- 23 Haziran 2018
- 2.779
- 3.655
- 133
- 33
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #24.241
Benimki de biberon almayanlardan sadece arada mama verirken kullandim ve bir yasinda biberon birakti çok isterdim gece eline biberon verim o emrin ben uyuyimBence 10 aylık olduğu ve herşeyin çok farkında olduğu sana ve emmeye alıştığı için biberonu istememiş ama yeni doğan bebek kolaya alışınca emmek zor geliyor çünkü süt başta çok gelmiyor bebeğin bol bol emmesi gerekiyor ki süt gelsin ama bebek küçük olduğu için yoruluyor doğal olarakta biberonu verirsen emmeye uğraşmıyor asla 4 ay önce yeğenim oldu bizzat yaşadık hastanede sarılık yüzünden 4 gün kaldı ve biberona alıştı annesinin sütünü emmek zor geldi hep emmeden doymadan bırakıyordu derken süt emmediği için kesildi maalesef ki
Ben böyle bi olumsuz örneği görünce korktum biberondan ama dediğin gibi demek ki canım sütün ve bebeğin durumuna göre farklılık gösterebiliyor neyse bide ilk ya süt az olur emmez kolaya kaçar diye biberonu baştan olabildiğince uzak tutayım ben sonrası Allah Kerim hakkımızda hayırlısı siz tecrübelisiniz oda çok önemlicanm herkesin süt durumu farklı oluyor beni emerken bebek nefessiz kalıyordu artık 5,6 delikten fışkırıyordu biberonda sadece 1 küçük delik vardı,10 aylık olmadan da biz biberonla sütümü vermek istediğimiz zaman da da almıyordu dediğim gibi 2.oğlumda sarılığı geçsin diye hem biberonla mama verdim hemde emzirdim hiç bırakma sorunu yaşamadım,sütün ve bebeğin durumuna göre farklılık gösterebiliyor demek ki.
Ahhh ahhh kayınvalide miKızlar artık telefonu elime almam yasak evde. Doktor baş ağrımı telefonla oynamama bağladı kv ve eşim kullanınca kızıyor artık.Öyle yazıp bırakacağım şimdi telefonu .
Ya defalarca baktım :) sanırım kulağıma hoş gelmiyor ilk oğlumun da ismi ilk aklımızdan geçen isim oldu. Doğuma kadar bakmamıza rağmenSağol canım :)) internette bir sürü isim var bak istersen içine sinen mutlaka çıkar
gerçekten çok üzücü bir durum bende bunun büyük depresyonunu yaşadım bazı şeyler kısmet ne yaparsan yap olmuyor yaşamayandan anlamıyor canım insallah hepimiz emziririz bol bol :)Çevremden gördüğüm kadarıyla süt hakkında bişey yazıcam öncelikle inşallah bütün Doğum yapan annelerin sütü olur bebek emmek ister (çok amin) Cuma namazlarında bile eşimden dua etmesini istiyorum.Bizim bazı arkadaşların sütü çok gelmedi bebek mamayla beslendi kız hala rüyasında çocuğu emzirirken görüyor ve o kadar üzgün ki am en büyük hatası şu olmuş bebek uyurken hiç uyumamış uykunun dinlenmenin süt üzerinde çok etkisi varmış annesi evdeyken bile ona çocuğu bırakıp birazcık uyumuş olsaydısonrası çocuk sarılık oldu daha çok üzüldü sütü iyice kesildi.İlk gebeliğim ama bu duyduklarıma dikkat edicem UYKU,Dinlenme,yemek yemeye dikkat etmek,bol su tüketimi ve omega-3lü vitamin ha bide bu yazdıklarımı inşallah bende yapabilirim :))
kızlar bende sizin tersinize biberonada alışsın istiyorum,ilk çocukta yarım saat.içinde sütüm gelmişti hemen emzirmiştim ama sütümü sağıp biberonla vermem gereken zamanda da da.asla kabul etmedi hatta 10 aylıkken emzirmeyi bıraktırıp ilaç kullanmam gerekti ama gecelerce ağladı aç yattı biberon almamak için,2.de bu durumu yaşamamak adına biberona da alışsın diye veriyordum 2 yaşına kadarda emzirdim hiçte beni bırakmadı
