- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.861
Maşallah sana ve bebeğine canım.Bugün kontrolumuz vardı. 29+4 günlük oldu oğlum. 1720 Gr, 39,2 cm olmuş. Ben de gecen aydan bu aya yine 1 kilo almışım her ay 1 ala ala son 2 ayı da 2 kiloyla kapatıp toplam 5 ya da 6 kiloyla bitiricem sanırım hamileliği. İstahim pek yok en çok endişelendigim refluden dolayi akşamları yiyemedigim için bebeğin yetersiz beslenmesiydi ama çok şükür 2 hafta ondeymis yine rahatladım. Doktor sorun yok eğer geri olsaydı biraz daha dikkat et beslenmene derdim dedi sadece kış aylarında çok su içilmiyor suyu biraz artır dedi. Elleriyle yüzünü kapatmıştı yine net göremedim herhalde doğumda tanisicam beyefendiyle :) Bir dahaki randevum 2 hafta sonra artık 2 haftada bir olacakmış. Kontrolün arkasına 2. Gebe eğitimine katıldım. Çok verimli oluyor biraz hipno terapi,bilinçaltı şeylerden bahsediyor doktor, çoğunlukla da doğumu doğal bir süreç olarak görüp rahatlamamizi sağlıyor, aklimizdaki sorulara cevap veriyor o şekilde geçiyor. Bizden haberler simdilik bu kadar.
Aglamak yok canm bize hep gulelim insallah sekerim yukseliyor beni stres yapmayın diyorum esime, sende kaynana öyle de seni stres yapmasin.Valla normalde doktor bana günde bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ic diyor 1 adet meyveyle böyleyse ben gercekten düşünemiyorum. 1 bardak icsem. Dediğin gibi artık hiç birsey yemiyecegiz demekki, kacamakta yapmam artık. Piskolojide etkili olabilir bende bugün bir video izledim ağlamışım duygulanıp onunda etkisi olabilir. Dikkat edicegiz artık canım 2 ay disimizi sıkacağız
Ne güzel canım düşmüş senin sekerin benim 2. Saat sonrasi bile 145 çıktı. Olcmeyi bıraktım artik;(107 olmuş canım normal bi durum muş benimki zaten cok şekerli yemiyorum tatlı hayatimda yok en fazla sütlü tatli yiyorum ana öğünlerde ise sebze agirlikli baya dikkat ediyorum bakalim ama artik zorlaniyorum sanki hep açım yersemde mide kaldirmiyor arada kaldim böyle
Bi ara cok takmıştım normal dogumu tadamadiğim icin ama simdi sağlıkli olalimda nasibimiz buymuş diyorum dr sanada gun verdi mi ?bi de geubda ilk.kim dogum yapacak acaba çok.merak ediyorumHic üzülme cnm. Normal yada sezaryen hiç sorun değil. O kadar heyecanliyim ki.. aminnn inşallah sağlıkla kavusuruz. Bizimde bi aksilik çıkmazsa 38.hafta gibi görünüyor.
Cnim ben muzu günde bir tuketiyorum. diyete tam uydugum zaman şekerim çok düşüyor ortasinida bulamıyorum.rica etsem diyet listesini paylasirmisin?)))Ben şeker yüklemesi sonrasında yüksek çıkınca diyete başladım. Diyetin 5. Günü ölçümlere başladım. 3 gün günde 9 kere ölçüm yapmamı istedi doktor. Sonra 4 gün günde 4 kere ölçtüm. Şimdi haftada bir ölç yeter dedi. Bide eğer diyet listeme yeni bir öğün eklediysem onu yedikten sonra ölçüyorum. Tavuk göğsüde yükseltir canım un şeker ve yağ var sınırsız yeme hakkımız yok maalesef hftada 1 kere izin verdi o da üstüne tarçın serpiyorum. Sütlü tatlı olmasına rağmen mutlaka yanında 1 çay bardağı süt içiyorum. Ben gebelikten öncede çayı kahveyi şekersiz içerdim. Meyve günde 2 öğün. Sadece saat 11de bide 4de.
