2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Güzel haberlerini alırız inşallah sağlıkla kavuşun

Bende sezeryan olucam ve açıkcası yazılanları okuyunca korktum Ama bizim insanlarımızda suç hep başına kötü gelenleri anlatıyorlar iyi ve güzeli değil
Bence herkes ne yasadiysa onu anlatiyor canim.
Sezaryenim yada dogumum cok rahat gecti diyen bir suru arkadas da var.
Zor yada kolay bir sekilde gececek.

Arkadaşımın da öyle oldu, 40+3 de hiç açılma falan yoktu. Suni sancı aldı gram açılma olmadı. O kadar ağrı çekip o yorgunlukla sezaryene dönüldü. Açılma başlamamış kasılma falan da yoksa pek işe yaramıyor sanırım, en iyisi o acıları çekmeden sezaryen olmak bence de.

Herkesin doğum hikayesi kendine özel, annemin doğumları o kadar rahat olmuş ki hiç olumsuz bir şey anlatmaz. Ama kayınvalidem çok çekmiş doğumlarda, uzun süre oturup kalkmak işkence olmuş, çok dikiş atılmış vs. Ben daha önce düşükler yaşadığım ve kan sulandırıcı iğne kullandığım için sezaryen tercih ettim, kendi tercihimdi ve çok rahat toparladım sonrasında. Ama çok zorlananlar da var. Vajinal doğum yapıp hemen toparlayanlar olduğu gibi uzun süre ağrı çekenler de var. Ama en sonunda mucizemize kavuşmak olduğu için hepsi unutuluyor doğum şekli ne olursa olsun sağlıkla kucaklayalım inşallah

Evet öyle dedi doktorda etrafımda sezeryan olanlarda ondan böyle karar verdik inşallah doğru karardır sağlıkla kavuşalım inşallah bu saatten sonra istediğim tek şey bu

Bende kordon dolanmasi sonucu acil sezeryana alınmamla oglumu kucagima almıştım hicte oyle öldüm bittimlik bisey yoktu. Candan can çıkıyor sonucta elbette biraz agri sizi olur ama bu her dogumda olur zaten az cok.. Agrı sızı gecici evladimizi sag salim kucagimiza almamizin mutlulugu sonsuz kalıcı Kotu dusunmeyelim

Merhaba ikinci sezeryani benimde bunda 103 kiloyla girdim doğuma .boyum uzun çok göstermem ama göbek kısmın çok tatliydi ve bunun acısını çok çektim karnım dikis yeri üzerine sarkinca orası ağrı yapıyor bir hafta olduk toparlandı biraz yoksa arabayla giderken bile araba nin hafif hoplamasiylq d o fazlalık kısım sallanıyor.ve canım yanıyor.ama soylede bir gerçek var.hastanede uyuşukluk geçince iki büklüm olarak kalktigim halde bir iki yürüyünce çocuğun ve kendinin tüm işlerini yaptım eve gidince süpürge açtım üç çeşit yemek yaptım çünkü kaynanam kelek yaptı hastanede uyudu anca eşim de çok yoruldu bebek küçüktü emmesi fln yordu bizi .ondan çabuk kalktim.sonrada tartıştık daha gelmiyor .her iş bende şu anda bugün de bici bici yaptırdım çok şükür

Bende sezeryan olucam ve açıkcası yazılanları okuyunca korktum Ama bizim insanlarımızda suç hep başına kötü gelenleri anlatıyorlar iyi ve güzeli değil
Canim bende sezeryan oldum kontrol amaçlı gittim ama 5 dakika 1 sancim cikti bebegim kilo almamisti alttan muayene etti catim cok darmis eyvah dedim sezeryan olcam ama inan ilk gün ağrın oluyor bana göre dayanabilecek birsey 2.gunu evde rahat dolaştım 3.gunu halay bile cektim gercekten korkulcak hicbisi yok

Bak arkadaşım senin burada kaynananın aldırdığı çocuklardan bahsetmen
Onun senin sezeryan kararını eleştirmesiyle aynı doğrultuda bence
Normal doğum olması gerekendir
Annelikte normal doğumu yapanla yapmayan arasında hiçbir fark yoktur
Hele sezeryan daha zordur
Normal doğumda Doğum anı normalde daha acı verici olabilirken sezaryan sonrası zorluklar başlar
Bu bütün otoritelerde böyledir