Selam kızlar, bu biberon olayı bebekten bebeğe degisen bir durum bence ilk bebegimin sarılığı çok uzadı vermek zorunda kaldım 4 ay emzirebildim mamayla büyüdü elimden gelen herseyide yaptim emziremedim diye karalarda bagladim cok üzüldüm ama suan bosuna o kadar üzülüp ağlamışım diyorum kısmeti bu kadarmış demekki gayette sağlıklı ve gelişimi güzel bir çocuk şuan. Bugün ben aniden bir mide bulantısı baş donmesi yaşadım şekerim mi düştü diye şüphelendim bir ölçüm 31 hemen şekerli birseyler yedim 2 saat uyudum kendime geldim zorla doktorumla görüştüm yarin endokrine görüneceğim dengem alt üst oldu bir anda ya , gebelik sekeri sorunu yaşayan ne kadar fazla ya demek çok büyük beslenme problemimiz var ulkece öyle anliyorum
Çevremden gördüğüm kadarıyla süt hakkında bişey yazıcam öncelikle inşallah bütün Doğum yapan annelerin sütü olur bebek emmek ister (çok amin) Cuma namazlarında bile eşimden dua etmesini istiyorum.Bizim bazı arkadaşların sütü çok gelmedi bebek mamayla beslendi kız hala rüyasında çocuğu emzirirken görüyor ve o kadar üzgün ki am en büyük hatası şu olmuş bebek uyurken hiç uyumamış uykunun dinlenmenin süt üzerinde çok etkisi varmış annesi evdeyken bile ona çocuğu bırakıp birazcık uyumuş olsaydısonrası çocuk sarılık oldu daha çok üzüldü sütü iyice kesildi.İlk gebeliğim ama bu duyduklarıma dikkat edicem UYKU,Dinlenme,yemek yemeye dikkat etmek,bol su tüketimi ve omega-3lü vitamin ha bide bu yazdıklarımı inşallah bende yapabilirim :))
Haklısın canm ama Herkesin tecrübesi yaşadığı farklı sende yaşayıp göreceksin.Allah ın izniyle sütün bol olur ihtyaç duymazsın inşallahBen böyle bi olumsuz örneği görünce korktum biberondan ama dediğin gibi demek ki canım sütün ve bebeğin durumuna göre farklılık gösterebiliyor neyse bide ilk ya süt az olur emmez kolaya kaçar diye biberonu baştan olabildiğince uzak tutayım ben sonrası Allah Kerim hakkımızda hayırlısı siz tecrübelisiniz oda çok önemli
Evvet masabasi malisef yuruyus fazla olmuyor canimCanım isin masa basi mi hareketsizlikte sekeri yükseltiyor özellikle yemeklerden sonra yürüyüş yapmani tavsiye ederim.
Ya çok güzel olmuş odası sağlıkla büyüsün prensesTeşekkür ederim canım, inşallah sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi...
Öyle değil mi canım suan deformasyonun farkında değilizEnkaz gunyuzune çıkar Allah seni ne yapmasin
Maşallah canım az kalmış eksiklerin:) Güle güle gelsin minik Umut:))Biz kiyafetleri yikayip utuleyip kaldırmistik hanim kizlar dış battaniyelerimizi de yikadik bugun de ic battaniyeler yıkandı utulendi cantamizi hazir hale getirmek kaldi geriye bide benim ihtiyaçlarım duruyor onlari tamamlamak gerek :)
Ay çok şirin olmuş herşeyi. Seninde ellerine sağlık gayet güzel duruyor. Güle güle gelsin minigin:)Bizim hazırlıklarımız sanırım bitti, bir tek benim çantamı hazırlamam kaldı. :) Yastıklar, süsler, beşik kenarı el emeğim...
