- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.841
109 gayet iyi cikmis canm sekerin düşmüş masallah.107 olmuş canım normal bi durum muş benimki zaten cok şekerli yemiyorum tatlı hayatimda yok en fazla sütlü tatli yiyorum ana öğünlerde ise sebze agirlikli baya dikkat ediyorum bakalim ama artik zorlaniyorum sanki hep açım yersemde mide kaldirmiyor arada kaldim böyle
Düşmedi mi izinden emin misin canm valla oyle olsa super olurdu ya nasil ogrenebiliriz acabaBende öyle biliyorum hatta arkadaşım 32-37 arası iki sefer rapor aldı izinden düşmedi nasıl oluyor?şimdi kafam karıştı
Simdi bende tam yazacaktım senin yazını gördüm. Bir kase corba ve 5 kaşık makarna yedim ateş basınca bekledim 1 saat sonra ölçtüm 159kafayı yiyecem ekmeği çıkardım hayatimdan zaten iyice pilav desen keza öyle canım istedi yedim onada pisman oldum gündüzde sabah ceviz süt öğlen kibrit kutusu kadar peynir 1 yumurta ve domates 3 gibi 1 portakal aksamda canım istedi bir kase çorba ve 5 kaşık makarna ben birsey yemiyeyim artık ne bu böyle
Canım listen çok güzel miş inan bunları yerken acikmazsın bile peki ne kadar zamandır uyguluyorsun bu listeyi ve kilo takibini nasıl yapiyosun? Senle haftam aynı bu listeyle haftada kac gr alıyosun benimde beslenmem aşağı yukari boyle arada kacamaklarim oluyor
Masallah canm cok dikkat ediyorsun. Bende aslında bilincsizde buna benzer bir diyet uyguluyorum sadece akşam yemegi hic dikkat etmiyorum birde beyaz ekmek yiyorum sabahlari bir dilim. Yoğurt ve süt mutlaka tuketiyorum. Meyve olarakta muz yiyorum gunde bir adet ama acaba o da sekeri yukseltiyor mu bilmiyorum birde kan ilaciyla portakal suyu iciyorum. Aynen canm fazla ac kalamiyorum zaten elim ayagim bosalir illa 2 saatte bir bir sey yemem gerek.
Hıı anladim canım son iki haftada 500 gr aldım aşağı yukari ayniyiz bence sutlu tatli gibi seyler yediginde ne bileyim kacamak yaptiginda halin varsa sorunun yoksa yürü sakin gevşeyip yatma o yürüme kacamağin kalorisini alıcaktır şekerini dengeleyecektir anladiğim kadariyla diyetisyen ayda en fazla 1 buçuk kiloya izin vericek tabi hamileyiz nefsimizi zorluyor ama senin ve bebeginin sagligi icin en güzeliCanım şuan ben hala başladığım kilodayım sadece 750 gram almışım bu diyet ile 2 haftada. Acıkmaya fırsat kalmıyo evet ama nefis işte başka şeyler çekiyo:) diyetisyene gidiyorum 2 haftada bir o takibimş yapıyor. Bazen ara öğünleri değiştiriyoruz. Her yeni besin denemesinde şeker takibi yapıyorum. Onun dışında endokrinci artık her gün ölçmene gerek yok haftada 1 açlık tokluk baktır dedi. İşte diyete yeni bi besin ekleyince bakıcaz. Mesela geçen tavuk göğsü yedim üstüne tarçın . Yanında 1 çay bardağı süt içtim. Yarım saat yürüdüm 90 çıktı şekerim. Yani arada bi kaçamağa izin veriyor ama mutlaka şekerimi ölçüyorum o kaçamakların 1. Saatinde. Birde gebelik şekeri için önemli olan 1. Saat imiş. Normal gebe olmayan biri için 2. Saat bakılıyormuş.
