- 5 Eylül 2017
- 478
- 1.234
- 63
- 39
Benimde ilk doğumumda normal olacaktı. Nişanım geldi sancım oldu hastaneye gittim 3 cm açılmam vardı. Suni sancı verdiler. 5 saat sancı çektim fakat açılmam ilerlemedi ve nstde bebeğin kalp atışlarında yavaşlama başladığını söylediler. Doktorum 3 cm açılmayla doğuma alırsam makata kadar kesmem gerekecek ve çok dikişin olur dedi. Bide bebek aşağıya inmiyor çıkaramazsam aşağıyı dikip sezeryana almam gerekecek 2 yerinde dikiş zor olur dedi. Bebeğinde kalp atışları hoşuma gitmiyor daha fazla beklemek istemiyorum dedi. Bende tamam sezeryan olsun o zaman dedim. İyikide olmuşum kordon dolanmış boynuna mosmor doğdu kızım. Bazen gerçekten normalde diretmemek lazım sağ salim kurtulduğumuza bakacaz. İlk doğumumdan 13 sene geçti istersen sezeryan sonrası normal doğum yapabilirsin dediler. İlk bende düşündüm ama rahimde miyom var ve tüplerimi bağlatacam o yüzden doktor mecburi sezeryan olacak yine dedi. Yani kısaca senin yada doktorun dediği olmuyor. Allah ne yazdıysa o oluyorCanm bende bunu merak ediyorum, bnm suyum gelmsti,sanci acilma yoktu.
Dr 6 saat bekledi,sonra suni sanci verdi.
Arkadasinda sadece suyugeldi dr u 12 saatbeklemis, acilma sanci olmayinca sezaryene almis.
Mesela gununu doldup da gelmeyen bebeklerde neye gore suni sanci yada sezaryen oluyor.
Degiskeni nedir, merak ettim
Hadi güzel haberlerle gel inşallahKızlar bende sancılanıyorum Buarada büyük ihtimal akşama doğru dra gidicem
Tşkler cnmHadi güzel haberlerle gel inşallah
Sen anlatabildin de ben anlatamadım.. Her doğum kendine has konusunda hemfikiriz yazdıklarına katılıyorum uzun uzun yazamıyorum kucağımda bebe var ama bu benim düşüncem gerçekten ayağa kalktığım ilk an düşündüğüm cümleyi yazdım. Mesela senin durumun keyfi sezaryen diyelim ama gerekçesi var en azından normal doğumu deneyimlemişsin zor geçmiş. Korku kalması psikoloji etkilenmesi çok normal. Ama hiç denemeden direkt seçmek mantıklı gelmiyor. Belki anlamadan doğuranlardan olacak ve bunu bilemeyecek kişi.. Ama sezaryen öyle değil. He bir arkadaşım var sezaryen sonrası aşırı zor geçti detay vermiyorum. Şimdi diyor ki aslında sezaryen çokta kötü değilİşte keyfi sezeryan kısmından hiç hoşlanmadım açıkçası
İki normal doğum yaptım bana kalırsa çok zordu çünkü çok zorlandım yaklaşık 1 aydır nasıl doğum yapıcam diye korku içindeyim
Ha buda kimseyi korkutmasın çünkü 15 20 dk da doğum yapanları da biliyorum herkesin doğumu kendine hastir
Şimdi drum normal dedi yine bana ve keşke bana bıraksaydı senin deyiminle keyfi sezeryan isterdim ha onunda kolay zor geçeceği belli değil kolay diye seçemiyorum illaki onunda kolay zor geçireni vardır
Sadece bu korkumu diğeryle atlatmaya çalışmak isterdim doğum hane katından hiç hazetmiyorum ama kaçınılması zor yani
Umarım kendimi anlatabilmişimdir
Tabi ki canim diretmek diye bisey asla olmamali.Benimde ilk doğumumda normal olacaktı. Nişanım geldi sancım oldu hastaneye gittim 3 cm açılmam vardı. Suni sancı verdiler. 5 saat sancı çektim fakat açılmam ilerlemedi ve nstde bebeğin kalp atışlarında yavaşlama başladığını söylediler. Doktorum 3 cm açılmayla doğuma alırsam makata kadar kesmem gerekecek ve çok dikişin olur dedi. Bide bebek aşağıya inmiyor çıkaramazsam aşağıyı dikip sezeryana almam gerekecek 2 yerinde dikiş zor olur dedi. Bebeğinde kalp atışları hoşuma gitmiyor daha fazla beklemek istemiyorum dedi. Bende tamam sezeryan olsun o zaman dedim. İyikide olmuşum kordon dolanmış boynuna mosmor doğdu kızım. Bazen gerçekten normalde diretmemek lazım sağ salim kurtulduğumuza bakacaz. İlk doğumumdan 13 sene geçti istersen sezeryan sonrası normal doğum yapabilirsin dediler. İlk bende düşündüm ama rahimde miyom var ve tüplerimi bağlatacam o yüzden doktor mecburi sezeryan olacak yine dedi. Yani kısaca senin yada doktorun dediği olmuyor. Allah ne yazdıysa o oluyor
