2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
109 gayet iyi cikmis canm sekerin düşmüş masallah.

Bende gece bile kalkıp ölçüyordum.kafayı takmıştım ekmek hiç yemiyorum.diyetisyen ne yaoıyorsun sen dedi.stres şekeri yükselten en büyük etken diyetini uygula devamlı ölçme dedi bana.şimdi sedece diyetimde olmayan ekstra bişey yiyeceksem eğer ölçüyorum.zaten benim bebeğin kilosu düşük yemesem hiç gelişemiyecek.meyve çok yükseltiyor şekeri canım

Canım şuan ben hala başladığım kilodayım sadece 750 gram almışım bu diyet ile 2 haftada. Acıkmaya fırsat kalmıyo evet ama nefis işte başka şeyler çekiyo:) diyetisyene gidiyorum 2 haftada bir o takibimş yapıyor. Bazen ara öğünleri değiştiriyoruz. Her yeni besin denemesinde şeker takibi yapıyorum. Onun dışında endokrinci artık her gün ölçmene gerek yok haftada 1 açlık tokluk baktır dedi. İşte diyete yeni bi besin ekleyince bakıcaz. Mesela geçen tavuk göğsü yedim üstüne tarçın . Yanında 1 çay bardağı süt içtim. Yarım saat yürüdüm 90 çıktı şekerim. Yani arada bi kaçamağa izin veriyor ama mutlaka şekerimi ölçüyorum o kaçamakların 1. Saatinde. Birde gebelik şekeri için önemli olan 1. Saat imiş. Normal gebe olmayan biri için 2. Saat bakılıyormuş.

Muz bana kesinlikle yasak. Çok canım çekerse haftada bir yarım ye dedi ama hiç yemiyorum ben. Çok şekerliymiş. Meyvelerin suyunj içmekte kesinlikle yasak şekeri aniden yğkseltiyormuş. Meyveleri kabuğu ve posasıyl yiyip yanında sür yahut ayran ya da ceviz badem gibi şeylerle birlikte tüketmek zorundaymışız.

Hıı anladim canım son iki haftada 500 gr aldım aşağı yukari ayniyiz bence sutlu tatli gibi seyler yediginde ne bileyim kacamak yaptiginda halin varsa sorunun yoksa yürü sakin gevşeyip yatma o yürüme kacamağin kalorisini alıcaktır şekerini dengeleyecektir anladiğim kadariyla diyetisyen ayda en fazla 1 buçuk kiloya izin vericek tabi hamileyiz nefsimizi zorluyor ama senin ve bebeginin sagligi icin en güzeli

Cnim sen sürekli olcuyirmusun şekerini? bugün şeker ucu alacaktım baya pahalı günde 7-8defa olcuyirdum ama artik okadar ölçüm yapmayacağım.sabah kahvaltida çayını şekersiz mi iciyorsun? ben okadar şekersiz icemiyitum kahvaltida.tavuk göğsü sekeri yukseltmez diye biliyorum.meyvene kadar tuketiyorsun?

Bnmde sezaryen olacak canim. Tüp bebek olduğu için dr um öyle uygun gördü bende risk almak istemiyorum 7 yıl bekledim minik kızım i . Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin . Dediğin gibi biraz erken biraz gec farketmez.

Aynen canım benim belim sakat bir yürümede 30 dk yürüyemiyorum ama her öğün sonrası mutlaka 10-15 dk yürüyorum. Tatlı yediysem ki buna sadece haftada 1 kere izin var o zamanlarda yarım saat yürüyorum belim kopsada :)) 2.5 aycık kaldı allahın izniyle sonra çatır çutur yicem :) yeterki bebeklerimiz sağlıkla gelsin her şeye değer.

Yani özet su yemek yemiyoruz ben tahin pekmezde cok yiyordum ya onu da biraktim. Peki ictigimiz vitaminler ve ilaclar hakkinda bir sey dedi mi diyetisyen onlarin icinde de seker var diye duydum ?

