2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimde ilk doğumumda normal olacaktı. Nişanım geldi sancım oldu hastaneye gittim 3 cm açılmam vardı. Suni sancı verdiler. 5 saat sancı çektim fakat açılmam ilerlemedi ve nstde bebeğin kalp atışlarında yavaşlama başladığını söylediler. Doktorum 3 cm açılmayla doğuma alırsam makata kadar kesmem gerekecek ve çok dikişin olur dedi. Bide bebek aşağıya inmiyor çıkaramazsam aşağıyı dikip sezeryana almam gerekecek 2 yerinde dikiş zor olur dedi. Bebeğinde kalp atışları hoşuma gitmiyor daha fazla beklemek istemiyorum dedi. Bende tamam sezeryan olsun o zaman dedim. İyikide olmuşum kordon dolanmış boynuna mosmor doğdu kızım. Bazen gerçekten normalde diretmemek lazım sağ salim kurtulduğumuza bakacaz. İlk doğumumdan 13 sene geçti istersen sezeryan sonrası normal doğum yapabilirsin dediler. İlk bende düşündüm ama rahimde miyom var ve tüplerimi bağlatacam o yüzden doktor mecburi sezeryan olacak yine dedi. Yani kısaca senin yada doktorun dediği olmuyor. Allah ne yazdıysa o oluyor

Sen anlatabildin de ben anlatamadım.. Her doğum kendine has konusunda hemfikiriz yazdıklarına katılıyorum uzun uzun yazamıyorum kucağımda bebe var ama bu benim düşüncem gerçekten ayağa kalktığım ilk an düşündüğüm cümleyi yazdım. Mesela senin durumun keyfi sezaryen diyelim ama gerekçesi var en azından normal doğumu deneyimlemişsin zor geçmiş. Korku kalması psikoloji etkilenmesi çok normal. Ama hiç denemeden direkt seçmek mantıklı gelmiyor. Belki anlamadan doğuranlardan olacak ve bunu bilemeyecek kişi.. Ama sezaryen öyle değil. He bir arkadaşım var sezaryen sonrası aşırı zor geçti detay vermiyorum. Şimdi diyor ki aslında sezaryen çokta kötü değil O unuttu ama ben onun 1-2 ay boyunca bana yazdıklarını unutmadım Her şekilde dediğim gibi sonuç önemli her şekilde kavuşuyorsun ama kim ne derse desin sonrası zor ya. Bu yüzden keyfi olunmamalı diyorum yani aslında kişinin iyiliği için. Yoksa kim ne yaparsa yapsın kime ne. Benim dilim sert biraz iyiliğine desem bile yanlış anlaşılıyorum, olsundu

Tabi ki canim diretmek diye bisey asla olmamali.
Once anne bebek sagligi.
Arkadasimin da inmemis mesela bebegi, inmemesi sebep demek ki..
Bende ilk dogumumda tercihim normal,ama olmazsa hic zorlamayalim once saglik demistim.
Sartlar uydu oldu,nasip..

Aynen oyle son ana kadar hicbiseyin garantisi yok herşeyin hayırlısı, hepsi sağlıkla dogsunlar da önemli olan o.

Dün çok hareket ettim ve temizlik yaptım. Sabahtan beri belim kasığım çok ağrıyor üstümde bi bitkinlik hafif mide bulantısı falan var. Yorgunluk mu yoksa doğum belirtileri böyle mi oluyor? Bir şey yemek istemiyorum ayağa kalkınca çatı kemiklerim ağrıyor belim ayrılacak gibi ateş basıyor falan. Ama sancı yok. Ne dersiniz?

Doğum belirtisine benziyor cnm, yoruldugun için de olabilir ama. Düzenli kasılma oluyor mu yadaagri şıklığı nasıl. Herzamankinden farklı durum varsa anlarsn aslnda, bı hastaneye git nst ye gir istersen belki acilman olmuştur, sancı olcak die şart da yok. Herkesin hikayesi farklı..

