- 23 Haziran 2018
- 2.779
- 3.655
- 133
- 33
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #23.441
valla canım ara ogun meyve saati Cerez saati yok bende ne zaman acikirsam ki uc öğünü zor yiyorum ekmek mumkun olduğunca az ne yersem ekmeksiz meyve evde ne varsa düzenli yaptığım tek şey sut içmek galibaMaşallah Paşayademek Ocak annesi olacaksın ilk sen doğuracaksın bu forumda ay çok heyecanlı:))
Maşallah Umut’a ne yedin içtin kız büyütmüşsün oğlanı
Canım başkasının çocuğuna birşey denmiyor ama çocuk senin kural senin çocuklar da gayet akıllı kuralını bildigi için ayni yaramazlığı yapacağını sanmıyoruminşallah cnm ben çok tırsmaya başladım bu işten bazen diyorum doğurmicam bendün kaynım eltim geldi bide küçük kızları var aşırı yaramaz ikisi bir araya gelince kıyameti koparıyolar resmen ona dur diyorum öbürü durmuyo anneside bişey demiyo çocuğuna hep ben oğluma kızdım şımarıyo diye delirmek üzereydim dedim ben iki çocukla nasıl baş edicemm allah yardımcımız olsun
Aynı benim gibivalla canım ara ogun meyve saati Cerez saati yok bende ne zaman acikirsam ki uc öğünü zor yiyorum ekmek mumkun olduğunca az ne yersem ekmeksiz meyve evde ne varsa düzenli yaptığım tek şey sut içmek galiba:)
Ayyy ne Kaynanalar var yarabbiii neyseki benimki hic sikintiya gelemez oyle kucakta cocuk yatırmaya da karsi tecrübeli kadin 5 kendinden 11 de torun olunca :)-Gzmlkz- Büyüklerin yanında çocuk büyütmek gerçekten çok zor hele ki böylelerin yanında daha da zor ve tehlikeli çünkü öğrenme çağında olan çocuklar için kötü örnek olabiliyorlar en nefret ettiğim kaynananın kırkı çıkana kadar ben bakayım demesi ne işi var benim çocuğumun yanında ne demek ben onunla yatarım aşırı sinir oluyorum bebek anne kokusuyla teniyle uyur büyür babaannenin ne işi var bakacaksa yardım edecekse etsin çocuğa sülük gibi yapışan babaanne anneanne sevmiyorum ben Benim annemde bakar sever ama devamlı çocuk onda olsun istemem yani herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum kaynanan ne derse he de geç hiç kavga etme başını ağrıtmaya değmez ama bebeğini sakın ele geçirmesine izin verme hele ki yatmak ne ya :))))
Benim sag tarafıma oldu 2 saat çektim erkek benin bebek doktor nts bağladı muane etti çok sukur bişey çıkmadı yalancı doğum sancısı olur bazen dedi dıkkat et dedi bide 10 dk bi sancı igne batar gibi geldı geçtiİnşaallah canım geçmiş olsun sende nasıl sancı oldu çokmuydu gittinmi doktora birde bebişin kızmıydı kız çocuklarında kasıklarda çok sancı olır diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum
Yarasın Guney e insallah ben iki sefer yedim balığı daha omega olarak bol bol roka yedim ama :)otlanir gibi roka tere yedimAynı benim gibibende Aralık sonu gibi gidicem bakalım kaç kilo oldu acaba 26 haftalıkken 1019 gramdı haftasına göre iyiydi sıpa birde ben bu ay aşırı derecede balık tükettim umarım benden çok ona yaramıştır
Kız maşallah kilo kismini kacirmisim ben 27+1 de 1200 duo zaman seninki de olmustur 2kgAynı benim gibibende Aralık sonu gibi gidicem bakalım kaç kilo oldu acaba 26 haftalıkken 1019 gramdı haftasına göre iyiydi sıpa birde ben bu ay aşırı derecede balık tükettim umarım benden çok ona yaramıştır
Benim kayınvalidem de karışmaz çok güzel ilgilenir bakar ama asla abartmaz çok anlayışlıdır hiç kaynanalık görmedim kendisinden anne kız gibiydik her zaman kendi kızıyla anlaşamaz benle anlaştığı kadar çok iyidir kendisi Allah razı olsun bir kere bile tartışıp kavga etmedik nazar değmesinAyyy ne Kaynanalar var yarabbiii neyseki benimki hic sikintiya gelemez oyle kucakta cocuk yatırmaya da karsi tecrübeli kadin 5 kendinden 11 de torun olunca :)
Ay bu sabah eşim roka ye diye tutturdu kahvaltıda acı geliyor yiyemiyorumYarasın Guney e insallah ben iki sefer yedim balığı daha omega olarak bol bol roka yedim ama :)otlanir gibi roka tere yedim
