- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.721
Canım ; Her bir ampulde: Magnezyum sülfat.7H2O 1.5 g, İnjeksiyonluk su k.m 10 ml Her bir ampulde 12.17 mEq MgSO4.7H2O vardır.
Hic sorma simdiki cocuklar o kadar şımarık ve hicbir seyden mutlu olmayan hep fazlasini isteyen bir nesil olarak büyüyor ki bunlarin yaninda ailelerinin benim.cocugum en mukemmel havasi da buna katki sagliyor. Benimde 6 haftam kaldi karneyi verip izne cikicam. Heyet raporu alicak misin dogum iznin bitince?Bende ayni sekilde yemek yapiyorum oglum ve esim geleseye kadar anca sonra yemekten sonra tatli bir uyku geliyor bazen dayanamiyorum yarim saat kestiriyorum. Ama 6 hafta nasil gecicek bilmiyorum ama ne kadar gec cikarsam heyet raporu almama gerek kalmiyor dayanmaya calisiyorum sirf dogum sonrasi icin. Allah yardimcimiz olsun hasta olmadan atlatalim ins bu sureci.
Canım ampul derken neyi kastettin? Hap değil mi bu?
Benim iste 14 subat normalde beklenen tarih ama 4 subat dogum olucak karne gunu izne cikmicam ben somestr tatilinin son haftasi cikiyorum mayis 20 isbasi oluyor zaten ramazan bayrami var 1 hafta 3 tane 5lik rapor alirsam tam oluyor. Heyet raporunu da eylulde seminerden sonra dusunuyorum tabi doktorum verirse sen doktorunla konuştun mu veriyormus mu heyet raporu?
Benim doğum izni 6 Mayıs'ta bitiyor. Heyetsiz seneyi bitiremiyorum. Senin beklenen doğum ne zaman? Senin de mi 6 hafta var? Benim yarın tam 6 hafta kalıyor. Karneden 2 gün önce ayrılcam sonra gidip karneyi vercem:)
toplum olarak baya değiştik koca koca insanlar annem babam yaşında o kadar acımasız davranıyor ki işyerinde ustu kapalı hakaret etmeler bagirmalar sırf izinleri doğum sonrası kullanayim diye zorluyorum kendimi ama sinirlerim dayanmıyor artikOkuldaki sinir beni tüketti zaten. Çocuklar öyle merhametsiz olmuş ki, öğretmen hamileymiş, sinirleniyormuş, üzülüyormuş, umurlarında değil. Ben umurlarında değilim ona eyvallah da asıl kendi hayatları umurlarında değil. Saçma sapan bir şeye dönüştü okullar, dersler. 42 günüm kaldı izne, resmen gün sayıyorum yani.
Uykuya gelince, eve gelişim öğlen 2. Sabahtan yataklar dağınık çıkıyoruz evden. Önce etrafı toplıyorum üstümü değiştirip. Sonra öğle yemeğimi yiyorum. Saat 3 oluyor. Kızım 5'te kreşten geliyor. Eğer o aralığı uyuyarak geçirirsem kızım geldiğinde akşam yemeği yapmam gerekiyor, bu sefer de çocukla hiçbir şey yapamıyorum o cızırdıyor. O nedenle kızım gelene kadar bir şeyler halledeyim de o geldikten sonra fazla işim kalmasın diye uğraşıyorum. Ama sabah 6.15'te kalkıyorum, bazen dayanamıyorum yatıyorum 1 saat kadar. Günüme göre değişiyor yani.
toplum olarak baya değiştik koca koca insanlar annem babam yaşında o kadar acımasız davranıyor ki işyerinde ustu kapalı hakaret etmeler bagirmalar sırf izinleri doğum sonrası kullanayim diye zorluyorum kendimi ama sinirlerim dayanmıyor artik
her yasta kaybettik insanlığı fiziksel yorgunluğun yanısıra pskolojik baskı olunca iyice yıpranıyoruz bizler çocuklarımıza öğretelim ki çoğalsın merhametli vicdanlı insan sayisi yoksa yasanmicak bi hale geliyor toplumU Umutherzaman seninki daha iyiymiş:)
Ben de eksik eklemişim, 12 hafta eklemişim doğum iznini, 6 Mayıs değil 12 Mayıs'ta bitiyor doğum iznim. Kalanını da halledicez bir şekilde.
Benim doktor muayenehane doktoru malesef heyet veremez. Onu kendimiz çözcez.
Ah arkadaşım ah, senin yine kendinden büyüğün eziyet ediyormuş, hoş o da kötü aklı başında insan hamileye nasıl davranıyor diye can sıkar ama biz iyice çocuğumuz yaşında canlılardan eziyet görüyoruz
Canım ampul derken neyi kastettin? Hap değil mi bu?
