2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Uyanık olduğu zamanlarda öyle bırakıyorum boyun kasları güçlensin diye. Ama 3,5 dk içinde huysuzlanıyor. O şekilde uyutmaya ancak gözetim altındayken izin veriyorlar diye biliyorum, ben cesaret edemem yinede
Evet her gün kontrollü şekilde 3-5 dk tutuyorum hoşuna giderse süreyi uzatıyorum. Kucağımda yüzüstü tuttuğumda çok rahatlıyo bazen uyuyo bile

1. ay bitimi dediğiniz yani 30+ günlükkken mi?

Ablam soruyor bu cocuk her fotografta farkli ten renginde gorunuyor, asil rengi ne? Beyaz mi, bugday mi, esmer mi? Valla anlamiyorum ki. Ben de hala ten rengini cozemefim, bi bakiyorum pamuk beyazi bi bakiyorum esmer gorunuyor. Uzayan sarilikta karacigerin calismasindaki bozukluktan suphelendikleri icin test yapiyolar, anne sutu sariliginda da sarilik uzuyor, anne sutundeki bir madde bilirubini hizli çözüp kana karistiriyormus bebek sarariyormus. Yani ikisinde de bebek sarilik uzun süre. Hangisinin olduğunu anlamak adina test yapiyorlar. Sixin sukur ki sonuçlarinız temiz çıkmış. 6. Haftada biter insallah. Yavaştan endişelenmeye basladim.

Ben hep yan yatırıyorum sağlı sollu. Hiç düz yatırmadım kusma ihtimaline karşı. Sıkıntı mı oluyor hep yan yatınca?
Başında bekleyecek biri varsa düzde yatabilir canım, kafa yapısını etkiliyor :)
Ahahha a
genelde öyle oluyor ya ne kadar kasıyorsun o kadar tersi oluyor
Uyuyanda uyumayan bebekte zor valla :)
Bizimki dalınca iyi uyuyorda daha bir bırakamadım bakayım ne kadar uyucak 3 saat oldu mu eşime başlıyorum uyandıralım mı uyandırsak mı

Klima kullananlar yaz ve kış olarak bebeğin olduğu oda kaç derece olmalı? Kışın kullanmayı düşünüyorum ben. nelere dikkat etmek lazım?
Şu an için doktorlar 22-24 diyor ama ben 24 derece yapmıyorum hiç onda benim bile kollarım üşüyor, hastaneler genelde 24 derece... bir de 24 derecede uzun mu giydircem bilmiyorum... ara ara klimanın nem modunu açıyorum çok güzel ferahlıyor oda kapatıyorum... aç kapa yapıyorum... ama cam da açık klima içerideki havayı kurutuyor diye
5 de kilo mu peeeh bizde 15-20 kilo var ama doğumdan değil evlenince almıştım ben emzirmeden de rahat bi 3 kilo aldım 6 aylık bir olalım fena halde diyette olacağım bunu bilmemden mütevellit yemekteyim şu ara
O evlendiğimde 6 kilo aldıydım tam o kiloları verdm her giydiğim oluyor çoğu gözüme hoş geliyor falan diyordum keyfim 1 ay sürdü hamileydim ve karantina eşimde yemeği çok sever aman be zaten psikolojik olarak modumuz düşük bir de yiceklerimizi kısamayız dedik 28 mi artık 30 kilo mu ne son hafta tartılmadım süreci tamamladım şu anda 15 kilo gitti bakalım diğerleri de zamanla inş şu am tatlı yemeye başlamamak için dikkat ediyorum sadece
yaparsa cort diye ses gelecek ve huysuzluğu gidecek masum masum bakacak ve pırttan farklı kokuyor
Ahaha süt içen bebeğin kakası kokmaz derlerdi kandırıldım

Cnm uyandirmana gerek yok 1.5 aylik olmus artk 5-6 saat rahatlikla uyuyabilir.

