2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Hoşafı bilmiyordum ve yaparım ilk Doğum olucak hayırlısı ile inşallah sütüm hemen gelmezse çok üzülürüm onun için yapabileceğim ne varsa yapmak istiyorum

Peki biberon koyucaz mı? Ben öyle bişey olursa biberonla vermek istemem ya alışırsa hemen ne ile verebilirler mama hastane de Başka acaba ya da onlar mı veriyor bebeğe mamayı biz vermiyoruz mu?

Maşallah ama yandan atin da net gorelim bi size bakinca ben heran doğuracak gibiyim sanki
sağol canım. Bir dahaki sefere yandan çekip gondereyim:))
Maşallah canım

Maşallah Çok tatlı bir göbiş
Sağolun kizlar
Eksik kalmayayim dedim bir göbek de benden bugun surekli kasilan bir Umut
Babasi iki ay beklemeyecek bu cocuk diyor bir buçuk ay dayansa 38i görsek sukredecem
Gelmez canım isalallah 38den önce çok büyük bir gobusun yok bence 2. Gebeliğin sonuçta o kadar da olacak

İlkinde bende yırtılma yok saniyordum dogum yapip gobek bosalincaya kadar hafiften var ilk gebelikten simdi yirtilma olunca paril paril parlıyor ordan anlıyorum
olur mutlaka ben zaten çok musaitim çatlamaya kilo alip vermekten bile var bacaklarimda. Simdi fark edilmiyor doğumdan sonra enkaz gün yüzüne çıkar

Peki biberon koyucaz mı? Ben öyle bişey olursa biberonla vermek istemem ya alışırsa hemen ne ile verebilirler mama hastane de Başka acaba ya da onlar mı veriyor bebeğe mamayı biz vermiyoruz mu?
Ben aventin biberinunu aldim ama küçük kaşık alıp sütum gelmezse kasikla vermeyi düşünüyorum. Çünkü biberona alışınca anne memesini reddebiliyormus bebekler

Kızlar artık telefonu elime almam yasak evde. Doktor baş ağrımı telefonla oynamama bağladı kv ve eşim kullanınca kızıyor artık.Öyle yazıp bırakacağım şimdi telefonu .
Hadi ya tlf oynamadiginda bas ağrın olmuyorsa ondandır ama ne bileyim biraz tuhaf geldi bana. Desene liseli gençler gibi yasak olunca gizli gizli alıp bakıyorsundur

Bende su sicak mesajı duymustum o yuzden sıcak su torbami yanımda goturucem. Ve ayaklarda ısınmıyormuş lazım olur baya diye düşünüyorum

İlk hamileliğimde yaşamıştım seninkine benzer bir ağlama krizi, ottan b.ktan sebep derler ya, öyle bir şey. Eşim saçma sapan bir şey için kalbimi kırmıştı, bütün gece ağlamıştım. 4 aylık hamileydim daha o zaman. Bu sefer deneyimin etkisi sanırım, hiçbir şeyi sallamıyorum valla. Kendimden daha önemli değil hiçbir şey şu an. Beğenmeyen öte kaysın, kimseye elimden gelenin fazlasını yapamam. Enerjim varken yapıyorum, o gün iyi değilsem hiçbir işe elimi sürmüyorum yemek dışında. Hem kendim aç kalamam hem çocuk var, e eşim de işten geliyor derken yemeğe bir şeyler ayarlıyorum ama onun dışındaki işleri eğer enerjim varsa yapıyorum yoksa bekliyor yani işler. Çalışıyorum ben, her şeye kusursuz yetişemem. Geniş ol biraz, sağlık sadece grip olmamak değil, kafa sağlığı daha önemli.

Ah canım ne güzel söylemişsin, bol bol sütümüz olur inşallah. İlk kızım 3350 doğdu şu an 5 yaşında daha 16 kilo değil. Doğum kilosu sonrasındaki kilonun bir göstergesi değil kesinlikle. Bunu yaşamış olmama rağmen, doğacak olanın kilosu ile ilgili psikolojik olarak sıkıntılı durumlar yaşıyorum ben de şu aralar. Sanki yüksek kilo ile doğarsa, ilk kızımdaki gibi kilo almama sıkıntıları yaşatmaz bize gibi bir düşünce var kafamda. Ama aslında öyle değil. 2 kilo doğan çocuk 1 yaşında 10 kilo olabiliyor. Bunu bilmeme rağmen bu hissimi kontrol edemiyorum ve çok rahatsız oluyorum bu durumdan

Bu gece derin uyudum galiba kızımın harketlerini hissedemedim kalktım çikolata falan yedim uyuyordu galiba ay bi korktum eşim de korktu kahvaltıdan sonra iyice hareketlendi ŞÜKÜR. Bu panik hallerim hiç bitmiyor

Hay Allah iyiliğini versin, uyuyordur çocuk yahu :) Güldürdün beni. Açken enerjileri olmuyor, kahvaltıdan sonra coşuyor onlar.