Canim bende gebelik şekeri yok ben arada kontrol amaclı ölçüyorum drum demişti arada olçum yap diye şeker yuklemesine gerek gormemistiNe güzel canım düşmüş senin sekerin benim 2. Saat sonrasi bile 145 çıktı. Olcmeyi bıraktım artik;(
Hakikaten doğru dun balik yemistim 119 cikmisti sekerim yemekten 1 saat sonra o zaman ben haftada 3 gün balik yiyeyim. Valla cnm dogumdan sonra emzirme doneminde bu seker bizi zorlamaz dimi istediğimizi yiyebiliriz inşallah
Insallah cnm bir sıkıntı cikmaz çünkü tatli cok iyi süt yapiyor kayisi hosaflari falan. 2 ay dayancaz artik sonra Allah ne verdiyse yeriz insallahDoğumdan sonra gidicek inşallah diye düşünüyorum. O dönem ölçmeyi düşünmüyorum inşallah da bi sıkıntı çıkmaz.
Bende anlıyorum yukseldigini bir ates basmasi ağırlık ve esneme başladımı diyorum tamam sekerim çıktı. Ekmek yesem bile cok az 3 lokma falan anca o da kahvaltida belki midem bulanirsa.Meyve cok yerdim simdi 1 veya en fazla 2 tane yiyorum. Böyle yüksek çıkınca benimde moral sıfır oluyor. Uykularım kaçıyor.Bende gece bile kalkıp ölçüyordum.kafayı takmıştım ekmek hiç yemiyorum.diyetisyen ne yaoıyorsun sen dedi.stres şekeri yükselten en büyük etken diyetini uygula devamlı ölçme dedi bana.şimdi sedece diyetimde olmayan ekstra bişey yiyeceksem eğer ölçüyorum.zaten benim bebeğin kilosu düşük yemesem hiç gelişemiyecek.meyve çok yükseltiyor şekeri canım
Cnim ben muzu günde bir tuketiyorum. diyete tam uydugum zaman şekerim çok düşüyor ortasinida bulamıyorum.rica etsem diyet listesini paylasirmisin?)))
bugün dahiliyede aclik tokluk sekerime bakıldı.aclik hiç sormadım tokluk 141 çıktı.sence her gun ölçüm yapayım mi? bidr az beslenincs sanki bebiste beslenemeyecrk gibi geliyor
Bn sadece sezaryen den sonra kendimizinde bikacgun bakıma ihtiyacı olacak diye endişe ediyorum . Yani normal doğumda çabuk kendine geliyorsun ama sezaryen de dikkat etmek gerekiyor dikişler açısından. Annem gelecek bursa dan ama 15 gun kalabilecek. Sonrasını da inşallah bi şekilde halledebilirim. Tam gün olarak konuşmadık dr umla. Ama küvez ihtimalini ortadan kaldırmak için 38.hafta 39.hafta nin başına kadar bekleyelim dedi tabi aksilik olmazsa. İnş hayırlı zamanda gelirler. Bende merak ediyorum burdan ilk kim doğum yapacak? İnşallah doğum sürecinden sonrada burda aktif oluruz. Burası çok iyi geliyor herseyimizi paylaşıyoruz.Bi ara cok takmıştım normal dogumu tadamadiğim icin ama simdi sağlıkli olalimda nasibimiz buymuş diyorum dr sanada gun verdi mi ?bi de geubda ilk.kim dogum yapacak acaba çok.merak ediyorum
Ah benim kaynana valla bende laf sokuyorum umrumda değil.Sağolsun kv börek türü seyleri çok seviyor evdede surekli oluyor. Ben yemeyincede begenmedin mi niye yemiyorsun diyor. Bugünde sekerim çıktı diyorum. Cayın yanina helva yapmis kurabiye borek falan koymuş tabaga sana hazırladım diyor anne sekerim yükseldi diyorum sen beni öldürmeye niyetin var dedim herhalde geri götürdü. Yaninda ölçtüm oysaki dedim çok yukselmis diye birde yani böyle sanki insanın inadına yapıyorAglamak yok canm bize hep gulelim insallah sekerim yukseliyor beni stres yapmayın diyorum esime, sende kaynana öyle de seni stres yapmasin.
