- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.741
Sağol canım sanada geçmiş olsun inşaallah şu enfeksiyon ne kadar sıkıntılı birşeymiş sanki hamilelikte dah çok tetikliyor bende antibiyotik ve fitil kullanıyorum bol bol su içiyorum cumaya kadarda yatıcam inşaallah bebeğimin sıvısı normale dönmüştür rabbim hepimize şifa versin inşaallah havuç suyunuda deniycem ...
benimde aklım doğuma girerken kızımla aramda geçecek diyalogdailkinde güle oynaya girmiştim ama bu sefer bi duygusalım. çok korkuyorum. bu sefer arkamda bir çocuğu bırakıp gireceğim ameliyata. sağ salim 2 çocugumuda kucaklayıp evime dönerim inşallah. bu arada ilk doğumu olmayan anneler.diğer cocukların düzeni hakkında dogum sırasında ne yapacaksınız? kızımın okulundan arkadasının annesi çocuk gelişim uzmanı. onunla konustum dogumun olacagı gun hastanede sizinle olsun o heyecanı yaşasın. ama ertesi gün hayatı normal akışında devam etsin dedi. kreşe gidiyor bizim ki ananesinde kalır gece ertesi gün okula gider. ben acaba dogumdan sonra bi süre 1 hafta kadar evde bizimle kalsami diye düşündüm ama uzman düzeninin bozulmasının kötü olacağını söyledi. herşey akışında sakin bir şekilde devam etsin dedi. sonra düşündüğümde bende zaten sezeryan olacağım evde 2 cocukla baş etmem zor olabilir. okulunda daha mutlu olur. hem düzeni bozulmaz okuldan soğumaz.
her yasta kaybettik insanlığı fiziksel yorgunluğun yanısıra pskolojik baskı olunca iyice yıpranıyoruz bizler çocuklarımıza öğretelim ki çoğalsın merhametli vicdanlı insan sayisi yoksa yasanmicak bi hale geliyor toplum
Şase canım toz şeklinde. Yani her bir toz şasenin içinde bulunan etken maddeler bunlarmış.
Kızlar sizin doktorlar da 2 haftada bir mi çağırıyor? Bana çok erken geldi gitmek istemiyorum ama eşim gidelim diyor ctesi günü
Kizlar doktordan simdi ciktim 1600 gram olmus bebek normalde 29 +2 olmam gerekirken 31 ve 32 haftalik cikti ölçümler seker cihazı aldim kendime 80 liraya evde kontrol edicem doktor 150 den sonrasi risk senin 148 ama.sen gene de olcum yap dedi. Ve en cok üzüldüğüm nokta su oldu 32 haftalikken izne cikmam gerektigini söyledi yani gene konuscam bari 2 hafta daha calisayim. Eski sezeryan yerim cok ince imis o yüzden yırtılmamasi gerekiyormus.evde dinlenmem gerekirmiş. Cok temkinli doktor 37.5 haftada da aliriz 38 e birakmam.dedi sancim acilmam olmamasi gerekirmis. Dogum.icin de 6bin son fiyat. Oda susleme falan hicbir sey de yok 6bin icinde. 32 den sonrada alttan.muayene edip plesantayi net soylucekmis suan icin plesanta rahim.agzini kapatmiyor ama.alt segmentte dedi. Benden haberler bunlar. Oglusumun yüzünü cok net gordum.sanki bana benziyor
Bunları siparis ettim kizlar
Evet canm doktorda ayni seyi soyledi iri bebek dedi biz de ailecek ufak tefek insanlariz ama. Tum olcumler 31 haftalik kafasi 32 haftalik. Sabah kahvaltıdan 2 saat ölç dedi sekerini. Glukoz yuklenmesine gerek yok dedi. Sagol cnm insallah 3.bebegi istiyorum diyince dikise önem verdi doktor ondan cok tedbirli davraniyor. Bakalim insallah saglikla kucagimiza alalim bebeklerimizi
İnşallah canım, amacımız önce elimizdeki öğrencileri sonra çocuklarımızı, değerlerimizi hatırlayan insanlar olarak yetiştirmek.
Tamam canım teşekkür ederim. Ben suda eritilen ilaçları içemiyorum, kusacak gibi oluyorum. Haptan devam edeyim ben :)
Benim doktor grubun en rahatı sanırım. En son 4 haftanın üstüne gittik, şimdi de 5 hafta sonra çağırdı. 5 Ocak'ta gitcez. 35+3 olacağız gittiğimizde.
Ne güzel canım, bu sefer bizim zilli bize göstermedi yüzünü:)
Eski sezaryen yeri olayı sıkıntılı, o konuda tedbirli olması iyi olmuş.
Bu arada bu doktorların ultrason cihazı ölçüm aralıkları birbirinden çok farklı heralde. Bana 30+3'te 1720 gr için tam haftası ile uyumlu dedi, 43 cm için sadece boyu 1 hafta önde dedi. Sana 1600 için 31-32 nasıl dedi anlamadım. Bence kilosu gayet yerinde. Şekerinde dolayı iri olur diye mi korkuyorsun ?
