- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.701
Bende elimden geldigince oyle yapmaya çalışıyorum.Bi bebeklerimize odaklanalım boşver en güzel zamanlardayız tadını çıkaralım değil mi
Masallah çok güzel hatıra olmuş hem sizin için hem de bebeginiz için:)Senin için bir resmimi attım :)
Cok güzelmiş olmus canm dış cekim. Masallah bebegin doguncada birlikte cekilirsiniz.Senin için bir resmimi attım :)
Bendede oluyor aşırı uyku ama ben gece bel ve bacak kramplarindan kesik kesik uyudugum için galiba diye düşünüyorum. Hormonalde olabilir son 3 aya girdik çünkü. Bende uykuda eger dönüyorsam uyanma mutlaka bendede oluyor. Göbekler büyüdü maalesef artık rahat kimildiyamiyoruz.Günaydınlar..
Kızlar benim aşırı uykum var ya, siz de aynı mısınız? Bir de geceleri dönerken uyanıyorum muhakkak. Lönk diye dönmeyi özlemiş hissdiyor.
Canim illa kanama olacak diye bir kural yok ki. Benim iki gebeligimde de plesanta asagida dediler ilk oğlumda 39 haftalıkken dogum yaptim sıkıntısız kanamasız simdiki gebelikte de rahime 3 cm uzakta imis kanama olabilir dedi ama benum hic kanamam yok ayrıca calisiyorum. Sezeryan olacaksın dedi zaten sıkıntı normal dogumda olur dedi. Senin plesanta rahime ne kadar uzaklıkta rahim agzini tamamen mi kapatmis?Amin inşallah hepimiz sağsağlim kucağımıza alırız
Geçmiş olsun sağlıkla alırsın kızını işallah kucağına. Strese girmemeye çalış güzel düşün. Ve bu saatten sonra ayaklarının altina yastık koy uzanarak dinlenerek gecir ki o süreyi elinden geldiğince uzat.Bebeğe kilo yapıcı muz,pekmez,kaşar peyniri,badem gibi seyler tüket gün aşırı.Umarim zamaninda gelir bebeginGünaydın kızlar bugün kontrolüm vardı çok şükür kızım iyi 29+6 da 1572 kg 41 cm olmuş ama plasenta önde dedi doktor heran kanama olabilirde olmayabilirde dedi kanama olursa bebeği almak durumunda kalabiliriz dedi bebek kaçıncı haftada doğarsa yaşar çok endişeliyim inşallah kanama olmaz yada plesanta previa olup kaçıncı haftalarda doğum oluyo bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
Canım maşallah bebişine :)) plesantana gelince illa kanama olacak diye düşünme sakın stres yapma Allah korusun eğer bu vakitlerde doğarsa yaşama şansı yüksek canım artık 24.haftadan sonra bebeklerin yaşama şansları daha da artıyor ama sen bunları aklına getirme canım inşallah sorunsuz zamanında kavuşacaksın sezaryen olursa da hiç üzülme önemli olan sağlıkla kavuşmanız bol bol istirahat et canımGünaydın kızlar bugün kontrolüm vardı çok şükür kızım iyi 29+6 da 1572 kg 41 cm olmuş ama plasenta önde dedi doktor heran kanama olabilirde olmayabilirde dedi kanama olursa bebeği almak durumunda kalabiliriz dedi bebek kaçıncı haftada doğarsa yaşar çok endişeliyim inşallah kanama olmaz yada plesanta previa olup kaçıncı haftalarda doğum oluyo bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
Canım bende o an hastanede olsun istiyorum şimdiden konuşuyorum oğlumla şöyle olacak böyle olacak diye kafasında en azından bir şeyler otursun birden şok olmasın çocuk diyebenimde aklım doğuma girerken kızımla aramda geçecek diyalogdailkinde güle oynaya girmiştim ama bu sefer bi duygusalım. çok korkuyorum. bu sefer arkamda bir çocuğu bırakıp gireceğim ameliyata. sağ salim 2 çocugumuda kucaklayıp evime dönerim inşallah. bu arada ilk doğumu olmayan anneler.diğer cocukların düzeni hakkında dogum sırasında ne yapacaksınız? kızımın okulundan arkadasının annesi çocuk gelişim uzmanı. onunla konustum dogumun olacagı gun hastanede sizinle olsun o heyecanı yaşasın. ama ertesi gün hayatı normal akışında devam etsin dedi. kreşe gidiyor bizim ki ananesinde kalır gece ertesi gün okula gider. ben acaba dogumdan sonra bi süre 1 hafta kadar evde bizimle kalsami diye düşündüm ama uzman düzeninin bozulmasının kötü olacağını söyledi. herşey akışında sakin bir şekilde devam etsin dedi. sonra düşündüğümde bende zaten sezeryan olacağım evde 2 cocukla baş etmem zor olabilir. okulunda daha mutlu olur. hem düzeni bozulmaz okuldan soğumaz.