Aynen oyle son ana kadar hicbiseyin garantisi yok herşeyin hayırlısı, hepsi sağlıkla dogsunlar da önemli olan o.Benimde ilk doğumumda normal olacaktı. Nişanım geldi sancım oldu hastaneye gittim 3 cm açılmam vardı. Suni sancı verdiler. 5 saat sancı çektim fakat açılmam ilerlemedi ve nstde bebeğin kalp atışlarında yavaşlama başladığını söylediler. Doktorum 3 cm açılmayla doğuma alırsam makata kadar kesmem gerekecek ve çok dikişin olur dedi. Bide bebek aşağıya inmiyor çıkaramazsam aşağıyı dikip sezeryana almam gerekecek 2 yerinde dikiş zor olur dedi. Bebeğinde kalp atışları hoşuma gitmiyor daha fazla beklemek istemiyorum dedi. Bende tamam sezeryan olsun o zaman dedim. İyikide olmuşum kordon dolanmış boynuna mosmor doğdu kızım. Bazen gerçekten normalde diretmemek lazım sağ salim kurtulduğumuza bakacaz. İlk doğumumdan 13 sene geçti istersen sezeryan sonrası normal doğum yapabilirsin dediler. İlk bende düşündüm ama rahimde miyom var ve tüplerimi bağlatacam o yüzden doktor mecburi sezeryan olacak yine dedi. Yani kısaca senin yada doktorun dediği olmuyor. Allah ne yazdıysa o oluyor
Doğum belirtisine benziyor cnm, yoruldugun için de olabilir ama. Düzenli kasılma oluyor mu yadaagri şıklığı nasıl. Herzamankinden farklı durum varsa anlarsn aslnda, bı hastaneye git nst ye gir istersen belki acilman olmuştur, sancı olcak die şart da yok. Herkesin hikayesi farklı..Dün çok hareket ettim ve temizlik yaptım. Sabahtan beri belim kasığım çok ağrıyor üstümde bi bitkinlik hafif mide bulantısı falan var. Yorgunluk mu yoksa doğum belirtileri böyle mi oluyor? Bir şey yemek istemiyorum ayağa kalkınca çatı kemiklerim ağrıyor belim ayrılacak gibi ateş basıyor falan. Ama sancı yok. Ne dersiniz?
Normal dogum tabiki en guzeli en dogalı. Onun desteklenmesinden daha guzel bisey var mi? Keske hepimiz normal yapabilseydik normali zaten o oldugu icin ona neden kimse olumsuz bisey yazsinki?Kimseyi etkilediğimi düşünmüyorum dünden beri sezaryen zor temalı 2 ayrı arkadaş iki ayrı mesaj atmış bende destek çıktım durup dururken yani sohbeti geçmemişken fikir beyan edip ortaya bir şey atmadım. Anlamadım ayrıca çok zor yazanlar etkilemiş olmuyor da ben keyfi sezaryen olunmamalı dediğim için mi sorun oluyor? ..
Çok dikkat ettim normal doğum destekleyici Mesajlar geldiğinde kimse ses çıkarmadı ama ben bir şeye destek çıkıp fikir belirtince hemen uzuuun uzun herkes istediğini yapsın minvalinde mesajlar geliyor, şaşırtıcı.
Neyse ben yine susmaya devam edeyim iyisi mi
Bu mesaji yad etmek istedim.Bizler gibi acliga dayanamayanlar cok iyi anlayacaktir. Gece12:00'den sonra bir şey yemem mumkun olmayacak yarin sezaryen olacagi icin. Acliga nasıl dayanırım, daha kötüsü susuz ne yaparim ben diye kara kara düşünüyorum.
Canim o haller bende bayadir var ama ses seda yok.Dün çok hareket ettim ve temizlik yaptım. Sabahtan beri belim kasığım çok ağrıyor üstümde bi bitkinlik hafif mide bulantısı falan var. Yorgunluk mu yoksa doğum belirtileri böyle mi oluyor? Bir şey yemek istemiyorum ayağa kalkınca çatı kemiklerim ağrıyor belim ayrılacak gibi ateş basıyor falan. Ama sancı yok. Ne dersiniz?
Bebeğim kan grubu negatif çıktı üzüldüm ben de yaileride hamileliğinde kan uyuşmazlığı yaşayabilir diye... halbuki babayla biz 0 pozitifiz
Düzenli kasılma yok ama ağrı sabit sürekli belimde bir ağrı var. Bebek de çok hareketliDoğum belirtisine benziyor cnm, yoruldugun için de olabilir ama. Düzenli kasılma oluyor mu yadaagri şıklığı nasıl. Herzamankinden farklı durum varsa anlarsn aslnda, bı hastaneye git nst ye gir istersen belki acilman olmuştur, sancı olcak die şart da yok. Herkesin hikayesi farklı..
muhtemelen öyle bakalım sağlıkla gelsinler artıkCanim o haller bende bayadir var ama ses seda yok.
İstahsizlik bulanti ates basmasi, hele kasiklara bicak saplanmasi.
Arada kasilma.
Doguma hazirlik diye dusunuyorum ben..
Canım bende çıktı susuz kalmışsın demiştiBugun tahlillerimi yeniledim. Doktora yarin gosterecegim. Idrarda keton +1 cikmis. Basina gelen var mi, ne demek acaba bu?
Himm 3 lt iciyorum ama ya. Biraz baktim internetten, belki de diyetten ac kaldim.Canım bende çıktı susuz kalmışsın demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?