2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Yaa sende de mi var ne kadar cok muş oyle sen test yaptirdin da mi cıktı yoksa evde mi takip ediyosun yemek yiyememek hele hamileyken cidden zor ya ama napican saglık.icin değer

açlık sekerini ölçümlerinde kac cikmisti

alla alla bu nasil is boyle. sende de mi vardi gebelik sekeri cnm? burda yapmiyolar
test ama genel kan testinde fln cikar miydi bilemiyorum da ben cok yiyorum sekerli ya o bile yeter. olcsem benimki kac cikacak kim bilir. okudukca sasiriyorum
Yukletme yaptırmak istemedim doktor arada ölçersin demisti yemeklerden 1 saat sonra günde 1 kez ölçerim bende ama bugün baya fazla çıktı arada fazla çıkardı ama abartılı birşey yemedim bugün ondan anlamadım neden böyle oldu

Yaa sende de mi var ne kadar cok muş oyle sen test yaptirdin da mi cıktı yoksa evde mi takip ediyosun yemek yiyememek hele hamileyken cidden zor ya ama napican saglık.icin değer
Cihazim var canım takip icin almistim onla bakıyorum gün aşırı
açlık sekerini ölçümlerinde kac cikmisti
bugün olcmedim ama 75le 95 arası çıkıyor. Açlık sekerimde sıkıntı çıkmadı daha şükür ama tokluk mahvetti.

Bende simdi ölçtüm yemeğin uzerinden 2 saat gecti ama biraz once sekerli biseyler atistirmistim 163 de bende çiktı 1 saat sonra tekrar bakayim bari

Canm makarna pirinç yemicez demek ekmek zaten yemiyoruz. Ama portakal suyunda da seker varmis limonda bile varmis ya. Ne yicez biz acaba yemek yedikten 2 saat sonra yap demisti bana doktor nette de oyle yaziyor bence biz 2 saat sonra yapalim ölçümü belki dusuk cikar morelimiz yerine gelir biliyon stres de sekeri yukseltiyor ben dun gece biraz ağlamıştım doğumu düşünüp acaba diyorum ondan mi dun o kadar yedim 119 bugun abartmadim 148 sasirdim valla kekide bir dilim yemistim halbuki neyse saglik olsun dogumdan sonra artik bol bol yeriz

Bende simdi ölçtüm yemeğin uzerinden 2 saat gecti ama biraz once sekerli biseyler atistirmistim 163 de bende çiktı 1 saat sonra tekrar bakayim bari
Ben hiç sekerli bir sey yemedim tam tersi eksili ve yogurtlu dolma yedigim halde 148 cikti canm sen sekerli yediysen normal. Soda ic o düşürüyor ben valla uykum geliyor anliyorum ya hafif ciktigini. 1 saat sonra tekrar bak istersen icin rahat etsin

Aynen uykum geldi bi halsizlik çöktü yoksa kolay kolay ölçümuyrum biraz dan tekrar bakicam

Canım pirinç kekten bile fazla şeker içerir ondan dolayı öyle çıkmış şekerin. Dolmalarını bulgurla yapmaya çalış. Makarna pirinç beyaz ekmek beyaz un tamamen yasak. tam buğday unu kullanabilirsin. Tam buğday unlu makarnalar yiyebilirsin. Bazen bende tatlı yiyorum normal çıkıyo tam diyet listeme uygun yiyorum yüksek çıkıyo hiç anlmadım bu işten bir şey :) ben diyetsiyene gidiyorum . Listem şu şekilde ;
Sabah : 1 dilim tam buğday ekmeği 1 yumurta 1 kibrit kutusu peynir 5 zeytin sınırsız domates salatalık
Ara : 15 tane çiğ badem ya da fındık. Ya da 2 tane ceviz 1 porsiyon meyve
Öğle: susuz sebze yemeği 1 dilim tam buğday ekmeği yoğurt salata
Ara: 2 kaşık yulaf ezmesi 1 bardak süt 1 porsiyon meyve ya da 2 galeta 1 bardak ayran veya süt
Akşam : 120 gram tavuk/et/balık 1 dilim tam buğday ekmeği ya da 4 kaşık bulgur pilavı salata ve 1 bardak ayran veya kefir
Akşam : 1 çay bardağı leblebi 1 bardak süt ya da ayran
En geç 9da yeme işi bitecek. Her öğün arasında 2-2.5 saat olacak. Daha uzun süre aç kalmak şekeri yükseltirmiş. Sabah 9’da kahvaltıyla başlıyorum 2 saatte bir yemek yiyorum işte. Zor oluyo dışarı çıktığımda falan ama yanımda taşıyorum ara öğünlerimi.