Güle güle kullan canım, çok ciciler :)
Canm simdi tokluk sekerimi olctum 119 cikti. Esim de kendinkini ölçtü onun 149 cikti. Seninde cihazin vardi dimi senin kac cikiyor ölçümlerde.Günde bir kere mi ölçeceksin ne güzel. Bende yarın endokrine gidicem bakalım ne dicek. Aynen banada doktor öyle dedi bebeğin her yeri önde gidiyo şekerin normal sınırlardaysa bebek iri demektir dedi. Sağlıklı olsunlarda .
Doktorun çok temkinli maşallah . Ne diyorsa yap izin konusunda da kendinide çok yorma kuzum. Devlet memurusun sonuçta bir şekilde izin rapor ayarlanır.
Aynen cnm şekerden dolayi diye korkuyorum yoksa ilerde olmasi benim icin daha iyi erken dogacak çünkü. Bende doktor olcumlerine cok takilmiyorum aslinda.Izin konusunda da aslinda calisabilirim biraz daha isim cok rahat dedim doktora lutfen biraz daha calisayim dedim.meslegin ne dedi ogretmenim dedim dik dik baktiİnşallah canım, amacımız önce elimizdeki öğrencileri sonra çocuklarımızı, değerlerimizi hatırlayan insanlar olarak yetiştirmek.
Tamam canım teşekkür ederim. Ben suda eritilen ilaçları içemiyorum, kusacak gibi oluyorum. Haptan devam edeyim ben :)
Benim doktor grubun en rahatı sanırım. En son 4 haftanın üstüne gittik, şimdi de 5 hafta sonra çağırdı. 5 Ocak'ta gitcez. 35+3 olacağız gittiğimizde.
Ne güzel canım, bu sefer bizim zilli bize göstermedi yüzünü:)
Eski sezaryen yeri olayı sıkıntılı, o konuda tedbirli olması iyi olmuş.
Bu arada bu doktorların ultrason cihazı ölçüm aralıkları birbirinden çok farklı heralde. Bana 30+3'te 1720 gr için tam haftası ile uyumlu dedi, 43 cm için sadece boyu 1 hafta önde dedi. Sana 1600 için 31-32 nasıl dedi anlamadım. Bence kilosu gayet yerinde. Şekerinde dolayı iri olur diye mi korkuyorsun ?
Güle güle kullan canım, çok ciciler :)
Hmm doğrudur hayatım. Tansiyon problemin yoksa günde bir tanede sade soda iç o da iyi gelir .
Canm simdi tokluk sekerimi olctum 119 cikti. Esim de kendinkini ölçtü onun 149 cikti. Seninde cihazin vardi dimi senin kac cikiyor ölçümlerde.
Aynen cnm şekerden dolayi diye korkuyorum yoksa ilerde olmasi benim icin daha iyi erken dogacak çünkü. Bende doktor olcumlerine cok takilmiyorum aslinda.Izin konusunda da aslinda calisabilirim biraz daha isim cok rahat dedim doktora lutfen biraz daha calisayim dedim.meslegin ne dedi ogretmenim dedim dik dik baktihayirlisi olsun artik sonrasini sonra dusunurum bes bes artik donemi kapatmaya caliscam. Her hafta gidip rapor almak zor olucak bebekle aman tek derdim bu olsun saglik olsunda
Benim riskli gebelik ya cnm plesanta asagida sezeryan dikisimde incelme var ondan acilmamin sancimin olmamasi gerekmis ondan yorulma evde dur yakin takip edicez dedi biraz fazla abartiyor doktor gecen gittigim.doktor sonuna kadar calis bir sıkıntı yok sende diyorduTansiyonum 9/6-9/5 falan. Ben normalde de çok içerim maden suyu zaten. Hamilelikte ekstra bir yük değil yani bana.
Tokluk 119 gayet iyi bence.
Bebek iri diye erken doğmaz ki kız:) onlar geleceği zamanı biliyor, sadece biz bilmiyoruz tahminde bulunuyoruz. Sen zaten sezaryene mecbursan çok da sıkıntı değil 4-5 Allah ne verdiyse alsın bebiş, 2 aylık gibi doğar artık:))
Doktor neden erken ayrılman konusunda ısrar ediyor?