Benim oğlum 3.sınıfa gidiyor O gün goturucem hastaneye ertesi gün çıkıcagımız için 2 gün yollamıcam sadece okula sonra gitmesi lazım konuştumda onunla tamam anne dedi 2 gün yeterlı olur bence sonra aynı duzene dönmesi lazımbenimde aklım doğuma girerken kızımla aramda geçecek diyalogdailkinde güle oynaya girmiştim ama bu sefer bi duygusalım. çok korkuyorum. bu sefer arkamda bir çocuğu bırakıp gireceğim ameliyata. sağ salim 2 çocugumuda kucaklayıp evime dönerim inşallah. bu arada ilk doğumu olmayan anneler.diğer cocukların düzeni hakkında dogum sırasında ne yapacaksınız? kızımın okulundan arkadasının annesi çocuk gelişim uzmanı. onunla konustum dogumun olacagı gun hastanede sizinle olsun o heyecanı yaşasın. ama ertesi gün hayatı normal akışında devam etsin dedi. kreşe gidiyor bizim ki ananesinde kalır gece ertesi gün okula gider. ben acaba dogumdan sonra bi süre 1 hafta kadar evde bizimle kalsami diye düşündüm ama uzman düzeninin bozulmasının kötü olacağını söyledi. herşey akışında sakin bir şekilde devam etsin dedi. sonra düşündüğümde bende zaten sezeryan olacağım evde 2 cocukla baş etmem zor olabilir. okulunda daha mutlu olur. hem düzeni bozulmaz okuldan soğumaz.
Günaydınlar..
Kızlar benim aşırı uykum var ya, siz de aynı mısınız? Bir de geceleri dönerken uyanıyorum muhakkak. Lönk diye dönmeyi özlemiş hissdiyor.
Herhangi bir ölçüden bahsetmedi bana sadece 1 ay önce gittiğimde uzaklaşmıştı bugün hala önde dedi bende çalışıyorum ilk başlarda lekelenmem olmuştu bir kaç kez çok şükür başka hiç olmadı olmazda inşallah bende sizin gibi 39 haftaları görürümCanim illa kanama olacak diye bir kural yok ki. Benim iki gebeligimde de plesanta asagida dediler ilk oğlumda 39 haftalıkken dogum yaptim sıkıntısız kanamasız simdiki gebelikte de rahime 3 cm uzakta imis kanama olabilir dedi ama benum hic kanamam yok ayrıca calisiyorum. Sezeryan olacaksın dedi zaten sıkıntı normal dogumda olur dedi. Senin plesanta rahime ne kadar uzaklıkta rahim agzini tamamen mi kapatmis?
Asagida olmasi ile rahim agzini kapatmasi cok farkli canm. Asagida rahmin yapisindan kaynakli oluyormus. 32.haftaya kadar cikma.ihtimali de var zaten rahim agzini kapatsaydi cok yoğun kanama yasardik. Ben 38 basi dogurcam Allah izin verirse 39 a kadar bekletmicek doktor. Hiç merak etme kafana da takma en kötü sezeryan olursun baska da sıkıntı olmaz insallah. Kanama olsa bile kanamayi ilacla durdurabiliyorlar doktor seni baya korkutmuslar hemen dogurursun diyip bazi doktorlar gercekten hep en kötü senaryolari söylüyor.Herhangi bir ölçüden bahsetmedi bana sadece 1 ay önce gittiğimde uzaklaşmıştı bugün hala önde dedi bende çalışıyorum ilk başlarda lekelenmem olmuştu bir kaç kez çok şükür başka hiç olmadı olmazda inşallah bende sizin gibi 39 haftaları görürüm
Canım cok geçmiş olsun eğer oradaki hastane yetersizse mutlaka memleketine ya akrabaların olduğu bi yere git erken doğum işlallah olmaz ve sağsağlim bebeğini kucağına alırsın canımMerhaba arkadaşlar ben bugün doktora gittim doktor çok korkuttu beni ben doğuda bi ilçedeyim eşimin görevinden dolayı hastane kısıtlı ve tek doktor var geçen haftalarda size bahsetmiştim sıvının geldiğini ve sonrada vajinamda bi şişlik oldu doktor kontrol ederken bugün ultrasonda bebeğin sıvısının azaldığını gördü alttanda muayene edince erken doğum başlayabilieceğini ve doğum için erken haftada olduğumdan dolayı hastanenin yeterli olmadığını ve başka ile sevk edeceğini söyledi bana o gelen sıvının amniyo sıvı olup almadığına baktı iki