2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Ben yarim atlet tarzi sporcu sutyeni tarzi ve uzerine penye atlet kullanmistim. Emzirme atleterinin gogus alti lastik kismi cok sikip rahatsiz ediyordu beni, nefes alamiyordum. Dikissiz lastiksiz olanlarin da normal penye atletten cok da farklari yok zaten. Emzirme sutyenleri de ayni sekilde pek kaliteli guzel.olmuyor, uzerinde durusu hos olmuyor, ama ön ortadan citcitli sutyenler kullanilabilir tabi pratik olaabilir.

Y Yslysl canım son bir şey sormuşsun görmemişim. Hareketlerini sağdan sola iki taraflı ve karnımın üst bölgesinde gezinen bir yumru şeklinde hissediyorum diyeyim. Yani hareket etmediği tek alan sanırım karnımın alt kısmı, orda da zaten kafası varmış
Muayene sırasında bile hiç durmadı, doktor 'çok hareketli' diyor. Dedim ki 'hareketlerini saymama gerek olmayacak kadar, sürekli tepişiyor' uyuduğunu direk anlıyorum, hareket yoksa uyuyor, uyanık olduğu sürece unutturmuyor kendini.

Benim doktor muayenehanede olduğu için hastaneye gitmem gerekiyormuş 32'deki çalışabilir raporu için. Evime yakın bir hastaneden tanıdığı bir doktorun ismini verdi, ona gitcem bakalım 11 gün sonra.
Zaman çok hızlı geçiyor

canım uyarması benden olsun gecelik kalıpları daha büyük xl pijama harika oldu xl gecelik baya bol geldi gözüme degistirmedim doğuma kadar daha kilo alırım diye ama simdi düşününce alsam bile bol gelecek
Bende L beden pijama takımı sipariş verdim inşallah sıkıntı cikmaz

s Bizim ev sobalı bebek olunca sobayı cok yakiyoruz ve sicak oluyor ben sadece atletle durmustum kızımda emzirmeyi de pek beceremediğim için bebek le aramda kalabalik yapacak kiyafet birakmamistim hepsini cikardim bunda da onden düğmeli aldim pijama ekstra emzirme atleti almiycam

Bende L beden pijama takımı sipariş verdim inşallah sıkıntı cikmaz
sanmıyorum pijamaların belleri zaten geniş geniş annem söyledi de dinlemedim bebekten önceki bedenine yakin bir beden al diye önceden m giyiyordum gittim xl aldım

sanmıyorum pijamaların belleri zaten geniş geniş annem söyledi de dinlemedim bebekten önceki bedenine yakin bir beden al diye önceden m giyiyordum gittim xl aldım
Kalıbı cok dar durmuyordu lcw da görmüştüm daha once en son yine onu aldim ama gormeden aldim olmaz insallah xl kalmamıştı olsaydi bende xl alcaktm:)

Arkadaşlar merhablar, nasılsınız ? Her gün okuyorum yazdıklarınızı ama bir türlü bende sohbete dahil olamıyorum nedendir bilmem sanal ortamda insan çekinir veya utanır mı ama öyle bir durum oluyor bende :) tecrübeli annelere bir şey danışmak isterim. Bebeğin BPD ölçümü ileride giden var mıdır bir sorun teşkil eder mi önceki geneliklerinizden ya da şuan böyle bir şey yaşadıysanız yazarsanız çok sevinirim. Mümkün olduğunda bende artık bu güzel ortama katılmak istiyorum.

Canım biz iyiyiz sen nasılsın gözükmüyorsun hiç :)) şimdi canım BPD ileri derken ne kadar mesela o da önemli benimki bir hafta önde tabi bu normal bi durum bebeğin şakakları ve kulakları üzerinden başının çapı ölçülüyor bazen bebeğin pozisyonundan dolayı tam doğru ölçü alınamıyor o yüzden bir hafta önde veya geride çıkması seni hemencecik korkutmasın canım aksi bir durum olsa doktorun mutlaka söylerdi :))

Meraba cnm bende seni merak ediyordum uzun zaman oldu nasilsin bebek nasil?

Canım 3 hafta ileride sanırım. Doktor herhangi ödem kist vs yok korkma dedi. Bebek ters duruyor bundan dolayıda büyük çıkabilir genetikte olabilir dedi. Her muayene sonrası bir şeyi kafaya takıyorum çok stresli geçiyor günler napıcam bilmiyorum bir şey olsa görür ve söylerdi değil mi? Ayrıntılımda temiz çıkmıştı 22. Haftada.
Meraba cnm bende seni merak ediyordum uzun zaman oldu nasilsin bebek nasil?

