- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.981
Yarin benimde kontrolüm var bakalım gelişimi gerideydi şimdi ne durumda çok merak ediyorum.ama yine sanki çok kilo almadı gibime geliyor.karnım akşam kocaman sabah kalkıyorum resmen aşağı inmiş.genelde hep sizin bebeklerin maşallah kiloları öndeler.sadece benimkinin gelişimi geri.(
Kizlar bende kasılma daha yok cok şükür kramp falanda olmadi 4. Aydan beri magnezyum kullaniyorum onla alakasi olabilir mi blacaba ?Yanlız benim kız çok aşagılarda hıckırınca popomda hissediyorum şaka gibierken gelmesinde asagida olmasından biraz tırsmıyor değilim
kızlar merhaba :) bizimde bebeğimizin odası , arabası , eşyalarının çoğu hazır .benim gecelik pijamam , biberon babynest ,uyku seti , avize , hastane odası için gerekli olan şeyler falan eksik .her hafta bir şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz.annemle kayınvalidem arada temizliğe geliyorlar ama büyük temizliği ocakta yapıcaz .artık kıyafetlerini yıkayıp ütülemek istiyorum ..ocağın ilk haftası gibi de çantamızı hazırlayacağım .
bebeğinizin eşyalarını yıkamaya başladınız mı ? ben yarın deterjanını alacağım önümüzdeki haftada yıkamayı ütülemeyi planlıyorum .. ilk bebeğim olduğu için acemiyim nasıl ayırıp yıkamalıyız ?
Tecrübeli hamilelere bi sorum var?Özel hastahane için soruyorum Doğumdan sonra odaya geldik bebeği emzircem hemşire odadaki milleti çıkarıyor mu? Kaynanam bütün sülalesine haber verecek kesin eltim falan Doğum yapmışım bide onlarla uğraşmak istemiyorum.Sezeryan yapacağım kesin tarih de saat de belli olucak herkes önceden öğrenip gelir hastaneyekalabalıkta nasıl emzircem kaynanama laf anlatmak zor off
yazlık 3-4 parça birşey almıştık canım ama onların etiketlerini kesmedim eğer olmazsa hediye götürürüm diye..çoraplarını , eldivenlerini nasıl yıkamalıyım peki canım aklıma file gibi birşeye koyup yıkamak geldi amacanım tavsiyem çok yüksek sıcaklıkta yıkama. beyazları da 30 derecede yıka. renkli ve açık renkleri ayırırsın. çok rahatsız edici ense etiketlerini kes. ama üzerinde minikde olsa bedeninin yazdığı etiketi bırak. sonra yerleştirirken ben mesela çıtçıtlı bodyleri en üste en küçükleri alta doğru büyük bedenler gelecek şekilde dizdim. tulumlarıda aynı şekilde. çünkü 0-3 ay body de var 3-6 ay body de var. büyükleri alta koydum. ben yazlık bişey almadım ama sen aldıysan onları ayrı koyarsın.
Canım önce etiketlerini mutlaka kes sonra açık renklileri ve koyu renklileri ayır 30 dakikada 30 derecede yıka canım deterjan çok fazla koyma ki çamaşırlar güzelce durulansınkızlar merhaba :) bizimde bebeğimizin odası , arabası , eşyalarının çoğu hazır .benim gecelik pijamam , biberon babynest ,uyku seti , avize , hastane odası için gerekli olan şeyler falan eksik .her hafta bir şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz.annemle kayınvalidem arada temizliğe geliyorlar ama büyük temizliği ocakta yapıcaz .artık kıyafetlerini yıkayıp ütülemek istiyorum ..ocağın ilk haftası gibi de çantamızı hazırlayacağım .
bebeğinizin eşyalarını yıkamaya başladınız mı ? ben yarın deterjanını alacağım önümüzdeki haftada yıkamayı ütülemeyi planlıyorum .. ilk bebeğim olduğu için acemiyim nasıl ayırıp yıkamalıyız ?