kere test yaptı ama o sıvı anmiyon sıvısı değilmiş vajina ve idrarda enfeksiyon çıktı 750 mg antibiyotik verdi fitil verdi cuma gel dedi tekrar ama bebeğin sıvısının azalmasına birşeyler geveledi ağzında kafam çok karışık sürekli tuvalete gidip geliyorum sık tuvalete gitmek erken doğum başlangıcıda olabilirmiş bana çok çok dua edin kızlar rabbim kimseyi bunu yaşatmasın inşaallah sizlerle paylaşmak istedim bulunduğum yerde tekim ailemden hiç kimse yok çok tedirginim cuma günü doktorla konuşucam eğer erken doğum riski varsa memleketime bile gitmeyi düşünüyorum
Kızlar bu kıramplar ve kasılmalar için magnezyum kullandığınız halde yaşıyorsunuz ya bende bir ada öyleydim. Geceleri çığlıkla uyanıyordum bıçak saplanıyordu sanki. O dönem magvital kullanıyodum. Magnorm ve magvital aynı. Sonra geçmeyince kıramplar doktor magnezyum diasporal önerdi hamdolsun ondan sonra 1 kere bile olmadı. Çok pahalı maalesef 70 tl ve 20 gün gidiyor ama çok etkili öneriririm sizlerede.
Günaydınlar..
Günaydın kızlar bugün kontrolüm vardı çok şükür kızım iyi 29+6 da 1572 kg 41 cm olmuş ama plasenta önde dedi doktor heran kanama olabilirde olmayabilirde dedi kanama olursa bebeği almak durumunda kalabiliriz dedi bebek kaçıncı haftada doğarsa yaşar çok endişeliyim inşallah kanama olmaz yada plesanta previa olup kaçıncı haftalarda doğum oluyo bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
geceleri dönmek 3 harekette. önce döndüğüm taraftan kalkıyorum sonra düz oturuyorum sonra yatacağım tarafa yatıyorumşimdiye kadar çok enerjik ve iyi gidiyordum ama son 10 gündür bitiklerdeyim. akşma kdr esniyorum işyerinde.
benimde aklım doğuma girerken kızımla aramda geçecek diyalogdailkinde güle oynaya girmiştim ama bu sefer bi duygusalım. çok korkuyorum. bu sefer arkamda bir çocuğu bırakıp gireceğim ameliyata. sağ salim 2 çocugumuda kucaklayıp evime dönerim inşallah. bu arada ilk doğumu olmayan anneler.diğer cocukların düzeni hakkında dogum sırasında ne yapacaksınız? kızımın okulundan arkadasının annesi çocuk gelişim uzmanı. onunla konustum dogumun olacagı gun hastanede sizinle olsun o heyecanı yaşasın. ama ertesi gün hayatı normal akışında devam etsin dedi. kreşe gidiyor bizim ki ananesinde kalır gece ertesi gün okula gider. ben acaba dogumdan sonra bi süre 1 hafta kadar evde bizimle kalsami diye düşündüm ama uzman düzeninin bozulmasının kötü olacağını söyledi. herşey akışında sakin bir şekilde devam etsin dedi. sonra düşündüğümde bende zaten sezeryan olacağım evde 2 cocukla baş etmem zor olabilir. okulunda daha mutlu olur. hem düzeni bozulmaz okuldan soğumaz.
Kizlar dün gece hic uyuyamadim ayak agrisindan donup donup durdum uyuyamayinca da kafa da hep kurdum tabi kafada kurdukca da iyice uykum kacti sabah 5 di anca uyudugumda. Daha 29 haftalikken böyle isem doguma birkac hafta kala nasil olacagim diye dusunmeye basladim.
Oy kiyamam ya annesini de düşünürmüs.bende okulda bugun sinir küpü dolaştım valla uykusuzluk bende sinir yapıyor. Uykum geldigi an uyucam artik gunduz eve gelince çünkü gece uyku yok anladım. Bugun doktora gidecem sorucam doktora ne önerir. Zaten bebek.olunca uyuyamicaz bari bu 2 ay uyusaydik.Canım ben de Osteozinc kullanıyorum. Kutusu 50 lira, şu an ayda 2 kutu gidiyor çünkü doktorum günde 2'ye çıkardı kramplarımı kesmediği için. Fiyatından ziyade içindekilerin miktarı önemli. Ne var ve kaç gram yazar mısın boş bir anında? Fotoğraf da çekebilirsin içindekiler tablosunu. Karşılaştırayım kullandığımla da seninki daha iyiyse onu alayım.