Bakalım artık 1500 olmak üzeredir herhalde kendim şuan tok karnıma 57 kilo çıktım ben 4 sene önce 57 kiloyla ameliyata girmiştim daha şimdiden 57 oldum önümde daha 2 ay var 60ı görücem hayatımda ilk defaKız maşallah kilo kismini kacirmisim ben 27+1 de 1200 duo zaman seninki de olmustur 2kg
Ay valla bende kendimi zor tutuyorum:))Şu Ocak ayına girsekte çantamızı hazırlasak cicilerimizi yıkasak ütülesek en zevkli kısma gelsek bir an önce
Sen 60 i gorucen ben 60 ile basladim dusun artik beniBenim kayınvalidem de karışmaz çok güzel ilgilenir bakar ama asla abartmaz çok anlayışlıdır hiç kaynanalık görmedim kendisinden anne kız gibiydik her zaman kendi kızıyla anlaşamaz benle anlaştığı kadar çok iyidir kendisi Allah razı olsun bir kere bile tartışıp kavga etmedik nazar değmesin
Ay bu sabah eşim roka ye diye tutturdu kahvaltıda acı geliyor yiyemiyorum
Bakalım artık 1500 olmak üzeredir herhalde kendim şuan tok karnıma 57 kilo çıktım ben 4 sene önce 57 kiloyla ameliyata girmiştim daha şimdiden 57 oldum önümde daha 2 ay var 60ı görücem hayatımda ilk defabu ikinciler daha bi beter etti bizi
haklısın cnm inşallah dediğin gibi olurCanım başkasının çocuğuna birşey denmiyor ama çocuk senin kural senin çocuklar da gayet akıllı kuralını bildigi için ayni yaramazlığı yapacağını sanmıyorum
bende abimle hiç anlaşamazdım hep kavga ederdik :) şimdilik okadar kıskançlığı yok ben doğduktan sonra korkuyorum anlaşamazlar diye cnm yoksa şimdi kardeşi olcağına çok alıştı hep gelir karnımı sever öper konuşur mesela geçen gün oğlum babasıyla oynarken yanlışlıkla eşim bana çarptı oğlum hemen gelip konuşmaya başladı kardeşim iyimisin sen babama bakma o hep böyle dikkat etmez benide ağlatıyo bazen flan çok bilmiş bi görsen :)) bizde senin gibi yaptık kardeşin gelirken sana hediye almış onu getircek dedik siparişide aldık şimdiden :) ben kardeşime vurmam diyo yaramazlık yaparsa gelir sana söylerim diyo sen iş yaparken ben bakarım ona diyo inşallah dediği gibi olur sadece bazen isim konusunu konusurken kıskanıp lafımızı bölmeye çalışıyo onu alalım bunu alalım dediğimizde ilgi istiyo korkuyorum inşallah doğduktan sonra onu sevmediğimizi düşünüp içine kapanmazBen hic bu kadar ayrıntılı dusunmedim sadece kiskanir da zarar verir düşüncesi ile beşik aldim (abim benim bogaza bicak dayamis çocuğa guven olmaz) en bastan beridir kardes seni cok seviyor seni ozlemis sana hediye de alacakmis yok efendim ablamin elinden tutar parka giderim dio gibisinden konuşuyorum simdi kendisi de diyor ben kardesimin elinden tutar gezdirir parka gotururm tutmazsam duser o benim minigim falan tabi suan hersey guzel ama doğunca da bakicaz çaresine ki yeni dogan cok kucaklama sevme taraftarı değilim emzirme sirasinda cok kiskanabilir ama onu da ogrettik ben emdim buyudum artik kardesim emecek dio demekki kabullendi zamanla alisacak
amin inşallah allah hepimizin yardımcısı olsun ilk çocukta okadar zorlanılmıyo sadece ilk günler acemilik oluyo ama ikincide daha dikkatli bilinçli olmamız gerekiyo dediğim gibi kaynanam sağolsun öyle öğretiyo ama eşim kızıyo hayır o boklu değil onuda sevicez o senin kardeşin ama sen bizim ilk göz ağrımızsın vs diyor ondan sonra ilk doğduğu zaman çok sıkıp öpmek yok yoksa yanakları yara olur ağlar diyo acıkınca annen onu emzircek karnını doyurcak sende bebekken emiyodun diyo sakın vurmak yok annenin işi varken ona sen bakcaksın sen kocaman abi oldun kardeşine güzel örnek ol diyo sağolsun eşim çok yardımcı oluyo bana o yönden. Benimde korkum yetememek işte o konuda inşallah çok zorlanmam dün kuzeniyle kedi köpek gibiydiler onları öyle görünce çok korktum birine dur diyosun öbürü durmuyo eşime dedim inşallah böyle olmazlar yoksa ben deliririm