2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Insallah bol bol sütümüz olurda beslenir bebisler.

Canım 32.haftayı doldurunca mi 31+da mi alınıyormuş çalışabilir raporu

Doktorum 32+ da alabilirsin dedi illa 32’ye girdiğin gün almak zorunluluğu yok gördüğüm kadarıyla. Hatta izni mümkün olduğunca aktarmak istediğimden 32+6 ya da 33+1 de geleyim mi dedim sorun olmaz dedi.

Herkese mutlu akşamlar. Doğum izni ile ilgili bir çok kişinin kafasında soru işaretleri var sanırım. Sizler için mevzuat hükümlerini detaylıca araştırdım. Doğum izninin kullanımı konusunda aşağıda yer alan hükümler geçerli. İnceleyip doğum izniyle ilgili konuları öğrenebilirsiniz.

Doğum İzni konusu 13 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Personeli Genel Tebliği" ile belirlenmiştir. Bu tebliğde doğumda kullanılacak izinlerle ilgili detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Bizi ilgilendiren kısımları buraya yazdım.Tebliğin tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz : http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160413-10.htm Tabliğin tamamını incelemenizi öneririm.

3) Doğum sonrası analık izni süresine eklenebilecek süreler

a) Memur, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesi kaydıyla, isteği üzerine beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilir.

b) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışmaya devam etmek isteyen memurun sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğuna dair tabip raporunu, doğum öncesi analık izin süresinin başlangıcında Kuruma iletmesi zorunludur.

c) Memura beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğuna dair verilen tabip raporu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli veya sözleşmesiz bir sağlık hizmeti sunucusundan alınabilir.

ç) Memurun sadece tabip raporuna dayanarak doğumdan önce Kurumunda fiilen çalıştığı süreler (tekil gebeliklerde azami beş hafta, çoğul gebeliklerde azami yedi hafta) doğum sonrası analık izni süresine eklenecektir. Sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden bu süre içinde Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenmeyecektir.

d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.

e) Her hal ve şartta memurun beklenen doğum tarihinden önceki üç hafta içinde Kurumunda çalışması mümkün değildir.

Çok geçmiş olsun canım sana ve oğluna. Sıkıdştırmasaydın kıyafet yıkama işini birz iyilrşseydin keşke

Maşallah canım tatlı kızına. Hayırlısıyla gelsin inşallah alıştırsan kendini iyi olur

Kizlar domates peynir yedim birazda ekmek azcik 157 cikti yemekten sonra ben sok gercekten
Bugunde hep dikkat ettim sabahtan beri yediklerime. Sanirim bu seker stres kaynakli bunu anladim cunku bu sabahtan beri ruyanin etkisinden kurtulamamistim. Sezeryan dikisimde agriyor diye ayru stres yapmistim sonuc seker cikmis demek ki stres yapmamam gerek izne cikinca evde iyice kurucam eminim. Keske rahat biri olsaydim.

Canım çok geçmiş olsun çocukların hasta olması insanı çok yıpratıyor onun yerine ben hasta olayım diyorum valla ben Kuzey den kalma kıyafetlerde sarı lekeler vardı sandık lekesi gibi onları çıkarmak için bi tur yıkadım ütülemedim yeni aldıklarımda yıkanacak duruyor bu ay bitsin bende yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum ne olur ne olmaz

Napıcaz bu şekerle bende anlamıyorum valla . Stres yapmamaya çalış kuzum sakin kalmaya çalış bebeğini düşün . Az kaldı Allahın izniyle atlatıcaz bugünleri sağlıkla . Ekmek beyazsa ondan çıkmıştır. Çok etkiliyo.

sağol canm aynen öyle içim gidiyor onlar hasta olduğu zaman.Aynen ne olacağını bilmiyoruz biran önce halledelim

şekerin stresle çok alakası var yediklerin yükseltecek şeyler değil ki,sezeryan dikişlerin neden ağrıyor ki incelmiş olabilir mi benim 2. oğlanda çok ağrırdı çok aşırı incelmişti

sinca Yarın doktordan çıktığın gibi yaz ben de çok merak ediyorum. İnşallah gönlüne göre, seni tatmin edecek bir kiloya ulaşmıştır da rahatlarsın biraz

Ben de geçen hafta sonu çıkardım ilk kızımdan kalanları. O kadar çok ki şaşırdım gerçekten. Lekelere de leke çıkarıcı döktüm, bi 3-5 sefer yıkar durularım. Çıkarsa çıkar lekesi, çıkmazsa da öyle kullancam valla, basit basit lekeler. Sanki yeni kıyafet alsam lekelendiği gibi atıyor muyuz? Giyeceği 1 ay zaten hepsini.

şekerin stresle çok alakası var yediklerin yükseltecek şeyler değil ki,sezeryan dikişlerin neden ağrıyor ki incelmiş olabilir mi benim 2. oğlanda çok ağrırdı çok aşırı incelmişti
Evet cnm incelmis doktorda oyle dedi senin ikinci oglundaki sezeryan dogumun nasil gecmisti duzelmis miydi sezeryan dikisin ?

Evet cnm incelmis doktorda oyle dedi senin ikinci oglundaki sezeryan dogumun nasil gecmisti duzelmis miydi sezeryan dikisin ?
İlk e göre biraz daha ağrılı geçmişti ama dikişlerimi süper dikmişti hatta yamukluk vardı ilkten kalan onu bile çekip düzeltmiş doktor,ama doğuma kadar baya ağrım olmuştu incelikten kaynaklı

İyi aksamlar kızlar zencefil zerdeçal bal limon derken grip i atlattik diyordum ko aksamdan beri bi öksürük mahvoldum resmen bogazim çok kotu ses çıkmıyor oksurecegm die karnim agriyor ne yapicam böyle nasil gecer

canm bana bi arkdaşım kızının tulumlarını vermişti 2 tanesinde sarı lekeler vardı, A101 de satılan nar aspirini sıktım deterjan olarakda dalan roxy kullandım 2 durulama yaptım lekeden eser kalmamış.Eğer çıkmazsa aklında bulunsun

Aynen öyle canım leke çıkarıcı dökünce çıkıyor baya birde dalan roxyle yıkadım pek birşey kalmadı çok dikkatli bakınca hafif belli oluyor kırkı çıkana kadar anca giyecek zaten bi tur yıkadım temizlendi birde doğuma yakın yıkar ütülerim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…