Eki Görüntüle 2216138 Eki Görüntüle 2216139 Eki Görüntüle 2216140
Geçmiş olsun canım çok düşmüş aman dikkat et kendine. Evet hemen hemen herkeste var su şeker sorunu. Valla ben normalde de sağlıklı beslenirim ama neden böyle oldu anlamadım. Demekki bir yerde yanlış yapıyoruzSelam kızlar, bu biberon olayı bebekten bebeğe degisen bir durum bence ilk bebegimin sarılığı çok uzadı vermek zorunda kaldım 4 ay emzirebildim mamayla büyüdü elimden gelen herseyide yaptim emziremedim diye karalarda bagladim cok üzüldüm ama suan bosuna o kadar üzülüp ağlamışım diyorum kısmeti bu kadarmış demekki gayette sağlıklı ve gelişimi güzel bir çocuk şuan. Bugün ben aniden bir mide bulantısı baş donmesi yaşadım şekerim mi düştü diye şüphelendim bir ölçüm 31 hemen şekerli birseyler yedim 2 saat uyudum kendime geldim zorla doktorumla görüştüm yarin endokrine görüneceğim dengem alt üst oldu bir anda ya , gebelik sekeri sorunu yaşayan ne kadar fazla ya demek çok büyük beslenme problemimiz var ulkece öyle anliyorum
Aslinda meme reddi oolmayacagina emin olsam ara ara biberonda vermek isterim. İlk gunler reddeder diye bende vermiyicem cok zorunda kalmadıkça. Cam aldım bende canım. En kötü dediğin gibi bardak olarak kullanılır. Mamada almayacam gerek olursa heryerde satılıyor zaten. Ama kaşık koyarım en kötü kaşıkla minik minik veririmBende aldım biberon kasik ama biberonu bardak olarak kullanicam sağlıklı olmasi acisindan cam aldim kızımda biberon goturmemistim bardakla bardağın agzini kapatmakla uğraştım bu sefer öyle yapmayım die ozelde enjektörle besliyorlarmis galiba ama devlette ben oyle gormedim o yuzden tam takim gitmeyi planlıyorum sadece mama almam sutum olmazsa eczaneden o zaman alinir
Yok canım sen nazlı falan değilsin aynı durumlar bizlerdede var. Yataga girsem bile en az 1 saat dönüyorum yatakta. Zaten sabaha kadar evde kalkıp dolaşmıyor muyum. Wc ye gitmeleri saymıyorum bile.Kizlar evdeki herkes uyudu ben gene uyuyamadim ayak ağrısından.herkes bebek olasaya kadar uyu diyorda agridan uyulmuyor ki. Eski ninelerimiz tarlada calisiir doguma gidermis valla aklim el vermiyor onlara sasiriyorum nasıl yapiyorlarmis ben mi cok nazliyim ya
anladım hayırlısı olsun inş. bende yaptırdım kan uyuşmalığı testini ama 32. haftada yaptırdım ben çok sükür negatif çıktı iğnemi de yaptılar şimdi bebişimin doğumu bekleniyor hayırlısıyla rabbim yardımcımı olsunCanım ben 27.haftada gittim hem seker yükleme hem kan uyuşmazlığı icin kan alındı ve igne yapıldı ilk gebelikte de yine ayni şekilde 7.ayda igne yapılmıştı
evet ben 0 negatifim eşim ab positifİndirek coombs var uyuşmazlık için.sizdr uyuşmazlık mı var?
banada yapıldı geçen hafta çok şükür sorun çıkmadı şimdi sıra doğumda sanırım hayırlısıylaBana ptesı yapılıcak iğne cnm test yapıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?