dedim :)benim kızımda 4 olacak. bende korkuyorum ama kızım çok anlayışlı kıskançlık konusunda cok sorun yasayacagımızı düşünmüyrum. ama ıkısıne bırden nasıl yetıcem çalışıyorum. ikisiylede verimli zaman geçirebilcekmiyim diye korkuyorum. kesinlikle yeni gelen bebeği kötülemeyin kıskanmasın diye. cocugun aklında 'kardes sevılcek degıl kotulencek bısey' gibi kalır. gayet normal davranın. siz nasıl davranırsanız bebege o da oyle davranırmış. tabi ki bocalayacaklar. kolaymı şu an anne baba onların dünyası ve birisyle paylaşmak zorunda kalacaklar. allah yardımcımız olsun güç kuvvet sağlık versin hepsinin üstesinden gelelim.inşallah
Ben daha alışverişi mi bitirmedim çok az bişey aldım haftaya başlıycamŞu Ocak ayına girsekte çantamızı hazırlasak cicilerimizi yıkasak ütülesek en zevkli kısma gelsek bir an önce
ben oğlumda acemiydim geceleri kalkınca emzirip götürüp veriyodum o bakıyodu o yüzden babaanneye çok alıştı bide eski kafalılar 4 çocuk büyütmüş herşeyi bildiğini sanıyo ama bilmiyo o huyu beni sinir ediyo oğlum 2 yaşındaydı küfür ettiriyodu çocuğa saygımdan bişey demiyodum ama zamanla açtım ağzımı zor bıraktırdım çocuğa küfürü. Bana anne demiyodu çok zoruma gidiyodu ismimi söylettiriyodu bu yüzden kaynanamı hiç sevmiyorum bide aynı evde yaşıyoruz çok sıkıntı yaşadım oğlumu ne zorluklarla büyüttüm bi bilseniz benimle yatnak istemiyodu çocuğumAyyy ne Kaynanalar var yarabbiii neyseki benimki hic sikintiya gelemez oyle kucakta cocuk yatırmaya da karsi tecrübeli kadin 5 kendinden 11 de torun olunca :)
Basta kiskancak zorlanacaklar tabiki bi isin doğasında var ama zamanla çalışacaklar bence abimle aramda 2 yas var o bıçakla boğazımi kesmeye çalışmış ben doğduğumda ben o yuzden hic guvenmem cocuklara surekli gözümüz üzerlerinde olacak eger gaz problemi olmaz bi sıkıntı olmazsa insallah olmaz bebeği emzirir yatirirz ilgi yine büyüklerde olurbende abimle hiç anlaşamazdım hep kavga ederdik :) şimdilik okadar kıskançlığı yok ben doğduktan sonra korkuyorum anlaşamazlar diye cnm yoksa şimdi kardeşi olcağına çok alıştı hep gelir karnımı sever öper konuşur mesela geçen gün oğlum babasıyla oynarken yanlışlıkla eşim bana çarptı oğlum hemen gelip konuşmaya başladı kardeşim iyimisin sen babama bakma o hep böyle dikkat etmez benide ağlatıyo bazen flan çok bilmiş bi görsen :)) bizde senin gibi yaptık kardeşin gelirken sana hediye almış onu getircek dedik siparişide aldık şimdiden :) ben kardeşime vurmam diyo yaramazlık yaparsa gelir sana söylerim diyo sen iş yaparken ben bakarım ona diyo inşallah dediği gibi olur sadece bazen isim konusunu konusurken kıskanıp lafımızı bölmeye çalışıyo onu alalım bunu alalım dediğimizde ilgi istiyo korkuyorum inşallah doğduktan sonra onu sevmediğimizi düşünüp içine kapanmaz
aynen canım bende öyle yapmayı düşünüyorum ilk bebişi emzirir uyuturum sonra abisiyle biraz oynarım onuda uyuturum bende biraz dinlenirim inşallah huysuz bebek olmazsa :)Basta kiskancak zorlanacaklar tabiki bi isin doğasında var ama zamanla çalışacaklar bence abimle aramda 2 yas var o bıçakla boğazımi kesmeye çalışmış ben doğduğumda ben o yuzden hic guvenmem cocuklara surekli gözümüz üzerlerinde olacak eger gaz problemi olmaz bi sıkıntı olmazsa insallah olmaz bebeği emzirir yatirirz ilgi yine büyüklerde olur
Gelince alışır o zaman canım işallah sıkma canını simdiden belkide cok sevecek kimseye elletmeyecekyok canım ya zaten evdeki herkes en çok onu seviyor ilk torun olduğu için bizim içinde öyle babaannesi onu az sevicez boklu olcak diyo bazen eşim kızıyo ama yapcak bişey yok :) oğlum daha küçük 4buçuk yaşında bazen gelir karnımı sever öper cnm kardeşim diye konuşur onunla ama bazende kıskanıyo sevilmiceğini düşünüyo küçük çocuk işte :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?