2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Çalışabilir raporu aldıktan sonra mı rapor alırsak doğum izni başlamış oluyor. Ben 34. Haftadayım. 2 hafta önce Çalışabilir raporu aldım. Ama 3 gündür düşmeyen ateşim var. Sinüzit oldum. Aile hekimi 5 günlük rapor verdi. Şimdi benim çalışabilir raporum bozuldu mu

Valla cnm illa bebek haftasinda ilerde diye seker çıkacak diye bir kural yok ki olsaydi cikardi bence sende yok kafana hic takma. Ama tabi seker olsa da olmasa da sekere ekmege hamur isine cok yuklenmemek gerek

Bugun calisabilir raporu aldigim yerdeki kiz öyle dedi bende alayim saglik ocagindan diye dusunuyordum 2 gun al alacaksan dedi 2 den sonrakiler sgk ya bildiriliyormus biraz da idareye bagli sgk ya bildirirlerse izninden dusuyormus 3 gun ve üstü

ogretmenlerde durum farklimi bilmiyorum ama hemsire arkadaşlarım kadin dogumdan calisabilir raporu aldiktan sonra her hangi bir bolumden ornek veriyorum beyin cerrahi vs onlardan rapor alıyorlardı gebelikle alakasi olmayan boyun fitigi eklem agrisi vs bu şekilde dogum sonrasina aktariyorlardi izinlerini

Kızlar merhaba nasılsınız ben çarşamba gunu kontrole gitcem 31+2 oluyorum çalışabılir raporu alsam bi sorun olmaz heralde
Sağlık ocağında kaydın varsa onlar sağlık bakanlığına iletiyorlar zaten doktorun 31+2 de yazsa bile normal başlama zamanı ne ise o zamana otomatik atıyor tarihi ben erken gitmiştim ama 32 de başlattı

Kuzeyguneyy canım ne oldu kuzeninin son durumu? Suni sancı için herhangi bir açıklık seviyesine gerek yok, sadece epidural için bekleniyor 4-5cm'e kadar ki açılma durmasın.

32'den sonra aldığın raporlar, çalışarak doğum sonrasına aktaracağını beyan ettiğin 5 haftadan düşülür canım.

Raporun bozulmadı ama 37'ye kadar çalışabilirsen, doğum sonrası iznin hesaplanırken bu 5 gün düşülür 13 haftadan.
Geçmiş olsun bu arada, ben de sinüzit-faranjit karışımı yaşıyorum, yarın gitcem artık doktora. İlaçsız geçmeyecek iyice ses tellerim iptal oldu.

Raporun bozulmadı ama 37'ye kadar çalışabilirsen, doğum sonrası iznin hesaplanırken bu 5 gün düşülür 13 haftadan.
Geçmiş olsun bu arada, ben de sinüzit-faranjit karışımı yaşıyorum, yarın gitcem artık doktora. İlaçsız geçmeyecek iyice ses tellerim iptal oldu.[/QUOTE]
Hayırlısı olsun bakalım. Hiç bir doktor ilaç yazmadı bana antibiyotiğe ihtiyaç var aslında Ama erken doğum riski oluyormuş. Onun için ilaç yazmadi. Rapor verdi.
Teşekkür ederim bende bir araştırayım

İyi geceler canlar. Geceleri deliksiz uyuyorum diyordum artık bitti o günler. Sanırım bebek döndü kaburgalarımda aşırı baskı hissediyorum nefesim kesiliyor baya sağa yatıyorum ordan vuruyor sola yatıyorum ordan vuruyor sırt üstü zaten mümkün değil otururken de baskı var napıcagımı şaşırmış durumdayım

arkadaşlar yatak hususunda yardımlarınızı rica ediyorum.. kim nereden nasıl bir karyola aldı? ( illa karyola değil anne yanı park yatak beşik vb alanlar için de soruyorum)

en önemlisi de aldığınız karyola/ park yatak / anne yanı vb içine koyduğunuz yatağı nereden nasıl özellikte bir şey aldınız?

