- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #24.201
Hoşafı bilmiyordum ve yaparım ilk Doğum olucak hayırlısı ile inşallah sütüm hemen gelmezse çok üzülürüm onun için yapabileceğim ne varsa yapmak istiyorumBen hoşaf düşünüyorum canım kayisi erik hurma hoşafı yakınlarimdan birinden rica edicem ya da 1 gun once evde kaynatır kavanoza koyarim bilmiyorum bir de duzenli hurma tuketmeye başlıycam süt artırma etkisi var biliyosundur
Peki biberon koyucaz mı? Ben öyle bişey olursa biberonla vermek istemem ya alışırsa hemen ne ile verebilirler mama hastane de Başka acaba ya da onlar mı veriyor bebeğe mamayı biz vermiyoruz mu?Canım bebek için mama koymana gerek yok hastane o an için veriyor zaten kendin içebileceğin şeylerde var ama hepsi kesin süt getirir diyemem en önemlisi stres yapmamak üzülmemek ve bol su içmen ayrıca sıcak suyla göğüse masaj yapmak çok çok iyi geliyor ya da sıcak suyla ıslatılmış bezi göğüsüne tutup ovalamakta sütleri getiriyor
sağol canım. Bir dahaki sefere yandan çekip gondereyim:))Maşallah ama yandan atin da net gorelim bi size bakinca ben heran doğuracak gibiyim sanki
Maşallah canım
Sağolun kizlarMaşallahÇok tatlı bir göbiş
Gelmez canım isalallah 38den önceEksik kalmayayim dedim bir göbek de benden bugun surekli kasilan bir Umut
Babasi iki ay beklemeyecek bu cocuk diyor bir buçuk ay dayansa 38i görsek sukredecem
olur mutlaka ben zaten çok musaitim çatlamaya kilo alip vermekten bile var bacaklarimda. Simdi fark edilmiyor doğumdan sonra enkaz gün yüzüne çıkarİlkinde bende yırtılma yok saniyordum dogum yapip gobek bosalincaya kadar hafiften var ilk gebelikten simdi yirtilma olunca paril paril parlıyor ordan anlıyorum
Ben aventin biberinunu aldim ama küçük kaşık alıp sütum gelmezse kasikla vermeyi düşünüyorum. Çünkü biberona alışınca anne memesini reddebiliyormus bebeklerPeki biberon koyucaz mı? Ben öyle bişey olursa biberonla vermek istemem ya alışırsa hemen ne ile verebilirler mama hastane de Başka acaba ya da onlar mı veriyor bebeğe mamayı biz vermiyoruz mu?
Hadi ya tlf oynamadiginda bas ağrın olmuyorsa ondandır ama ne bileyim biraz tuhaf geldi bana. Desene liseli gençler gibi yasak olunca gizli gizli alıp bakıyorsundurKızlar artık telefonu elime almam yasak evde. Doktor baş ağrımı telefonla oynamama bağladı kv ve eşim kullanınca kızıyor artık.Öyle yazıp bırakacağım şimdi telefonu .
Bende su sicak mesajı duymustum o yuzden sıcak su torbami yanımda goturucem. Ve ayaklarda ısınmıyormuş lazım olur baya diye düşünüyorumÇok üzüldüm canım iki bebeğinde karnında mı şuan anlamadığım için soruyorum canım yanlış anlama sakın
Aynen canım ya benimde ilki 38+5de olmuştu sanırsam salı günü randevum var bakalım sezaryen için gün verecek mi sorucam
Canım bebek için mama koymana gerek yok hastane o an için veriyor zaten kendin içebileceğin şeylerde var ama hepsi kesin süt getirir diyemem en önemlisi stres yapmamak üzülmemek ve bol su içmen ayrıca sıcak suyla göğüse masaj yapmak çok çok iyi geliyor ya da sıcak suyla ıslatılmış bezi göğüsüne tutup ovalamakta sütleri getiriyor
Kızlar duygusal değişim oldugunu biliyordum hamilelikte ama şu ana kadar yaşamamıştım. Dün eşimle temizlik konusunda biraz atıştık. Sonra ağlamaya başladım. Aman allahım durduramıyorum kendimi ağladıkça ağladım ağladıkça ağladım. Eşim sakinleştirmeye çalıştıkça ağladım. En son bağıra bağıra ağlıyordum. Kendimi kontrol edemedim. Çok kötü bir andı.