Canım benim ilki özelde olmuştu emzirirken Yanımda annem yengem eşim vardı sadece ayrıca hemşire yanımdan ayrılmamıştı hiç çok kalabalık olursa sen ve bebek huzursuz olursa belki çıkarabilir ama bence sen hemşireden rica et ya da eşinle bu durumu ayarlayın eşin önceden hemşireye söylesinTecrübeli hamilelere bi sorum var?Özel hastahane için soruyorum Doğumdan sonra odaya geldik bebeği emzircem hemşire odadaki milleti çıkarıyor mu? Kaynanam bütün sülalesine haber verecek kesin eltim falan Doğum yapmışım bide onlarla uğraşmak istemiyorum.Sezeryan yapacağım kesin tarih de saat de belli olucak herkes önceden öğrenip gelir hastaneyekalabalıkta nasıl emzircem kaynanama laf anlatmak zor off
Ben tecrübeli anne değilim ama nacizane fikrimi belirteyim. Çamaşırları yıkamadan evvel yarım saat kadar ılık suda elma sirkeli suda beklet bu işlemi zararlı tekstil kimyasallarına karşı kesinlikle öneriyorum tabi açık renk ve koyuları ayırmak koşuluyla. Makinada yıkayacagın için de illa hapsi beyaz olmayacağından ve bebek kıyafetleri bir kaç rengi içinde barındırdığı için onun kıyafetlerine özel renk koruycu mendil alıp o şekilde yıkamalısın.(koruyucu mendil A101lerde ve carrefourlarda satılıyor bşr taneside 15-20 yıkamaya kadar kullanabilirsin) Bence 30°C yeterli olur bebe kıyafeti için.Kolay gelsin şimdidenkızlar merhaba :) bizimde bebeğimizin odası , arabası , eşyalarının çoğu hazır .benim gecelik pijamam , biberon babynest ,uyku seti , avize , hastane odası için gerekli olan şeyler falan eksik .her hafta bir şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz.annemle kayınvalidem arada temizliğe geliyorlar ama büyük temizliği ocakta yapıcaz .artık kıyafetlerini yıkayıp ütülemek istiyorum ..ocağın ilk haftası gibi de çantamızı hazırlayacağım .
Kızlar gecen gun nette bir haber gördüm ingiltere de bir kadin dogum yapiyor dudaginda ucuk varken bebegi öpüyor bebek vefat ediyor 9 günlükken bu virüsten. Size tavsiyem bebeğinizi öpmeyin ve başkalarına opturmeyin ozelliklede ilk aylar bebegin bagisikligi cok düşük oluyor.
Ben tecrübeli anne değilim ama nacizane fikrimi belirteyim. Çamaşırları yıkamadan evvel yarım saat kadar ılık suda elma sirkeli suda beklet bu işlemi zararlı tekstil kimyasallarına karşı kesinlikle öneriyorum tabi açık renk ve koyuları ayırmak koşuluyla. Makinada yıkayacagın için de illa hapsi beyaz olmayacağından ve bebek kıyafetleri bir kaç rengi içinde barındırdığı için onun kıyafetlerine özel renk koruycu mendil alıp o şekilde yıkamalısın.(koruyucu mendil A101lerde ve carrefourlarda satılıyor bşr taneside 15-20 yıkamaya kadar kullanabilirsin) Bence 30°C yeterli olur bebe kıyafeti için.Kolay gelsin şimdiden
etiket derken içindeki kumaş olan etiketlerimi kesiyim canımCanım önce etiketlerini mutlaka kes sonra açık renklileri ve koyu renklileri ayır 30 dakikada 30 derecede yıka canım deterjan çok fazla koyma ki çamaşırlar güzelce durulansın
Canım benim ilki özelde olmuştu emzirirken Yanımda annem yengem eşim vardı sadece ayrıca hemşire yanımdan ayrılmamıştı hiç çok kalabalık olursa sen ve bebek huzursuz olursa belki çıkarabilir ama bence sen hemşireden rica et ya da eşinle bu durumu ayarlayın eşin önceden hemşireye söylesin
aa evet biz ilkinde çamaşır filesi almıştık. ama sonradan akıllandık. baktım coraplar eldıvenler makınedne cıkmıyoryazlık 3-4 parça birşey almıştık canım ama onların etiketlerini kesmedim eğer olmazsa hediye götürürüm diye..çoraplarını , eldivenlerini nasıl yıkamalıyım peki canım aklıma file gibi birşeye koyup yıkamak geldi ama