Benim doğum izni 6 Mayıs'ta bitiyor. Heyetsiz seneyi bitiremiyorum. Senin beklenen doğum ne zaman? Senin de mi 6 hafta var? Benim yarın tam 6 hafta kalıyor. Karneden 2 gün önce ayrılcam sonra gidip karneyi vercem:)
Evet canım çok keyifli anlar yaşadıkMasallah çok güzel hatıra olmuş hem sizin için hem de bebeginiz için:)
Amin Rabbim hepimize o günleri göstersinCok güzelmiş olmus canm dış cekim. Masallah bebegin doguncada birlikte cekilirsiniz.
Maşallah oluşuna canım:) dikkat et canım şeker onemli bu aralar ölçemiyorum bende simdi ölçeyim hatirlatmisken. Sağlıkla dogurda canım varsın erken çık izne. Eltim okullarin açılmasına 1 hafta kala doğum yaptı. 2. Döneme kadar rapor alıyor sürekli 20 güne bir. Sende hiç sıkma canını rapor alırsın 2. Dönem hazirana kadar bebeginle bol bol vakit getirirsinKizlar doktordan simdi ciktim 1600 gram olmus bebek normalde 29 +2 olmam gerekirken 31 ve 32 haftalik cikti ölçümler seker cihazı aldim kendime 80 liraya evde kontrol edicem doktor 150 den sonrasi risk senin 148 ama.sen gene de olcum yap dedi. Ve en cok üzüldüğüm nokta su oldu 32 haftalikken izne cikmam gerektigini söyledi yani gene konuscam bari 2 hafta daha calisayim. Eski sezeryan yerim cok ince imis o yüzden yırtılmamasi gerekiyormus.evde dinlenmem gerekirmiş. Cok temkinli doktor 37.5 haftada da aliriz 38 e birakmam.dedi sancim acilmam olmamasi gerekirmis. Dogum.icin de 6bin son fiyat. Oda susleme falan hicbir sey de yok 6bin icinde. 32 den sonrada alttan.muayene edip plesantayi net soylucekmis suan icin plesanta rahim.agzini kapatmiyor ama.alt segmentte dedi. Benden haberler bunlar. Oglusumun yüzünü cok net gordum.sanki bana benziyor
Kizlar doktordan simdi ciktim 1600 gram olmus bebek normalde 29 +2 olmam gerekirken 31 ve 32 haftalik cikti ölçümler seker cihazı aldim kendime 80 liraya evde kontrol edicem doktor 150 den sonrasi risk senin 148 ama.sen gene de olcum yap dedi. Ve en cok üzüldüğüm nokta su oldu 32 haftalikken izne cikmam gerektigini söyledi yani gene konuscam bari 2 hafta daha calisayim. Eski sezeryan yerim cok ince imis o yüzden yırtılmamasi gerekiyormus.evde dinlenmem gerekirmiş. Cok temkinli doktor 37.5 haftada da aliriz 38 e birakmam.dedi sancim acilmam olmamasi gerekirmis. Dogum.icin de 6bin son fiyat. Oda susleme falan hicbir sey de yok 6bin icinde. 32 den sonrada alttan.muayene edip plesantayi net soylucekmis suan icin plesanta rahim.agzini kapatmiyor ama.alt segmentte dedi. Benden haberler bunlar. Oglusumun yüzünü cok net gordum.sanki bana benziyor
Bana bişey demedi canım yarın 2hafta oluyoruz ben gitmicem ama haftaya gidicem 30dan sonra benim doktorum da 15günde bir çağırıyor sanırım bence normal yaniKızlar sizin doktorlar da 2 haftada bir mi çağırıyor? Bana çok erken geldi gitmek istemiyorum ama eşim gidelim diyor ctesi günü
Nerden alıyor canm raporu eltin doktor 10.arti 10 yazabilirim.anca dedi heyet yazamam.dedi. hazirana.kadar zaten bebegimle olmak istiyorum rapor stresini yasamak istemiyorum. Birde 37 de alicam dedi ya bebegi bebegim kuvezde kalir korkusu da var. Seker olcucem bakıcam bakalim yeni oyuncagim gibi olucak 2 gune bir bakarim artik sekerime. Sag salim kucagimiza alalim insallah canm bu gidisle ben ocak annesi olucamKızlar size birşey sorucam baca
Maşallah oluşuna canım:) dikkat et canım şeker onemli bu aralar ölçemiyorum bende simdi ölçeyim hatirlatmisken. Sağlıkla dogurda canım varsın erken çık izne. Eltim okullarin açılmasına 1 hafta kala doğum yaptı. 2. Döneme kadar rapor alıyor sürekli 20 güne bir. Sende hiç sıkma canını rapor alırsın 2. Dönem hazirana kadar bebeginle bol bol vakit getirirsin