Cnim sen sürekli olcuyirmusun şekerini? bugün şeker ucu alacaktım baya pahalı günde 7-8defa olcuyirdum ama artik okadar ölçüm yapmayacağım.sabah kahvaltida çayını şekersiz mi iciyorsun? ben okadar şekersiz icemiyitum kahvaltida.tavuk göğsü sekeri yukseltmez diye biliyorum.meyvene kadar tuketiyorsun?Canım şuan ben hala başladığım kilodayım sadece 750 gram almışım bu diyet ile 2 haftada. Acıkmaya fırsat kalmıyo evet ama nefis işte başka şeyler çekiyo:) diyetisyene gidiyorum 2 haftada bir o takibimş yapıyor. Bazen ara öğünleri değiştiriyoruz. Her yeni besin denemesinde şeker takibi yapıyorum. Onun dışında endokrinci artık her gün ölçmene gerek yok haftada 1 açlık tokluk baktır dedi. İşte diyete yeni bi besin ekleyince bakıcaz. Mesela geçen tavuk göğsü yedim üstüne tarçın . Yanında 1 çay bardağı süt içtim. Yarım saat yürüdüm 90 çıktı şekerim. Yani arada bi kaçamağa izin veriyor ama mutlaka şekerimi ölçüyorum o kaçamakların 1. Saatinde. Birde gebelik şekeri için önemli olan 1. Saat imiş. Normal gebe olmayan biri için 2. Saat bakılıyormuş.
2. Saat sonrasida 145 çıktı düşmüyor da bu haftalarda mi var birşey tövbe artık makarnada sürmem ağzımaBende simdi ölçtüm yemeğin uzerinden 2 saat gecti ama biraz once sekerli biseyler atistirmistim 163 de bende çiktı 1 saat sonra tekrar bakayim bari
Bnmde sezaryen olacak canim. Tüp bebek olduğu için dr um öyle uygun gördü bende risk almak istemiyorum 7 yıl bekledim minik kızım iEvet topikte tek aynı gün olduğum sen varsın benim de daha önce dikkatimi cekmisti bakarsın aynı gün doğarlar gerçi benim sezeryan olma ihtimali yüksek öyle olursa 9 Şubat olur dedi doktorum. 39 dan önce almıyorum dedi. 9 Şubat'ta hatta 40. Haftaya girmiş oluyor yani 1 hafta ilerden gidiyor ya gebelik takvimleri. Bakalım sağlıkla gelsinler de biraz önce biraz sonra fark etmez.
Bu saatte de yurunmez ki evin icinde hareket etmeye çalış bir de 1 bardaga limon sık ic bakalim2. Saat sonrasida 145 çıktı düşmüyor da bu haftalarda mi var birşey tövbe artık makarnada sürmem ağzıma
Hıı anladim canım son iki haftada 500 gr aldım aşağı yukari ayniyiz bence sutlu tatli gibi seyler yediginde ne bileyim kacamak yaptiginda halin varsa sorunun yoksa yürü sakin gevşeyip yatma o yürüme kacamağin kalorisini alıcaktır şekerini dengeleyecektir anladiğim kadariyla diyetisyen ayda en fazla 1 buçuk kiloya izin vericek tabi hamileyiz nefsimizi zorluyor ama senin ve bebeginin sagligi icin en güzeli
Yani özet su yemek yemiyoruzMuz bana kesinlikle yasak. Çok canım çekerse haftada bir yarım ye dedi ama hiç yemiyorum ben. Çok şekerliymiş. Meyvelerin suyunj içmekte kesinlikle yasak şekeri aniden yğkseltiyormuş. Meyveleri kabuğu ve posasıyl yiyip yanında sür yahut ayran ya da ceviz badem gibi şeylerle birlikte tüketmek zorundaymışız.
Ya benimde sezeryan çok üzülmüştüm bi ara sezeryan diye ama simdi hayal edince bian once gelsin istiyorum son 10 haftam kaldı tarihimiz de belli benim.kız erken gelmezse 18 şubat insallah Rabbim sagsalim kucaģimiza almayi nasib etsinBnmde sezaryen olacak canim. Tüp bebek olduğu için dr um öyle uygun gördü bende risk almak istemiyorum 7 yıl bekledim minik kızım i. Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin . Dediğin gibi biraz erken biraz gec farketmez.
Cnim sen sürekli olcuyirmusun şekerini? bugün şeker ucu alacaktım baya pahalı günde 7-8defa olcuyirdum ama artik okadar ölçüm yapmayacağım.sabah kahvaltida çayını şekersiz mi iciyorsun? ben okadar şekersiz icemiyitum kahvaltida.tavuk göğsü sekeri yukseltmez diye biliyorum.meyvene kadar tuketiyorsun?