Normal dogum tabiki en guzeli en dogalı. Onun desteklenmesinden daha guzel bisey var mi? Keske hepimiz normal yapabilseydik normali zaten o oldugu icin ona neden kimse olumsuz bisey yazsinki?
Ben hic senin kadar dikkat etmedim inan sen cok dikkat ettim demissin ya.. oyle aa April yazdı hemen ona ters bisey yazayim diye yazıldığını dusunmuyorum kendi adımada, yazan baskalarıda.. Yazılan cok ters geldi bana yazmak istedim.. ozellikle sanada yazmadim yani bu sekilde olan dusuncelere karsı kendi dusuncemi belirttim..
Yazıp yazmamak konusunda herkes özgür tabi sende özgürsün kim ne diyebilir ki

Herkes kendi doğumunu kendi bilir elbette. Herkesin hikayesi başka. Benim kaynanam geçen oğluna telefonda diyor ki aa sezeryan mı olucak karın ben sizi çatır çatır doğurdum. Ne ayıp şey! Ama bana diyemez çünkü cevabını alır, hayattaki tek başarısı bu benim 7 senedir drlarda ameliyathanelerde çektiğimi bilmiyor tabi, aldırdığı çocuklardan hele hiç bahsetmiyor. Ben çocuğumla ameliyathanede karşılaşmak istemiyorum. Ebe dr vs derdi çekmek de istemiyorum. Kısacası istemiyorum nefret ettim artık oramın buramın kurcalanmasından. Kimseye de hesap verecek değilim. Paşa gönlüm öyle istiyor! Allah hepimizi sağlıkla mutlulukla bebişlerimize kavuştursun inşallah

Umarım açlıkla sınavın kadar sezeryaninda kolay geçmiştir

Teyzoşları oğluşumun şekerleride geldi Anahtarlıklarıda yarın gelecek inşallah. Daha hediyelikleriyle aşk yaşıyorum kendi gelince ne yapacam acaba

Eklentiler

• 8C5CA641-AF04-4DA0-A5A1-8B29ACC4179E.webp
    83,9 KB · Görüntüleme: 55
  • 3C397EE8-7936-4268-B4D8-48799FFBB000.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 55
  • D9B7D966-D678-45DE-B545-E32C2E19EA6C.webp
    57 KB · Görüntüleme: 58
Canim o haller bende bayadir var ama ses seda yok.
İstahsizlik bulanti ates basmasi, hele kasiklara bicak saplanmasi.
Arada kasilma.
Doguma hazirlik diye dusunuyorum ben..

Bebeğim kan grubu negatif çıktı üzüldüm ben de ya ileride hamileliğinde kan uyuşmazlığı yaşayabilir diye... halbuki babayla biz 0 pozitifiz

Canım şimdiden niye buna üzülüyorsun ki. Belki eşi de negatif olacak ayrıca bizim de eşimle kan uyusmazligimiz var. Bir oğlum negatif şimdi ki oğlum pozitif doğdu totoya bir iğne oldum. Eskiden sorunmuş artık bilinen birşey ve tedavisi olan bisi

Düzenli kasılma yok ama ağrı sabit sürekli belimde bir ağrı var. Bebek de çok hareketli
Canim o haller bende bayadir var ama ses seda yok.
İstahsizlik bulanti ates basmasi, hele kasiklara bicak saplanmasi.
Arada kasilma.
Doguma hazirlik diye dusunuyorum ben..
muhtemelen öyle bakalım sağlıkla gelsinler artık

Selam kızlar. Bugun kontrolüm vardi 38+1 haftaligiz. 4270 gr olmus o yuzden yarin sabah hastaneye yatırım yapılacak ve suni sanciyla dogum başlatılacak inşallah biraz heyecan biraz korku karışık duygular içerisindeyim Allah sag saglim yavrularımız kavuştursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…