Maşallah paşayaKizlar doktordan simdi ciktim 1600 gram olmus bebek normalde 29 +2 olmam gerekirken 31 ve 32 haftalik cikti ölçümler seker cihazı aldim kendime 80 liraya evde kontrol edicem doktor 150 den sonrasi risk senin 148 ama.sen gene de olcum yap dedi. Ve en cok üzüldüğüm nokta su oldu 32 haftalikken izne cikmam gerektigini söyledi yani gene konuscam bari 2 hafta daha calisayim. Eski sezeryan yerim cok ince imis o yüzden yırtılmamasi gerekiyormus.evde dinlenmem gerekirmiş. Cok temkinli doktor 37.5 haftada da aliriz 38 e birakmam.dedi sancim acilmam olmamasi gerekirmis. Dogum.icin de 6bin son fiyat. Oda susleme falan hicbir sey de yok 6bin icinde. 32 den sonrada alttan.muayene edip plesantayi net soylucekmis suan icin plesanta rahim.agzini kapatmiyor ama.alt segmentte dedi. Benden haberler bunlar. Oglusumun yüzünü cok net gordum.sanki bana benziyor
Evet canm doktorda ayni seyi soyledi iri bebek dedi biz de ailecek ufak tefek insanlariz ama. Tum olcumler 31 haftalik kafasi 32 haftalik. Sabah kahvaltıdan 2 saat ölç dedi sekerini. Glukoz yuklenmesine gerek yok dedi. Sagol cnm insallah 3.bebegi istiyorum diyince dikise önem verdi doktor ondan cok tedbirli davraniyor. Bakalim insallah saglikla kucagimiza alalim bebeklerimiziMAŞALLAh canım oğluşuna Allah sağlıkla kavuştursun. Diyetine dikkat et ölçümlerini yap Allahın izniyle hiçbir şey olmaz. Günde kaç kere ölçmeni söyledi doktor ? Birde sadece kilosu değil boyu kafası karın çevreside önden gidiyorsa belkide bebeğin genetiği iridir. Şekerini normal düzeyde tut Gerisinden korkma. 37.5 çok iyi bir hafta hiç tedirgin olma hepsi bebeğin ve senin sağlığı için. Yeter ki sağlıklı olun.
3 hafta sonra 32 haftalik olucam o zaman izne cikarcak ama ben son sansimi denicem 2 hafta daha calisayim mi dicem. Zaten cnm benim ilk sezeryan dikisimde deforme vardi adetlerim 14 gun sürüyordu teshis gebelikten cok once konmustu. Sagol cnm insallah hepimiz sag salim kucagimiza alirizMaşallah paşaya6 binde çokmuş ya valla Allah yardım etsin canım ameliyat yerinin ince olduğunu nasıl anlamış acaba merak ettim şuan kaç haftalıksın canım daha ne kadar var iznine dinlen bari madem dinlenmen gerekiyor
2 yerden dönüşümlü alıyor biri devlet hastanesi oburude özel doğum yaptığı hastane. Hatta kendisi gitmiyor esi rapor zamani gidip raporu alıp geliyor. Dr bakanımız yok demisler dr anlayışlı çıkmış veriyormus sürekliNerden alıyor canm raporu eltin doktor 10.arti 10 yazabilirim.anca dedi heyet yazamam.dedi. hazirana.kadar zaten bebegimle olmak istiyorum rapor stresini yasamak istemiyorum. Birde 37 de alicam dedi ya bebegi bebegim kuvezde kalir korkusu da var. Seker olcucem bakıcam bakalim yeni oyuncagim gibi olucak 2 gune bir bakarim artik sekerime. Sag salim kucagimiza alalim insallah canm bu gidisle ben ocak annesi olucam
Peki canm heyet raporu mu alıyor yoksa 10+10 seklinde mi aliyo? Valla bende bir tane 30 luk alsam heyet yeter. O kadar 6bin para veriyoruz insan 30 gun heyet raporu verir yani. Ama yok veremeyiz dedi valla.2 yerden dönüşümlü alıyor biri devlet hastanesi oburude özel doğum yaptığı hastane. Hatta kendisi gitmiyor esi rapor zamani gidip raporu alıp geliyor. Dr bakanımız yok demisler dr anlayışlı çıkmış veriyormus sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?