Canım listen çok güzel miş inan bunları yerken acikmazsın bile peki ne kadar zamandır uyguluyorsun bu listeyi ve kilo takibini nasıl yapiyosun? Senle haftam aynı bu listeyle haftada kac gr alıyosun benimde beslenmem aşağı yukari boyle arada kacamaklarim oluyor

Bugün kontrolumuz vardı. 29+4 günlük oldu oğlum. 1720 Gr, 39,2 cm olmuş. Ben de gecen aydan bu aya yine 1 kilo almışım her ay 1 ala ala son 2 ayı da 2 kiloyla kapatıp toplam 5 ya da 6 kiloyla bitiricem sanırım hamileliği. İstahim pek yok en çok endişelendigim refluden dolayi akşamları yiyemedigim için bebeğin yetersiz beslenmesiydi ama çok şükür 2 hafta ondeymis yine rahatladım. Doktor sorun yok eğer geri olsaydı biraz daha dikkat et beslenmene derdim dedi sadece kış aylarında çok su içilmiyor suyu biraz artır dedi. Elleriyle yüzünü kapatmıştı yine net göremedim herhalde doğumda tanisicam beyefendiyle :) Bir dahaki randevum 2 hafta sonra artık 2 haftada bir olacakmış. Kontrolün arkasına 2. Gebe eğitimine katıldım. Çok verimli oluyor biraz hipno terapi,bilinçaltı şeylerden bahsediyor doktor, çoğunlukla da doğumu doğal bir süreç olarak görüp rahatlamamizi sağlıyor, aklimizdaki sorulara cevap veriyor o şekilde geçiyor. Bizden haberler simdilik bu kadar.

Maşallah cnm günümüz aynı seninle. Ama bnm kızım günüyle eşit bir şekilde gidiyor. Sağlıkla kavusalim inşallah...

Maşallah cnm günümüz aynı seninle. Ama bnm kızım günüyle eşit bir şekilde gidiyor. Sağlıkla kavusalim inşallah...
Evet topikte tek aynı gün olduğum sen varsın benim de daha önce dikkatimi cekmisti bakarsın aynı gün doğarlar gerçi benim sezeryan olma ihtimali yüksek öyle olursa 9 Şubat olur dedi doktorum. 39 dan önce almıyorum dedi. 9 Şubat'ta hatta 40. Haftaya girmiş oluyor yani 1 hafta ilerden gidiyor ya gebelik takvimleri. Bakalım sağlıkla gelsinler de biraz önce biraz sonra fark etmez.

Ölçünce sonucu bize de bildir canm. Yürüyüş yapmak gerekmis birde yemekten sonra. Uzanırsak yemekten sonra seker daha da cikiyor. Ben koridorda 10 tur atıyorum.
107 olmuş canım normal bi durum muş benimki zaten cok şekerli yemiyorum tatlı hayatimda yok en fazla sütlü tatli yiyorum ana öğünlerde ise sebze agirlikli baya dikkat ediyorum bakalim ama artik zorlaniyorum sanki hep açım yersemde mide kaldirmiyor arada kaldim böyle

Masallah canm cok dikkat ediyorsun. Bende aslında bilincsizde buna benzer bir diyet uyguluyorum sadece akşam yemegi hic dikkat etmiyorum birde beyaz ekmek yiyorum sabahlari bir dilim. Yoğurt ve süt mutlaka tuketiyorum. Meyve olarakta muz yiyorum gunde bir adet ama acaba o da sekeri yukseltiyor mu bilmiyorum birde kan ilaciyla portakal suyu iciyorum. Aynen canm fazla ac kalamiyorum zaten elim ayagim bosalir illa 2 saatte bir bir sey yemem gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…