Basıma gelmedi ben kendim yapmaya çalışıyorum evde ama doğum yaklaştıkça bölge hassaslasiyor ondan olabilir belki
Olabilir canım ama bu kadar hassas olacagı aklıma gelmemişti. Dün akşam buz koydum az daha iyi oldu sanki ama geçmedi.

Rabbim kolayca kurtarsın bizi de bebeklerimizi de inşallah :)
Amin inşallah bir avazda inşallah

Öyle mi dersin insan gene tereddüt ediyor canım ya:))
Valla öyle yapıcam. Ceksem Ceksem 1 gün cekicem ama gelecek bebiş

Kesinlikle tahriş oldu. Bi dahakine cok korkuyorum. Buz koydum akşam biraz daha iyiyim

Bebeğin ilerde gitmesi agzinda kuruluk yemekten sonra bas agrisi uyku hali cok cabuk acikma caninin tatli istemesi cok idrara cikma bendeki belirtiler buydu. Sen şeker ölçümü yaptirmadin mi
Canım bende 50lik yükletti doktor çıkmadı şeker. Ama sanki bu saydıkların bende var bebiş haftasına göre 1 hafta önde. Doktor normal dedi. Sık idrara çıkıyorum. Çok tatlı yiyorum ama sanki arsızlıgımdan. Evde saat 12 oldu mu illa öğle yemeği yicem. Dün dışarıdayım 2 de yedim yemek ve canım istemedi. Sanki ben yemek için zorluyorum kendimi. Eve abur cubur almıcam. Yoksa kendimi frenleyemiyorum. Yani demem o ki başta şeker çıkmayıp ta şimdi çıkar mı o kader yediklerim den sonra. Sanırım şeker çıkmayınca fazla abandım. Birde ben hep diyet yapan biri oldum. Hep kendimi az yemege şartlandırırdım. Hamile kalınca nasılsa hamileyim iki canlıyım diye umursamıyorum sanırım. Ama 13 kilo aldım 32. Haftamızdayız

Canım ben anne yanı aldım. Bu kenarı açılanlardan. Hem yatağımın yanına koyarım rahat olur dedim. İçinde kendi yatağı vardı. Ama ben birde babyneste benzeyen reflü yatakları var. Onlardan alıcam. Bebeğe karyola almadım. Hep kullanılmıyor bebek senin yanında yatıyor biraz büyüyünce de o yataktan düşüyor dediler. Bende bosuna para vermek istemedim. Bu aldıgım bizi 6 ay 1 sene götürür sanırım. Sonrada park yatak alcam

Günaydın anneler

İlk kızımda aldığımız beşik artık onun büyümüş halde yatağı o yüzden ahşap yatağımız yok.
Görümcem park yatağını verdi 2. Çocuğunda aldığı ama fazla kullanmadığı. Biz de içine yatağını aldık. 'Visco oyun parkı süngeri' diye geçiyor benim aldığım.

Kızlar sabah sabah başıma bela aradım valla ölcem sinirimden.
Okula girerken öğrenciler bahçede kedi seviyordu, ben de çok severim kedileri. Az seveyim dedim kafasından, patisini bir savurdu, elimin üstünü sağlam yırttı
3 tırnak izi bir tane de güzel yaram oldu. Anında kanamaya başladı zaten. Hemen sabunla yıkadım, kolonya döktüm üstüne falan ama içim rahatsız biraz. Fotoğrafını çektim doktoruma yollicam saat 10 olsun diye bekliyorum. Toksoplazmadan ziyade kuduzdan korkuyorum. Canım sıkıldı ya.
Bakalım doktor ne diyecek. Bugün zaten gidecektim boğazım için doktora, hazır gitmişken aşı neyim gerekiyorsa yaptırayım bari.
Dertsiz başına dert aramak böyle oluyor işte
Siz siz olun sokak kedilerinden uzak durun, benim gibi başınıza iş açmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…