Gunaydin kızlar bence her dr kendi.ultrason sonucunu biliyor ve her.ultrason cihazınin ölçümü farklı mesela kendi ultrasonunda 3000 gorunen bebegin o gun doğsa eksi 200 le doğacaģinı ya da başka ultrasonda baska.dr 3000 denen bebegin artı 200 dogacağinı görebiliyor o yüzden böyle farklar olabilir o noktada ben drlara guveniyorum tabi istisnalar vardır yanlız anneyiz zayif olması bizi üzüyor ama şu gerçek zayif bebekler daha cabuk toparlıyor onemli olan dogum sonrası bebegin anne sütünü alıp toparlnması valla ne diym.ben en cok bol bol.sütümuz olsun istiyorum o noktada çok çektim
Bu gece derin uyudum galiba kızımın harketlerini hissedemedim kalktım çikolata falan yedim uyuyordu galiba ay bi korktum eşim de korktukahvaltıdan sonra iyice hareketlendi ŞÜKÜR. Bu panik hallerim hiç bitmiyor
Kızlar bebeğimi gördüm rüyamda ama kız bebek gördüm şarkı söylüyordum ona çok tatlısın şekersin şekercimi baban senin :)) oda bana gülüyordu çok tatlı bebekti uyandıktan sonra çok üzüldüm içten içe kız bebek mi istiyorum neden rüyamda kız görünce o kadar mutlu oldum diye cinsiyet öğrenmeden kız olsun derdim ama erkek olduğunu öğrenince hiç üzülmedim bu rüya üzdü beni
Tecrübeli anneler hastane çantasına olurda sütümüz hemen gelmezse diye alınabilecek şeyler var mıdır? Yiyecek ve ya içecek gibi
Peki biberon koyucaz mı? Ben öyle bişey olursa biberonla vermek istemem ya alışırsa hemen ne ile verebilirler mama hastane de Başka acaba ya da onlar mı veriyor bebeğe mamayı biz vermiyoruz mu?
Yok canım ne yanlış anlaması iki bebeğim de karnım da tek plesenta da lar. Yüzde 20 diğer bebeği etkile durumu varmış ama ben bu durumu yaşamış annelerle konuştum sağlıklı almışlar kucaklarına tabi ki de nasip artık rabbim ne yazmışsa onu yaşayacağızÇok üzüldüm canım iki bebeğinde karnında mı şuan anlamadığım için soruyorum canım yanlış anlama sakın
Aynen canım ya benimde ilki 38+5de olmuştu sanırsam salı günü randevum var bakalım sezaryen için gün verecek mi sorucam
Canım bebek için mama koymana gerek yok hastane o an için veriyor zaten kendin içebileceğin şeylerde var ama hepsi kesin süt getirir diyemem en önemlisi stres yapmamak üzülmemek ve bol su içmen ayrıca sıcak suyla göğüse masaj yapmak çok çok iyi geliyor ya da sıcak suyla ıslatılmış bezi göğüsüne tutup ovalamakta sütleri getiriyor
Kaşık bende alırım biberondansa iyidirBen aventin biberinunu aldim ama küçük kaşık alıp sütum gelmezse kasikla vermeyi düşünüyorum. Çünkü biberona alışınca anne memesini reddebiliyormus bebekler
Valla ben bugun hicbir is yapamadım yemegi bile esim yapti çünkü vucudumda iltihap var o halsiz bırakıyor hep yatiyorum valla yarin da rapor alicam 5 gün evde iyilesmem gerek. Seninki ödem canm cogu hamilede var kiloyla alakali degil vucut su topluyor yapacak bir sey yok zaten sen hareketlisin bol bol su da iciyorsudur cok tuzlu seyler yeme. Benim arkadasinda ayak yüz her yer sisiyordu çokta kilo almamisti halbuki.Sabahtan beri iş güç anca oturdum valla kızlar. Bebişin kıyafetlerini yıkamıştım onları ütüledim, çarşafa bohçalayıp koydum dolaba. Baya yordu ütü, renkli kıyafetleri de kurusun onları da ütüleyip kaldırcam ilerleyen zamanlarda ütü falan yapmicam kendimi iyi hissetmiyorum. Ev işleri çok yormaya başladı bu ara.
