2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252

Canım kafana takma bu ölçümleri, sana daha önce de yazmıştım bu konuda. Çok hassas ölçümler bunlar, gram gram tutturmaları çok zor. 38 haftalık 4 kilo doğan çocuk olduğu gibi 40 haftalık 2.5 kilo doğan çocuk da var. Bu işler kafaya takmakla çözülecek şeyler değil. Standartı yok, aralığı var. 32. Hafta için 1500-2000 kilo diyor mesela. Yarım kilo oynuyor ve bu aralık normal kabul ediliyor.
Sağlıklı beslen gerisini gerçekten kafana takma. İnşallah yarın seni rahatlatacak sonuçlarla gelirsin.

Benimki de çok aşağıda gibi geliyor ama doktor bakıyor sürekli birşey olsa söylerdi. Bazen hareketleri yüzünden vajinamdan çıkıverecek gibi geliyor. O kadar aşağılarda hissediyorum yani bazen.

Ben de deterjanını aldım ama hala yıkamadım. Ocak girsin diye bekliyorum. Yıkarken açık renk ve koyu renk diye ayırıp 30 derecede yıkasan kafi bence. Sonuçta kirli değiller.

Hemşireye söylersin kalabalıkta rahat edemiyorum diye, onlar çıkarırlar. Ya da eşine önden tembihle, 'herkesin içinde emziemek istemiyorum, herkes çıksın' diye. Zaten söylemesen de 'anne ve bebeğe biraz özel zaman tanıyalım'falan deyip ayar veriyor onlar merak etme :) Aklı olan zaten durmaz. Ama işte bazen insanlar düşüncesizlik yapabiliyor. Susup kendini ilk günden sinir etme. Söyle gitsin.

yazlık 3-4 parça birşey almıştık canım ama onların etiketlerini kesmedim eğer olmazsa hediye götürürüm diye..çoraplarını , eldivenlerini nasıl yıkamalıyım peki canım aklıma file gibi birşeye koyup yıkamak geldi ama

Canım önce etiketlerini mutlaka kes sonra açık renklileri ve koyu renklileri ayır 30 dakikada 30 derecede yıka canım deterjan çok fazla koyma ki çamaşırlar güzelce durulansın

Canım benim ilki özelde olmuştu emzirirken Yanımda annem yengem eşim vardı sadece ayrıca hemşire yanımdan ayrılmamıştı hiç çok kalabalık olursa sen ve bebek huzursuz olursa belki çıkarabilir ama bence sen hemşireden rica et ya da eşinle bu durumu ayarlayın eşin önceden hemşireye söylesin

Ben tecrübeli anne değilim ama nacizane fikrimi belirteyim. Çamaşırları yıkamadan evvel yarım saat kadar ılık suda elma sirkeli suda beklet bu işlemi zararlı tekstil kimyasallarına karşı kesinlikle öneriyorum tabi açık renk ve koyuları ayırmak koşuluyla. Makinada yıkayacagın için de illa hapsi beyaz olmayacağından ve bebek kıyafetleri bir kaç rengi içinde barındırdığı için onun kıyafetlerine özel renk koruycu mendil alıp o şekilde yıkamalısın.(koruyucu mendil A101lerde ve carrefourlarda satılıyor bşr taneside 15-20 yıkamaya kadar kullanabilirsin) Bence 30°C yeterli olur bebe kıyafeti için.Kolay gelsin şimdiden

Ben böyle şeyleri çok duyuyorum canım ya. Bebeklerin bağışıklığı düşük olmaktan ziyade, 6 ay hiç bağışıklıkları yok. O nedenle anne sütü imkanı varsa 6 ay boyunca bol bol anne sütü tavsiye ediliyor başka bir şey tavsiye edilmiyor ki anne sütünün koruyucu etkisinden maksimum faydalansın bebiş.

Ay o mendillerden ben de çok kullanıyorum. Sadece çocuk için değil, kendimiz için, havlular ayrı yıkıyorum onlar için de kullanıyorum. Çok güzel bir şey o. Rossmann'dan alıyorum ben.

etiket derken içindeki kumaş olan etiketlerimi kesiyim canım

aa evet biz ilkinde çamaşır filesi almıştık. ama sonradan akıllandık. baktım coraplar eldıvenler makınedne cıkmıyor hemen file aldık. banyoya astım fileyi. kirli çorap ve eldivenleri direk filenin içinde biriktiriyordum. sonra hop makineye. tekrar sepetin içinden corap eldiven ayıklama derdi olmuyordu. 4-5 ay kullandık. sonra zaten eldiven dönemi bitiyor. çoraplarda büyüdükçe sorun kalmıyor.

herkese selam çok birikmiş yazılanlar geçmişe dönemedim umarım iyisinizdir.2gündür çatı ve vajina ağrısı çekiyorum oğlum hasta bi yandan da onunla uğraşıyorum yanımda yardımcı olacak hiç kimse yok çok bunaldim,bebeğin kıyafetlerini bu gün yıkayıp yarında ütüleyip yerleştireceğim inşalalh artık hazırda dursun

renk koruyucu mendiller aklıma gelmemişti canım çok korkuyorum renkleri birbirine girerse diye mutlaka alayım ben yarın ondan

küçücükler kesin yok olur onlar makine de filenin içinde biriktirmekte iyi fikirmiş

Bizde kontrolden geldik bugün, bir kaç gün önde sadece tatlış kızım, 1470 gr olmuş, baş aşağı duruyormuş (zaten tekmeleri midemin hemen altında hissediyordum) bugün ilk defa Doğum ve Doğum öncesi izninin tarihini konuştuk, 39. Hafta içinde sezaryene alırım dedi doktorum, 32’nin sonunda da çalışabilir raporu almaya gideceğim.

Sormayı unuttum Doğum izni sonrası rapor alsam sorun olur mu diye, gerçi bunu izin işlerine sorsam daha iyi olacak sanırım, yarın sorayım.

Halimiz keyfimiz yerinde şükürler olsun, hafif bi özlem var ama sabredelim vaktinde gelsinler, 2 çocuklu hayatı iple çekmeyim dimi :)

Bizde de durum aynı okula başladı bu sene hep hasta biraz düzeliyor yine ağırlanıyor bu sene böyle geçicek herhalde

Ben dogum yaptigimda hemsire kendisi cikarmisti odadaki herkesi, sanirim gelen hemsirenin kendi tavriyla alakali bir durum. Kimisi cikariyor, kimisi karismiyor galiba.

Canım 32.haftayı doldurunca mi 31+da mi alınıyormuş çalışabilir raporu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…