evet özellikle iç giysilerin. yani çıtçıtlı bodylerin yan ve ensedeki rahatsız edici etiketlerini kes. malum eşşek kadar etiket koyuyorlaretiket derken içindeki kumaş olan etiketlerimi kesiyim canım
renk koruyucu mendiller aklıma gelmemişti canım çok korkuyorum renkleri birbirine girerse diye mutlaka alayım ben yarın ondanBen tecrübeli anne değilim ama nacizane fikrimi belirteyim. Çamaşırları yıkamadan evvel yarım saat kadar ılık suda elma sirkeli suda beklet bu işlemi zararlı tekstil kimyasallarına karşı kesinlikle öneriyorum tabi açık renk ve koyuları ayırmak koşuluyla. Makinada yıkayacagın için de illa hapsi beyaz olmayacağından ve bebek kıyafetleri bir kaç rengi içinde barındırdığı için onun kıyafetlerine özel renk koruycu mendil alıp o şekilde yıkamalısın.(koruyucu mendil A101lerde ve carrefourlarda satılıyor bşr taneside 15-20 yıkamaya kadar kullanabilirsin) Bence 30°C yeterli olur bebe kıyafeti için.Kolay gelsin şimdiden
küçücükler kesin yok olur onlar makine deaa evet biz ilkinde çamaşır filesi almıştık. ama sonradan akıllandık. baktım coraplar eldıvenler makınedne cıkmıyorhemen file aldık. banyoya astım fileyi. kirli çorap ve eldivenleri direk filenin içinde biriktiriyordum. sonra hop makineye. tekrar sepetin içinden corap eldiven ayıklama derdi olmuyordu. 4-5 ay kullandık. sonra zaten eldiven dönemi bitiyor. çoraplarda büyüdükçe sorun kalmıyor.
evet özellikle iç giysilerin. yani çıtçıtlı bodylerin yan ve ensedeki rahatsız edici etiketlerini kes. malum eşşek kadar etiket koyuyorlar
Marsa kadın dogum hastanesi canim o aliskin canim spora kendi de yaparHangi hastanedeydi canım o gittiğin. Cocuguda kap gel minnak ne yapıyor bunlar der.Ben bulursam kaçırmam benim gibi tecrübesiz gebeye baya faydası olacağını düşünüyorum
Bizde de durum aynı okula başladı bu sene hep hasta biraz düzeliyor yine ağırlanıyor bu sene böyle geçicek herhaldepasa anaokuluna basladi baslayali hephasta kizlar. 3 aydir duzelmedi,bitmeye yakin tekrsr yeniliyor. bana da bulaati 4 5 gundur. ikimiz agir gribiz. atesli sesi gitmis burnu akiyo of olduruyor beni hu halleri. bi de hastayim agriyor diyor mama sorry diyor. kuşum deriz birbirimize kuşum agriyor diyor beni benden aliyor resmen.
Perine masajı nasıl oluyor?Kızlar an itibariyle 10.5 kilo almış bulunuyorum. Kimi normal diyor kimi çok diyor. Bu arada yürüyüş yapıyorum. Birde doğuma yakın perine masajı yapıcam. İnşallah rahat doğumumuz olur
Tecrübeli hamilelere bi sorum var?Özel hastahane için soruyorum Doğumdan sonra odaya geldik bebeği emzircem hemşire odadaki milleti çıkarıyor mu? Kaynanam bütün sülalesine haber verecek kesin eltim falan Doğum yapmışım bide onlarla uğraşmak istemiyorum.Sezeryan yapacağım kesin tarih de saat de belli olucak herkes önceden öğrenip gelir hastaneyekalabalıkta nasıl emzircem kaynanama laf anlatmak zor off
Canım 32.haftayı doldurunca mi 31+da mi alınıyormuş çalışabilir raporuBizde kontrolden geldik bugün, bir kaç gün önde sadece tatlış kızım, 1470 gr olmuş, baş aşağı duruyormuş (zaten tekmeleri midemin hemen altında hissediyordum) bugün ilk defa Doğum ve Doğum öncesi izninin tarihini konuştuk, 39. Hafta içinde sezaryene alırım dedi doktorum, 32’nin sonunda da çalışabilir raporu almaya gideceğim.
Sormayı unuttum Doğum izni sonrası rapor alsam sorun olur mu diye, gerçi bunu izin işlerine sorsam daha iyi olacak sanırım, yarın sorayım.
Halimiz keyfimiz yerinde şükürler olsun, hafif bi özlem var ama sabredelim vaktinde gelsinler, 2 çocuklu hayatı iple çekmeyim dimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?