbek hizasına çıkmayacak) içinde oturmuştum su ılıyana kadar, sonra tekrar doldurmuştum sıcak suyu, bu şekilde yarım saat kadar sıcak su oturması yapıyordum. Hurma yeme, korunmasız ilişki, her şeyi uyguladık doktorumun söylediği, 39 hafta 2 günlükken doğdu kızım. Yani o vaktini bekliyor merak etme. En çok işe yarayan korunmasız ilişki oluyor yalnız bilginiz olsun

Canım kendini yorma bu kadar. Yetiştirmek zorunda olduğun acil bir şey yoksa bu kadar yoğun şekilde iş yapma bence. Boşuna ağrı çekersin.
Ben de sabah 6.15'te kalkıp gece 12'de yatıyorum Yerçekimine karşı koyamayacak seviyede bir durum değil merak etmeyin o kadar, ayakta durmaktan bir şey olmaz ama ters hareketlerden kaçınmak gerek.

Bu arada ben bugün aşımı oldum sonunda.
8. Sınıflara aşı için gelecekler deyince, okulda oluveririm diye bekledim ama onlar da gelmek bilmedi.
Bugün geldiler çok şükür. Yaparken zerre kadar bir şey hissetmedim çok şaşkınım hala. Ama 1 saat sonra başlayan ağrı fena. Yarın nasıl kalkacağım bakalım yataktan

Canım günde 10 kadar hurma yerdim düzenli günlük yürüyüşler 1 saat kadar ayni zamanda merdiven inip çıkma normal isteyince kolay olsun die yaptım ilişki yoktu karnım çok rahatsız ediyordu ben sanciyi evde çekip hastaneye öyle gitme planım vardı ama suyum gelince sancı manci demeden kostuk hastaneye sanciyi evde çekmektedir istiyorum ne kadar geç gitsem o kadar iyi bu sefer evde kızım bekleyecek bide yine ayni olur die korkuyorum iste

Dr tuzlu su yap dedi şişlik inmiyo bi türlü bi sürüde vitamin alıyorum anlamadım valla

canım ben küçük bir su şişesine iki - üç kaşık kadar elma sirkesi koyup o suyla gargara yapiyorum boylece bakteriler çoğalmaz. ben bu yöntemi implant yaparken kullanmıştım doktor temiz bakmışsın bakteri ürememiş demişti.

kızlar aranizda kasılmaları olanlar vardı eğer sık yaşıyorsanız normal deyip ihmal etmeyin ben son 3 gündür sürekli kasılma yaşıyordum ama bu kasilmalarin belli bir düzeni olmadığı için brekston hecks ( yanlış yazdım büyük ihtimal) kasilmesidir diye ciddiye almadim ama bugün dayanamayıp doktoruma mesaj attım dedi hemen gel yatışıni yapacağım ben eşim okulda ve biz ilçedeyiz diye yetisemeyecegimizi düşündüğümden cumartesi gelsem olur mu diye sordum cahil cahil. dedi kasılma varsa şimdi gel neyseki kurslar bugünlük iptal olunca eşim gelip beni hemen hast götürdü ve sancilarim cıktı hatta 90 ları gördüm doktorum gördüm mu bak cumartesi gelseydin belkide doğurmuş olacaktın dedi. benim moralim çok bozuk ama inşallah allah'ın izniyle dayanirim lütfen sizlerde dikkat edin kasilmanin illa düzenli olması gerekmiyor muş sık oluyorsa direk doktorunuza gidin

Kasilma nasil oluyor canm tam olarak bebeğin bir yere toplanmasi mi agriyla eslik eden bir sey mi. Iyiki gitmisin doktora igne ve progestanla erken dogum önlenebilir merak etme hicte kendini strese sokma stres de tetikliyor cok yorma kendini

canim kasilmada önce karnının herhangi yerinde bir baloncuk oluşuyor ( çoğu insan buna toplanma diyor) insana önce bebek başını yada bir yerini göbekten dışarı doğru çıkartıyor muş gibi görünüyor oydaki orda bebek yok altı boş bunu dokununca anlıyorsunuz ve bu baloncugun hemen ardından bütün karin bir taş musali sertleşiyor. bu sertlesmeler oldukça karin içinde sanci çıkıyor. ama bu sancıları kimileri algılarken kimileri algılayabiliyor. yanı ila bir acı hissetmiyoruz ama kanımızın sert olması o esnada içerde sanci olduğu anlamına geliyor işte buna kasılma diyorlar. ben iğne ve progestan kullaniyorum canım ama yine de bana misin demiyor. 23. haftadan önce benimde her şey gayet normal bir seyirde gidiyordu ama ben kendi canimin değerini bilmedim. bir yadan yoğun iş teposu bir yandan ev isleri yemek bir yandan aşırı hareketli eşime ayak uydurma çabasıyla ordan oraya gitmem, misafirlikler, aile sorunları üzüntü stres derken kendi kendimi bu hale getirdim şimdi pişmanım ama sırf bebeklerim etkilenmesin diye moralimi hep iyi tutmaya çalışıyorum ama bugün yine ister istemez üzülüyorum rabbim inşallah yardım eder