Yani özet su yemek yemiyoruzben tahin pekmezde cok yiyordum ya onu da biraktim. Peki ictigimiz vitaminler ve ilaclar hakkinda bir sey dedi mi diyetisyen onlarin icinde de seker var diye duydum ?
Valla normalde doktor bana günde bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ic diyor 1 adet meyveyle böyleyse ben gercekten düşünemiyorum. 1 bardak icsem. Dediğin gibi artık hiç birsey yemiyecegiz demekki, kacamakta yapmam artık. Piskolojide etkili olabilir bende bugün bir video izledim ağlamışım duygulanıp onunda etkisi olabilir. Dikkat edicegiz artık canım 2 ay disimizi sıkacağızCanm makarna pirinç yemicez demek ekmek zaten yemiyoruz. Ama portakal suyunda da seker varmis limonda bile varmis ya. Ne yicez biz acabayemek yedikten 2 saat sonra yap demisti bana doktor nette de oyle yaziyor bence biz 2 saat sonra yapalim ölçümü belki dusuk cikar morelimiz yerine gelir biliyon stres de sekeri yukseltiyor ben dun gece biraz ağlamıştım doğumu düşünüp acaba diyorum ondan mi dun o kadar yedim 119 bugun abartmadim 148 sasirdim valla kekide bir dilim yemistim halbuki neyse saglik olsun dogumdan sonra artik bol bol yeriz
Canm senin stres kaynakli olabilir 2.saatte düşmesi gerekti yoğurt ye o düşürüyormuş. 145 de cok bir sey değil ya doktor bana 150 sonrasina gebelik sekeri var diyorum dedi benim 148 e diyet onermedi ama dikkat et arada ölç dedi.2. Saat sonrasida 145 çıktı düşmüyor da bu haftalarda mi var birşey tövbe artık makarnada sürmem ağzıma
Ciddi mi geçmis olsun canim ya yürümek cok güzel bisey oysa olsun 15 dk da iyidir hareketsiz yaşam odem oluyo kilo oluyo şeker oluyo malesef evde de olsa hep.hareket etmek.lazim aynen bi dogsalar yerdik ama acaba ben yer miyim bilmiyorum aklimda bol su hosaf içmek ve petibor biskuvi var kalorili.seylerden yine uzak.durmayi dusunuyorum ama emzirirken çok acikırmiyim bilemiyorumAynen canım benim belim sakat bir yürümede 30 dk yürüyemiyorum ama her öğün sonrası mutlaka 10-15 dk yürüyorum. Tatlı yediysem ki buna sadece haftada 1 kere izin var o zamanlarda yarım saat yürüyorum belim kopsada :)) 2.5 aycık kaldı allahın izniyle sonra çatır çutur yicem :) yeterki bebeklerimiz sağlıkla gelsin her şeye değer.
Hakikaten doğru dun balik yemistim 119 cikmisti sekerim yemekten 1 saat sonra o zaman ben haftada 3 gün balik yiyeyim. Valla cnm dogumdan sonra emzirme doneminde bu seker bizi zorlamaz dimi istediğimizi yiyebiliriz inşallahBen ocean mumy ferro sanol ve magnezyum diasporal kullanıyoeum. Diyetisyene sormadım ama hiç yükseltmedi çünkü onları içerek ölçüyorum şekeri sonuçta . Hatta omega 3 şekeri düşürüyormuş.
Ya benimde sezeryan çok üzülmüştüm bi ara sezeryan diye ama simdi hayal edince bian once gelsin istiyorum son 10 haftam kaldı tarihimiz de belli benim.kız erken gelmezse 18 şubat insallah Rabbim sagsalim kucaģimiza almayi nasib etsin
Hic üzülme cnm. Normal yada sezaryen hiç sorun değil. O kadar heyecanliyim ki.. aminnn inşallah sağlıkla kavusuruz. Bizimde bi aksilik çıkmazsa 38.hafta gibi görünüyor.Ya benimde sezeryan çok üzülmüştüm bi ara sezeryan diye ama simdi hayal edince bian once gelsin istiyorum son 10 haftam kaldı tarihimiz de belli benim.kız erken gelmezse 18 şubat insallah Rabbim sagsalim kucaģimiza almayi nasib etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?