İnşallah epidural alamazsam sezeryan olurum artık.Şekerde dikkat etmeniz lazım. Ayrıca bebek kilolu doğuyor. Kardeşim 4600 gr doğmuştu. Geçmiş olsun size de kafanıza takmayın yediklerinize dikkat edince düzelir sorun olmaz inşallahMC06 Benim de ilk. Kızım çok ağır gitmiyor. şeker de var ama baya diyetle şükür yolunda. doktorum normalde doğurabilirsin deyince ben de umutlandım. Zannediyorum suni sancı falan da veriliyor normal doğumlarda. iyi mi kötü mü bilmiyorum. epidurali ben de düşünüyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur, sağlıkla doğururuz.
Doktorunuz dinlenmenizi bildirmiş. Allah korusun aksi bir durum olursa kendiniz için daha kötü olmaz mı sonucu?Kızlar günaydın, ben de bugün çalışabilir raporu almak için dr gidcm, durum biraz karısık, rahim agzı kısaymış, progestan kullanıyorum vajinal, cocugun akciğer gelişimi için 2 günlük iğne uygulandı erken dogum riskine karsı.. Kasılmalarım var hala gün içinde biraz fazla, dinleneceksin dedi.. Cok korkuyorum cantamı hazırlamaya başladım, ben mi abartıyorum bilmiyorum.. 3 hafta da bir cagırdı, cok riskli olsa daha erken cagırmaz mıydı, diye de düşünüyorum.. Bakalım bugün rapora izin verecek mi..
Günaydın, yazdıklarınıza bakılırsa bence çalışmayın. Sağlık herşeyden mühim. Beni de 3 haftada 1 çağırdı gibi şimdilik de 32 den sonra belki şikayetlerinize göre sıklaştırır.
Evet aynen öyle ama, çalışmak derken zaten evden cıkmıyoruz. Amacım dogumdan sonra 2 hafta daha bebeğimle vakit geçirebilmek.. Malum izin süresi yaz tatiline gidiyor.. Çalışmak zorunda da olunca, 1 gün bile önemli oluyor malesef..Doktorunuz dinlenmenizi bildirmiş. Allah korusun aksi bir durum olursa kendiniz için daha kötü olmaz mı sonucu?
Alin benden de o kadar. O kadar istemeyerek calisiyorum ki. Sadece bebegimizle fazladan zaman gecireyim diye. Dogum iznim 21 Temmuzda basliyor. Oncesinde kendi izinlerimle izin alip 10 Temmuza cektim. Yani kisacasi bir ay daha var :/Evet aynen öyle ama, çalışmak derken zaten evden cıkmıyoruz. Amacım dogumdan sonra 2 hafta daha bebeğimle vakit geçirebilmek.. Malum izin süresi yaz tatiline gidiyor.. Çalışmak zorunda da olunca, 1 gün bile önemli oluyor malesef..
Calışan annelerin en büyük sıkıntısı.. Ufacık bebekleri bakıcıya vermek zorunda kalıyoruz.. Ya da bırak calışma diyorlar..Alin benden de o kadar. O kadar istemeyerek calisiyorum ki. Sadece bebegimizle fazladan zaman gecireyim diye. Dogum iznim 21 Temmuzda basliyor. Oncesinde kendi izinlerimle izin alip 10 Temmuza cektim. Yani kisacasi bir ay daha var :/
Kızlar günaydın, ben de bugün çalışabilir raporu almak için dr gidcm, durum biraz karısık, rahim agzı kısaymış, progestan kullanıyorum vajinal, cocugun akciğer gelişimi için 2 günlük iğne uygulandı erken dogum riskine karsı.. Kasılmalarım var hala gün içinde biraz fazla, dinleneceksin dedi.. Cok korkuyorum cantamı hazırlamaya başladım, ben mi abartıyorum bilmiyorum.. 3 hafta da bir cagırdı, cok riskli olsa daha erken cagırmaz mıydı, diye de düşünüyorum.. Bakalım bugün rapora izin verecek mi..
Ben de pıhtılaşma sorunu var coraspin be oksapar kullanıyorum ve epidural sezaryen oldum. Coraspin zaten 32-33 haftada kesliliyor iğneyi de bir gün önceden bıraktırdılar. Omurga içinde kanama riski olduğu için olabilir ama iğneler kullanıldığı sürece etkili olduğu için bir gün önce bırakılırsa sorun olmuyor. Tabi sezaryende gün belli olunca bu şans var normal doğum plansız olacağı için iğne yapılmışssa epidural yapılamayabilir.Epiduralli normal doğum düşünüyordum doğum paketine ne dahil.Bugün bişey öğrendim kan pıhtılaşma bozukluğu olanlar epidural alamıyorlarmışDiğerinin acısına nasıl dayanılır bilmiyorum korkuyorum
Hayır canim ben henuz bu sekilde bi sikayetle karsilasmadim ama ictigimiz su bile cok etkili. Kac litre su iciyorsun? Ben 4 litre ve uzeri. Bide tuzlu yemem pekBen de 5. haftadan beri kullanıyorum. Ellerimde şişme ve uyuşukluk yanında bacakalrda kollarda ağrı oluyor. Doktorum günde 3 e çıkardı ağrılar şiddetlendiği için. Sizde de oluyormu özellikle sağ elimi 1 aydır kapatamıyorum.