Benim riskli gebelik ya cnm plesanta asagida sezeryan dikisimde incelme var ondan acilmamin sancimin olmamasi gerekmis ondan yorulma evde dur yakin takip edicez dedi biraz fazla abartiyor doktor gecen gittigim.doktor sonuna kadar calis bir sıkıntı yok sende diyordu
Ayy canim ne güzel haberler le gelmişsin masallah kilosu da öndeymiş 37 buçukda 3000 i geçer saglikla gelsin insallahKizlar doktordan simdi ciktim 1600 gram olmus bebek normalde 29 +2 olmam gerekirken 31 ve 32 haftalik cikti ölçümler seker cihazı aldim kendime 80 liraya evde kontrol edicem doktor 150 den sonrasi risk senin 148 ama.sen gene de olcum yap dedi. Ve en cok üzüldüğüm nokta su oldu 32 haftalikken izne cikmam gerektigini söyledi yani gene konuscam bari 2 hafta daha calisayim. Eski sezeryan yerim cok ince imis o yüzden yırtılmamasi gerekiyormus.evde dinlenmem gerekirmiş. Cok temkinli doktor 37.5 haftada da aliriz 38 e birakmam.dedi sancim acilmam olmamasi gerekirmis. Dogum.icin de 6bin son fiyat. Oda susleme falan hicbir sey de yok 6bin icinde. 32 den sonrada alttan.muayene edip plesantayi net soylucekmis suan icin plesanta rahim.agzini kapatmiyor ama.alt segmentte dedi. Benden haberler bunlar. Oglusumun yüzünü cok net gordum.sanki bana benziyor
Canm simdi tokluk sekerimi olctum 119 cikti. Esim de kendinkini ölçtü onun 149 cikti. Seninde cihazin vardi dimi senin kac cikiyor ölçümlerde.
bende ölçtüm 130 çıktı benimde yemekten 1 saat sonraCanm simdi tokluk sekerimi olctum 119 cikti. Esim de kendinkini ölçtü onun 149 cikti. Seninde cihazin vardi dimi senin kac cikiyor ölçümlerde.
Aynen bende oyle dusunuyorum en azindan 34 de ciksam 2 hafta 2 haftadir.Bence 32'de çalışabilir raporunu al, kendini kötü hissettiğin anda o raporu bozup izne çıkabilirsin. Belki de ihtiyacın olmayacak. Bence 32 çok erken, yazık o zamana. Doğumdan sonra çok lazım olacak o günler.
bende ölçtüm 130 çıktı benimde yemekten 1 saat sonra
Sagol cnm insallah hepimiz sag salim.kavusalim yavrularimizaAyy canim ne güzel haberler le gelmişsin masallah kilosu da öndeymiş 37 buçukda 3000 i geçer saglikla gelsin insallah
Benimde aksine hep suda sürekli tuvallete olduğum için kaHamilelikte enfeksiyon çok inatçı oluyor maalesef geçmek bilmiyoriç çamaşırlarını ütüleyip her gün değiştir. Birde çok suyla temas ettirme vajinanı biz su temizliyo sanıyoruz ama daha çok bakteri üretiyor. Ben bi ara sirkeli suyla yıkadım doktorum çok kızdı bütğn yararlı bakterileri öldürüp zararlılara zemin hazırlamışsın dedi.
Evt canım malesef herşeye dikkat ediyorum ama su teması zor heralde sürekli tuvalette olduğum için suyla temas etmemem imkansız bakalım inşaallah cuma temiz çıkar tahlillerHamilelikte enfeksiyon çok inatçı oluyor maalesef geçmek bilmiyoriç çamaşırlarını ütüleyip her gün değiştir. Birde çok suyla temas ettirme vajinanı biz su temizliyo sanıyoruz ama daha çok bakteri üretiyor. Ben bi ara sirkeli suyla yıkadım doktorum çok kızdı bütğn yararlı bakterileri öldürüp zararlılara zemin hazırlamışsın dedi.
Evet canım o donemde 2 doktor degistirdigim için birinde 140 sinir birinde 160 çıkmıştı birinde sekerli su yapip ictim diğerinde bir porsiyon baklava. Ama o gunden beri dikkat ediyorum bildiğin seker oranı yüksek meyveleri bile ya yemeyi biraktim ya da haftada 1e düşürdüm. Ara arada aklima geldikce olcuyorum cok şükür genelde 140 alti çıkıyor. Gecen 1-kac kez 150lerde çıktı suan iyi gibi doguma kadar dikkat edicem bendeNormal canım 140ın altında çok şükür. Sende de şeker çıkmış mıydı yüklemede ?
Sağol canım havuç suyu gaz yaparmı acaba benim gaz problemimde vardaGeçmiş olsun canım.havuç suyu hafta da bir su bardağı iç.her gün değil.bende veçen hamileliğimde hafta da bir kullanmıştım.
Sağol canım evt yetersiz malesef inşaallah öyle olur bol bol dua ediyorum hepimiz zamanında sağlıkla kucağımıza alırızCanım cok geçmiş olsun eğer oradaki hastane yetersizse mutlaka memleketine ya akrabaların olduğu bi yere git erken doğum işlallah olmaz ve sağsağlim bebeğini kucağına alırsın canım
Canim daha onceki gebeligimde forumda konusulmustu ve uygulayanlarda ise yaramisti, armut amniyon sivisini artiriyormus, duzenli armut tuket. Havucu da fazla tuketme, gebelikte fazla A vitamini almak zararli.
Artmutuda deniyeyim canım daha önce bu durumu yaşayıpta atlatanlar varmıydı peki şuan o kadar psikolojim bozuk ki cuma gününü zor bekliyorum başka şansım olmadığı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?