2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimki yüz üstü uyumaya bayılıyor (profil resmimle sabit)
Yüzüstü yatırıyorum popoya iki pış pış bayılmış bile
Çok uykucu bizimki
Hele bide yıkanmışsa karnı tok gazıda yoksa değmeyin keyfine
İki büyüğümü bende ayakta sallayarak büyüttüm
Bu ablalarına pek benzemiyor
Her çocuk farklı işte
Nasıl rahat ediyorsanız öyle büyütün çok fazla kalıplara girmeyin standartlara takılmayın
Yok ayakta sallama
Uyku düzeni oluştur
Beslemek için standart saatler belirle
Hepsi gerilim
Sen ve bebeğin rahatsanız gerisi teferruat
Asl olan annenin sakinliği ve bebeğe yansımasıdır
Biraz eleştireyim biz yeni anneleri çok ayrıntıya takılıyoruz ve mükemmelliyetciyiz çoğumuz
Birkaç yıl sonra ne kadar çok ayrıntıya takılmışız diyeceğiz çoğumuz

Son düzenleme:
Biz bugün dra gittik. 30 günlüğüz kendi ne zaman uyanırsa o zaman besle dedi. 6 saate kadar uguyabilir dedi. İstersen druna sor şöyle bir durum var gün içerisinde 12 saate yakın uyanık ve sürekli emen bir bebek bizimkisi

benimkinde kaka da yok gaz sancısı bariz belli sonra 1 2 pırtlatıyo bazen ama fena boğuşuyo memeyle ısırıyo falan iyiki dişleri yok diyorum yoksa parçalar folik asit çocukları derken anlamadım onu canım
[/QUOTE]
Folik asit gebelikte beyin gelişimi için kullanıldığından. Şimdiki bebeler uyanık oluyorlar o babında dedim
[/QUOTE]
Ben pek kullanamadım bulantıdan ama inşallah uyanık hakkından gelen zeki biri olur

bence bu durum dogum kilosu ve ilk 1 ayda aldıgı kilo ile alakalı. sizinki kaç kilo dogdu ve 1ayda kaç kiloya geldi ?

Merhaba arkadaşlar bebeğim tam 38 günlük bizim sorununuz emerken cuk cuk yapıyor halk arasında damağı düştü diyorlar ama kaldırdım bi kaç kere hala cuk cuk diye emiyor yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım

Ben hiç duymadım öyle bir şey canım memeyi ntam tutmadiginda benimkide yapıyor cuk cuk kavrayinca kesiliyor

Bizimki genelde emerken ya da emdikten sonra kucakta gaz çıkarırken uyuyor. Normalde yatırırsam durmuyo. Kucağımda durduğunda uyuyo ama ayakta gezdirmiyorum kucağımdayken. Büyük kızımda o hatayı yaptım 5 yaşına kadar koridorda sağa sola tur atmaktan ne bacaklarımda ne kollarımda derman kalmıyordu.
Bir de pusete koyup sallıyorum o zaman da uyuyor.

Kıyafetler çok aldatıcı bence. 3-6 ay diye aldığım tulum ve bodyler tam oluyo şu an. Sağlık ocağı boyunu da ölçmedi kalça çıkıklığı nedeniyle ilk ay ölçmüyoruz dedi ama bi 3-6 ay bebeği değil yani bu kıyafetler neden olmuyo herif daha bir aylık küçülenlerini ayırıyoruz

Ah ben oglumda ne kadarcok takildim o ayrintilara..
Simdi yapmamaya calisiyorum.
Bastan bir aman kucaga alismasin aman seni emzik yapmasin diye stres ettiler.
Baktim kucaga alismasin derken cocugu kesiyormussun gibi agliyor.
Kizilderili toplulugu gibi ilkel ebeveynim suan

Kucakta, meme de, disarida..
Ama huzurlu cocuk sukur, gercekten yatagina koydugumda uyur, gece nerdeyse 8 saat deliksiz uyur..
Pek aglamaz.
Cocuklarla yalniz kalinca hersey yoluna girdi.
Kitapta yazan gibi degil, icimden geldigi gibi annelik yapinca.
Sanirim anahtar kelime de bu.
İcgudusel analik

Benzer durum bizde de var; harika haftalar kitabinda bebeklerin 5-7hafta arasinda buyume atagina girdigini bundan dolayi huzursuz olup daha cok agladiğini soyluyor. Kimi bebek ilimli geciriyormus kimisi daha yogun, sureside bebekten bebehe degisiyormus.

kaç aylık bebeğiniz? 8 saat kesintisiz uyuması zararlı değil mi?

Bana hep annemler yesil kaka usutunce yapar diyolar. Gecen bizim de yapti yesil kaka ayni gun 2 kere. Normalde altin sarisi yapiyordu. Galiba usuttu cunku o gun kusmustu da cok ☹
Yaa, bizimkiler de öyle dedi. Bi de açık havaya biraz fazlaca çıkardık kısa kısa da olsa, daha çok minik olduğunu unutup neyse sarı kakası geri geldi, daha da sarıp sarmalıyorum şimdi.

üşütmeyelim ya kuzuları.

Gaz sanci yoksa kulagi olabilir bi kontrol et

Bizde kulak agrisi olunca yesil yapar diyolar ve ben hep kontrol etdim buyukde dogru buyuk kizim cok kulak agrisi cekti kucuk kizim bi iki kere oldu daha 34 gunluk iki kere yesil oldu ve ikisindede kontrol etdim agriyirdu kulagi

Bizde kulak agrisi olunca yesil yapar diyolar ve ben hep kontrol etdim buyukde dogru buyuk kizim cok kulak agrisi cekti kucuk kizim bi iki kere oldu daha 34 gunluk iki kere yesil oldu ve ikisindede kontrol etdim agriyirdu kulagi
Kulak ağrısı olduğu nasıl anlaşıliyor ki

Benim kizim aksam oldu hic durmuyor agliyor ama uyudumu uyuyorda acaba uykusu icinmi ne taparsam sesini kesmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…