2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Arkadaşlar ben en son 28 haftalıkken gitmiştim doktorum 32 de çağırdı, sizlerden de erken doğum riskleri okuyunca acaba bu hafta gitmeli miydim diye düşündüm.

Kesinlikle ben 3500 u geçtiği an sez. Olsun derim. 2 kızımı da normal dogrumus biri olarak ne ben riske girerim ne onları riske sokarım.

Bu durumda calisabilir raporu alma cnm yat dinlen bol bol

Arkadaşlar ben en son 28 haftalıkken gitmiştim doktorum 32 de çağırdı, sizlerden de erken doğum riskleri okuyunca acaba bu hafta gitmeli miydim diye düşündüm.
Doktor bi durum gorseydi daha erken çağırırdı zaten canım. Okuduklarından dolayı panikleme. Doktoruna guven her hamilelik kendine özgü sonuçta.

Çok karamsar buluyorum bu tip ihtimalleri. Bazı durumlar vardır bizim kararımıza bakmaz. Sınırı geçtiyse doktor heralde belirtir zaten sezeryandan başka şans yok diye. Çocugun makat gelmesi yada başka bi olumsuz şart oluşmadığı sürece kesinlikle normal doğum odaklıyım. Hicbir civciv yumurtadan çıksın diye kabuğunu kırmiyo yada kirdirmiyo hiçbi tavuk. Sezeryanin da riskleri var kendi içinde. Bahsetmek istemem hepimizin doğumları yaklaşıyor. Güzel düşünelim güzel olsun. En başından beri söylediğim tek sey. Rabbim doğumunda hayırlısını en güzelini nasip etsin hepimize

Amin, Allah esirgesin.

Yatarak calisabiliyor musunuz? Oturmak cozum degil cunku. Oturur pozisyon da rahim incelmesine sebep cunku. Yercekimi etkisi devam ediyor. Mumkun oldugunca uzun uzanmak ve ayaklari yastik gibi bir seye koyarak yuksekte tutmak gerekiyor.

Basindan beri riskli gebelik yasadigim icin dr um mumkunse isten ayril demisti. 3,5 ay once isten ayrildim. 1 aydir da yuruyus ve tuvalet ve yemek harici yatiyorum. Ama o tuvalete gidip geldigim surecte bile cati agrisi mahvediyor beni.

Ben 4. aya kadar hep çıkardım, ve ardından gelen aylarda en az bir kez istifra etme adetimi bozmadım. Şimdi 8. ayımın içerisinde adeti bozmadım. Kuş kadar kahvaltı yapmıştım oysaki. ne yaramadı bilmiyorum. bakalım son ayda da yediklerimi çıkartarak bayrağımı sona kadar taşıyabilecek miyim

Normal adı üstünde neden kötü olsun herhangi bir sağlık sorunu yoksa. Sezeryan bir ameliyat neticede. Normalde en ufak bir ameliyatta bile insan bir hafta 10 gün kıpırdamadan yatsın diye beklenirken sezeryanda üstüne sadece size bağlı bir bebekle de ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz bence çok zor. Sağlık problemi yoksa illa ki normal olmalı. Sezeryandan sonra normal doğum yapmak için çabalayan bir çok kadın var çünkü zorluğunu yaşamışlar.

İlk doğumu olan arkadaşlara da ısrarla nefes egzersizlerini öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Sancıyı karşılarken çok yardımcı oluyor. Çünkü bize filmlerde sancı gelince bağırmayı öğrettiler. Bu hem bebek hem sizin için çoook yorucu oluyor. Bağırmadan doğru nefesle sancıyı karşılarsanız o sıkıntılı süreci de atlatırsınız rahatlıkla. Ve doğum anında her şey bir anda kesiliyor. O sancıyı çeken siz miydiniz anlamıyorsunuz. Bebeğiniz karşınızda. Doğum öncesi de sağlık problemi yoksa yürüyüş ve hareket doğumu kolaylaştıran etmenler.

Nefes egzersizleri için önerdiğiniz bir kitap, YouTube kanalı vb var mı acaba?

Yengem 5 yıl bekledi ikinciyi normal doğurmak için. O kadar dogru ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…