2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Benimki de biberon almayanlardan sadece arada mama verirken kullandim ve bir yasinda biberon birakti çok isterdim gece eline biberon verim o emrin ben uyuyim biberon sadece emzirdikten sonra veriyordum ama oda binde bir bir ayda bir paket magmanın yarısını bile bitirmezdik cok şükür gerek kalmazdı insallah bunda da bol bol sut olur da bebelere mama vermeyiz

Ben böyle bi olumsuz örneği görünce korktum biberondan ama dediğin gibi demek ki canım sütün ve bebeğin durumuna göre farklılık gösterebiliyor neyse bide ilk ya süt az olur emmez kolaya kaçar diye biberonu baştan olabildiğince uzak tutayım ben sonrası Allah Kerim hakkımızda hayırlısı siz tecrübelisiniz oda çok önemli

Çevremden gördüğüm kadarıyla süt hakkında bişey yazıcam öncelikle inşallah bütün Doğum yapan annelerin sütü olur bebek emmek ister (çok amin) Cuma namazlarında bile eşimden dua etmesini istiyorum.Bizim bazı arkadaşların sütü çok gelmedi bebek mamayla beslendi kız hala rüyasında çocuğu emzirirken görüyor ve o kadar üzgün ki am en büyük hatası şu olmuş bebek uyurken hiç uyumamış uykunun dinlenmenin süt üzerinde çok etkisi varmış annesi evdeyken bile ona çocuğu bırakıp birazcık uyumuş olsaydı sonrası çocuk sarılık oldu daha çok üzüldü sütü iyice kesildi.İlk gebeliğim ama bu duyduklarıma dikkat edicem UYKU,Dinlenme,yemek yemeye dikkat etmek,bol su tüketimi ve omega-3lü vitamin ha bide bu yazdıklarımı inşallah bende yapabilirim :))

gerçekten çok üzücü bir durum bende bunun büyük depresyonunu yaşadım bazı şeyler kısmet ne yaparsan yap olmuyor yaşamayandan anlamıyor canım insallah hepimiz emziririz bol bol :)

@engteacher86 kız 8.ayda 57 kilo nedir maşallah,ben topaç gibi oldum valla

Aman bacım 57 kilo da sabahları bir görsen maya poğaça gibi ellerim

Bu konularda çok ezbere konuşmayı sevmiyorum çünkü insan çocuk sahibi olunca hiç beklemediği çok şey yaşıyor. Bizim yorumlarımız her şeyin yolunda gittiği, standart, her şeyin normal ilerlediği durumlar iÇin. Zorda kalınca insan her şeyi yapıyor. Benim kızım da hiç emzik almadı. Damaklı, silikon, kauçuk çeşit çeşit 9 tane emzik aldık hala durur evde hatıra:) Biberon da almadı zaten mama içmedi (kilo alımı az olduğu için çeşit çeşit denedik ama üstümüze kustu mamaları zorlayınca) o yüzden gerek de olmadı biberona. Ta ki 7 aylıkken ben işe dönene kadar. Sağdığım sütleri içirirdi annem ben işteyken. Mecbur kalınca aldı yani. Ama yine aynı fikirdeyim, anne memesi ile bağını sağlamlaştırana kadar biberon istemiyorum yine. Mecbur kalırsam, sütüm gelmezse hiç ve mamaya mecbur kalırsak vercez el mahkum. Ama süt tamamen arz talep meselesi. Asarım memeye gezdiririm evde. Uyku, yeterli sıvı alımı ve huzurlu bir kafa birleşiminden süt çıkmıyorsa olağan dışı fiziksel bir sıkıntı var demektir.
Sütüm var ama az deyip mamaya yönelmektense farklı yöntemler denerim diye düşünüyorum. Az da olsa varsa o süt, çoğalabilir. Çocuk aç ağlıyor deyip mama verilen her öğün sütün artma ihtimalini baltalıyor çünkü. Neyse vakti gelsin bakıcaz, şimdilik en uzak vadeli planım çocuğu sağ salim doğurmak
Her çocuk kendine özel ama, mama biberon emzik konularında ne yorum yapılırsa yapılsın her çocuk farklı. Kimsenin önerisi kimseye tutmuyor.
Benim herkese verebileceğim tek ortak tavsiye olağan dışı bir durum yoksa, ki o çok nadiren olur, sütüm gelir mi gelmez mi stresine girmeyin. Çocuk doğuran vücut neden süt üretmesin? Elbet gelecek o süt, kendinize güvenin

Haklısın canm ama Herkesin tecrübesi yaşadığı farklı sende yaşayıp göreceksin.Allah ın izniyle sütün bol olur ihtyaç duymazsın inşallah

Kizlar evdeki herkes uyudu ben gene uyuyamadim ayak ağrısından.herkes bebek olasaya kadar uyu diyorda agridan uyulmuyor ki. Eski ninelerimiz tarlada calisiir doguma gidermis valla aklim el vermiyor onlara sasiriyorum nasıl yapiyorlarmis ben mi cok nazliyim ya

Maşallah canım az kalmış eksiklerin:) Güle güle gelsin minik Umut:))

Geçmiş olsun canım çok düşmüş aman dikkat et kendine. Evet hemen hemen herkeste var su şeker sorunu. Valla ben normalde de sağlıklı beslenirim ama neden böyle oldu anlamadım. Demekki bir yerde yanlış yapıyoruz

Aslinda meme reddi oolmayacagina emin olsam ara ara biberonda vermek isterim. İlk gunler reddeder diye bende vermiyicem cok zorunda kalmadıkça. Cam aldım bende canım. En kötü dediğin gibi bardak olarak kullanılır. Mamada almayacam gerek olursa heryerde satılıyor zaten. Ama kaşık koyarım en kötü kaşıkla minik minik veririm

Yok canım sen nazlı falan değilsin aynı durumlar bizlerdede var. Yataga girsem bile en az 1 saat dönüyorum yatakta. Zaten sabaha kadar evde kalkıp dolaşmıyor muyum. Wc ye gitmeleri saymıyorum bile.

Canım ben 27.haftada gittim hem seker yükleme hem kan uyuşmazlığı icin kan alındı ve igne yapıldı ilk gebelikte de yine ayni şekilde 7.ayda igne yapılmıştı
anladım hayırlısı olsun inş. bende yaptırdım kan uyuşmalığı testini ama 32. haftada yaptırdım ben çok sükür negatif çıktı iğnemi de yaptılar şimdi bebişimin doğumu bekleniyor hayırlısıyla rabbim yardımcımı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…