Lönk diye dönme diye bir şey yok malesef.Her dönüşte uyanıyorum. Karnımı ve bacak aramdaki yastığı tutarak dönüyorum. İki elim de dolu olunca yorgan altında balina tepişiyor gibi oluyor
Uyku diye bir şey kalmadı anlayacağın.
Maşallah canım kuzuna. Bu saatten sonra ne zaman doğsa, küvöze girme ihtimali yüksek de olsa, yaşar merak etme. Erken doğum olmaz belki de, kendini güzele koşulla, güzel olsun
Bu halsizliğin bir haftası var anladığım kadarıyla. Son 2 haftadır ben de fiziksel olarak çok yorgun hissediyorum kendimi. Öncesinde enerjim bitmezdi ama şu an yerimden kalkacak gücüm yok sanki. İşe gitmek iyice eziyet olmaya başladı. 6 haftam kaldı ama ben de bittim
Bu konuda herkes kendi düzenine göre davranır bence. Benim kızımın kreşte 3. Yılı, 5 yaşında. Ben çalıştığım için erken başladı ve çocuk bıktı. Ben doğum iznine ayrılınca almayı düşünüyorum kreşten. Kızım geniz eti ve kulak tüpü ameliyatı olmuştu 3 yaşındayken, o zamandan beri otit olmasın diye mahvoluyoruz çünkü tekrar ameliyat olmasını istemiyoruz. Hem o hastalanmasın, hem de kreşten getirdiği mikroplar yeni doğan çocuğu hasta etmesin diye (ilk 6 ay bağışıklığı çok zayıf biliyorsunuz yeni doğan çocukların), kreşten alma kararı aldım. Büyük hastalanınca evde kalacak, doğal olarak kardeş de hastalanacak, sonra iki hasta çocukla ben kafayı yicem.iki hasta çocuktansa iki sağlıklı çocuğa bakarım evde daha iyi. 1000 lira cebe zararı da cabası. Ben doğum iznine, kızım kreşten alınmaya gün sayıyor yani
Evde kardeşi ile birlikte olursa kabullenmesi daha kolay olur diye de düşündüm. Okul değil sonuçta, ders kaçırmıyor. Seneye anaokulu sonra da ilkokul derken zaten çıkacak çocuk evden. Bir süre evde kalsa bir şey olmaz. Yani bizim karar vermemizi sağlayan faktörler bunlar. Ama her hayat farklı, her ailenin düzeni de farklı.
Bacak ve kalça kemiği ağrıları bazen benim de uykuma sebep oluyor.
Üstüne yatsan ağrıyor, öbür tarafa dönsen gerilip ağrıyor. Amuda kalkasım geliyor bazen sinirden
Bugün sabaha karşı uyandım, uyku tutmadı bir daha. Sonra kızım tuvalete kalktı, uyku tulumunu çıkarmış, oturup tuvaletini yapmış, poposunu yıkadım 'anne sen git yat ben hallederim gerisini' dedi, bir güleceğim geldi
Sonrasında odasında takır tukur gürültü yapmasaydı da uyusaydım iyiydi.
Canım ben de Osteozinc kullanıyorum. Kutusu 50 lira, şu an ayda 2 kutu gidiyor çünkü doktorum günde 2'ye çıkardı kramplarımı kesmediği için. Fiyatından ziyade içindekilerin miktarı önemli. Ne var ve kaç gram yazar mısın boş bir anında? Fotoğraf da çekebilirsin içindekiler tablosunu. Karşılaştırayım kullandığımla da seninki daha iyiyse onu alayım.
Lönk diye dönme diye bir şey yok malesef.Her dönüşte uyanıyorum. Karnımı ve bacak aramdaki yastığı tutarak dönüyorum. İki elim de dolu olunca yorgan altında balina tepişiyor gibi oluyor
Uyku diye bir şey kalmadı anlayacağın.