Aman bacım sen de üzülecek şey mi arıyorsun allasen :) Rüya bu. Ben de sürekli erkek çocuk doğurduğumu görüyordum hamileliğimin başında. Ama kızım oluyor. Rüya ile can sıkılır mı gözünü seveyim :)

Tecrübeli anneler hastane çantasına olurda sütümüz hemen gelmezse diye alınabilecek şeyler var mıdır? Yiyecek ve ya içecek gibi

Hurma, ev yapımı meyve suyu, boza vb. şeyler koyabilirsin. Ama sütün gelir zaten merak etme. Bol su ve bebeğinin kokusu getirir sütünü :)

Canım biberon gereksiz. Çok gerekli bir durum olursa enjektör ile veriyorlar mamayı. Steril zaten enjektörler. Çocuğun ilk gün 10-15 ml civarı mide kapasitesi, yani o kadarcık şey ile doyuyor. Biberon dolusu bir şey içecek durumda olmayacağı için gerek yok bence. Bunları bilmesine rağmen ısrarla koyan var ama ben de ısrarla koymicam hastane çantama :))

Yok canım ne yanlış anlaması iki bebeğim de karnım da tek plesenta da lar. Yüzde 20 diğer bebeği etkile durumu varmış ama ben bu durumu yaşamış annelerle konuştum sağlıklı almışlar kucaklarına tabi ki de nasip artık rabbim ne yazmışsa onu yaşayacağız

Sabahtan beri iş güç anca oturdum valla kızlar. Bebişin kıyafetlerini yıkamıştım onları ütüledim, çarşafa bohçalayıp koydum dolaba. Baya yordu ütü, renkli kıyafetleri de kurusun onları da ütüleyip kaldırcam ilerleyen zamanlarda ütü falan yapmicam kendimi iyi hissetmiyorum. Ev işleri çok yormaya başladı bu ara.
Bir de sabahları kalkınca ellerim, özellikle sağ elim aşırı şişiyor. Kapatmaya çalışınca öyle şiddetli ağrıyor ki ağlayasım geliyor Bıçak falan zor tutuyorum kahvaltıda bir şey doğrarken. Aşırı kilo da almadım. 56.5 falan civarı çıkıyorum tartıda, bazen 57. Daha hiç 58 görmedim yani, daha ne olsun 33. haftamdayım. Bu şişliğin sebebi ne olabilir ki? Hayatımı çok zorlaştırıyor.

Valla ben bugun hicbir is yapamadım yemegi bile esim yapti çünkü vucudumda iltihap var o halsiz bırakıyor hep yatiyorum valla yarin da rapor alicam 5 gün evde iyilesmem gerek. Seninki ödem canm cogu hamilede var kiloyla alakali degil vucut su topluyor yapacak bir sey yok zaten sen hareketlisin bol bol su da iciyorsudur cok tuzlu seyler yeme. Benim arkadasinda ayak yüz her yer sisiyordu çokta kilo almamisti halbuki.

Biberon koyma canım koyarsan hemşireler hemen dayıyorlar bebeğin ağzına biberonu o yüzden koyma enjektörle veriyorlar zaten alacağı çok az miktar ufak oldukları için yeterli geliyor enjektörle beslemek

Bende su sicak mesajı duymustum o yuzden sıcak su torbami yanımda goturucem. Ve ayaklarda ısınmıyormuş lazım olur baya diye düşünüyorum
Aynen canım çantanıza havlu çoraplardan koyun derim :))
Anladım canım rabbim sorunsuz sıkıntısız sağlıkla kavuştursun inşallah Rabbim diğer bebeğinin de sabrını versin canım cennette seni karşılayacak bir meleğin var Allah diğerine sağlıklı uzun ömürler verir inşallah

Ev işlerinden fenalık geldi artık her gün ev süpürüyorum ya bende salı günü hastaneye gidicem artık gün kararlaştırırız diye umuyorum ondan sonra kıyafetleri yıkayıp ütüleyecem her ne kadar sezaryen olsam da bu bebişlerin işine belli olmaz gelcem diye tutturur falan zaten rahmim sıkıntılı o yüzden çantam hazır dursun kenarda :)) elinin şişliği her gün mü oluyor yoksa sadece bugün mü acaba üstüne mi yattın ki canım

Ödem topluyo sun canim yaa bende de hafif hafif var ama limonlu su ile çözüyorum işi toplamda kaç kilo aldın bu arada ben son 2 ayım aşırı kilo almak istemiyorum buzamana kadar 5 kilo oldu kuzenim son ayinda sadece 5 kilo aldi o yuzden korkuyorum insallah odem.olmaz yine koskocaman bi burunla gezmek istemiyorum ortalikda

Amin canım cümlemizin bebeklerini rabbim bağışlasın sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah...
Bebişlerin isimi ne karar verdiniz mi ?

İlk oğlumun adı Kuzey bu oğlumun adını da Güney koyacağız siz karar verdiniz mi
Ben çok kararsızım sanırım bi konu açacağım buraya :) aklımda Aybars ve aybek var ama emin değilim ben çok seviyorum kuzey ve güney ismini çok güzel seçim yapmışsın :)

Sağolun kızlar. Valla bu ödem böyle birşey miymiş daha önce hiç yaşamadım inanın hiçbir fikrim yoktu nasıl bir şey olduğuna dair. 48 ile başladı işte hamileliğim 56.5-57 arası gidip geliyorum. 33. haftam bitiyor çarşamba günü. Bu kilo fazla değil ki. İlk kızımda hiç olmamıştı böyle ödemdi bilmem neydi. Onda 58 ile doğuma gitmiştim. Bunun kilo ile alakası yok bence. Başka bir şey bu ama dur bakalım. Tuzu mu kesmek lazım ne yapmak lazım ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…