limonda yukseltiyormus yogurt yedim biraz bol bol da su içiyorum suan muhtemelen düştü bu saatten sonra olcmiyicem artıkBu saatte de yurunmez ki evin icinde hareket etmeye çalış bir de 1 bardaga limon sık ic bakalim
Gebelikte 1. Saat önemli diye biliyorum canım bakalım cumartesiye kadar günlük yemeklerden 1 saat sonra ölçeyim cumartesi kontrolüm var böyle devam ederse doktorla konuşurum artık. Banada stres kaynaklı gibi geliyorCanm senin stres kaynakli olabilir 2.saatte düşmesi gerekti yoğurt ye o düşürüyormuş. 145 de cok bir sey değil ya doktor bana 150 sonrasina gebelik sekeri var diyorum dedi benim 148 e diyet onermedi ama dikkat et arada ölç dedi.
Ben sezeryanın 3. Günü ayaga kalkmıştım baya rahatlamıştım bunda nolur bilmiyorum en fazla 1 hafta yeter diye dusunuyorum bakalımBn sadece sezaryen den sonra kendimizinde bikacgun bakıma ihtiyacı olacak diye endişe ediyorum . Yani normal doğumda çabuk kendine geliyorsun ama sezaryen de dikkat etmek gerekiyor dikişler açısından. Annem gelecek bursa dan ama 15 gun kalabilecek. Sonrasını da inşallah bi şekilde halledebilirim. Tam gün olarak konuşmadık dr umla. Ama küvez ihtimalini ortadan kaldırmak için 38.hafta 39.hafta nin başına kadar bekleyelim dedi tabi aksilik olmazsa. İnş hayırlı zamanda gelirler. Bende merak ediyorum burdan ilk kim doğum yapacak? İnşallah doğum sürecinden sonrada burda aktif oluruz. Burası çok iyi geliyor herseyimizi paylaşıyoruz.
sozde benimde öyleydi ama su cihazi aldım arada bende kontrol amaçlı ölçüyorum ama yüksek geldi isteCanim bende gebelik şekeri yok ben arada kontrol amaclı ölçüyorum drum demişti arada olçum yap diye şeker yuklemesine gerek gormemisti
Evet canim Antepdeyim yaa guzeldir antep ama kalabalik laşti bayaa sen baska sehirdesin galibavolveron cnm sen Gaziantep te mi yaşıyorsun? Aslen orali misin? Bnm güzel Memleketim çok özledim burnumda tutuyor valla .
O zaman az yiyosan kendinden eminsen cok da olcum yapıp kendini strese sokma ben en son 2 hafta once ölçmüştüm bu aksam bi agirlik geldi de ondan olceyim dedimsozde benimde öyleydi ama su cihazi aldım arada bende kontrol amaçlı ölçüyorum ama yüksek geldi iste
cnim çok teşekkür ederim.Biraz rahatladım sayende❤Tokluk tam sınırda çıkmış. Canım bi kaç sayfa önde paylaştım listemi uzun çünkü bir bak istersen bulursun mutlaka az önce yazdım. Endokrin doktoruna sor bence canım her gün ölçeyim mi diye. Az beslenince bebek beslenemicej diye sakın düşünme. Hiç öyle olmuyo. Bebek şekerden etkilenmeyip yalandan şişmiyo alması gereken ideal kiloyu alıyor. Bana doktorum öyle dedi sen hiçbir şey yemesende o senin depolarını bi güzel tüketir merak etme ama oln sana olur demişti. Diyetini sakın bozma devam et gereksiz kalori ikinizde almayın dedi. Eğer bebeğe giden damarlarda bir sıkıntı yoksa bebek her türlü besleniyoe. Zaten bu diyet bizi zayıflatmak için değil şekere engel olmak için. Her şeyi yiyoruz sadece ekmek hamurişi falan uzak duruyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?