2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Mantıklı söylediğiniz ama biberonun temizliği özel hastane ise sorun olmaz ama devletse orda biberonu kaynatma falan sıkinti olur kızımda goturmemistim açlıktan kan şekeri düştü bir hafta hastanede yattı kuzum bunda korkuyorum o yüzden tam takim gitmek istiyorum normalde biberon mama kullanmadim ama ilk bir hafta çok çok önemli benim ayni şeyleri tekrar yasamak istemiyorum

Canim cok gecmis olsun, neyseki guzel haberler almissin, daha da guzel olacak insaallah,hepimiz saglicakla alacagiz bebislerimizi kucaklarimiza.

Doktoruna sordun mu ne diyor?

Hic aklima gelmedi sormadim canim.

Hastanede oluyor mama, enjektorle veriyorlar. Biberon kullanmak sikinti olabiliyor bazi bebeklerde ilk zamanlarda, hatta ben mama verilmesine de karsiyim, bebeklerin bagirsaklari gecirgen oldugu icin inek sutu proteininden dolayi alerjiyi tetikleyebiliyor, Normal sartlarda yenidogmus bebek bir kac damla sutle bile doyabiliyormus, uzun sure sutun gelmedigi durumlar disinda mamaya hemen sarilmamak lazim bence.

Canım ben ilk kızımda götürmedim. Normal doğumdan sonra sütüm de geldi ama kızımı gece uyandıramadık emmek için. Ne yapsak ne etsek uyanmadı. Hemşireyi çağırdık, şekeri düşmesin diye 1 ölçek mama getirmişti, şırınga ile vermişlerdi. Ama hepsini içememişti tabi. Yeni doğan çocuğun midesi kiraz kadar oluyor, 15 ml mamayı anca alır, onu bile belki bitiremez. Öyle biberonlar dolusu mama içemez ki. Sadece hastanede kullanmak için aldın koca kutu mamayı, sonra sütün geldi, kullanmadın, o kutu öylece ziyan olacak. Açıldıktan sonra çok kısa sürede doluyor çünkü ömrü.
Hastanede mama oluyor yani merak etme. Şırıngalar da steril zaten.
Yani ben gerek duyacağını düşünmüyorum ama sen bilirsin.

Bizim doktor kontrolümüz var bugün çok ösledim kızımı

Hadi bakalım büyük kavuşma :)
Ben de Cmt günü 5 haftanın üstüne gittim ya pek uzun geldi. Çok büyümüş dedim görünce :) İnşallah güzel haberlerle gelirsin.

Off off şimdiden loğusa depresyonuna girer miyim diye düşünüyorum.Küçük bir hatam yüzüme vurulur mu acaba? Sürekli geçecek, kafanda büyütme diyorum her şeye. Takıntılıyım gerçekten
yapma böyle simdiden diyorsan zor geçer inan şuan düşünüyorsun dogduktan sonra bebeğinden başka birsey düşünmeyeceksin bebeğe en iyi bakacak kişide annesi tecrubeyle alakasida yok akışına bırak o zaten sana öğretiyor nasıl bakman gerektiğini ve iç güdüsel hersey cevreni çok takma canım duyma bence keyifle yapmaya çalış hata yapacam diyede düşünme ne hata yapabilirsinki stres anne karnindaki bebegin herseyini etkiliyor doğduğunda kolik olur bak sakin olmaya çalış akışına bırak

kolik plus bir bebek gelicek o zaman bana son 2 yıldır yaşamadığım stresi hamilelikte yaşadım

kaçıncı haftadasın canım ben 25+3 um ben de de çok oluyor ama normal mi bilmiyorum bu hafta kontrole gittiğimde öğreneceğim

Günaydın.. Benim de akşamları sertleşiyor. Saat 8'den sonra filan. Geriliyor karnım bayağı. Acaba neden?

bende de 2 gündür çok fazla var o kasılmalar
anlaşılan hepimizde oluyo normal demekkı bende haftaya gıdıcem bi soriyim bakım

kolik plus bir bebek gelicek o zaman bana son 2 yıldır yaşamadığım stresi hamilelikte yaşadım
canım pişman olursun bence hamileligine asla yansitmamaya çalış kucagina alinca zaten insan herseyin aslinda ne kadar önemsiz olduğunu anlıyor daha vakit var pozitif düşün ilk gebeligimde evliligimin ilk yiliydi biraz erken hamile kaldim daha konsantre olamamisken evlilige stresli gecirdim biraz oglum 2 ay boyunca ağladı inanilmaz kolik bir bebekti bunda sakinim huzurum yerinde cok şükür bakalım farkı nasil olacak

Bende otursam düşünsem kafaya takmadık şey bırakmam çocuk olduğu için takmamaya calışıyorum. Çalışmadığım için örgü örüyorum kafada kurmamak için terapi gibi oluyor,hem oğluşuma kendi el emeğimden birşeyler yapmış oluyorum. Tavsiye ederim arkadaşlar kafa dağılıyor en azından

farkındayım ama ailevi krizler ve ekonomik kriz aynı anda vurdu bu dönemde benim yapabileceğim hiç birşey yoktu dik durmaya çalışıyorum tabi ne kadar önüne geçebilirim stresin bilmiyorum olan oldu zaten artık bundan sonraki 3 ay sakin geçer umarım

Doktor çentik var derken ben bu kadar büyük bir sorun olduğunu bilmıyordum
Demek ki beklemekten başka çare Yok
Ay sonunda kontrol var o zaman belli olur durumum
İnşallah geçer çok korkuyorum Artık

Kızlar kontrollere ayda bir mi gıdıyorsunuZ ?

Detaylıdan tam 5 hafta sonra gittim canım.
Şimdi 1 ay sonra çağırdı. 1 Aralık'ta gitcez. Sonra artık 3 haftaya iner diye düşünüyorum ama benim doktorum rahat biri o konuda. Bir sorun olmayınca zırt pırt çağırmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…