2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
İnşallah,doktorum hala bir şey yazmadı,ben yine de tam buğday ekmeği bir dilim de olsa ekleyeyim,meyve de muhakkak ekleyeceğim çok teşekkür ederim.
rica ederim, ben ekmeğe alternatif meyve dedim. ekmek yiyecekseniz meyveye gerek yok. protein içeriği bu öğünde çokmuş ama yarınki kahvaltıda da aynı yiyeceğinizin garantisi yok. hem meyve hem ekmek yersiniz yumurta kaşar yoğurt olmazsa bu sefer de karbonhidrat çok gelir dengelemek lazım. yani canan karatayın dediği gibi de olmuyor full karbonhidratsız sizin yediğiniz gibi yani. bi yerde düşüp bayılabilirsiniz öyle. fazla bir aktiviteye denk gelirseniz bu mümkün.

Beslenmede karatay usulü olduğunu anlamissiniz aslinda karatay kahvaltıya meyve ekletiyor,ben meyveyi ara öğünlerde tercih ediyorum,şimdi siz yazınca fark ettim cidden protein çok olmuş sabah,bilemiyorum galiba kendi başıma düzgün bir menü yapamıyorum en iyisi uzmandan yardim almak.

Şimdi doktorum yazmış şeker yüklemesi yapılabilir 29. Haftada ,75 lik en mantıklısı yükleme yapıp netleştirmek sanırım yoksa içim rahat etmeyecek

bence de en mantıklısı o. ekmek yememek istemenizi anlıyorum tuzdan dolayı çok yüksek seyrediyorsa tansiyon bu yapılabilinir ama tuzsuz ekmek seçeneğini de bir değerlendirin piyasa da var mıdır bilmiyorum kendiniz de yapabilirsiniz. kahvaltı hariç ben ekmeğe gereksinim duymuyorum gerçi. bi tane tuzsuz ekmek yapsanız tam tahıllı dondurucuya atsanız sadece kahvaltı için baya gider. çok aşırı tansiyon yüksekse bu yapılır ama. kahvaltıda bir dilim çavdar ekmeğini tolere edebiliyosa tansiyon çok da lüzumlu değil. öğlen akşam tuzsuz bulgur pilavı, makarna tercih edilebilir.

Tam buğday unum var,en mantıklısı kendi ekmeğimi kendim yapmam,tansiyon cok yuksek değil aslında ilaçta kullandığım için daha stabil,sadece küçük tansiyon seksenlerden inmiyor biraz karbonu abartınca da malesef doksanlara çıkıyor,doktorumda büyük tansiyondan ziyade küçüğü önemsiyor,küçük daha önemli diyor.demekki beslenmede dengeli olmak önemli,sebze,karbonhidrat,protein dengesini iyi ayarlamak gerekiyor,bir şeyi düzelteyim derken başka bir şey de sıkıntı çıkabiliyor demekki

korona virüs olmasa neyse de şu an hastaneye başvurmak çok sıkıntılı. bir şekilde tespit edilirdi normal zamanda bu sorunlar. o yüzden ben gestasyonel diyabet tanısını önemsiyorum. insan yaptırmak istemeyenler olunca kararsız oluyor ama size müdahale edecek doktor hastalıklarınızı bilirse ona göre tetkik yapar. bilmezse benim demin yaptığım sorgulamayı yaparken zaman kaybeder. inşallah zaman kaybetmeden bize müdahele edecek sağlık personellerine denk geliriz.

Benim doktor kendisi gerek görmedi aslında,yoksa ben Karataycilar gibi karşı değilim,daha önce açlık tokluk normal çıktı,ailede diyabet öyküsü olan kimse yok,o nedenle doktorum yapmayalım dedi.

Daha geçen gunlerde burda bir arkadaşımız doktorunun bir nevi ihmali sonucu gebelik zehirlenmesi gecirdi bebegini 30. Haftada aldılar çok şükür bebekde anne de iyi,kadının hiç tansiyonuna bakilmamis,kadın odemim var dediği halde onemsenmemis,yani gözü kapalı doktorlara da güvenmemek gerekiyor demekki

Bence şekeriniz çıkmayacak. burada arkadaşlar var yazıyorlar temizlik yapıyorlar düşünün o aktiveteye tansiyon da düşer şeker de. gebe de olsak işler bize bakıyor. yapmasak bile ben eşimin peşine koşarken bile yoruluyorum. az az sık sık en güzeli yemekte. eskiden bi paket makarna yapar yerdim. şimdi suya 1 avuç atıyorum. Dikkat edeceğiz başka yapacak birşey yok. Doktor da bi yere kadar bize destek verebiliyor. Gece 3 kez şekerden dolayı tuvalete kalktığımda ben hamilelikten sanıyordum. Ama olay başkaymış. Allah tan rutinde yapılan şeylerde benim doktor ısrarcı oldu yoksa sağlık ocağına gidip gelmek bile zor geliyordu bana.

Merhaba Ağustos anneli, ağustos sonunu bekleyen biri olarak sizin tecrübeniz benim için çok önemli
Tekmeleri, hareketleri 1 haftadır gün boyu hissediyorum. Sanki hiç durmuyor. Herkeste böyle mi yoksa bünyeden bünyeye değişiklik mi gösteriyor!

İlk gebeliğim ama haftanızda normal bence. özellikle evde sürekli yatar vaziyetteyseniz duyarsınız. ama şöyle yemek temizlik ya da iş yeri gibi stressli bir ortamda hareket duymak zorlaşıyor. Kilosuyla da alakalı 1 kiloyu aşınca yeri de geniş olunca hissediliyo. Özellikle yemekten sonra çok hissettirir dinlenme pozisyonunda. Otururken yürürken ben çok hissetmiyorum yani.