Bir de sabahları kalkınca ellerim, özellikle sağ elim aşırı şişiyor. Kapatmaya çalışınca öyle şiddetli ağrıyor ki ağlayasım geliyorBıçak falan zor tutuyorum kahvaltıda bir şey doğrarken. Aşırı kilo da almadım. 56.5 falan civarı çıkıyorum tartıda, bazen 57. Daha hiç 58 görmedim yani, daha ne olsun 33. haftamdayım. Bu şişliğin sebebi ne olabilir ki? Hayatımı çok zorlaştırıyor.
Biberon koyma canım koyarsan hemşireler hemen dayıyorlar bebeğin ağzına biberonu o yüzden koyma enjektörle veriyorlar zaten alacağı çok az miktar ufak oldukları için yeterli geliyor enjektörle beslemekPeki biberon koyucaz mı? Ben öyle bişey olursa biberonla vermek istemem ya alışırsa hemen ne ile verebilirler mama hastane de Başka acaba ya da onlar mı veriyor bebeğe mamayı biz vermiyoruz mu?
Aynen canım çantanıza havlu çoraplardan koyun derim :))Bende su sicak mesajı duymustum o yuzden sıcak su torbami yanımda goturucem. Ve ayaklarda ısınmıyormuş lazım olur baya diye düşünüyorum
Anladım canım rabbim sorunsuz sıkıntısız sağlıkla kavuştursun inşallah Rabbim diğer bebeğinin de sabrını versin canım cennette seni karşılayacak bir meleğin var Allah diğerine sağlıklı uzun ömürler verir inşallahYok canım ne yanlış anlaması iki bebeğim de karnım da tek plesenta da lar. Yüzde 20 diğer bebeği etkile durumu varmış ama ben bu durumu yaşamış annelerle konuştum sağlıklı almışlar kucaklarına tabi ki de nasip artık rabbim ne yazmışsa onu yaşayacağız
Ev işlerinden fenalık geldi artık her gün ev süpürüyorum ya bende salı günü hastaneye gidicem artık gün kararlaştırırız diye umuyorum ondan sonra kıyafetleri yıkayıp ütüleyecem her ne kadar sezaryen olsam da bu bebişlerin işine belli olmaz gelcem diye tutturur falan zaten rahmim sıkıntılı o yüzden çantam hazır dursun kenarda :)) elinin şişliği her gün mü oluyor yoksa sadece bugün mü acaba üstüne mi yattın ki canımSabahtan beri iş güç anca oturdum valla kızlar. Bebişin kıyafetlerini yıkamıştım onları ütüledim, çarşafa bohçalayıp koydum dolaba. Baya yordu ütü, renkli kıyafetleri de kurusun onları da ütüleyip kaldırcam ilerleyen zamanlarda ütü falan yapmicam kendimi iyi hissetmiyorum. Ev işleri çok yormaya başladı bu ara.