Maşallah canım kuzuna. Bu saatten sonra ne zaman doğsa, küvöze girme ihtimali yüksek de olsa, yaşar merak etme. Erken doğum olmaz belki de, kendini güzele koşulla, güzel olsun
Bu halsizliğin bir haftası var anladığım kadarıyla. Son 2 haftadır ben de fiziksel olarak çok yorgun hissediyorum kendimi. Öncesinde enerjim bitmezdi ama şu an yerimden kalkacak gücüm yok sanki. İşe gitmek iyice eziyet olmaya başladı. 6 haftam kaldı ama ben de bittim
Bu konuda herkes kendi düzenine göre davranır bence. Benim kızımın kreşte 3. Yılı, 5 yaşında. Ben çalıştığım için erken başladı ve çocuk bıktı. Ben doğum iznine ayrılınca almayı düşünüyorum kreşten. Kızım geniz eti ve kulak tüpü ameliyatı olmuştu 3 yaşındayken, o zamandan beri otit olmasın diye mahvoluyoruz çünkü tekrar ameliyat olmasını istemiyoruz. Hem o hastalanmasın, hem de kreşten getirdiği mikroplar yeni doğan çocuğu hasta etmesin diye (ilk 6 ay bağışıklığı çok zayıf biliyorsunuz yeni doğan çocukların), kreşten alma kararı aldım. Büyük hastalanınca evde kalacak, doğal olarak kardeş de hastalanacak, sonra iki hasta çocukla ben kafayı yicem.iki hasta çocuktansa iki sağlıklı çocuğa bakarım evde daha iyi. 1000 lira cebe zararı da cabası. Ben doğum iznine, kızım kreşten alınmaya gün sayıyor yani
Evde kardeşi ile birlikte olursa kabullenmesi daha kolay olur diye de düşündüm. Okul değil sonuçta, ders kaçırmıyor. Seneye anaokulu sonra da ilkokul derken zaten çıkacak çocuk evden. Bir süre evde kalsa bir şey olmaz. Yani bizim karar vermemizi sağlayan faktörler bunlar. Ama her hayat farklı, her ailenin düzeni de farklı.
Bacak ve kalça kemiği ağrıları bazen benim de uykuma sebep oluyor.
Üstüne yatsan ağrıyor, öbür tarafa dönsen gerilip ağrıyor. Amuda kalkasım geliyor bazen sinirden
Bugün sabaha karşı uyandım, uyku tutmadı bir daha. Sonra kızım tuvalete kalktı, uyku tulumunu çıkarmış, oturup tuvaletini yapmış, poposunu yıkadım 'anne sen git yat ben hallederim gerisini' dedi, bir güleceğim geldi
Sonrasında odasında takır tukur gürültü yapmasaydı da uyusaydım iyiydi.
Oy kiyamam ya annesini de düşünürmüs.bende okulda bugun sinir küpü dolaştım valla uykusuzluk bende sinir yapıyor. Uykum geldigi an uyucam artik gunduz eve gelince çünkü gece uyku yok anladım. Bugun doktora gidecem sorucam doktora ne önerir. Zaten bebek.olunca uyuyamicaz bari bu 2 ay uyusaydik.
Hic sorma simdiki cocuklar o kadar şımarık ve hicbir seyden mutlu olmayan hep fazlasini isteyen bir nesil olarak büyüyor ki bunlarin yaninda ailelerinin benim.cocugum en mukemmel havasi da buna katki sagliyor. Benimde 6 haftam kaldi karneyi verip izne cikicam. Heyet raporu alicak misin dogum iznin bitince?Bende ayni sekilde yemek yapiyorum oglum ve esim geleseye kadar anca sonra yemekten sonra tatli bir uyku geliyor bazen dayanamiyorum yarim saat kestiriyorum. Ama 6 hafta nasil gecicek bilmiyorum ama ne kadar gec cikarsam heyet raporu almama gerek kalmiyor dayanmaya calisiyorum sirf dogum sonrasi icin. Allah yardimcimiz olsun hasta olmadan atlatalim ins bu sureci.Okuldaki sinir beni tüketti zaten. Çocuklar öyle merhametsiz olmuş ki, öğretmen hamileymiş, sinirleniyormuş, üzülüyormuş, umurlarında değil. Ben umurlarında değilim ona eyvallah da asıl kendi hayatları umurlarında değil. Saçma sapan bir şeye dönüştü okullar, dersler. 42 günüm kaldı izne, resmen gün sayıyorum yani.
Uykuya gelince, eve gelişim öğlen 2. Sabahtan yataklar dağınık çıkıyoruz evden. Önce etrafı toplıyorum üstümü değiştirip. Sonra öğle yemeğimi yiyorum. Saat 3 oluyor. Kızım 5'te kreşten geliyor. Eğer o aralığı uyuyarak geçirirsem kızım geldiğinde akşam yemeği yapmam gerekiyor, bu sefer de çocukla hiçbir şey yapamıyorum o cızırdıyor. O nedenle kızım gelene kadar bir şeyler halledeyim de o geldikten sonra fazla işim kalmasın diye uğraşıyorum. Ama sabah 6.15'te kalkıyorum, bazen dayanamıyorum yatıyorum 1 saat kadar. Günüme göre değişiyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?