- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.961
sagol canım bir ön arastırma yapayım bakalım. Teşekkür ederim bilgi içinmuayeneyi burada oluyorum ama doktorun kim vs gibi sormadı eğitim hemşiresi, zaten çok talep yok anladığım kadarıyla ki kaçıncı haftadasın diye sordu sadece. hatta instagram sayfaları bile varmış, bi bak olmazsa sitelerine ve instagrama?
Canım bu haftalardan itibaren hissedilebilir yazıyordu bende geçen gün denk geldim düzenli bir şekilde 10-15 defa pıt pıt hareketi oldu zaten belirli bir sayıda ve düzende pıt pıt oluyorsa anla ki hıçkırıyordur :)) ilk gebeliğimde de oğlum çok hıçkırırdı ordan biliyorum anlıyorum hemen hıçkırdığınıkızlar, bebeğinin hıçkırığını hissedenler; nasıl bişi o? normal hıçkırık gibi mi? yoksa daha hızlı ve kısa süreli bişi mi? ne olduğunu anlayamıyorum da.
o hiç belli olmaz son haftalara dogru hepsi haftasıyla uyumlu hale heliyor. Güzel düşün işallah herşey yolundadır. Güzel haberlerle gelirsinYarin benimde kontrolüm var bakalım gelişimi gerideydi şimdi ne durumda çok merak ediyorum.ama yine sanki çok kilo almadı gibime geliyor.karnım akşam kocaman sabah kalkıyorum resmen aşağı inmiş.genelde hep sizin bebeklerin maşallah kiloları öndeler.sadece benimkinin gelişimi geri.(
Banada normal geliyor kilom ama benim dr kilo takıntılı çıktı. Bakalım kadın işallah gecen gittiğim gibi ilgili olur bende başka dr aramak zorunda kalmamGayet normal bence senin ve bebeğinin kilosu. Hayırlı sonuçlarla gel inşallah
İnşallah canım ya.hepimizin bebekleri zamanında ve sağkıklı doğar. İnşallaho hiç belli olmaz son haftalara dogru hepsi haftasıyla uyumlu hale heliyor. Güzel düşün işallah herşey yolundadır. Güzel haberlerle gelirsin
Cnm benimde 1 kaybım var. Mthr1298c di galiba homozigot ve sadece coraspin kullanıyorum. İğne vermedi. Tam 32+1 de bırak dedi. Bende sonrasında sıkıntı olcak diye korkuyorum. Önceki drumda 32 demişti.
Hangi hastanedeydi canım o gittiğin. Cocuguda kap gel minnak ne yapıyor bunlar der.Şehir hastanesini bilmiyorum ama vardir büyük ihtimal devlet hastanesinde var ama ben gitmistim ilk gebelikte sertifika veriyorlar o sertifika ile devlette ozel odada kalıyorsun sancı odasi ozel oda var eger senden once sertifikalı biri gelmezse orda da ozel odada kaliyorsun ben baya faydasını gormustum simdi cocugu bırakıp gitmeyi dusunmedim acikcasi ama haftada bir gundu değişmediyse gidebiliriz
Amin inşallah canımİnşallah canım ya.hepimizin bebekleri zamanında ve sağkıklı doğar. İnşallah
Evet cnm ben de okumuştum kalp kapakcığının kapanmama olayını. O yüzden devam konusunda ısrarcı olamıyorum. Ama ortak görüş 32. Hafta gibi. başka bir dra danış istersen.Teşekkür ederim cevabın için,o zaman ben bırakayım çünkü internette araştırdığımda 32 den sonra kalp kapakçığının kapandığı ama bu ilacı kullanırsak kapanmayacağı yazıyor. Allaha emanet bebeklerimiz inşallah bişey olmaz bundan sonrada :/
oluyor canım hatta ilk hamileliğimde daha sık olurdu. bi anda bi tarafa doğrı toplanıp sıkıştırıyor 3-4 saniye sonra gevşiyor.Kızlar sizde de oluyormu hergün bir iki defa olurdu ama bugün 5 -6defa oldu karnımın sağ tarafı sertleşiyor.sanki bebek orda toplanıyor gibi bir his oluyor.
bence ilk seneleri böyle geçer . seneyde yollasak hiç anaokuluna yollamasakta ilkokulda yaşanacak şeyler bunlar.cok kotu bir durum cidden,alissin diyosun cok kotulesiyor o haliyle yollayamadigimiz da oldu. ne zamana bagisiklik kazanirlarsa artik..
