2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar squat yapıyormusunuz dogumu kolaylaştırdığını duydum ne zaman yapmaya başlamak gerek
Canım, ozellikle yuruyus yapamadigim gunlerde sandalyeye tutunarak çömel kalk yapıyorum birde tv izlerken kanepede oturmak yerine pilates topuna oturup yine çatıyı esneten hareketler yapıyorum ben. Iyi hissettiriyor.

28. Haftada koyu renkli bir akıntıyla doktora gittim rahimde yumuşama var bebekte aşağıda inmiş dedi
Benimde 3. Gebeliğim
Doktor Progesteron verdi
Yat dinlen zorlayacak hareket etmeyeceksin dedi
Şimdi zaman zaman sancı hissediyorum
Salı günüde randevum var
Bakalım ne durumdayız
30 haftalığız bizde
6 7 hafta daha dursa yeter

Bizimde önde gidiyor hep canım. Son hafta ölçümlerin nasıldı

Benim 28. Haftada bebek 1450 gramdı iki hafta öndeydi malum şeker de çıktı o yüzden önde olmasına üzülüyorum. Sağlıklı olsunlar yeter ki 3 kilo doğmuş 2.5 doğmuş 4 doğmuş bir şey değil. Hep normal doğum istiyodum diyete devam etsen de bebekteki kilo artışıyla zor dedi doktorum. Ben de 4 kilo üzeri doğmuşum genel olarak ailede bebekler iri ama şeker olunca kafayı takıyorum sağlıksız bir artış olabilir diye. Geride olsalar dert önde olsalar dert gerçekten.

Öyle tabiki herşeyin başı sağlık. Bizde şeker çıkmadı ama 10 gün öndeyiz. Bende normal doğum istiyorum inşallah o yüzden doğum kilosuna da bağlı olduğu için ilerde gitmesi zorlayacakmıs gibi geliyor bu durumu. Sağlık olsun gerisi mühim değil :)

Size de çok geçmiş olsun. Beklenen doğum tarihimiz aynı vakti zamanında gelsin inşallah kuzular. Bana da progesteron ve haftalık iğne verdi. 15 dakikadan fazla ayakta kalma yürüyüş yapma dedi. İlk iki doğum normal eğer 34 den önce olursa kafada birşey gelişmediği için beyin kanaması geçirme ihtimali yükseliyormuş bu sebeple normal doğum yaptırmam dedi ilk hedef 34 normal doğum için ikinci hedef 35. Haftaya ulaşmak

İlla ki var babaannem 4800 normal dogurmuş ben zorluğu açısından soyledim
2. doğumum 36.haftada 3800 normal oldu.
Siz hadi doğurdunuz diyelim de bebek için riski çok arkadaşlar omzu falan çıkabilir Allah korusun. Konu doğuma gelmişken ben de normal doğuma yakınım ama çevremde kötüleyen de çok. Sizler, neden ve hangi yöntemle doğum düşünüyorsunuz?

Kizlar kramp yasayanlar magnezyum ilaci kullaniyor mu? Buyuk olcude azaltiyor. Ben oğlumda hic kullanmamıştım oluyodu kramp bi anda ve cok zorluyordu. Simdi baya arada oluyo 18.haftadan beri magnezyum kullaniyorum
Ben de 5. haftadan beri kullanıyorum. Ellerimde şişme ve uyuşukluk yanında bacakalrda kollarda ağrı oluyor. Doktorum günde 3 e çıkardı ağrılar şiddetlendiği için. Sizde de oluyormu özellikle sağ elimi 1 aydır kapatamıyorum.

Epiduralli normal doğum düşünüyordum doğum paketine ne dahil.Bugün bişey öğrendim kan pıhtılaşma bozukluğu olanlar epidural alamıyorlarmışDiğerinin acısına nasıl dayanılır bilmiyorum korkuyorum

İlk çocuk mu sizin de?

Günaydın herkese yine bütün gece saat başı uyandım. Ve sabahin köründe yürüyüşümü bile yaptım
Aynen bebek olmadan bol bol uyu diyorlar hani nerede uyuyacağızkurulu saat gibi 2 saatte 1 saatte bir kalkıyorum

MC06 Benim de ilk. Kızım çok ağır gitmiyor. şeker de var ama baya diyetle şükür yolunda. doktorum normalde doğurabilirsin deyince ben de umutlandım. Zannediyorum suni sancı falan da veriliyor normal doğumlarda. iyi mi kötü mü bilmiyorum. epidurali ben de düşünüyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur, sağlıkla doğururuz.

Kızlar günaydın, ben de bugün çalışabilir raporu almak için dr gidcm, durum biraz karısık, rahim agzı kısaymış, progestan kullanıyorum vajinal, cocugun akciğer gelişimi için 2 günlük iğne uygulandı erken dogum riskine karsı.. Kasılmalarım var hala gün içinde biraz fazla, dinleneceksin dedi.. Cok korkuyorum cantamı hazırlamaya başladım, ben mi abartıyorum bilmiyorum.. 3 hafta da bir cagırdı, cok riskli olsa daha erken cagırmaz mıydı, diye de düşünüyorum.. Bakalım bugün rapora izin verecek mi..

Günaydın, yazdıklarınıza bakılırsa bence çalışmayın. Sağlık herşeyden mühim. Beni de 3 haftada 1 çağırdı gibi şimdilik de 32 den sonra belki şikayetlerinize göre sıklaştırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…