Ya benimde sezeryan çok üzülmüştüm bi ara sezeryan diye ama simdi hayal edince bian once gelsin istiyorum son 10 haftam kaldı tarihimiz de belli benim.kız erken gelmezse 18 şubat insallah Rabbim sagsalim kucaģimiza almayi nasib etsin

Ben şeker yüklemesi sonrasında yüksek çıkınca diyete başladım. Diyetin 5. Günü ölçümlere başladım. 3 gün günde 9 kere ölçüm yapmamı istedi doktor. Sonra 4 gün günde 4 kere ölçtüm. Şimdi haftada bir ölç yeter dedi. Bide eğer diyet listeme yeni bir öğün eklediysem onu yedikten sonra ölçüyorum. Tavuk göğsüde yükseltir canım un şeker ve yağ var sınırsız yeme hakkımız yok maalesef hftada 1 kere izin verdi o da üstüne tarçın serpiyorum. Sütlü tatlı olmasına rağmen mutlaka yanında 1 çay bardağı süt içiyorum. Ben gebelikten öncede çayı kahveyi şekersiz içerdim. Meyve günde 2 öğün. Sadece saat 11de bide 4de.

Yani özet su yemek yemiyoruz ben tahin pekmezde cok yiyordum ya onu da biraktim. Peki ictigimiz vitaminler ve ilaclar hakkinda bir sey dedi mi diyetisyen onlarin icinde de seker var diye duydum ?

Ben ocean mumy ferro sanol ve magnezyum diasporal kullanıyoeum. Diyetisyene sormadım ama hiç yükseltmedi çünkü onları içerek ölçüyorum şekeri sonuçta . Hatta omega 3 şekeri düşürüyormuş.

Valla normalde doktor bana günde bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ic diyor 1 adet meyveyle böyleyse ben gercekten düşünemiyorum. 1 bardak icsem. Dediğin gibi artık hiç birsey yemiyecegiz demekki, kacamakta yapmam artık. Piskolojide etkili olabilir bende bugün bir video izledim ağlamışım duygulanıp onunda etkisi olabilir. Dikkat edicegiz artık canım 2 ay disimizi sıkacağız

2. Saat sonrasida 145 çıktı düşmüyor da bu haftalarda mi var birşey tövbe artık makarnada sürmem ağzıma
Canm senin stres kaynakli olabilir 2.saatte düşmesi gerekti yoğurt ye o düşürüyormuş. 145 de cok bir sey değil ya doktor bana 150 sonrasina gebelik sekeri var diyorum dedi benim 148 e diyet onermedi ama dikkat et arada ölç dedi.

Ciddi mi geçmis olsun canim ya yürümek cok güzel bisey oysa olsun 15 dk da iyidir hareketsiz yaşam odem oluyo kilo oluyo şeker oluyo malesef evde de olsa hep.hareket etmek.lazim aynen bi dogsalar yerdik ama acaba ben yer miyim bilmiyorum aklimda bol su hosaf içmek ve petibor biskuvi var kalorili.seylerden yine uzak.durmayi dusunuyorum ama emzirirken çok acikırmiyim bilemiyorum

Ben ocean mumy ferro sanol ve magnezyum diasporal kullanıyoeum. Diyetisyene sormadım ama hiç yükseltmedi çünkü onları içerek ölçüyorum şekeri sonuçta . Hatta omega 3 şekeri düşürüyormuş.
Hakikaten doğru dun balik yemistim 119 cikmisti sekerim yemekten 1 saat sonra o zaman ben haftada 3 gün balik yiyeyim. Valla cnm dogumdan sonra emzirme doneminde bu seker bizi zorlamaz dimi istediğimizi yiyebiliriz inşallah

Hic üzülme cnm. Normal yada sezaryen hiç sorun değil. O kadar heyecanliyim ki.. aminnn inşallah sağlıkla kavusuruz. Bizimde bi aksilik çıkmazsa 38.hafta gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…