Evet her gün kontrollü şekilde 3-5 dk tutuyorum hoşuna giderse süreyi uzatıyorum. Kucağımda yüzüstü tuttuğumda çok rahatlıyo bazen uyuyo bileUyanık olduğu zamanlarda öyle bırakıyorum boyun kasları güçlensin diye. Ama 3,5 dk içinde huysuzlanıyor. O şekilde uyutmaya ancak gözetim altındayken izin veriyorlar diye biliyorum, ben cesaret edemem yinede
1. ay bitimi dediğiniz yani 30+ günlükkken mi?Kızlar bebeklerin emme sürelerinin kisaldigindan bahsetmişsiniz bebekler 1.ay bitikunden sonra zaten 5 10 dk emerlermiş ve yeterli olurmuş çünkü çene kasları kuvvetlenmiş olurmuş benim sütüm tazyikli birden geliyor benim oğlum yazık boğula boğula 5 dk emiyor göğsümde boşalıyor ve zaten
Birde ben gece hiç saat felan kurup çocuk uyandırmıyorum 1 ayı doldu zaten kendi en fazla 4 saat uyuyup uyanıyor ama tabi benim oğlum uykuyu seven bir bebek olmayacak sanırım uykusu ağır olan bebeklerin uyandırılması gerekiyordur belki öyle 2 3 saate gerek yok bence eğer bebek uyanıp istemiyorsa ama içiniz rahat etmiyorsa uyandırın malesef ben uyandirmaktan çok uyutmaya çalışıyorum karnını doyuruyor altinida temizliyorum biraz konuşup oyuncakları felan takip ettiriyorum kucakta geziyoruz sonra diyorum yorulmustur ama yok öyle bakıyor
Ablam soruyor bu cocuk her fotografta farkli ten renginde gorunuyor, asil rengi ne? Beyaz mi, bugday mi, esmer mi? Valla anlamiyorum ki. Ben de hala ten rengini cozemefim, bi bakiyorum pamuk beyazi bi bakiyorum esmer gorunuyor. Uzayan sarilikta karacigerin calismasindaki bozukluktan suphelendikleri icin test yapiyolar, anne sutu sariliginda da sarilik uzuyor, anne sutundeki bir madde bilirubini hizli çözüp kana karistiriyormus bebek sarariyormus. Yani ikisinde de bebek sarilik uzun süre. Hangisinin olduğunu anlamak adina test yapiyorlar. Sixin sukur ki sonuçlarinız temiz çıkmış. 6. Haftada biter insallah. Yavaştan endişelenmeye basladim.ıkınıyor dediğin yere güldüm çünkü bizde kızarıyoruz hatta morarıyoruz ıkınacam diye kıyamam:))
Banada arkadaşım demişti sararmasa bile kararır çocuk diye canım rengimiz açıldığına göre doğruymuşEvet bizede doktorumuz sebebi araştırılmalı diyip idrar ve birkaç kan testi istenmişti sonuçlar güzel gelince uzayan anne sütü sarılığı dedi doktorumuz. Sanırım bi sebebe bağlı olmayan sarılığa anne sütü sarılığı diyorlar. Umarım sizinde azalarak biter canım geçmiş olsun sizede
Aynen 2. aydan gün almaya başladığında yani1. ay bitimi dediğiniz yani 30+ günlükkken mi?
Başında bekleyecek biri varsa düzde yatabilir canım, kafa yapısını etkiliyor :)Ben hep yan yatırıyorum sağlı sollu. Hiç düz yatırmadım kusma ihtimaline karşı. Sıkıntı mı oluyor hep yan yatınca?