Haklısınız dinlenme pozisyonunda özellikle yemek sonrası şiddetli hissettiriyor ama otururken ve yürürken de hissettiriyor. Hatta bazen yürürken bir şeyler yapıyor, dönüyor veya yer değiştiriyor sanırım, karnımın içi geriliyor, mola verme ihtiyacı hissediyorum.

Sizinki hiperaktif o zaman.Bizim kız bana çektiyse demek ki. Ben hiç hareket etmemişim anne karnında şimdi de sporu falan pek sevmem.

Kızlar selam.. bugün dr. Kontrolüm vardı.. Suyumu azalmış buldu... Bol su iç dedi, iye için 3 günlük bi antibiyotik verdi.. Solgarın cranberry isini aldırdı, bir de coraspin verdi.. Su azalması neden olur, o an şok ile dr.a sordum mu hatırlamıyorum da Önerisi olan var mı?

ay bebek çantaları gerçekten kocaman kocaman baya nazikmiş bu
Havuç yemeyi öneriyorlardı ama neden oluyor bilmiyorum

Aynen o kadar haklısınız ki,eskiler sanki tansiyon şeker mi olcuyorlardi,tiroit mi biliyorlardı sanki,ya işte bazen bilmekte sıkıntı ama bazen de bilmemekte büyük problem,eskiden Allah korusun anne bebek ölumleri çok oluyordu,kimi tansiyondan belki kimi sekerden.Gunumuzde malesef hareketsiz yasam,organik olmayan sağlıksız yiyecekler her şey hem şekeri hem tansiyonu tetikliyor,şeker de tansiyonda çoğu zaman belirti vermeyebiliyormus,hatta azonce yazdığım arkadaş tesadüfen sağlık ocağında olcturdugu tansiyonu 20/10 ciktigu halde hiç belirtim yoktu diye yazmış.Sekerde aynı şekilde çok belirti vermiyormuş o nedenle gebelikte rutin şeker yüklemesi olsun,tansiyon kilo ölçümü olsun yaptırmakta fayda var.Doktorum zaten verilen şekerin iki dilim baklavaya eş değer olduğunu söylüyor,tabi ne kadar doğruysa bazen açlık tokluk normal olduğu halde yüklemede sikinti cikabiliyormus Allah korusun,önemli olan teşhis konması şükür her şeyin bir çaresi var,diyet yapılır,yürüyüş yapılır bir şekilde düzene girer olmadı ilaç kullanılır,yapacak bir şey yok yani

Merhaba guzel anneler

Sizlerden bir ricam var hastamızın şifa bulması için hatim duamıza katılır mısınız
Sizler iki canlısınız o yuzden dualarınıza cok ihtiyacım var. Mevlam sizleri bebeklerinize sag saglim kavustursun. Size bebeginize ve ailenize hayırlı saglıklı uzun ömürler versin inşallah

Endokrin Anabilim dalında prof olsanız kendinizde şeker çıksa anlamayabilirsiniz birşeyi teorik bilmek ile yaşamak, onu içselleştirmek çok farklı. Ben meğer şekerim yüksekken düşük sanıyormuşum ölçmeden önce. Çünkü halsiz hissediyordum, ellerim titriyor o zaman. Uykum geliyordu. Keza düşükken de iyi hissediyorum mesela. Anlamak çok mümkün olmuyor. Gebelikte tansiyon ölçümü yapılsın bir teorik bilgi ve bu bilgi oluşasıya gerçekten çok düşükler yaşanmış ya da daha kötü şeyler olmuştur. Şeker için de bu böyle. Cidden olayın bizim geçmişte sağlıklı beslenmemizle, zayıf olmamızla falan da alakası olmuyor her zaman. Vücut, bebekle beraber tolere edemiyor. Bebeğin plesantasından salgılanan hormonlar benim insülin kullanımımı azaltıyor. Yapacak birşey yok. Ama ek parametreler etkilemiyo değil bir de obeziten varsa, üzerine salgından eve kapanıp hareketsizsen mesela arttırır bunlar. Doğru iki dilim baklavaya eşdeğerdir ama salgından önce 8-17 mesaide ne baklava yemişimdir ne ambalajlı bir ürün ben. Evde olunca bir şekilde beslenmen de değişiyor, aktiviten de. Gebelikte iştah da çok oluyor gerçi. İlaç da olur ben insülin kullanadabilirdim ama bu diyet yapamadığım için olmamalı Diyetle bile süreci yönetemediğimden olabilir ancak.

Gebelik başlı başına vücudun dengesini değiştiren bir durum,benim ilk yirmi haftada tiroit sorunum vardı,tsh çok çok düşüktü(yüksek olmasından iyiymiş bu durum) sonra yirminci haftalarda duzeldi bu defa tansiyon çıktı,onu da düzelttik,bu defa belki şeker çıkacak,bilemiyorum tabiki çıkmayabilir,bir kaç hafta öncede alt değerim yükselmişti,demiri kesince biraz düştü, yani artık sağlık ocağına gidip kan vermeye korkuyorum her defasında başka bir şey çıkacakmış gibi,Allah'ım heoimize sağlıkla sihhatle bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Hakkınızı helal edin çok yordum sizi,son olarak şeker için nasıl besleniyorsunuz,örnek menunuz var mı doktor tavsiyesi? Tabi onu alip da kendime uyarlamak sağlıklı olmaz kendi şeker yuklememden sonra muhtemelen gerekli görürse doktorum zaten yönlendirir,ben en azından seker yüklemesine kadar bir kaç gün de olsa dikkat edeyim istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…