Bir de sabahları kalkınca ellerim, özellikle sağ elim aşırı şişiyor. Kapatmaya çalışınca öyle şiddetli ağrıyor ki ağlayasım geliyorBıçak falan zor tutuyorum kahvaltıda bir şey doğrarken. Aşırı kilo da almadım. 56.5 falan civarı çıkıyorum tartıda, bazen 57. Daha hiç 58 görmedim yani, daha ne olsun 33. haftamdayım. Bu şişliğin sebebi ne olabilir ki? Hayatımı çok zorlaştırıyor.
Ödem topluyo sun canim yaa bende de hafif hafif var ama limonlu su ile çözüyorum işi toplamda kaç kilo aldın bu arada ben son 2 ayım aşırı kilo almak istemiyorum buzamana kadar 5 kilo oldu kuzenim son ayinda sadece 5 kilo aldi o yuzden korkuyorum insallah odem.olmaz yine koskocaman bi burunla gezmek istemiyorum ortalikdaSabahtan beri iş güç anca oturdum valla kızlar. Bebişin kıyafetlerini yıkamıştım onları ütüledim, çarşafa bohçalayıp koydum dolaba. Baya yordu ütü, renkli kıyafetleri de kurusun onları da ütüleyip kaldırcam ilerleyen zamanlarda ütü falan yapmicam kendimi iyi hissetmiyorum. Ev işleri çok yormaya başladı bu ara.
Amin canım cümlemizin bebeklerini rabbim bağışlasın sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah...Biberon koyma canım koyarsan hemşireler hemen dayıyorlar bebeğin ağzına biberonu o yüzden koyma enjektörle veriyorlar zaten alacağı çok az miktar ufak oldukları için yeterli geliyor enjektörle beslemek
Aynen canım çantanıza havlu çoraplardan koyun derim :))
Anladım canım rabbim sorunsuz sıkıntısız sağlıkla kavuştursun inşallah Rabbim diğer bebeğinin de sabrını versin canım cennette seni karşılayacak bir meleğin var Allah diğerine sağlıklı uzun ömürler verir inşallah
İlk oğlumun adı Kuzey bu oğlumun adını da Güney koyacağızAmin canım cümlemizin bebeklerini rabbim bağışlasın sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah...
Bebişlerin isimi ne karar verdiniz mi ?
Ben çok kararsızım sanırım bi konu açacağım buraya :) aklımda Aybars ve aybek var ama emin değilimİlk oğlumun adı Kuzey bu oğlumun adını da Güney koyacağızsiz karar verdiniz mi
Valla ben bugun hicbir is yapamadım yemegi bile esim yapti çünkü vucudumda iltihap var o halsiz bırakıyor hep yatiyorum valla yarin da rapor alicam 5 gün evde iyilesmem gerek. Seninki ödem canm cogu hamilede var kiloyla alakali degil vucut su topluyor yapacak bir sey yok zaten sen hareketlisin bol bol su da iciyorsudur cok tuzlu seyler yeme. Benim arkadasinda ayak yüz her yer sisiyordu çokta kilo almamisti halbuki.
Ev işlerinden fenalık geldi artık her gün ev süpürüyorum ya bende salı günü hastaneye gidicem artık gün kararlaştırırız diye umuyorum ondan sonra kıyafetleri yıkayıp ütüleyecem her ne kadar sezaryen olsam da bu bebişlerin işine belli olmaz gelcem diye tutturur falan zaten rahmim sıkıntılı o yüzden çantam hazır dursun kenarda :)) elinin şişliği her gün mü oluyor yoksa sadece bugün mü acaba üstüne mi yattın ki canım
Ödem topluyo sun canim yaa bende de hafif hafif var ama limonlu su ile çözüyorum işi toplamda kaç kilo aldın bu arada ben son 2 ayım aşırı kilo almak istemiyorum buzamana kadar 5 kilo oldu kuzenim son ayinda sadece 5 kilo aldi o yuzden korkuyorum insallah odem.olmaz yine koskocaman bi burunla gezmek istemiyorum ortalikda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?