Aynen bnde senin gibi yapiyorum canim dogdugu gunden beri hic uyandirmadim kendi kurulu saat gibi uyanıyor zaten. İlk cocugumda butun duzenini bozduğum ve snrasinda uzun bi sure cektigim icin bunda bebegi akisina birakiyorum. Emmesinden cok uyuması da onemli uyusun da.buyusun die bosuna değil ninnilerimiz :) bi arkadasim uyku koçu almisti bebegi 3-4 aylikken. O aylardaki bebek 4 dk emse yeter denis kadın, memeyi bosaltacak olan bebek o sürede bosaltir 20 dk durmasi daha fazla sut almasi anlamina gelmiyor falan demis. Gerçekten ee uyku eğitimi verdikten snra aylik 300-400 gr aliyordu bebegi çünkü uyku düzeni hic yoktu, o egirimden snra o ay ilk defa 700 gr almis. Meme ayni meme, bebek ayni bebek yani uyku önemli, ellemeyin uyusun bu saatten snra sarilik olmaz ilk 10 gun tehlikelidir, ondan 3 saatte bi kaldirin derler

kizlar sizin bebis size mi benziyor, yoksa babasina mi? Benimki ayni benim bebekligime benziyor (fotolardan anliyorum), ve bu beni asiri keyiflendiriyo
Keşke babasına benzese benimkini görümceme benzetiyorlar ( neyse Allahtan güzel görümcem) bir arkadaşım kayınpederimi doğurdum ilk aylar kucağıma almak içimden gelmiyordu demişti çok gülmüştüm, başıma geldi neyseki sonradan değişmiş. Gerçi hepsi zamanla değişiyor, benim hala umudum var

Kızlar bazen bebek tek memeyi emip uyuyor, diğerini emmiyor bu durumda diğer meme5-6 saat beklemesin diye sağıyor musunuz? Meme dolu durdukça süt azalır dedikleri için sağmak mi lazım? Pompa acıtıyor canımı sağmasam azalır mı? Eskiler sağma falan yapmıyormuş, bebek istedikçe emziriyormuş hiç azalma falan da olmuyormuş ama hep 2,3 saate bir ya. Emzirin emmezse de pompa yapın dedikleri için tereddütte kalıyorum

Doktor kontrolü ne zamandı canım? Umarım biter de ne teste gerek kalır ne başka bir şeye

Emzirme döneminde saç boyatmak hakkında fikri olan var mı?
Kimi kaynaklar olmaz demiş kimileri boyatmış vs yine kafa karışıklığı oldu bende.

Şu an çok fena ampul yandı beynimdebütün gün uyudu kızım gece uyumayacak galiba. aşı böyle bir etki yaptı uyuyor halsizce

Emzirme döneminde saç boyatmak hakkında fikri olan var mı?
Kimi kaynaklar olmaz demiş kimileri boyatmış vs yine kafa karışıklığı oldu bende.
Boyamak neyse de boyatmak.... Covid bulaşma olasılığı çok yüksek kuaförlerde.

kizlar sizin bebis size mi benziyor, yoksa babasina mi? Benimki ayni benim bebekligime benziyor (fotolardan anliyorum), ve bu beni asiri keyiflendiriyo
6 aylık bir resmim var ona benziyor gibi ama şöyle bakınca da aynı baba gibi bilemedim. sonradan çok açık sarıya dönerse saçları bana benzer belki. benim bebekken siyah olsa da 1 yaşında falan sapsarı. gözler kirpik aynı baba ama. rengi bana benzer mi bilemedim. babası koyu kahve gözlü ben ela gözlüyüm. çok umudum yok babası olacak gibi.

Boyamak neyse de boyatmak.... Covid bulaşma olasılığı çok yüksek kuaförlerde.
Yok kuaförde değil ama yine boyatmak ki kendim boyayamam Ama zararlı olması düşündürüyor Acaba ombre gibi , kafa derisine gelmeden boyamakta mı zararlı onu merak ediyorum.

Benim 20-30 gunluk fotolarima coook benziyor. Yuz hatlari neredeyse ayni. Ben koyu kahve-siyah sacliymisim, bebis cok acik kahve sacli, sari kasli sari kirpikli bir erkek. Fotosunu goren butun akrabalarim “ayni senin bebekligin” diyor. Malum koronadan anca foto atabiliyoruz.
Bir de mavi goz renginin daha sonra degisip degismeyecegini nasil anlayabiliriz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…