Canım seninki gibi mi bilmem ama benim günde en az 3-4 kere karnım sertleşip kasılıyor sancı yapıyor bazende adet sancısı gibi sancım oluyor acaba senin yaşadıklarında bu şekilde miydi

Ay aynı benim durumumu anlatmışsın korktum bende şimdi günde ne kadar sıklıkta oluyordu bunlar

Canım seninki gibi mi bilmem ama benim günde en az 3-4 kere karnım sertleşip kasılıyor sancı yapıyor bazende adet sancısı gibi sancım oluyor acaba senin yaşadıklarında bu şekilde miydi

canım önce karninin bir yerinde balonsu bir toplanma oluyor sonradan karin taş misali sert oluyor benim hiç ağrı yoktu. ilk önceleri günde 3-4 kezdi ama sonra giderek sıklaştı. ve genellikle benim hareketlerime bağlı olarak ortaya çıkıyor genelde misal saga veya sola doğru yattığımda belli bir süre sonra başlıyor yataktan doğruluğumda, tuvaletimin geldiğini hissettiğim anda, yerdeki bir şeyi almak için çömeldigimde, en ufak bir stres yaptigimda hemen karnım sertleşiyor. sadece sırt üstü yattığımda sertleşme olmuyor. magnezyumdan da oldugunu düşünmüyorum çünkü beslenmeme çok dikkat ediyorum. kasılma olmasin diye aynı şekilde günde 2-3 litrede su içiyorum bana misin demiyor

Aynen benimde balon gibi şişiyor o esnada canım çok yanıyor bir de dediğin gibi sağa ya da sola yatarkende belirli bir zaman sonra sertleşip toplanmaya başlıyor günde en az 3 kere oluyor benimde bir de bu sabah yataktan kalkarken su boşalır gibi hissettim iç çamaşırım elimin içi büyüklüğünde ıslanmıştı acaba su sızıntısı mı oldu bilemiyorum progestandan da yapıyor bazen ama bu bildiğin su gibiydi Cuma günü doktora anlatıcam artık durumumu bakalım o ne diyecek

canim doktoruna mutlaka daniş ama ben de progestani alltan kullandigim zaman kalan tortullar suyla beraber vajinadan çıkıyor. ama kullanmadığım zaman sulu bir akinti göremiyorum. eğer normal bir zamanda yoksa sadece progestan kullandığında o sulu akıntıyı görüyorsan protestondan kaynakli olabilir. kasılma hakkında hiç bir şey söyleyemiyorum canım ben de daha bugüne kadar hep normal gözüyle bakiyordum ama son 3 gün anormal bir durum olduğu konusunda şüpheye düştüm en iyisi doktorla sürekli irtibat halinde olmak

Cuma günü söylicem bakalım progestan genelde beyaz tortulu akıntı yapıyor ama bu bildiğin su gibiydi bende anlamadım valla çift rahimli olduğum için erken doğum riskim var inşallah zamanında gelir bebişlerimiz

Ben de progestan kullanıyorum. Aynı ıslanma çok uzun zamandır benim de oluyor. İki defa wc ye kalkınca, sıvı gelmesiyle gecenin köründe hastaneye koştuk, amniyosure testi yapıldı şükür ki amniyo sıvısı değildi. Son 2-3 haftadır artık çamaşırı bazen çok fazla ıslatıyor, ama 1 hafta önceki muaynemde suyum fazla ve sınırda dedi Dr. Tabi ben tamamiyle ikna olabildim mi, hayır, hala her sıvı geldiğinde ödüm patlıyor...

Bu arada bendeki kasılmalar toplanma gibi değil de regl ağrısı gibi 5-10 saniye oluyor. Dr normal dedi. Umarım normaldir.

Normal akıntımdan biraz fazla ve su gibi olunca bende şaşırdım sadece o anlık oldu ve geçti eğer devam etseydi hastaneye gidecektim artık neyse Cuma günü bende anlatırım doktora bakalım normal bi durum diyecek mi benim durumuma

Çok geçmiş olsun. Bir arkadaşın başına da gelmişti 28. haftada sanırım. Ama ilaçla durdurdular kasılmaları ve 38 oldu şükür. Kasılma oluyomu anlamıyorum ama regl sancısı çok oluyor. Bölgesel sertleşme olmuyor ama bazen tamamı patlıcak gibi sertleşiyor, ben gaz olduğunu düşünüyorum. Umarım hepimiz zamanında ve sağlıkla alırız kucağımıza bebişleri.

Kasılmadan kasstnz ne nasl bi ağrı oluyr benim de agrım var ama kasılma mı bilemedm

benımde kasılmalarım cok oluyordu doktor erken dogum rıskı varmı dıye baktı ama yoktu olabılıyormus sanırım :/

geçmiş olsun canm Allah ın izniyle gerekeni yapar doktorlar daha fazla strese sokma kendini iyi ki de gştmişsin.Ben ara ara çok şiddetli yaşıyorum kasılmaları hatta çoğu zaman tam kasık altında ki yerlerde bi anda toplanma oluyor ve mideme kadar taş gibi kasılıyor uzun sürdüğü günlerde oluyor yani 10 dk da bir girip 1 saat aralıksız kasılma o anda gitsem kesin nst de sancılar çıkar biliyorum ama anlamadığım ertesi güne hiç bir şey kalmıyor.Umarım zamanında doğururuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…