Uyku konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Bebeklerinize kundak yaptınız mı hiç?
Ben doğduğundan beri yarım kundaklıyorum kızımı. Gece veya gündüz fark etmiyor, ne zaman uykuya yatıracak olsam, kundak yapıp öyle emziriyorum.
Prensip olarak kundağa karşı olanlar da var, 'ben duramam kundakta falan' şeklinde açıklamalar ile. Bahsettiğim tam kundak değil, kollar bağlı, bacaklar serbest-yarım kundak, sağlığa zararı yok yani, bir daha vurgulayayım istedim:) Fakat o yavruşların henüz 2-2 buçuk ay önce sıkış tepiş anne karnında olduklarını düşünürsek 30 yaşındaki yetişkin ile aynı şeylere ihtiyaçları olmadığını anlarız. Doktorların çoğu 'sıkışık bir pozisyon olduğu için anne karnındaki ortama benziyor ve bu da çocukların sakinleşmesini kolaylaştırıyor, daha uzun uyuyorlar' şeklinde destekliyor kundağı. Koskoca Harvey Karp bile öneriyor kundağı, boru değil
Çoğumuz 3 ayı bitirmedi henüz.
Yenidoğan refleksleri 3 aydan sonra yok olmaya başlıyor. Bizimkilerin hepsi hala yerli yerinde duruyor. Kundaksız uyuttuğumda 10 dakika içinde 6 kez sıçrayınca eşim bile 'yap yap sen bunu her seferinde kundak' dedi.
Sıçramanın yanında, ellerini de hala kontrol edemiyor ve yüzüne gözüne sürtüp bol bol, kendini uyandırıyor.
Velhasıl, biz kundak ile çok rahatız.
Bıraktırma aşamasında ne yapacağımı bilmiyorum ama onu da vakti gelince düşünürüz