2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
İnşallah epidural alamazsam sezeryan olurum artık.Şekerde dikkat etmeniz lazım. Ayrıca bebek kilolu doğuyor. Kardeşim 4600 gr doğmuştu. Geçmiş olsun size de kafanıza takmayın yediklerinize dikkat edince düzelir sorun olmaz inşallah

Doktorunuz dinlenmenizi bildirmiş. Allah korusun aksi bir durum olursa kendiniz için daha kötü olmaz mı sonucu?

Arkadaşlar şu an ofis kapalı kısa çalışma sistemine başburu yapılmıştı. 20 haziranda açılacakmış. Benin doğum iznim ise 15 haziranda başlıyor. Ben bu raporu neye göre alacağım bilmiyorum

Doktorunuz dinlenmenizi bildirmiş. Allah korusun aksi bir durum olursa kendiniz için daha kötü olmaz mı sonucu?
Evet aynen öyle ama, çalışmak derken zaten evden cıkmıyoruz. Amacım dogumdan sonra 2 hafta daha bebeğimle vakit geçirebilmek.. Malum izin süresi yaz tatiline gidiyor.. Çalışmak zorunda da olunca, 1 gün bile önemli oluyor malesef..

Alin benden de o kadar. O kadar istemeyerek calisiyorum ki. Sadece bebegimizle fazladan zaman gecireyim diye. Dogum iznim 21 Temmuzda basliyor. Oncesinde kendi izinlerimle izin alip 10 Temmuza cektim. Yani kisacasi bir ay daha var :/

Alin benden de o kadar. O kadar istemeyerek calisiyorum ki. Sadece bebegimizle fazladan zaman gecireyim diye. Dogum iznim 21 Temmuzda basliyor. Oncesinde kendi izinlerimle izin alip 10 Temmuza cektim. Yani kisacasi bir ay daha var :/
Calışan annelerin en büyük sıkıntısı.. Ufacık bebekleri bakıcıya vermek zorunda kalıyoruz.. Ya da bırak calışma diyorlar..

Gunaydin. 25. Hafta kontrolumde ragim agzi neredeyse 1 cm kisalip 31 cm’e dusmustu. Doktor sadece 1 saat yuruyus, 23 saat istirahat verdi. Tuvalet ve iki gunde bir aksam yemegi yapmak icin kalktim. Elimi ise surmedim. Bu arada Lutinus vajinal progesteron verdi. 3 hafta sonra goreyim dedi bana da.

28. Haftada gittigimde rahim agzi ayni kalmisti. Fakat hala istirahate devam. İlaci Progestan olarak cevirdik ve agizdan aliyorum artik.

Erken dogum riski varken yerinizde olsam 2 hafta daha uzun bebekle kalmak icin izin almak yerine, bebegim saglikli dogsun diye calisamaz raporu almayi tercih ederdim.

Son düzenleme:
Ben de pıhtılaşma sorunu var coraspin be oksapar kullanıyorum ve epidural sezaryen oldum. Coraspin zaten 32-33 haftada kesliliyor iğneyi de bir gün önceden bıraktırdılar. Omurga içinde kanama riski olduğu için olabilir ama iğneler kullanıldığı sürece etkili olduğu için bir gün önce bırakılırsa sorun olmuyor. Tabi sezaryende gün belli olunca bu şans var normal doğum plansız olacağı için iğne yapılmışssa epidural yapılamayabilir.

Hayır canim ben henuz bu sekilde bi sikayetle karsilasmadim ama ictigimiz su bile cok etkili. Kac litre su iciyorsun? Ben 4 litre ve uzeri. Bide tuzlu yemem pek

8 sene özel eğitimde özel çocuklar ile çalıştım normal doğumdan çok korkuyordum. Doktoruma güvendim ve çok şükür 2 tane sağlıklı çocuğum var. Bebek kilolu olunca dediğiniz gibi omuz takılması yaşanabiliyor. 3800 olan doğumumda oğlumun omzu takıldı. Hayatta en korktuğum şey başıma gelmişti. İş, işte burada tecrübeli doktora düşüyor doktorum beni sakinleştirirken bir eliyle de omzu düzeltti ve mutlu son
Doğum herşey yolundaysa normal bir eylem evde bile doğurabiliriz fakat böyle anormallikler olur diye doktora gidip takip ediliyoruz.
Eğer doktorunuza güveniyorsanız bence gerisini düşünmeyin. Doğumda bebek, Anne ve doktor kendine düşeni yaptıktan sonra mutlu sonla biter Allahın izniyle

Gerçekten öyleyse sorun olmaz o zaman. Teşekkür ederim.

Calışan annelerin en büyük sıkıntısı.. Ufacık bebekleri bakıcıya vermek zorunda kalıyoruz.. Ya da bırak calışma diyorlar..
Evet virüs etkisinden dolayı işi bırakmayı düşünüyorum. Toplu taşıma aracı her gün 2 saat yol bebekle çok zor olacak.

Hayır canim ben henuz bu sekilde bi sikayetle karsilasmadim ama ictigimiz su bile cok etkili. Kac litre su iciyorsun? Ben 4 litre ve uzeri. Bide tuzlu yemem pek
Ben de tuzu bıraktım 3 ay önce. 4 litreyi buluyordur sıvı alımım. Doktor kalsiyum magnezyum uyuşmazlığı dedi.

dün 30+3 de doktor kontrolüm vardı fakat bebeğimin başı çok aşağıda olduğu tespit edildi doktorum izin verirsem vajinal muayane ile açıklık kontrolü yapmak istedi bende onayladım çok şükür açıklığım yok ve sorun teşkil etmediğini söyledi ama yine de çok kafamı kurcaladı başka karşılaşan var mı bu tip bir durumla

Ilk 4 ay yaninda olabilirim ama ya sonrasi. Burda devlet imkan sagliyor. 3 ayliktan 3 yasina cocuk kresleri var. 20 bebek beraber dudunsenize. Cocuk guvenli baglanma sorunu yasayabilir annesinden daha cok erken zamanda ayrılırsa. Yuvada kapacagi mikroplar da cabasi. Dusun dusun isin icinden cikamiyorum. Esımin annesine guveniyordum 2-3 ayligina gelir bakar diye, her ne kadar kendisi hic lafini etmese de, bu plandan haberdarmis gibi davranmasa da o da 63 yasinda gitti ayagini kirdi. 6 aya iyilesebilir mi iyilesse gelir mi bilmiyorum.

Isi birakmam mumkun degik. Dogum izninden sonra 6 ay calisma zorunlulugu var. Ayrica gecinemeyiz zaten mumkun degil.

Allah korusun evlatlarımızı..
Tam olarak anlatamadıgımı düşünğyorum, tabiki bebegimin saglıgı her seyden önemli bunun farkımdayım, virüs sürecinde evden çalışıyoruz, zaten evde oldugum süreci, doğumdan sonrasına aktarma düşüncesi benimki. Yani gidip saatlerce calışma sözkonusu olsa zaten düşünmem bile..
Bir de drum pek açıklama yapan bir dr degil, gayet normal konuşup ilaçlar veriyor. Aman haa.. Havasında pek degil, ilaçları arastırınca sorup soruşyurunca benim korkum başladı.. rapora göre olayın ciddiyetini belki kavrarım diye düşündüm..

Bende de durumlar öyle toplam 8 9 kilo aldım ama son 1 ayda kilom sabit sanırım ilk aylar çok aldığım için son aylar pek almam diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…