Kişiye göre,beklentiye göre, doktora göre değişiyor bence. zamana göre bile değişiyor. Bundan 31 yıl önce makat geliş sebebiyle sezeryanla annem beni doğururken cektiğini senelerce sonda çok acıtıyormuş diye dinledim benim ameliyatımda sonda acıtmıyordu çünkü anesteziden sonra takmışlardı.Hatta sondanın acısından korkan sürgü yaptıran bile duydum annemle yaşıt. Sezeryanla eğilip kalkamadım diyen de var. Gerçekten acıyor ilk 5 gün ama canım yana yana yataktan kalktım. Hatta hastanede ağrım daha azdı evde daha çoktu. hastanede sürekli ağrı kesici vardı çünkü. evde doktorum ilaç düşmanı biraz benim en hafif ağrı kesiciyi yazmış biraz daha hissettim. Şimdi geçince unutuyorum ama ikinci kez hamilelik olursa ameliyat yine böyle dayanabileceğim gibi mi olur yoksa çok kötüymüş diyenler gibi mi olur diye düşünmüyor değilim.

Arkadaslar bir deli kuyuya tas atmis, 40 deli cikaramamis gibi olmus burasi. Ben sezaryenin düşündüğümden daha cok aci verdigini soyledim. 2. gun aksami su an. Her adimda bicak keser gibi canim aciyor. Benim canim tatliymis diyelim o zmm. aci esigim dusukmus ya da bilmiyorum. yemek temizlik yapanlar nasil yapiyor aklim ermedi. Benim mesajımda asil anlatmak istedigim sezaryen keyfi olarak yaptırılacak basit bir işlem degil. Bir ameliyat. Eksisi artisini iyi düşünerek her seyi goze alarak yaptirilmali. Hayirli ve en acisiz doğumları diliyorum hepinize.

ahah ben de iğrenç geçirenlerdenim epudral sezeryan oldum, bir daha doğum mu asla falan diyordum; 18 günlüğüm o acıları unuttum bile diyebilirim tekrardan doğum yapsam aklıma gelmez bile biliyor musun, ne çekersen çek zaten 2 güne baya baya azalmaya başlıyor. Kolay doğum yok bence her türlü ağrı sızı acı oluyor ama hepsi geçici. ayrıca daha kolay geçirenler de var ben en çok zorlananlardanım ben bile unuttum valla acısını. o yüzden hiç korkma strese girme bile.
sadece 2 gün yanında sana iyi yardımcı olabilecek biri olsun. Ben o 2 gün annem çok yardımcı olduğu için kolay geçirdim ve daha çabuk ayağa kalktım

İnanki çaresizlikten az da olsa gelen giden oldu ev de heryer açık yaz toz içinde kalıyor .koronadan dolayı annem gelemedi memleketten kayinvaldemde hastanede tam bir komedi sergiledi benden daha lohusa oldu.bebek de küçük iolduhu için uyanidirip emzirmek.gerekiyordu sürekli başında oldum kalkıp .ah biraz nazlayanim olsa dinlenmek isterdim.arada aynadan bakıyorum acildimi yoksa dikişler. Diye çok Canim yaniyor
.annelik gücü sanırım eşim çok şaşkın böyle bir ameliyattan çıkıp nasıl.boyle bir guce sahip olabiliyorsunuz diyor insan acısını unutuyor bebeğin derdine düşünce

Ne guzel bak esin anliyor en azindan canim.
Umarim en kisa surede toparlanirsin

Kimin neyi aldırdığı değil mevzu beni ilgilendirmez de zaten ama ben o kadar vefakar cefakar anneyim ki bi tarafımı yırttım doğururken öyle anneyim en anne benim çatır çatır doğurdum pozları kesip istemediğin çocukları aldırabiliyosan rahat rahat bakabilecekken hem de boş yapmicaksın. Yoksa çocuk aldırmak bambaşka bir konu. Herkesin kendi hayatı kendi tercihi. Herkesin görüşü de kendine.

insallah canim.
Darisi da benm basima olsun.
Sahi kac kisi kaldik surda dogurmayann..
Bnmki gündüz pek sakin 2 kere mat he girdim smdiye kadar 20-30 u gecmedi. Mesele smdi girsem hem kasigmda acayip bı baskı ağrı var, hmde bebiş kıpır kıpır kasılmalar bilmem neler sancı 80-100 seyreder durur muhtemelen. Yarın nolcak meraktayim o zmn yine 20-30 görüm eve mi doneriz bakalım ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…