Ya ben yemeyle alakali olmadigini düşünüyorum damarlarla alakalı demislerdi sola yatmaya calisiyorum hep benim de ne ilerde ne geride diger 2 gebeligimde 2 hafta onde olurdu hep dr her gittigimde minyon olacak diyor sinir oluyorum ama şoyle bisey var doğm sonrası azkilo ile dogan bebekler daha cabuk kilo alip toparlıyor ciğer gelisimi falan tam olsunda dogdukdan sonra toparlarızInsallahYarin benimde kontrolüm var bakalım gelişimi gerideydi şimdi ne durumda çok merak ediyorum.ama yine sanki çok kilo almadı gibime geliyor.karnım akşam kocaman sabah kalkıyorum resmen aşağı inmiş.genelde hep sizin bebeklerin maşallah kiloları öndeler.sadece benimkinin gelişimi geri.(
Kasılma bendede oluyor canım sonra geçiyor ve çok ağrım var kasıklarımda adet sancısı gibi benimde çok aşağıda gibi duruyor sanki hareket ederken alttan çıkacakmış gibi inşaallah zamanında gelirler canım ondan bende tırsmıyo değilim yaniKizlar bende kasılma daha yok cok şükür kramp falanda olmadi 4. Aydan beri magnezyum kullaniyorum onla alakasi olabilir mi blacaba ?Yanlız benim kız çok aşagılarda hıckırınca popomda hissediyorum şaka gibierken gelmesinde asagida olmasından biraz tırsmıyor değilim
tmm canm ❤Canım bence bir yerle anlas havanın güzel olduğu bir gün yap içinde kalmasın hiç. Ben düğün cekimimi bile ocak ayında dışarda yapmıştım. Gün kolla sende:))
canım tavsiyem çok yüksek sıcaklıkta yıkama. beyazları da 30 derecede yıka. renkli ve açık renkleri ayırırsın. çok rahatsız edici ense etiketlerini kes. ama üzerinde minikde olsa bedeninin yazdığı etiketi bırak. sonra yerleştirirken ben mesela çıtçıtlı bodyleri en üste en küçükleri alta doğru büyük bedenler gelecek şekilde dizdim. tulumlarıda aynı şekilde. çünkü 0-3 ay body de var 3-6 ay body de var. büyükleri alta koydum. ben yazlık bişey almadım ama sen aldıysan onları ayrı koyarsın.kızlar merhaba :) bizimde bebeğimizin odası , arabası , eşyalarının çoğu hazır .benim gecelik pijamam , biberon babynest ,uyku seti , avize , hastane odası için gerekli olan şeyler falan eksik .her hafta bir şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz.annemle kayınvalidem arada temizliğe geliyorlar ama büyük temizliği ocakta yapıcaz .artık kıyafetlerini yıkayıp ütülemek istiyorum ..ocağın ilk haftası gibi de çantamızı hazırlayacağım .
bebeğinizin eşyalarını yıkamaya başladınız mı ? ben yarın deterjanını alacağım önümüzdeki haftada yıkamayı ütülemeyi planlıyorum .. ilk bebeğim olduğu için acemiyim nasıl ayırıp yıkamalıyız ?
hemşire sen bişey demezsen belki müdahele etmeyebilir misafirlere. sen bi şekilde hemşireye yada yanındakilere yalnız olmak istediğini söyle yada belli et. zaten odada çok fazla kişi olmaması daha iyi. ama sana tavsiyem dogumdan sonra sana kım yardım edecekse mesela annen. emzirme sırasında o da yanında olsun istersen. çünkü sezeryan olacağın için ilk bikaçgün dik oturamadıgından birinin yardımına ihtiyaç duyabiliyosun. hemşire anlatırken o da biligilenir. eşine yada birine şimdiden söyle istemediğini. o sırada onlar odayı boşaltmak konusunda yardımcı olsunTecrübeli hamilelere bi sorum var?Özel hastahane için soruyorum Doğumdan sonra odaya geldik bebeği emzircem hemşire odadaki milleti çıkarıyor mu? Kaynanam bütün sülalesine haber verecek kesin eltim falan Doğum yapmışım bide onlarla uğraşmak istemiyorum.Sezeryan yapacağım kesin tarih de saat de belli olucak herkes önceden öğrenip gelir hastaneyekalabalıkta nasıl emzircem kaynanama laf anlatmak zor off
Annem kalıcak Yanımda o sorun değil hatta büyük destekçim eşim çok pimpirikli kaynanam panik atak ve herşeye karışmaya bayılırhemşire sen bişey demezsen belki müdahele etmeyebilir misafirlere. sen bi şekilde hemşireye yada yanındakilere yalnız olmak istediğini söyle yada belli et. zaten odada çok fazla kişi olmaması daha iyi. ama sana tavsiyem dogumdan sonra sana kım yardım edecekse mesela annen. emzirme sırasında o da yanında olsun istersen. çünkü sezeryan olacağın için ilk bikaçgün dik oturamadıgından birinin yardımına ihtiyaç duyabiliyosun. hemşire anlatırken o da biligilenir. eşine yada birine şimdiden söyle istemediğini. o sırada onlar odayı boşaltmak konusunda yardımcı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?