İyiyim canım çok şükür bebekte iyi işte bi kafamız büyük çıkıyor doktor sorun yok diyor ama içime dert oldu ana yüreği işte :)

Benim dayimin kafası da büyükmüş ananem hep anlatir normal dogumda cikamamis vakumla cekmisler. Simdi dayılarımın icinde en uyanik ve en akilli olan. Ayni sekilde bir arkadaşımında iki oğlu var ikisinin de kafasi buyuk diyip doktor korkuttu ama gayet sagliklilar genetik oluyor daha cok. Zaten bir sıkıntı olsaydi detayli da çıkardı canm hic kafana takip da bebegini de strese sokma.benimde gelisimi 10 gün ilerde dedi doktor ama kafasina göre mi kemiğine göre mi kilosuna göre mi dedi hic anlamadim hiç ayrintili olcum yapmadi.

Sağlıkla doğsunlar canım ya valla stresli bir süreç bu hamilelik ya da ben evhamlıyım bana öyle geliyor. Şeker çıktı bende diyetle kontrol altına aldık çok şükür. Boyu ve göbek çevresi haftasıyla uyumlu. Kilo 1 hafta ileride ama başı işte biraz büyük. Sen nasılsın canım sanırım sende de şeker çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Düzene girdi mi seninde .

Kızlar benim bebeğim önde olduğu için erken gelir dedi ya doktor böyle bir şey

Ben hiç kendi eksiklerimi düşünmüyorum yaa bugün arabadan inerken yere düştüm dizlerimin üstüne.Allahtan bir şey olmadı ama bacaklarım ve belim ağrıyor.Eve gelip hemen çamaşırlarını yıkadım bebişin. Ne olur ne olmaz benim sakarlık yüzünden bebem erken felan gelir Allah korusun

Senin sekerin kac cikti canm? Ben 50 lik yaptim 148 cikti doktor gerek yok 100 luk yaptirmana dedi. Baska doktora gittim muhakkak yaptir dedi bebek 10 gun ilerde şekerden olabilir dedi simdi zencefilli tarçınlı su ictim. Diyet yapmiyorum doktor yap demedi ama hamur isini ve tatliyi kestim. Sen diyet nasil yapiyorsun ne yiyorsun ne iciyorsun

İnsan ister istemez endişe ediyor canım haklısın ama ters bir durum olsa doktorun mutlaka seni bilgilendirirdi diye düşünüyorum için rahat olsun bence

Benimde 50 mg 158 çıktı canım. 100lük istedi yaptırmadım direk diyet yapıcam dedim. O dönem bebek 2 hfta önde gidiyordu çok hızlı kilo alıyordu. Sonra diyetisyene gittim liste verdi evde ölçüm yaptım çok şükür şeker düzene girdi bebekte haftasıyla eşit gitmeye başladı. Demek ki benimki şekerden etkilenmiş çünkü 24. Haftaya kadar gelişimi haftasıyla uyumlu gidiyordu. Birden atağa geçmişti. Liste günde 3-4 dilim tam buğday ekmeği öplen sebze veya et akşamda sebze veya et. Ara öğünlerde 1 meyve yanına süt veya yoğurt veya ceviz. Bu şekilde. Tatlı hamurişi yasak tabi. Unlu kremalı çorbalar yasak. Makarna pirinç pilavı yasak.

İnsan ister istemez endişe ediyor canım haklısın ama ters bir durum olsa doktorun mutlaka seni bilgilendirirdi diye düşünüyorum için rahat olsun bence

İnşallah canım bu cumartesi tekrar kontrolüm var detaylı sorucam yine. Bide kendi doktorum dışında başka bir prof’adaha gittim o da sıkıntı yok dedi. Eşim doktor o da problem yokdiyor ama ben tatmin olmuyorum nedense :))

benim bebek hep enine uzaniyor,13unde de bakalim hala o pozisyonda mi gorcez. su an hala oyle yani hissediyorum.yuzu arka tarafa donuk. abisinin dosyasini buldum,yarin karsilastircam bakalim olculer vs benzer mi :)

Benimde 4 gun onde gidiyordu baştan beri bir anda 10 gun oldu. Ben cok tatli yiyordum makarna da cok yiyordum. Hatta seker olcumunden önceki gece yas pasta yapmistim onu yemistim dayanamamistim. simdi de canim o.kadar cok tatli istiyor ki anlatamam. Bende ayni sekilde diyet yapmam zaten faydali bir sey sekerim olmasa bile en sagliklisi o yuzden dikkat edicem.artik. Allah saglikli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insallah.

Evde nasil ölçüm yaptın canm? Cihaz mi aldin doktor cihaz yazabiliyor mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…