Ahahha aBen ilk iki hafta saat kuruyordum sarılık dolayısıyla. artık kendisi uyanıyo paşa. Bu gece 2, 5 saatte bir uyandı şükür
Küçük kızım 3aylıktı galiba deliksiz 6 saat uyumuşuz gece. Sabah gözlerimi uykumu almanın mutluluğuyla açmamla çocuğa bi şey mi oldu diye fırlamam bir olmuştu. Kısa da olsa mutlu bir andı
genelde öyle oluyor ya ne kadar kasıyorsun o kadar tersi oluyorBenimki 1 ayı doldursun ben gece uyandırmıycam, zaten şimdi de geceleri 4 saat falan uyumasına izin veriyorum, erken uyandırdığımda az emip uyuyor, zorluyorum yine de emmiyor, yarım saat bir saat sonra acıkıp tekrar uyanıyor, çok bölünüyor uykusu. Haliyle ben de çok yorgun oluyorum. Gündüz 3 -3,5 saati çok geçirmiyorum çok uyursa gece uykusu verimli olmaz diye. İlk bebekte çok kuralcıydım ama inat gibi yemesi de uykusu da problemli bir çocuk oldu. bunda biraz içgüdüsel, bebek rehberlikli annelik yapıyorum sankibakalım kontrolde anlıycam kilo alımına göre doğru yolda mıyım değil miyim
Uyuyanda uyumayan bebekte zor valla :)Kızlar bebeklerin emme sürelerinin kisaldigindan bahsetmişsiniz bebekler 1.ay bitikunden sonra zaten 5 10 dk emerlermiş ve yeterli olurmuş çünkü çene kasları kuvvetlenmiş olurmuş benim sütüm tazyikli birden geliyor benim oğlum yazık boğula boğula 5 dk emiyor göğsümde boşalıyor ve zaten
Birde ben gece hiç saat felan kurup çocuk uyandırmıyorum 1 ayı doldu zaten kendi en fazla 4 saat uyuyup uyanıyor ama tabi benim oğlum uykuyu seven bir bebek olmayacak sanırım uykusu ağır olan bebeklerin uyandırılması gerekiyordur belki öyle 2 3 saate gerek yok bence eğer bebek uyanıp istemiyorsa ama içiniz rahat etmiyorsa uyandırın malesef ben uyandirmaktan çok uyutmaya çalışıyorum karnını doyuruyor altinida temizliyorum biraz konuşup oyuncakları felan takip ettiriyorum kucakta geziyoruz sonra diyorum yorulmustur ama yok öyle bakıyor
Şu an için doktorlar 22-24 diyor ama ben 24 derece yapmıyorum hiç onda benim bile kollarım üşüyor, hastaneler genelde 24 derece... bir de 24 derecede uzun mu giydircem bilmiyorum... ara ara klimanın nem modunu açıyorum çok güzel ferahlıyor oda kapatıyorum... aç kapa yapıyorum... ama cam da açık klima içerideki havayı kurutuyor diyeKlima kullananlar yaz ve kış olarak bebeğin olduğu oda kaç derece olmalı? Kışın kullanmayı düşünüyorum ben. nelere dikkat etmek lazım?
O evlendiğimde 6 kilo aldıydım tam o kiloları verdm her giydiğim oluyor çoğu gözüme hoş geliyor falan diyordum keyfim 1 ay sürdü5 de kilo mu peeehbizde 15-20 kilo var ama doğumdan değil evlenince almıştım ben emzirmeden de rahat bi 3 kilo aldım 6 aylık bir olalım fena halde diyette olacağım bunu bilmemden mütevellit yemekteyim şu ara
Ahaha süt içen bebeğin kakası kokmaz derlerdiyaparsa cort diye ses gelecek ve huysuzluğu gidecek masum masum bakacak ve pırttan farklı kokuyor
Başında bekleyecek biri varsa düzde yatabilir canım, kafa yapısını etkiliyor :)
Ahahha a
Ahhaha alemsin ya yazacaktım ki yazamamışım
genelde öyle oluyor ya ne kadar kasıyorsun o kadar tersi oluyor
Uyuyanda uyumayan bebekte zor valla :)
Bizimki dalınca iyi uyuyorda daha bir bırakamadım bakayım ne kadar uyucak 3 saat oldu mu eşime başlıyorum uyandıralım mı uyandırsak mı
Cnm uyandirmana gerek yok 1.5 aylik olmus artk 5-6 saat rahatlikla uyuyabilir.45 gunluk olduk dun 5 den11, kadar uyumadı Arabada uyutmaya çalıştık eve gırınce uyandı sonra zar zor uyudu alarm kurdum 3 saat sonra uyanayım dıye uyanamamışım yorgunluktan bayıldım resmen kesıntısız 5 saat olmuş kendı uyandı acaba bir şey olur mu kı vicdan azabı oldu bana geceden berı kaka da yapmadı ac kalmış olabilir mi