8 sene özel eğitimde özel çocuklar ile çalıştım normal doğumdan çok korkuyordum. Doktoruma güvendim ve çok şükür 2 tane sağlıklı çocuğum var. Bebek kilolu olunca dediğiniz gibi omuz takılması yaşanabiliyor. 3800 olan doğumumda oğlumun omzu takıldı. Hayatta en korktuğum şey başıma gelmişti. İş, işte burada tecrübeli doktora düşüyor doktorum beni sakinleştirirken bir eliyle de omzu düzeltti ve mutlu sonSiz hadi doğurdunuz diyelim de bebek için riski çok arkadaşlar omzu falan çıkabilir Allah korusun. Konu doğuma gelmişken ben de normal doğuma yakınım ama çevremde kötüleyen de çok. Sizler, neden ve hangi yöntemle doğum düşünüyorsunuz?
Gerçekten öyleyse sorun olmaz o zaman. Teşekkür ederim.Ben de pıhtılaşma sorunu var coraspin be oksapar kullanıyorum ve epidural sezaryen oldum. Coraspin zaten 32-33 haftada kesliliyor iğneyi de bir gün önceden bıraktırdılar. Omurga içinde kanama riski olduğu için olabilir ama iğneler kullanıldığı sürece etkili olduğu için bir gün önce bırakılırsa sorun olmuyor. Tabi sezaryende gün belli olunca bu şans var normal doğum plansız olacağı için iğne yapılmışssa epidural yapılamayabilir.
Evet virüs etkisinden dolayı işi bırakmayı düşünüyorum. Toplu taşıma aracı her gün 2 saat yol bebekle çok zor olacak.Calışan annelerin en büyük sıkıntısı.. Ufacık bebekleri bakıcıya vermek zorunda kalıyoruz.. Ya da bırak calışma diyorlar..
evet canım benimde bilhassa yürüdüğüm zaman .valla az bir süremiz kaldı yatmak bir sorun kalkmak bir sorun.gok gibi oldumKasıklarda oluyor benim de. Doktor sıklaşmadığı sürece sorun yok dedi işte. valla öyle. kör topal durumdayız
Ben de tuzu bıraktım 3 ay önce. 4 litreyi buluyordur sıvı alımım. Doktor kalsiyum magnezyum uyuşmazlığı dedi.Hayır canim ben henuz bu sekilde bi sikayetle karsilasmadim ama ictigimiz su bile cok etkili. Kac litre su iciyorsun? Ben 4 litre ve uzeri. Bide tuzlu yemem pek
Ilk 4 ay yaninda olabilirim ama ya sonrasi. Burda devlet imkan sagliyor. 3 ayliktan 3 yasina cocuk kresleri var. 20 bebek beraber dudunsenize. Cocuk guvenli baglanma sorunu yasayabilir annesinden daha cok erken zamanda ayrılırsa. Yuvada kapacagi mikroplar da cabasi. Dusun dusun isin icinden cikamiyorum. Esımin annesine guveniyordum 2-3 ayligina gelir bakar diye, her ne kadar kendisi hic lafini etmese de, bu plandan haberdarmis gibi davranmasa da o da 63 yasinda gitti ayagini kirdi.Calışan annelerin en büyük sıkıntısı.. Ufacık bebekleri bakıcıya vermek zorunda kalıyoruz.. Ya da bırak calışma diyorlar..
Allah korusun evlatlarımızı..Gunaydin. 25. Hafta kontrolumde ragim agzi neredeyse 1 cm kisalip 31 cm’e dusmustu. Doktor sadece 1 saat yuruyus, 23 saat istirahat verdi. Tuvalet ve iki gunde bir aksam yemegi yapmak icin kalktim. Elimi ise surmedim. Bu arada Lutinus vajinal progesteron verdi. 3 hafta sonra goreyim dedi bana da.
28. Haftada gittigimde rahim agzi ayni kalmisti. Fakat hala istirahate devam. İlaci Progestan olarak cevirdik ve agizdan aliyorum artik.
Erken dogum riski varken yerinizde olsam 2 hafta daha uzun bebekle kalmak icin izin almak yerine, bebegim saglikli dogsun diye calisamaz raporu almayi tercih ederdim.
Bende de durumlar öyle toplam 8 9 kilo aldım ama son 1 ayda kilom sabit sanırım ilk aylar çok aldığım için son aylar pek almam diye düşünüyorumBen zayıflamışin kızlarbu terste bı ıslık var 73.8 idim geçen hafta bgn sabah 73 ciktim. Kilo takibi yaptığım bı program var 11 Mayıs ta 72 imisim son ay 1 kilo almışım. İnşallah çocuk içerde buzusmemistir bakımsızlıktan gerçi ben kızlarda da öyleydim ilk aylar 3 er 4 er alıp son aylarda pek almamıştım. Geçen hafta ev topladım koli koli uğraştım ondan suzuldum demekki diyorum Yemen'de bı sıkıntı yok çünkü. Haftaya cuma kontrole gidecem merak ediyorum minnoş nasıl bu durumda
Allah zorumuzu kolaylastirsinİlla ki var babaannem 4800 normal dogurmuşben zorluğu açısından soyledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?