Gaz giderici damlanın da etkisi var gibi kokuda ama emin değilimAhaha süt içen bebeğin kakası kokmaz derlerdikandırıldım
Aynen bnde senin gibi yapiyorum canim dogdugu gunden beri hic uyandirmadim kendi kurulu saat gibi uyanıyor zaten. İlk cocugumda butun duzenini bozduğum ve snrasinda uzun bi sure cektigim icin bunda bebegi akisina birakiyorum. Emmesinden cok uyuması da onemli uyusun da.buyusun die bosuna değil ninnilerimiz :) bi arkadasim uyku koçu almisti bebegi 3-4 aylikken. O aylardaki bebek 4 dk emse yeter denis kadın, memeyi bosaltacak olan bebek o sürede bosaltir 20 dk durmasi daha fazla sut almasi anlamina gelmiyor falan demis. Gerçekten ee uyku eğitimi verdikten snra aylik 300-400 gr aliyordu bebegi çünkü uyku düzeni hic yoktu, o egirimden snra o ay ilk defa 700 gr almis. Meme ayni meme, bebek ayni bebekKızlar bebeklerin emme sürelerinin kisaldigindan bahsetmişsiniz bebekler 1.ay bitikunden sonra zaten 5 10 dk emerlermiş ve yeterli olurmuş çünkü çene kasları kuvvetlenmiş olurmuş benim sütüm tazyikli birden geliyor benim oğlum yazık boğula boğula 5 dk emiyor göğsümde boşalıyor ve zaten
Keşke babasına benzese benimkini görümceme benzetiyorlarkizlar sizin bebis size mi benziyor, yoksa babasina mi? Benimki ayni benim bebekligime benziyor (fotolardan anliyorum), ve bu beni asiri keyiflendiriyo
Doktor kontrolü ne zamandı canım? Umarım biter de ne teste gerek kalır ne başka bir şeyeAblam soruyor bu cocuk her fotografta farkli ten renginde gorunuyor, asil rengi ne? Beyaz mi, bugday mi, esmer mi? Valla anlamiyorum ki. Ben de hala ten rengini cozemefim, bi bakiyorum pamuk beyazi bi bakiyorum esmer gorunuyor. Uzayan sarilikta karacigerin calismasindaki bozukluktan suphelendikleri icin test yapiyolar, anne sutu sariliginda da sarilik uzuyor, anne sutundeki bir madde bilirubini hizli çözüp kana karistiriyormus bebek sarariyormus. Yani ikisinde de bebek sarilik uzun süre. Hangisinin olduğunu anlamak adina test yapiyorlar. Sixin sukur ki sonuçlarinız temiz çıkmış. 6. Haftada biter insallah. Yavaştan endişelenmeye basladim.
Boyamak neyse de boyatmak.... Covid bulaşma olasılığı çok yüksek kuaförlerde.Emzirme döneminde saç boyatmak hakkında fikri olan var mı?
Kimi kaynaklar olmaz demiş kimileri boyatmış vs yine kafa karışıklığı oldu bende.
6 aylık bir resmim var ona benziyor gibi ama şöyle bakınca da aynı baba gibi bilemedim. sonradan çok açık sarıya dönerse saçları bana benzer belki. benim bebekken siyah olsa da 1 yaşında falan sapsarı. gözler kirpik aynı baba ama. rengi bana benzer mi bilemedim. babası koyu kahve gözlü ben ela gözlüyüm. çok umudum yok babası olacak gibi.kizlar sizin bebis size mi benziyor, yoksa babasina mi? Benimki ayni benim bebekligime benziyor (fotolardan anliyorum), ve bu beni asiri keyiflendiriyo
Yok kuaförde değil ama yine boyatmak ki kendim boyayamamBoyamak neyse de boyatmak.... Covid bulaşma olasılığı çok yüksek kuaförlerde.
Benim 20-30 gunluk fotolarima coook benziyor. Yuz hatlari neredeyse ayni. Ben koyu kahve-siyah sacliymisim, bebis cok acik kahve sacli, sari kasli sari kirpikli bir erkek. Fotosunu goren butun akrabalarim “ayni senin bebekligin” diyor. Malum koronadan anca foto atabiliyoruz.6 aylık bir resmim var ona benziyor gibi ama şöyle bakınca da aynı baba gibi bilemedim. sonradan çok açık sarıya dönerse saçları bana benzer belki. benim bebekken siyah olsa da 1 yaşında falan sapsarı. gözler kirpik aynı baba ama. rengi bana benzer mi bilemedim. babası koyu kahve gözlü ben ela gözlüyüm. çok umudum yok babası olacak gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?